Νέα

Κούβα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Sincity
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 413K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Πως προτιμάτε να λέγεται το thread?

• Κούβα

Ψήφοι: 38 12,6%
  • Κούβα sex trip

Ψήφοι: 73 24,3%
  • Κούβα και ξερό ψωμί!

Ψήφοι: 36 12,0%
  • Δεν με νοιάζει το όνομα... να πάω κι εγώ στην Κούβα θέλω!

Ψήφοι: 154 51,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    301

dthanos

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2006
Like
8
Πόντοι
1
Αγόραζε μόνο από καταστήματα ή από παραγωγό, ο οποίος μπορεί να τα φτιάξει επί τόπου (τα συγκεκριμένα δε περνάνε από έλεγχο, αλλά είναι ωραία φάση να τα παίρνεις τόσο φθηνά και τόσο "φρέσκα").
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: φτηνά και πιο 'δυνατά'...  ;)

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
Δηλαδη ρε Σπυρο-γιγαντα το Βαραδερο δεν αξιζει να πας ενα τριημερο μ'ενα γκομενακι;
ρε γκαμπινο και ειναι αναγκη να πας βαραδερο με το γκομενακι?χαθηκανε τοσα ψαροχωρια?στο βαραδερο ολο ξενερωτες ασπρουλιαρες αγγλιδες θα ειναι...και σερβιτοροι που θα τρεχουν απο πισω τους....χιλιες φορες να εχεις ροδα κια να πας σε κατι ψαροχωρια που πανε κουβανοι για διακοπες...
οπως εξω απο την αβανα μιση ωρα στο δρομο που παει για ΜΑΡΙΕΛ( απο την αντιθετη κατευθυνση απο πλαγια ντελ εστε ) οπου εχει μικρο ψαροχωρι οπου ολες οι τιμες ειναι σε πεσο κουμπανο και οχι κονβερτιμπλε...ακομη και τα δωματια...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
ρε γκαμπινο και ειναι αναγκη να πας βαραδερο με το γκομενακι?χαθηκανε τοσα ψαροχωρια?στο βαραδερο ολο ξενερωτες ασπρουλιαρες αγγλιδες θα ειναι...και σερβιτοροι που θα τρεχουν απο πισω τους....χιλιες φορες να εχεις ροδα κια να πας σε κατι ψαροχωρια που πανε κουβανοι για διακοπες...
οπως εξω απο την αβανα μιση ωρα στο δρομο που παει για ΜΑΡΙΕΛ( απο την αντιθετη κατευθυνση απο πλαγια ντελ εστε ) οπου εχει μικρο ψαροχωρι οπου ολες οι τιμες ειναι σε πεσο κουμπανο και οχι κονβερτιμπλε...ακομη και τα δωματια...

μπραβο σπυρο. το πεσο κουμπανο που θα το βρουμε αφου δινουν κονβερτιμπλε στα ανταλλακτηρια?

pavlaras111

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2012
Like
20
Πόντοι
1
Δηλαδη ρε Σπυρο-γιγαντα το Βαραδερο δεν αξιζει να πας ενα τριημερο μ'ενα γκομενακι;

αρχηγε , η κουβα δεν αξιζει να πας και να αραξεις με ενα γκομενακι για καποιες μερες..
αξιζει να πας και να εχεις διαφορετικο γκομενακι καθε βραδυ ..  η και δυο  γκομενακια ....
καντα τωρα γιατι δεν ξερεις τι ξημερωνει αυριο  ...

θυμαμαι ακομαα την παρτουζα στο  σιεγκο ντ αβιλα  με δυο μουνιτσες ...  η μια μοντελο , η αλλη με κατι τεραστια βυζια ...  εν ετη 2000  νεοι μου ....

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
μπραβο σπυρο. το πεσο κουμπανο που θα το βρουμε αφου δινουν κονβερτιμπλε στα ανταλλακτηρια?
ektor θα αλλαξει το γκομενακι ρε...θα τισ δωσεις 20 κονβερτιμπλες και θα τα κανει 200 δικα τους,,σιγα τα ωα

Gambino

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Like
318
Πόντοι
21
αρχηγε , η κουβα δεν αξιζει να πας και να αραξεις με ενα γκομενακι για καποιες μερες..
αξιζει να πας και να εχεις διαφορετικο γκομενακι καθε βραδυ ..  η και δυο  γκομενακια ....
καντα τωρα γιατι δεν ξερεις τι ξημερωνει αυριο  ...

