dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
Μετά από καιρό να γράψω πληροφορίες από την επίσκεψή μου. Πήρα μια βραδινή πτήση της aeroflot (αναχώρηση 00:55) όπου ήμασταν στο αεροπλάνο 20 άτομα όλα κι όλα. Με το που απογειωθήκαμε, έβγαλαν όλοι οι ρώσοι τα παπούτσια τους και έγινε της βρωμόκαλτσας. Φτάνω στο αεροδρόμιο της μόσχας τα χαράματα όπου επρεπε να πάω στο terminal D για να πάρω την πτήση για Μινσκ. Με βλέπου ξένο και μου την πέφτουν τα ταρίφια για να με πάνε στο termonal D μέσω Σιβηρίας. Αρνούμαι και λέω του πούστη, δεν μπορεί να μην υπάρχει δρόμος εσωτερικά. Πάω να φύγω ένας ταρίφας με παίρνει απο πίσω. Κοιτάζω βιτρίνες, πάω στο μπαρ, στο εστιατόριο, αυτός από πίσω να με πάρει κούρσα. Τελικά για να γλυτώσω πάω τουαλέτα. Μπάινει σε λίγο κι αυτός μέσα, τα παίρνω στο κρανίο και όπως έριχνα ένα πούτσο κάτουρο στον ουρητήρα, γυρνάω με το καυλί και του λέω "fuck you" και μόνο τότε την έκανε. η καθαρίστρια έμεινε με τη σφουγγαρίστρα κάγκελο. όποιοι βρεθείτε εκεί προσοχή τους ταρίφες. έχουν και κάτι καρτελάκια και σου λένε πως εργάζονται εκεί κλπ. Περιμένω 4 ώρες το αεροπλάνο για Μινσκ. η αίθουσα είναι για εσωτερικές πτήσεις και βρωμάει ποδαρίλα μαζί με ψαρίλα καθότι όλοι έχουν βγάλει παπούτσια και τρώνε σολωμό. Μπαίνω στο αεροπλάνο που επίσης βρωμάει φαγητο-οινοπνευματο-μασχαλίλα. φτάνω Μινσκ. Πάω να περάσω από τον έλεγχο όπου ήταν μια νταρντάνα με πράσινη στρατιωτική στολή κουμουνιστικού τύπου. εσύ περίμενεμου λέει. περνάει όλο το αεροπλάνο, κάτι κινέζοι, ιταλοί, αραπάδες, εγώ να περιμένω. Αφού πέρασε και η σκόνη, μου λέει "you problem"! Δεν είχα βίζα, αλλά ευτυχώς είχα πει στην κοπέλα να μου στείλει με φαξ το χαρτί της έγκρισης για είσοδο στη χώρα από το υπ. εσωτερικών τους. Το δείχνω στη νταρντάνα και μου λέει ΟΚ, ακολούθα. διασχίζω το μισό αεροδρόμιο και πάω στο γραφείο μετανάστευσης. Στο μεταξύ έρχεται και η κοπελιά μαζί μου για βοήθεια. Η βίζα κοστίζει 90 ευρώ!!! ήθελε και φωτογραφία που δεν είχα, αλλά τελικά μου τη χάρισαν.
Το μινσκ τώρα, είναι μια κλασική σοβιετικού τύπου πόλη. Το φαί είναι χάλια, αλλά τα γκομενάκι αφοράνε σορτσάκια και σούπερ μίνι φούστες και ας έχει έξω -10. Το εισιτήριο στο Μετρό έχει 0,10 ευρώ και η βενζίνη 0,50 ευρώ το λίτρο. δώσε κυβικά στο λάό πρόεδρε!!! Η διασκέδαση στα clubs είναι 40 χρόνια πίσω. Σχεδόν όλοι κάθονται. το ελληνικό στυλ μπαράκι ΄και ποτό στο όρθιο δεν παίζει. Έχει πίστα, όλοι χορεύουν και έχει συνήθως σόου και καραόκε. Κάνουν και διαγωνισμούς με έπαθλα.... βότκα!
Στο ψητό τώρα, οι γυναίκες παίζουν πολύ. Πάνε στα clubs για γνωριμίες και ψάχνονται. Αν τους μιλήσεις θα σου απαντήσουν και δεν είναι σαν τις δικές μας που αν τους μιλήσεις σε σκανάρουν και παίρνουν ύφος σα να μυρίζουν σκατά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως σπάνια θα βρεις κάποια να μιλάει αγγλικά, οπότε εκεί τελειώνει και η προσπάθεια να ρίξεις γύπα. ΄Στα μαγαζιά παίζει πολύ ιταλός και Τούρκος που την έχουν πάρει χαμπάρι τη δουλειά και κερνούν μπουκάλι ή στέλνουν λουλούδια στα γκομενάκια. Είχα βγει με τις φίλες της δικιάς μου και ένας Τούρκος έστειλε λουλούδια σε μια φίλη της αλλά πήρε ένα μπουκέτο παπάρια γιατί ήταν παντρεμένη με ποδοσφαιριστή που μάλιστα έμαθα πως έπαιζε ένα φεγγάρι πριν μερικά χρόνια στον Πανιώνιο. Αυτά σε γενικές γραμμές. κρατώ ακόμα επαφή με την κοπέλα και μάλιστα πληρώνει μόνη της τα εισιτήρια για να έρθει ελλάδα, χριστούγεννα, πάσχα και Καλοκαίρι.
