dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
Μη νομισεις οτι ειναι τιποτα το ιδιαιτερο.Η Λευκορωσσια εκτος του Μινσκ που εχει μια καποια Ευρωπα'ι'κοτητα,μαγαζια και ανεσεις για καποιον που εχει ζησει εδω πριν απο 20 χρονια εχει μια ρομαντικοτητα νομιζεις οτι γυρισες της αρχες της δεκαετιας του '90 ή ακομα πιο πισω.Τα προ'ι'οντα τους τα μαγαζια τους ολα θυμιζουν Σοβιετικη Ενωση.Αν παντος πας για πολυ καιρο θα σκυλοβαρεθεις.τουριστικα αξιζει να επισκεφτει κανεις το Μινσκ ?
Το Γιεροσλαβ ειναι πολυ κοντα στη Μοσχα.Το Καζαν ειναι λιγακι περιεργο θα δεις Τζαμί και διπλα εκκλησια!Τωρα στο Νοβγοροντ ετοιμαζομαι να παω την τριτη Πορνοεκδρομη για 2-3 μερες.Θα γραψω σχετικα ισως κανω και βιντεακι απο'κει.Παντος εχει αλλαξει πολυ η πολη εχει μακ ντοναλντς εχει ανοιξει Лента (φυσικα σε μεγεθος το 1/3 απο τα Лента της Αγιας Πετρουπολης) ενα μεγαλο εμπορικο κεντρο και ξενοδοχειο Park in και γενικα η πολη δεν ειναι και πολυ φτηνοτερη απο την Αγια Πετρουπολη οι δε μισθοι ειναι κοντα στις 20.000 ρουβλια (κατι λιγοτερο απο 500 Ευρω) οταν το 2005 παιρνανε 5000-7000 ρουβλια μισθο!Το Νοβγκοροντ εχει κοντα 220.00 κατοικουςΣτο Νοβγκοροντ θα βαρεθεις πολυ γρηγορα παντος.Μινσκ ειναι λιγακι εξευρωπα'ι'σμενο αν θες καθαρα СССР πηγαινε Витебск που εχει 350.000 κατοικους και ειναι περιπυ 300 χλμ. απο το Μινσκ ή Могилев και αυτο εχει 350 και κατι κατοικους χιλιαδες κατοικους.Το καλο ειναι οτι στο Витебск και στο Могилев μπορεις να βρεις ανετα διαμερισμα ενος δωματιου απο 11-12 $ τη μερα αν το παρεις με το μηνα βρισκεις με 150 $ ενος δωματιου με 170-180 2 δωματιων.Μην περιμενεις τιποτα LUX κατι σαν αυτο που νοικιασα στο Τιράσπολ.Αλλα αν θελεις να γυρισεις στη Σοβιετικη Ενωση πας σε μια απο αυτες της πολεις.Θα νομισεις οτι εισαι τη δεκαετια του '80 με αρχες της δεκαετιας του '90 εγω καπως ετσι ενιωθα στο Τιρασπολ οτι γυρισα 20 χρονια πισω οταν ειχα πρωτοπαει στη Ρωσσια.μ αρεσει η σοβιετικη εποχη και την ψαχνω.Ειμαι μεταξυ Μινσκ,Καζαν <γιαροσλαβ ή Νοβογκοραντ .Τι λες εσυ ?(για καλοκαιρι )
Το εχω γραψει οτι στη Νοτια Ρωσσια ειναι γεματο Καυκασιους που μπορει να ειναι αθλιοι αλλα καμακωνουνε συνεχεια,γινονται και φασαριες και τσακωμοι που και που.Δεν βλεπω το λογο να παει καποιος εκει για να καλητερα αν καποιος θελει καθαρα Ρωσσικες πολεις και δεν γουσταρει το κρυο να παει σε μια απο Самара,Саратов ή σε καποια αλλη πολη του βόλγα εκει ειναι ωραια.Αν δεν κωλονει απο το κρυο και θελει παραδοσιακες πολεις Вологда ή Петрозаводск στη Βολογκντα εχει 0 ξενους στο δε Πετροζαβοντσκ εχει μονο Φιλανδους αλλα αυτοι ειναι αχρηστοι Εγω Νοβγκοροντ παω γιατι ειναι μονο 180 χλμ. ο δρομος ειναι σχετικα καλος (για τα Ρωσσικα δεδομενα) με περιμενουν πολλες γκομενιτσες που εχω βρει μεσω ιντερνετ και θελω να αλλαξω λιγακι περιβαλον.Βολογκντα ειναι 700 χλμ και το Πετροζαβοντσκ 540 (αν δε κανω λαθος)για Κρασνονταρ Δημητράκη τι γνωρίζεις?