θυμαμαι ακομαα την παρτουζα στο  σιεγκο ντ αβιλα  με δυο μουνιτσες ...  η μια μοντελο , η αλλη με κατι τεραστια βυζια ...  εν ετη 2000   νεοι μου ....
Συντροφε αν διαβασεις λιγες σελιδες πιο πισω θα καταλαβεις οτι οι επισκεψεις μου στο νησι ειναι πλεον σε διψηφιο νουμερο,αρα κατι ξερουμε και μεις απο Κουβα... :sunglasses:
Οταν παω μαζι με φιλο λογο οτι νοικαιζουμε αμαξι μου αρεσει να παρουμε 2 γκομενακια και να παμε καπου πιο εξωτικα-τουριστικα,σε ψαροχωρια και σε μεροι που πανε μονο Κουβανοι παω οταν ειμαι μονος.Γι'αυτο ρωτησα για το Βαραδερο και για Καγιο σαντα μαρια,καγιο κο-κο και καγιο γκιγιερμε εχω παει.
Η αναλογια CUC με πεσος ειναι 1 προς 24,δηλαδη με 20 τουριστικα δολαρια περνεις 480 δικα τους.Υπαρχουν μαγαζια που αλλαζουν οι Κουβανοι χρημα αλλα και σε πολλα σημεια θα συναντησεις ατομα που κανουν αυτη την δουλεια.Θελει και λιγο προσοχη ομως στα μαγαζια που πανε μονο Κουβανοι γιατι μπορει να κανεις διακοπες 2-3 μερες στην τουαλετα.. :2funny:
Taou μην κλεισεις κασα, μεχρι να πας θα σου εχω βρει το τηλεφωνο και το e-mail απο κει που μενω εγω οταν ειμαι Αβανα(Βεδαδο).

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
gambino μενεις κοντα στη φιλη μου βενταντο 23ΥΑ?ΤΗ ΛΟΥΛΗ?

halford

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουν 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
10
Διαβάζω με πολλή προσοχή τα posts στις προηγούμενες σελίδες και δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με τα περισσότερα από όσα αναφέρουν οι συναγωνιστές. Θα προσθέσω κάποια πράγματα, με βάση την πρόσφατη εμπειρία μου.

- ΚΑΝΤΕ ΠΑΖΑΡΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΠΑΖΑΡΙΑ, ΚΑΝΤΕ ΠΑΖΑΡΙΑ.

- Το φαγητό, παρά την αντίθετη άποψη που διάβασα παραπάνω, πιστεύω πως είναι φτηνό. Φυσικά, το να πεις πως 15 ευρώ το άτομο είναι φτηνό δε στέκει από μόνο του. Στέκει όμως το να πεις πως 15 ευρώ το άτομο για αστακό είναι φτηνό!

- Τα ποτά και τα κοκτέιλ κυμαίνονται συνήθως από 3 μέχρι 4,5 CUC. Τώρα, αν θέλει κανείς να πάει στο floridita και να βγάλει φωτογραφία με το cuba libre στο χέρι δίπλα στο άγαλμα του Hemingway, θα δώσει κάτι παραπάνω. Όμως δε πιστεύω πως αξίζει τον κόπο, πέρα από ένα ποτό.

- Η ρόδα είναι απαραίτητη αν είσαι με φίλο - δεν πιστεύω πως είναι απαραίτητη αν πας με σύζυγο/γκόμενα. Προσοχή: αν αποφασίσει κανείς να βγει από την Αβάνα για ταξίδι, πρέπει οπωσδήποτε να φουλάρει. Και όταν πετύχει το πρώτο βενζινάδικο καλό θα είναι να ξαναφουλάρει, γιατί ενδέχεται το επόμενο να το βρει μετά από 150 χιλιόμετρα.

- Την ημέρα η οδήγηση είναι αρκετά εύκολη εκτός πόλης, το βράδυ όμως τα πράγματα είναι ζόρικα. Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων έχει ηλικία πολύ μεγαλύτερη από το μέσο όρο της ηλικίας των ψηφοφόρων της νδ και του πασοκ και η λογική των οδηγών περιορίζεται στο να έχουν φώτα και ας είναι ό,τι φώτα να'ναι, οπότε θα δείτε τόσους προβολείς να σας χτυπάνε στα μάτια που θα... ζητήσετε γυαλιά ηλίου.