Αυτα που γραφεις για ΠΟΔΑΡΙΛΕΣ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑ μου θυμιζει national geographic ή καποια αλλη ανταποκριση απο Αγγλοφωνα σα'ι'τ.Θυμιζει ανταποκρισεις της δεκαετιας του '90!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.το λεω γιατι εχω διαβασει εκατνταδες παρομοια κειμενα.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.Και ο Νυχτεριδας εγραψε τα ιδια.Στο Σερεμετιεβο εχει πολλα Fast Food και Σούσι.Εκτος αν περασες το Σούσι για ψαριλα? Εγω δεν ειδα κανεναν βρωμικο στα αεροδρομια.Τωρα για τους Ταξιτζηδες που θελαν να σε πανε στο TERMINAL D ειναι στο αεροδρομιο εχει κατι τεραστιες ταμπελες που γραφουνε TERMINAL D και δειχνουνε με βελάκια την κατευθυνση.ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΘΑ ΒΑΛΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙΜπήκα στο φόρουμ για να μοιραστώ την εμπειρία μου, αφιερώνοντας χρόνο. αν κάποιοι την αμφισβητούν, το σέβομαι. Ο αναγνώστης αυτού του θέματος, διαβάζοντας όλα τα ποστ, θα κρίνει τι ισχύει και τι όχι.
καταρχήν θα απαντήσω στο μέλος nykteros. Η πτήση της αεροφλοτ για μόσχα των 00:55 υπάρχει ακόμα. Λες να μπήκα στην Aegean και να νόμιζα πως είμαι στην αεροφλότ; Πόσο πιο ηλίθια σκέψη θα μπορούσες να κάνεις!!! Το αεροδρόμιο που προσγειώθηκα ήταν το Σερεμιέτεβο και όχι το Ντομοτέτοβο. Εσωτερικά πήγα τελικά στο τέρμιναλ D. απλά οι ταρίφες περίμεναν τα "θύματα" μετά τους ιμάντες για τις βαλίτσες για να πάρουν τσάμπα κούρσα. Και στην αθήνα οι αφίξεις είναι στο ισόγειο και οι αναχωρήσεις στον 1ο όροφο. Μπορεί κάλλιστα ένα λαμόγιο ταριφας, να τη στήσει στην έξοδο από τους ιμάντες και να ψαρεύει τουρίστες και κάνοντας το γύρω του αεροδρομίου, πίσω από το πάρκιν να τους πηγαίνει οδικώς επάνω στις αναχωρήσεις που στην ουσία είναι μια σκάλα δρόμος. Που είναι το παράξενο, δεν καταλαβαίνω. απλά εκέι δρουν ανεξέλεγκτα, ενώ εδώ αν γίνει κάτι τέτοιο θα τους μαζέψει η αστυνομία. όσο για το θέμα της βίζας, το υπ. εσωτερικών δεν είχε στείλει τη βίζα μου στο αεροδρόμιο εκ παραδρομής, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθώ λίγο. Όσο για τη φωτογραφία μου στη βίζα, δεν χρειάστηκε γιατί ήταν μαζί με την κοπέλα και ένας δικηγόρος και τους είπε δυο κουβέντες και δεν επέμειναν.
έρχεται μετά το μέλος δημητράκης29 που έχει να πάει όπως λέει σε άλλο του ποστ 10 χρόνια στη Λευκορωσία και με διορθώνει πως το λίτρο η βενζίνη έχει 0,75 ευρώ και όχι 0,50 που έγραψα εγώ, όπως και το εισιτήριο στο μετρό 0,18 ευρώ από 0,10 που έγραψα εγώ. έλα ρε Στουρνάρα υπουργέ οικονομικών, πανμέγιστε οικονομολόγε που διαπίστωσες τις τεράστιες διαφορές στις τιμές! Όπως γράφω, πήγα στη Λευκορωσία πριν από 2 χρόνια με ισοτιμία ευρώ-ρούβλι 1-13000. σε δύο χρόνια το κόβεις δύσκολο να έγιναν ανατιμήσεις προϊόντων και διακυμάνσεις ισοτιμιών νομισμάτων; Τώρα τόσο περίπου έχουν οι τιμές. όταν όμως έγραψα το ποστ, ήταν φθηνότερες. Αν εσύ πλήρωνες περισσότερα δεν με απασχολεί.
Πρώτα να διαβάζετε καλά αυτά που γράφει ο άλλος και μετά να απαντάτε με παπαρολογίες για μυθιστορήματα που δήθεν έβγαλε από το μυαλό του ο συντάκτης του ποστ κλπ. Κάποιοι κάνουν κάποια θέματα του φόρουμ τσιφλλίκι τους, το παίζουν ειδήμονες επί παντός επιστητού και όποιος έχει μια διαφορετική εμπειρία που τους ταρακουνά στο ροζ συννεφάκι που βρίσκονται, αμέσως τον βγάζουν τρελό για να συνεχίσουν τον ύπνο τους εκεί πάνω. Στις 25/10 ξανανεβαίνω πάλι με Lufthansa, πτήση LH1285 και αναχώρηση στις 06:15. Λες να μπω σε αεροπλάνο άλλης εταιρίας;
ΤΟ ΣΕΡΕΜΕΤΙΕΒΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΗΣΙΩΝ ΤΟΥ συμφωνα με την Airport Service Quality Awards
Πως ειναι δυνατον το ΚΑΛΗΤΕΡΟ αεροδρομιο της Ευρωπης συμφωνα με την Airport Service Quality Awards να βρωμαει ψαριλα και να εχει γυρωλογους ταξιτζηδες που να πηγαινουν να κορο'ι'δεψουν τους τουριστες?