Γειά σας μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας μου από το Σάιτ λόγω ανωτέρας βίας
με τη Πολωνεζούλα της Κρακωβίας που πραγματικά ξεφέυγει από το "κοπάδι" της μέσης πιτσιρίκας πολωνέζας!Πλέον ετοιμαζόμαςτε τα καμάκια για τη νέα μουνοςεζόν!
Τώρα 1,5 μήνα μετά μπορώ να γράψω κάποιες εντυπώσεις σύμφωνα και με ότι διαβάζω, με το ταξίδι να είναι μια απλή ανάμνηση!
Λβωβ:Μια απομακρυσμένη και δύσκολα προσβάσιμη πόλη..Το αεροδρόμιο έχει λίγες και high cost πτήσεις ενώ η πρόσβαση από Πολωνία είναι χρονοβόρα και κουραστική με πολλές ώρες αναμονής στα Σύνορα με άθλια λεωφορεία !Πιθανώς με τρένο από Κίεβο να είναι η καλύτερη επιλογή!
Σαν πολή είναι ωραία αλλά όχι κάτι το εξαιρετικό!Μονοδικά αξιοθέατα κάτι υπόγεια τούνελ σε εργοστάσια καφέ ή σοκολάτας και ένα μιλιταριστικού στύλ καταφύγιο ...Κάτι άλλο δεν υπήρχε!Δρόμοι τραγικοί και για περπάτημα και για οδήγηση!
Στο ιςτορικό κέντρο υπάρχει έντονη Ελληνική παρουσία με την ύπαρξη 3 Ελληνικών εστιατορίων !Όλα ανήκουν σε έναν συμπατριώτη (τον λένε αν θυμάμαι καλά κ. Σταυρο)!Συζητήσαμε αρκετά για πολλά θέματα με βασικά την πλήρη αδιαφορία των Ελλήνων διπλωματών κατά την επίσκεψή τους στη πόλη για τα εστιατόρια που είναι απολύτως επιτυχημένα , την πολύ μεγάλη ζημιά που έκανε η κρίση στα κέρδη και την μεγάλη προσοχή που χρειάζονται οι Ουκρανοί στη δουλειά!Ο ίδιος μάλιστα όταν κάνει ταμείο δεν θέλει να ενοχλείτε από κανέναν και είναι λογικό !Πάντως στο γκομενικο με παρότρυνε να την πέσω στις γκόμενες του μαγαζιού και μου απολογήθηκε πως τις καθημερινές δεν έχει πολλές!Το παιδάκι στο μπάρ που μιλούσε Ελληνικά είπε πως 2 μήνες που δούλευε εκεί δεν είχε συναντήσει ποτε Έλληνα!
Στο El Greco δεν πήγα!Το Souvlaki είχε ανοίξει την ίδια εβδομάδα κι εκεί έκανα το μοναδικό καμάκι με ανταπόκριση σε όλη την παραμονή μου στην Ουκρανία σε μια Τουρίστρια από Κίεβο που έφευγε την ίδια μέρα ! Το μυστηριώδες όμως Ελληνικό ήταν το τρίτο απέναντι από τη Στρατιωτική Εκκλησία που το βράδι γινόταν κλαμπάκι στο υπόγειο !Εκεί με μπουκαλάκι και πίτσες στο τραπέζι έτσι απλά να υπάρχουν μπορεί να παιχτεί παιχνίδι μιας και ο καναπές είναι ενιαίος και ο κόσμος εκεί είναι σαν μια παρέα!!!!!!!!
Fashion club... Ένα πριγκιπάτο , παλάτι, ουρανοκατέβατο ή όπως αλλιώς θέλεται πείτε το μέρος που η μιζέρια εξαφανίζεται !Εκεί είναι σαν να μπάινετε σε κλάμπ του ...Λονδίνου!Απίστευτο σνόμπ στην είσοδο και στα Μπάρ και απίστευτα ωραίες γκόμενες!Ακριβά τραπέζια και γενικά πολύ "δήθεν" περιβάλλον !Δεν έφυγα από Ελλάδα για να βρω μια δεύτερη ...Ελλάδα...που μάλιστα τραμπουκίστηκα και άσχημα εκεί μέσα από σεκιουριτά για ασήμαντη αφορμή...
Rafinand...Πήγα 2 φορές , είναι στο κέντρο και εύκολα προσβάσιμο !Είναι underground κλαμπάκι χωρίς σαφές ύφος που προσπαθεί να κρατήσει prestige ύφος αλλά μαζεύοντας και όλους τους πορνοτουρίστες με ότι αυτό συνεπάγεται για τις άμυνες των κοριτσιών!
Όπως είναι γνωστό τα βρήκα σκούρα με τις γυναίκες!Η πρόθεση του Σλαβιάνι να βοηθήσει με την αποστολή μιας κοπέλας για συγκεκριμένη ώρα με πληρωμή δεν με γέμιζε και έτσι την απέρριψα ..Δεν πήγα γι αυτό!Αν πάντως έμπαινα σε αυτή τη διαδικασία θα κυνηγούσα κάποιο γούστο!Κάτι που δεν θα το έκανα με κανονικές γυναίκες..Κάτι ομαδικό με δύο -τρεις πληρώνοντας την κάθε μια ξεχωριστά χωρίς "υπεραξία" για το γούστο αν γίνονται αυτά...Και σύμφωνα με τον Κμαν ίσως γίνονται!Το να πας εκεί μόνο για εκδιδόμενες από σάιτ το θεωρώ τζάμπα κόπο και λεφτά!
Στο δρόμο το χειμώνα δεν βλέπεις ωραίες γυναίκες!!!!!!!!Το ανάστημα είναι μέτριο και έχουν πολλές ατέλειες!Βεβαια αν ήταν εύκολες θα άλλαζαν οι όροι!Αλλά μέτριες και δύσκολες στο Φλέρτ κάτατάσουν το μέρος στα ..."Καμμένα"
Και όπως λέει και ο φίλος Mindreader όταν πολλές γνώμες διαφορετικών ανθρώπων συγκλίνουν προς την ίδια κατευθυνση τότε μπορεί να βγεί και ασφαλές συμπέρασμα!Το μόνο που πολύ επικαλούνται είναι η εποχικότητα..και από τον Μάρτιο και μετά φτιάχνει..Αυτό μόνο με την επί τόπου ανίχνευση μπορεί να απαντηθεί !Αναμένουμε τι θα πούνε οι επισκέπτες στο επόμενο διάστημα.Αν κι εγώ είμαι πολύ δύσπιστος στην εποχή!Ένα μέρος είναι καλό ή δεν είναι όλο τον χρόνο και όχι σπασμωδικά !Οταν μάλιστα μιλάμε για ντόπιο πληθυσμό και όχι τουρισμό!
Ελπίζω να είμαι σε αρκετά μέρη διαφωτιστικός!