Αμερικάνικο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ανέκδοτο (ναι υπάρχουν και τέτοια), που όμως δείχνει κάτι?
Ας ευθυμήσουμε την ατμόσφαιρα και λίγο!
Τα παιδάκια είναι στην τάξη, και η δασκάλα λέει:
-Σήμερα, παιδάκια, θα πούμε για το επάγγελμα των γονιών μας. Για πες μας εσύ John, τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου?
-Εμένα ο μπαμπάς μου, κυρία, είναι πυροσβέστης.
-Μπράβο John, εσένα Μάθιου τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου?
-Εμένα κυρία ο μπαμπάς μου είναι κτηνοτρόφος.
-Μπράβο Μάθιου, εσένα Έλεν, τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου?
-Εμένα κυρία ο μπαμπάς μου είναι αστυνομικός.
Και πάει λέγοντας το πράμα, όλα τα παιδάκια λένε το επάγγελμα του μπαμπά τους, όμως ο μικρός Tom δε μιλάει και κάθεται σκυθρωπός στη θέση του.
Όταν έρχεται η σειρά του, τον ρωτάει και αυτόν η δασκάλα
Εσένα, Τομ, τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου?
"-Εμένα κυρία, ο μπαμπάς μου είναι χορευτής σε strip-gay-club-bar. Δηλαδή χορεύει πάνω στη σκηνή και βγάζει αργά τα ρούχα του για να τον βλέπουν οι πελάτες του μαγαζιού. Στους πελάτες αρέσει ο χορός του μπαμπά μου, και του βάζουν εικοσαδόλλαρα μέσα στο σλιπάκι του, που όμως στο τέλος το βγάζει και αυτό. Αν κάποιος πελάτης ενθουσιαστεί πολύ με το μπαμπά μου, τότε ο μπαμπάς μου τον παίρνει από την αίθουσα και τον πάει σε ένα οικόπεδο που είναι σκοτεινό πίσω από το club, και του κάνει στοματικό έρωτα. Τότε ο μπαμπάς μου κερδίζει κι άλλα λεφτά απ? αυτό."
Γίνεται ένας ψιλοπανικός απ τη δασκάλα, αλλάζει το θέμα της συζήτησης, και συνεχίζει το μάθημα με άλλες κουβέντες.
Στο διάλειμμα, όταν τα παιδάκια βγαίνουν έξω, η δασκάλα κρατάει κοντά της τον Τομ και του λέει:
-Πες μου σε παρακαλώ Τομ, αυτά που είπες για τον πατέρα σου και τη δουλειά του προηγουμένως είναι αλήθεια?
-Όχι κυρία.
-Τότε γιατί τα είπες?
-Κυρία, ο μπαμπάς μου δουλεύει για το Bush Administration (ακριβής μετάφραση δεν υπάρχει, αλλά η έννοια είναι «για τη διοίκηση του Προέδρου Bush?). Αυτή είναι η δουλειά του κυρία, αλλά ντρέπομαι να το πω μπροστά στα άλλα παιδιά!
Συμπέρασμα:
ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ επαγγέλματα μπορεί να ντρέπονται τα παιδιά μας...