Μετά από καιρό να γράψω πληροφορίες από την επίσκεψή μου. Πήρα μια βραδινή πτήση της aeroflot (αναχώρηση 00:55) όπου ήμασταν στο αεροπλάνο 20 άτομα όλα κι όλα. Με το που απογειωθήκαμε, έβγαλαν όλοι οι ρώσοι τα παπούτσια τους και έγινε της βρωμόκαλτσας. Φτάνω στο αεροδρόμιο της μόσχας τα χαράματα όπου επρεπε να πάω στο terminal D για να πάρω την πτήση για Μινσκ. Με βλέπου ξένο και μου την πέφτουν τα ταρίφια για να με πάνε στο termonal D μέσω Σιβηρίας. Αρνούμαι και λέω του πούστη, δεν μπορεί να μην υπάρχει δρόμος εσωτερικά. Πάω να φύγω ένας ταρίφας με παίρνει απο πίσω. Κοιτάζω βιτρίνες, πάω στο μπαρ, στο εστιατόριο, αυτός από πίσω να με πάρει κούρσα. Τελικά για να γλυτώσω πάω τουαλέτα. Μπάινει σε λίγο κι αυτός μέσα, τα παίρνω στο κρανίο και όπως έριχνα ένα πούτσο κάτουρο στον ουρητήρα, γυρνάω με το καυλί και του λέω "fuck you" και μόνο τότε την έκανε. η καθαρίστρια έμεινε με τη σφουγγαρίστρα κάγκελο. όποιοι βρεθείτε εκεί προσοχή τους ταρίφες. έχουν και κάτι καρτελάκια και σου λένε πως εργάζονται εκεί κλπ. Περιμένω 4 ώρες το αεροπλάνο για Μινσκ. η αίθουσα είναι για εσωτερικές πτήσεις και βρωμάει ποδαρίλα μαζί με ψαρίλα καθότι όλοι έχουν βγάλει παπούτσια και τρώνε σολωμό. Μπαίνω στο αεροπλάνο που επίσης βρωμάει φαγητο-οινοπνευματο-μασχαλίλα. φτάνω Μινσκ. Πάω να περάσω από τον έλεγχο όπου ήταν μια νταρντάνα με πράσινη στρατιωτική στολή κουμουνιστικού τύπου. εσύ περίμενεμου λέει. περνάει όλο το αεροπλάνο, κάτι κινέζοι, ιταλοί, αραπάδες, εγώ να περιμένω. Αφού πέρασε και η σκόνη, μου λέει "you problem"! Δεν είχα βίζα, αλλά ευτυχώς είχα πει στην κοπέλα να μου στείλει με φαξ το χαρτί της έγκρισης για είσοδο στη χώρα από το υπ. εσωτερικών τους. Το δείχνω στη νταρντάνα και μου λέει ΟΚ, ακολούθα. διασχίζω το μισό αεροδρόμιο και πάω στο γραφείο μετανάστευσης. Στο μεταξύ έρχεται και η κοπελιά μαζί μου για βοήθεια. Η βίζα κοστίζει 90 ευρώ!!! ήθελε και φωτογραφία που δεν είχα, αλλά τελικά μου τη χάρισαν.
Το μινσκ τώρα, είναι μια κλασική σοβιετικού τύπου πόλη. Το φαί είναι χάλια, αλλά τα γκομενάκι αφοράνε σορτσάκια και σούπερ μίνι φούστες και ας έχει έξω -10. Το εισιτήριο στο Μετρό έχει 0,10 ευρώ και η βενζίνη 0,50 ευρώ το λίτρο. δώσε κυβικά στο λάό πρόεδρε!!! Η διασκέδαση στα clubs είναι 40 χρόνια πίσω. Σχεδόν όλοι κάθονται. το ελληνικό στυλ μπαράκι ΄και ποτό στο όρθιο δεν παίζει. Έχει πίστα, όλοι χορεύουν και έχει συνήθως σόου και καραόκε. Κάνουν και διαγωνισμούς με έπαθλα.... βότκα!
Στο ψητό τώρα, οι γυναίκες παίζουν πολύ. Πάνε στα clubs για γνωριμίες και ψάχνονται. Αν τους μιλήσεις θα σου απαντήσουν και δεν είναι σαν τις δικές μας που αν τους μιλήσεις σε σκανάρουν και παίρνουν ύφος σα να μυρίζουν σκατά. Το μόνο πρόβλημα είναι πως σπάνια θα βρεις κάποια να μιλάει αγγλικά, οπότε εκεί τελειώνει και η προσπάθεια να ρίξεις γύπα. ΄Στα μαγαζιά παίζει πολύ ιταλός και Τούρκος που την έχουν πάρει χαμπάρι τη δουλειά και κερνούν μπουκάλι ή στέλνουν λουλούδια στα γκομενάκια. Είχα βγει με τις φίλες της δικιάς μου και ένας Τούρκος έστειλε λουλούδια σε μια φίλη της αλλά πήρε ένα μπουκέτο παπάρια γιατί ήταν παντρεμένη με ποδοσφαιριστή που μάλιστα έμαθα πως έπαιζε ένα φεγγάρι πριν μερικά χρόνια στον Πανιώνιο. Αυτά σε γενικές γραμμές. κρατώ ακόμα επαφή με την κοπέλα και μάλιστα πληρώνει μόνη της τα εισιτήρια για να έρθει ελλάδα, χριστούγεννα, πάσχα και Καλοκαίρι.