Το εχω γραψει οτι στη Νοτια Ρωσσια ειναι γεματο Καυκασιους που μπορει να ειναι αθλιοι αλλα καμακωνουνε συνεχεια,γινονται και φασαριες και τσακωμοι που και που.Δεν βλεπω το λογο να παει καποιος εκει για να καλητερα αν καποιος θελει καθαρα Ρωσσικες πολεις και δεν γουσταρει το κρυο να παει σε μια απο Самара,Саратов ή σε καποια αλλη πολη του βόλγα εκει ειναι ωραια.Αν δεν κωλονει απο το κρυο και θελει παραδοσιακες πολεις Вологда ή Петрозаводск στη Βολογκντα εχει 0 ξενους στο δε Πετροζαβοντσκ εχει μονο Φιλανδους αλλα αυτοι ειναι αχρηστοι Εγω Νοβγκοροντ παω γιατι ειναι μονο 180 χλμ. ο δρομος ειναι σχετικα καλος (για τα Ρωσσικα δεδομενα) με περιμενουν πολλες γκομενιτσες που εχω βρει μεσω ιντερνετ και θελω να αλλαξω λιγακι περιβαλον.Βολογκντα ειναι 700 χλμ και το Πετροζαβοντσκ 540 (αν δε κανω λαθος)
Το Ταμποβ παντα φημηζοταν για τη Μαφια του τη δεκαετια του '90 μη ξεχνας οτι η Тамбовская группировка ελεγχε τα παντα τοτε στην Αγια Ππετρουπολη εγω τοτε σπουδαζα στο Λέσγακφτα (σχολη προπονητων) μει ειδηκοτητα το Μποξ και ο ο Λεντόβσκιχ με το ψευδονημο Μπαμπου'ι'νος (ο δευτερος μετα τον Κουμάριν στην ιεραρχια) ηταν στην εδρα του μποξ καθηγητης και πολυ φιλος με τον Αντιπρυτανη που ηταν υπευθηνος για εμας τους ξενους φοιτητες.Παντος η μαφια απο το Ταμποβ δεν ητανε παραλογοι οποιος τους πληρωνε δεν ειχε προβλημα ενω η συμμορια απο το Καζάν ηταν αγριοι ακομα και αυτους που τους πληρωνανε μπορει να τους και πολλες φορες βασανιζανε τα θυματα τους γ'αυτο και ολοι πηγαν εναντιον τους και η συμμορια του Καζάν επαψε να υφησταντε σαν συμμορια.Υπηρχε και η συμμορια Великолукская группировка απο το νομο του Πσκοβ αυτους οι Ταμποφσκι ομως σιγα σιγα τους βγαλαν απο τη μεση Μετα το 1996-1997 οι Ταμποφσκι και καλα γινανε νομιμοι εφτιαξαν εταιριες σεκιουριτη και ελεγχαν και ολα τα καυσιμα στην Αγια Πετρουπολη.Ο Πούτιν ομως τους τα πηρε ολα.Ο Λεντοβσκιχ τωρα μενει υσηχα στη Μοσχα και ο Κουμαριν ειναι φυλακη εφαγε 14 χρονια (μετα του το μειωσανε σε 11,5 το εφετειο).Ενας πολυ φιλος μου απο το Καζαχσταν που καναμε μαζι προπονισεις στο μποξ τα ετη 1993-1995 (οταν ειχε ερθει ο Φιντελ Αγια Πετρουπολη τον ειχαμε συναντισει τυχαια και του τον ειχα γνωρισει) τους εξερε καλα ολους τους Ταμποφσκι.Τωρα το Ταμποβ ειναι μια πολη που πεθαινει δεν εχει τιποτα πια.Η πλακα ειναι οτι σημερα ειχα ραντεβου με γκομενα με καταγωγη απο το Ταμποβ .ευχαριστω Δημητρακη.
πριν λιγο καιρο πήγα ταξίδι στη Ρωσια και συγκεκριμένα στο Ταμποφ
500χλμ νοτια της Μοσχας
Στη Μοσχα εκατσα μονο μια αμερα, δεν προλαβα να δω πραγματα
Στο Ταμποβ φουλ μαφια, ανισοτητες κοινωνικες και λίγος νεος κόσμος, μαλλον οι νεοι 20 με 40 την εχουνε κανει για την Μοσχα για δουλεια...
Παντως είδα αρκετες και πολυ ωραιες γυναικες
.Η πλακα ειναι οτι σημερα ειχα ραντεβου με γκομενα με καταγωγη απο το Ταμποβ .
