Ναι ξεχνάς ένα βασικό όσον αφορά την φορολογική συνείδηση. Εδώ δεν υπάρχει φορολογική συνείδηση γιατί εξαρχής το κράτος σε κλέβει.
Ένα απλό παράδειγμα. Εγώ σαν φοιτητής πληρώνω ρεύμα ok? Ωραία στο ρεύμα πληρώνω ΕΡΤ. Πληρώνω όμως και στο πατρικό μου ΕΡΤ δηλαδή πληρώνει ο πατέρας μου ΔΥΟ ΕΡΤ. ΤΗΝ ΩΡΑ που δεν έχω καν τηλεόραση και δεν βλέπω καν ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ! Αυτά τώρα δεν είναι αστεία πράματα;! Επίσης αν κοιτάξεις τον τελευταίο σου λογαριασμό θα δεις ότι π.χ σου ήρθε 60 ευρώ από αυτά άντε τα 18 να είναι για το ρεύμα ενώ τα υπόλοιπα random γαμησιάτικα.
βέβαια σκουπίδια βγάζεις στον δρόμο και έχεις απαίτηση να μαζευτούνε, στον δρόμο περπατάς και απαιτείς να έχεις φωτισμό, χέζεις και θέλεις τα σκατά σου να μην πηγαίνουν σε βόθρους αλλά σε αποχέτευση...
και αυτό είναι ένα από τα random γαμησιάτικα (το μεγαλύτερο)...
και το ότι δεν βλέπεις τηλεόραση δεν μου λέει τίποτε... έστω και ένα λεπτό να την ανοίξεις πρέπει να πληρώσεις... εκτός αν προτιμάς το καθεστώς της Αγγλίας στο οποίο έχεις δικαίωμα να μην έχεις τηλεόραση και να μην πληρώνεις αλλά άμα σε πιάσουνε να έχεις (και έχουν το δικαίωμα να κάνουν έλεγχο στο σπίτι σου ότι ώρα τους καυλώσει χωρίς την παρουσία εισαγγελέα) πληρώνεις 1500 λίρες πρόστιμο για το καλημέρα... διαλέγεις και παίρνεις...
ααα και που είσαι ακόμη και να βλέπεις τηλεόραση μέσω ιντερνετ πληρώνεις δεν είναι ανάγκη να έχεις κεραία... παρακολουθούνε τα κανάλια τις IP από τις οποίες γίνεται streaming...