- Στην Κούβα δεν ισχύει ο κανόνας που λέει πως όποιος πηγαίνει σιγά οδηγεί δεξιά, όποιος πηγαίνει γρήγορα πηγαίνει αριστερά. Οι οδηγοί οδηγούν κυριολεκτικά σε όποια λωρίδα γουστάρουν.

- Οι Κουβανοί είναι ακόμη πιο καθυστερημένοι και από τους Έλληνες στο θέμα "κόρνα". Μη θυμώσετε, μη στραβώσετε, το κάνουν γιατί έχουν μάθει πως αυτό είναι το φυσιολογικό. Θα σας κορνάρουν και ταυτόχρονα θα σας χαμογελάσουν.

- Τα πρόστιμα στις γκόμενες που που το ντύσιμό τους θυμίζει πόρνη πέφτουν επί τόπου.

- Πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται δεκτές σχεδόν παντού, αρκεί να μην έχουν εκδοθεί από τράπεζα συμφερόντων ΗΠΑ.

- Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης (συμβαίνει να μη το ζητάνε από όλους στον έλεγχο εισόδου στη χώρα, θα το ζητήσουν όμως 100% αν χρειαστείτε νοσοκομείο).

- Βάλτε στην άκρη 25 CUC. Είναι ο φόρος αναχώρησης από τη χώρα. Αν δεν τα έχεις, πολύ απλά, δεν φεύγεις.

- Μην υποτιμάτε την αξία της καμαριέρας του ξενοδοχείου σας. Η πλειοψηφία των γυναικών είναι πρόθυμη να κάτσει στον τουρίστα για 5-10 CUC και 2-3 καλσονάκια.

- Πούρα μόνο από μαγαζί ή από παραγωγό ή από εργοστάσιο. Αν δεν έχετε γνώσεις στο θέμα του πούρου, κάντε πριν το ταξίδι μια σχετική έρευνα στο internet. Σχεδόν όλες οι μάρκες φτιάχνονται στα ίδια εργοστάσια, στις ίδιες αίθουσες, στους ίδιους πάγκους και από τους ίδιους ανθρώπους, πολλές φορές με διαφορά 45 λεπτών. Ωστόσο, άλλο τα cohiba siglo III, άλλο τα siglo II. Εννοείται πως οι τιμές είναι απίστευτα πιο χαμηλές από ότι στην Ελλάδα, αλλά και πάλι μην υποτιμάτε τα παζάρια.

- Μην υπερτιμάτε τις Κουβανές. Εννοείται ότι σε μια πόλη δύο εκατομμυρίων κατοίκων θα δείτε πολλές όμορφες γυναίκες, όμως η πλειοψηφία αποτελείται από άσχημες κοντές χοντροκώλες (άλλο αν ο κώλος δείχνει προς τον ουρανό).

- Σε αντίθεση με τις Κουβανές, οι Κουβανοί καταρρίπτουν το μύθο του greek lover (η χαρά των gay, αν και δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να είναι αποδεκτοί στο νησί).

- Γυρίστε την ενδοχώρα. Μιλάμε για απίστευτη ομορφιά.

- Στα πεντάστερα ξενοδοχεία θα βρείτε καθαριότητα και αρκετές παροχές. Σε οτιδήποτε άλλο, να είστε προετοιμασμένοι.

- Οι περισσότεροι μιλούν πολύ καλά αγγλικά.

- Αγοράστε ρούμι και μη περιορίζεστε στο havanna club.

- Μη περιμένετε να έρθετε σε επαφή με το είδος hellenic kagouras, που θα περνάει με το harley παπάκι του ό,τι ώρα του καπνίσει για να σας ενοχλήσει ή να σας ξυπνήσει. Το είδος ευδοκιμεί μόνο σε ελληνικά νησιά και ελληνικές τουριστικές περιοχής (πχ Χαλκιδική).

- Γενικά, πέσιμο σε γυναίκα που συνοδεύεται δεν παίζει (άλλο χαρακτηριστικό του είδους hellenic kagouras). Αν όμως αφήσετε τη γυναίκα σας μόνη της, δική σας η ευθύνη!