Για τους εκει Μαφιοζους μη με ρωτας δεν ξερω καθολου γιατι εχω παει μια φορα το 1996 και εμεινα μια μερα οποτε δεν μπορω να εχω γνωμη.Συνηθως σε αυτες της μικρες πολεις ειναι εμια συμμορια που ελεγχει τα παντα σε ολη την πολη.Γιατι στις μικρες πολεις δεν εχει χωρο για πολλες συμμοριες.Το Ταμποβ ομως εκανε εξαγωγη μαφιοζων στην Αγια Πετρουπολη
o αρχιμαφιοζος του Ταμποφ οπως εμαθα ενας με επωνυμο "Ποποφ" εχει γινει και βουλευτης στη βουλή και κανει οτι γουσταρει πλεον στην περιοχη...
Για πες εδω στους αναγνωστες αφου εχεις παει Μοσχα προσφατα.ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΣΕΡΕΜΕΤΙΕΒΟ? ---η αίθουσα είναι για εσωτερικές πτήσεις και βρωμάει ποδαρίλα μαζί με ψαρίλα καθότι όλοι έχουν βγάλει παπούτσια και τρώνε σολωμό--- Που γραφει ο φιλος μας Γιατι εγω το αντιθετο βλεπω οταν πεταω Αυτα ειναι απο ανταποκρισεις της δεκαετιας του '90 εχω διαβασει πολλα τετοια παρομοιαευχαριστω Δημητρακη.
πριν λιγο καιρο πήγα ταξίδι στη Ρωσια και συγκεκριμένα στο Ταμποφ
500χλμ νοτια της Μοσχας
Στη Μοσχα εκατσα μονο μια αμερα, δεν προλαβα να δω πραγματα
Στο Ταμποβ φουλ μαφια, ανισοτητες κοινωνικες και λίγος νεος κόσμος, μαλλον οι νεοι 20 με 40 την εχουνε κανει για την Μοσχα για δουλεια...
Παντως είδα αρκετες και πολυ ωραιες γυναικες
Για πες εδω στους αναγνωστες αφου εχεις παει Μοσχα προσφατα.ΕΙΔΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΣΕΡΕΜΕΤΙΕΒΟ? ---η αίθουσα είναι για εσωτερικές πτήσεις και βρωμάει ποδαρίλα μαζί με ψαρίλα καθότι όλοι έχουν βγάλει παπούτσια και τρώνε σολωμό--- Που γραφει ο φιλος μας Γιατι εγω το αντιθετο βλεπω οταν πεταω Αυτα ειναι απο ανταποκρισεις της δεκαετιας του '90 εχω διαβασει πολλα τετοια παρομοια
Αυτος απο καπου το διαβασε αυτες οι πληροφοριες σχετικα με το Σερεμετιεβο ειναι 20 χρονια πισω.Ετσι οπως το λεει (τρωγανε ψαρι και βγαζαν τα παπουτσια) ή αυτο αν οι ταξιτζηδες βλεπανε ξενο τον παιρναν απο πισω και του γινονταν κολιτσιδα.Αυτο με την ψαριλα,ποδαριλα γινοταν στις εσωτερικες πτησεις για τη Ρωσσικη απω ανατολη ή το βορρά στις αρχες της δεκαετιας του '90 και οι περισσοτεροι που το καναν αυτο δεν ηταν Ρωσσοι στην εθνικοτητα οταν πεταξα για Νοβοσιμπιρσκ το 1993 ειδα ακριβως αυτο που περιγραφει!Μιλαμε ομως για 20 χρονια πριν.Τωρα ειναι οπως τα εγραψα και τα επιβεβαιωνεις κ'εσυ πολυ καθαρο αεροδρομιο και μεγαλο δεν ειναι τυχαιο που βγηκε το καλητερο αεροδρομιο για το ετος 2013 οπως εγραψα παραπανω και εβαλα και τα σχετικα λινκ.οχι Δημητράκη δεν ειδα κατι τετοιο
πεταξα και στο πηγαινε και στο ελα με Aeroflot και πηγα στο Σερεμετιεβο.
Πολυ καθαρο αεροδρομιο και μεγαλο, Συγκεκριμενα ημουν στο terminal F.
Εκει τουλαχιστον δεν ειδα κατι τετοιο και δεν νομιζω να υπαρχει...μαλλον τραβηγμενο ειναι...
αυτο μου με εντυπωσιασε ειναι το μετρο της Μοσχας. Κομψοτεχνημα
Παντως και η Μοσχα εχει γεμισει απο οσο καταλαβα με πολλους εσωτερικους μεταναστες απο τις πρωην Σοβιετικες δημοκρατιες και ξενους....μαυροι-κιτρινοι απο ολα...