- Συνάλλαγμα αγοράζετε μόνο από το αεροδρόμιο ή από τράπεζα. Ποτέ από το ξενοδοχείο, ποτέ από οποιονδήποτε σας το προτείνει!

- Από νερό, μόνο εμφιαλωμένο. Επειδή όμως τα παγάκια τους δεν είναι σόι, τα αντιδιαρροϊκά είναι απαραίτητα.

- (συνέχεια του προηγούμενου) Απαραιτήτως, ένα μίνι φαρμακείο στις αποσκευές σας με οτιδήποτε υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε. Από panadol και depon, μέχρι αντιβίωση. Και απαραιτήτως προφυλακτικά.

- Είτε αποφασίσετε να νοικιάσετε αυτοκίνητο είτε προτιμήσετε τα πούλμαν, καλό είναι να έχουν γίνει οι απαραίτητες κρατήσεις από πριν. Οπωσδήποτε εκτυπώνετε τα vouchers. Είναι δεδομένο ότι θα φάτε και φόλα από κάποιο πρακτορείο, αλλά, όπως πολύ σωστά γράφτηκε πιο πριν, this is Cuba!

- Όλα τα ταξιδιωτικά έγγραφα (διαβατήριο, βίζα, ασφαλιστήριο συμβόλαιο), απαραιτήτως και σε φωτοτυπία.

- Ανεξάρτητα από το τι έχετε διαβάσει ή ακούσει για τη Λατινική Αμερική, να θυμάστε πως πάτε στην Κούβα και όχι στη Τζαμάικα ή την Κολομβία. Τουτέστιν, "just say no" σε οποιονδήποτε σας προσεγγίσει για να σας πασάρει χόρτο ή κόκα ή οτιδήποτε άλλο.

- Ανεξάρτητα με τις πολιτικές πεποιθήσεις σας, δείξτε σεβασμό στις δικές τους και στα μνημεία τους. Αντίθετα με το τι φαντάζεται κανείς και παρά τη λατρεία τους προς την εικόνα του Che, οπουδήποτε γυρίσετε να κοιτάξετε θα δείτε και ένα άγαλμα του Jose Marti. Γενικά, δείξτε σεβασμό.

- Πάρτε μαζί σας ένα πλαστικό ποτήρι πολλαπλών χρήσεων. Ίσως σας φανεί χαζό, αλλά σκεφτείτε ότι σε ένα all inclusive μπορεί να μένετε μαζί με άλλους 1000-1500 τουρίστες και ο καθένας να χρειάζεται 20-25 πλαστικά ποτήρια καθημερινά για νερό ή κοκτέιλ. Κάντε τους υπολογισμούς σας και σκεφτείτε πόσα εκατομμύρια πλαστικά ποτήρια χρειάζονται καθημερινά, σε μια χώρα που ο μέσος μισθός είναι 30-40 δολάρια.

- Αγοράστε το cd του συγκροτήματος που σας άρεσε, αλλά ΚΑΝΤΕ ΠΑΖΑΡΙΑ!

- Γενικά, συνάντησα δύο κατηγορίες κολλιτσίδων. Αυτούς που σε πλησιάζουν για πούρα/ταξί/πουτάνες και αυτούς που σου ζητάνε σαπούνι/στιλό/καλσόν κλπ.. Οι δεύτεροι σε κοιτάνε στα μάτια και δε σε πρήζουν ιδιαίτερα.

- Δε μου έρχετε κάτι άλλο στο μυαλό αυτή τη στιγμή, πέρα από το ΚΑΝΤΕ ΠΑΖΑΡΙΑ!!!