Αυτος απο καπου το διαβασε αυτες οι πληροφοριες σχετικα με το Σερεμετιεβο ειναι 20 χρονια πισω.Ετσι οπως το λεει (τρωγανε ψαρι και βγαζαν τα παπουτσια) ή αυτο αν οι ταξιτζηδες βλεπανε ξενο τον παιρναν απο πισω και του γινονταν κολιτσιδα.Αυτο με την ψαριλα,ποδαριλα γινοταν στις εσωτερικες πτησεις για τη Ρωσσικη απω ανατολη ή το βορρά στις αρχες της δεκαετιας του '90 και οι περισσοτεροι που το καναν αυτο δεν ηταν Ρωσσοι στην εθνικοτητα οταν πεταξα για Νοβοσιμπιρσκ το 1993 ειδα ακριβως αυτο που περιγραφει!Μιλαμε ομως για 20 χρονια πριν.Τωρα ειναι οπως τα εγραψα και τα επιβεβαιωνεις κ'εσυ πολυ καθαρο αεροδρομιο και μεγαλο δεν ειναι τυχαιο που βγηκε το καλητερο αεροδρομιο για το ετος 2013 οπως εγραψα παραπανω και εβαλα και τα σχετικα λινκ.
Η Μοσχα αλλα και η Αγια Πετρουπολη ναι ειναι γεματες απο μεταναστες απο την πρω'ι'ν Σοβιετικη ενωση οπως εχω γραψει πολλες φορες δεν θα δεις πια Ρωσσο Οδοκαθαριστη ή Οδηγο λεωφορειου οπως και οι περισσοτεροι μαστορες ειναι Ουζμπεκοι,Τατζικοι ή οτιδηποτε αλλο απο την πρω'ι'ν Ε.Σ.Σ.Δ.Η δε Μοσχα εχει 0% ανεργεια και τρομερη ελειψη εργατικων χεριων εμεις εδω εχουμε 1% ανεργεια (γραφονται στο ταμειο για να παιρνουν το επιδομα.Αλλα σε ταλαιπορουνε πρεπει να πηγαινεις μια φορα την εβδομαδα οταν σου πουνε αυτοι,οταν δε σου βρουνε δουλεια που σου βρισκουνε μερικες δουλειες καθε βδομαδα πρεπει να πας εκει για συνεντευξη και ολα αυτα για γελοια λεφτα οχι πανω απο 100 Ευρω το μηνα).Η Λευκορωσια εχει αυτο το περιεργο για μενα (και στην ΠΜΡ το ιδιο) οτι σε ολα τα παραπανω επαγγελματα δουλευουνε ντοπιοι!
Υπαρχει βεβαια αναπτυξη αλλα δεν ειναι μονο απο αυτο.Οι Ρωσσοι δεν κανουνε παιδια υπαρχει τρομερη υπογεννητικοτητα.Το ταξηδι με τον Υπερσιβιρικο ειναι μια πολυ ωραια εμπειρια διαρκει ομως μια βδομαδα.Εμενα δεν μου πολυαρεσει το τρενο ειδηκα στη Ρωσσια που πηγαινει πολυ αργα και προτιμαω το αεροπλανο.Αλλα αυτα ειναι γουστα σε αλλον αρεσει σε αλλον οχι.μου κάνει εντυπωση πως υπαρχει τετοια ελειψη εργατικων χεριων παρολη την τοσο μεγαλη εισροη εσωτερικων μεταναστων...αυτο σημαινει μεγαλη αναπτυξη.
επόμενος στόχος Δημητράκη είναι το ταξίδι με τον υπερσιβηρικό Μόσχα - Βλαδιβοστοκ!
αυτό θα είναι εμπειρία ζωης...
Υπαρχει βεβαια αναπτυξη αλλα δεν ειναι μονο απο αυτο.Οι Ρωσσοι δεν κανουνε παιδια υπαρχει τρομερη υπογεννητικοτητα.Το ταξηδι με τον Υπερσιβιρικο ειναι μια πολυ ωραια εμπειρια διαρκει ομως μια βδομαδα.Εμενα δεν μου πολυαρεσει το τρενο ειδηκα στη Ρωσσια που πηγαινει πολυ αργα και προτιμαω το αεροπλανο.Αλλα αυτα ειναι γουστα σε αλλον αρεσει σε αλλον οχι.
Σκεψου να περασουν τετοιο νομο στην Ρωσια εσυ την εβαψεςΣημερα ειδα αυτο Στη Λευκορωσια θελουν να περασουν ενα νομο οποιος δεν δουλευει θα πρεπει να πληρωνει φορο συζητανε οτι ο φορος θα ειναι γυρα στα 2.600.000 ρουβλια Λευκορωσιας (280 $) το χρονο !Η πλακα ειναι οτι θα την παθουνε πολλοι Λευκορωσοι που δουλευουνε στη Ρωσσια ή καπου αλλου,αφου αυτοι στη Λευκορωσια δεν φενεται οτι δουλευουνε πουθενα ή οποιος δουλευει χωρις χαρτια θα πρεπει να πληρωσει αυτο το φορο