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
halford ωραια τα ειπες...συμπυκνωμενα χωρις πολλες λεπτομερειες

Gambino

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Like
318
Πόντοι
21
gambino μενεις κοντα στη φιλη μου βενταντο 23ΥΑ?ΤΗ ΛΟΥΛΗ?
Η Λουλη ειναι μια λευκη 40+ χρονων με μαυρα μαλλια και πολλα "πιασιματα";
Η casa της ειναι απεναντι απο το παρκο που τρωνε τα παγωτα;
Πριν 2 χρονια εκει που μενω δεν ειχε ελευθερο δωματιο και μ'εστειλε στο απο πανω δρομακι σε μια φιλη της.Δεν θυμαμαι καλα αλλα νομιζω την ελεγαν Λουλη.Παντως δεν μου ειπε τιποτα για κανεναν Ελληνα... :think:

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
gambino οχι η δικια μου εμενε πιο πανω προχωρας την 23 περνας και το δρομο με τη νησιδα στη μεση που ειναι το πρεζιντεντε και δυο τεραγωνα μετα συναντας την Α οδο εκει μεσα ενα τετραγωνο παλι..το σπιτι ηταν ιδιωτικο και νοικιαζε ενα δωματιο με μπανιο μαυρα ανευ αδειας...

zogler gr

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Σκέπτομαι να ταξιδέψω μόνος άλλα από αγγλικά  :headbang:. Ξεναγοί ελληνόφωνες παίζουν στην Κούβα ?

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
51
Πόντοι
16
zogler gr η μονη γλωσσα που καταλαβαινουν οι κουβανοι ειναι το ευρω και το δολλαριο

taou

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2010
Κριτικές
2
Like
3
Πόντοι
1
20 μερούλες μείνανε ακόμα!!!!
έχει κανείς καμιά πρόταση για να πάμε κάπου εκτός από Αβάνα;
Έχω κλείσει μόνο τις 4 πρώτες ημέρες και λογικά θα μείνω και τις 2 τελευταίες για να μην τρέχω για το αεροπλάνο
Μου μένουν άλλες 10 ημέρες... καμιά πρόταση για να εξασκήσουμε φθηνά το σπόρ;

tteautteau231996

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
143
Πόντοι
16
Έχω κλείσει μόνο τις 4 πρώτες ημέρες και λογικά θα μείνω και τις 2 τελευταίες για να μην τρέχω για το αεροπλάνο
νουεβιτας και πορτο παντρε... :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: σπεσιαλ...

taou

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2010
Κριτικές
2
Like
3
Πόντοι
1
πρώτη φορά μου λένε γι' αυτά τα μέρη. έχει καθόλου ζωή εκεί;
είναι λίγο μακριά από Αβάνα, αλλά άμα αξίζει να παω

Gambino

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Like
318
Πόντοι
21
Σιενφουεγκος-Τρινιδαδ-Σαντα Κλαρα αξιζει να πας μια βολτα,εχουν σχετικα καλη νυχτερινη ζωη και αρκετες τσικας... :boobies:
Να ξερεις ομως οτι στην επαρχια οι γκομενες της "δουλειας" δυσκολα ερχονται στην καζα σου.
Το πασχα που ημουν στην Κουβα εμεινα Αβανα 3 βραδυα..
Το πρωτο βραδυ πηγαμε στο ελ ντιαβολο τουμ-τουμ,μεγαλη απογοητευση... :think:
Λιγες γκομενες και μετρια ποιοτητα,1-2 αξιζαν και αυτες ηταν πιασμενες.
Πρωτη φορα βλεπω αυτο το μαγαζι ετσι,τωρα που θα πας κανε εναν ελεγχο...
Το δευτερο  βραδυ το εβγαλα στο αεροδρομιο γιατι ειχε ο φιλος μου προβλημα με τις πτησεις.Το τριτο βραδυ δεν βγηκα καθολου,ειχα βρει το απογευματακι μια μαυρη με τεραστια  :tits: και το βραδυ ηρθε στην καζα μου και τελικα δεν βγηκαμε.. :zfuck:
Πηγα και στο Βαραδερο για 3 μερες,πολυ ωραιο μερος αξιζει να πας αλλα ΜΟΝΟ αν εχεις γκομενακι μαζι.Εκει λιγο δυσκολα να βρεις,εγω ειχα μια μαζι μου απο το Σιενφουεγκος.
Για 3 νυχτες σ'ενα ωραιο ξενοδοχειο,μεσα στους φοινικες,μεγαλη πισινα,μεγαλο δωματιο,διπλα απο την θαλασσα,3 φορες την μερα μπουφε + μπαρακια με σνακ-ποτα μπυρες ολη την μερα + beach bar με ξαπλωστρες και ομπρελες πληρωσα 235 δολαρια(180 ευρω περιπου) για δυο ατομα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom