Νέα

Κάτοικος κέντρου Αθήνας...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Lemmy13!!!!
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 56K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
DD έχει το UK και λίγες πόλεις της κάποτε αυτοκρατορίας, Σιγκαπούρη, HK, Δουβλίνο κλπ. Νομίζω έχει και το Βερολίνο κάτι λίγα.
ΑΒ έχουν άπειρες πόλεις. Αν ήταν τόσο καλά τα DD θα τα είχαν όλοι, δε θα τα άφηναν για τους Άγγλους. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά σκέψου έναν βασικό, μεγάλο μέρος όσων παίρνουν ΜΜΜ είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας.

Εγω θα ελεγα πως για να τα εχουν Σιγκαπουρη, Λονδινο, Δουβλινο, μαλλον κατι καλο εχουν. Νομιζω και Νεα Υορκη εχει καποια

Σε αλλες περιοχες πιστευω παιχτηκε διαφθορα και δεν τα εχουν βαλει. Πχ τρομερη πιεση απο ταξιτζηδες, μιζες, κλπ. Ισως και οι ιδιες οι κατασκευαστριες-πωλητριες τετοιων λεωφορειων ειδαν οτι συμφερει να πουλανε πχ 10 εκατομμυρια απλα αντι 4 εκατομμυρια διπλα που ομως κανουν την ιδια δουλεια στις μεταφορες

Μεχρι τωρα δεν εχω ακουσει κανενα πειστικο επιχειρημα εναντια τους και οχι, το ποσοστο ηλικιωμενων δεν ειναι πειστικο.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.883
Πόντοι
3.556
Εγω θα ελεγα πως για να τα εχουν Σιγκαπουρη, Λονδινο, Δουβλινο, μαλλον κατι καλο εχουν. Νομιζω και Νεα Υορκη εχει καποια

Σε αλλες περιοχες πιστευω παιχτηκε διαφθορα και δεν τα εχουν βαλει. Πχ τρομερη πιεση απο ταξιτζηδες, μιζες, κλπ. Ισως και οι ιδιες οι κατασκευαστριες-πωλητριες τετοιων λεωφορειων ειδαν οτι συμφερει να πουλανε πχ 10 εκατομμυρια απλα αντι 4 εκατομμυρια που ομως κανουν την ιδια δουλεια στις μεταφορες

Μεχρι τωρα δεν εχω ακουσει κανενα πειστικο επιχειρημα εναντια τους και οχι, το ποσοστο ηλικιωμενων δεν ειναι πειστικο.

Στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία είναι πολύ πιο απαιτητικοί οι νόμοι σχετικά με την εξυπηρέτηση των ανάπηρων και των ηλικιωμένων.

Κάθε ένα λεωφορείο έχει εκείνους τους διαδρόμους που ξεδιπλώνονται αυτόματα, συν ιδιαίτερες θέσεις. Όχι στην Αγγλία ή την Ιρλανδία. Μόνο μέρος των λεωφορείων προνοεί για αυτό το θέμα.

Επομένως σε αυτό το σημείο ψιλοδιαφωνούμε. Δίνουν άλλη έμφαση στη μεταφορά μέσω ΜΜΜ για ανάπηρους και ηλικιωμένους στην κεντρική Ευρώπη. Η Βρετανική Κοινοπολιτεία δεν έχει το ίδιο αυστηρούς κανονισμούς σε αυτό το ζήτημα.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία είναι πολύ πιο απαιτητικοί οι νόμοι σχετικά με την εξυπηρέτηση των ανάπηρων και των ηλικιωμένων.

Κάθε ένα λεωφορείο έχει εκείνους τους διαδρόμους που ξεδιπλώνονται αυτόματα, συν ιδιαίτερες θέσεις. Όχι στην Αγγλία ή την Ιρλανδία. Μόνο μέρος των λεωφορείων προνοεί για αυτό το θέμα.

Επομένως σε αυτό το σημείο ψιλοδιαφωνούμε. Δίνουν άλλη έμφαση στη μεταφορά μέσω ΜΜΜ για ανάπηρους και ηλικιωμένους στην κεντρική Ευρώπη. Η Βρετανική Κοινοπολιτεία δεν έχει το ίδιο αυστηρούς κανονισμούς σε αυτό το θέμα.

Οι αναπηροι και ανημποροι ηλικιωμενοι ειναι ενα μικρο ποσοστο.

Παντως αν θελεις κανε μια ερευνα αυριο πρωι στις στασεις των λεωφορειων και ρωτα 1000 τυχαιους χρηστες των μεσων εαν θα ηθελαν διωροφο και καθημενοι σε σχεση με την τωρινη κατασταση. Θα εκπλαγεις απο το ποσοστο, αναμεσα τους και αυτο των ηλικιωμενων

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.915
Πόντοι
216
Ξοφλημένος είσαι, ρε καραγκιόζη. Και την αποτυχία σου την ξεσπάς στους άλλους συστηματικά με ειρωνικά σχόλια και περισσότερο στον συγκεκριμμένο χρήστη. Προχτές έκανες το ίδιο και με μένα, και σου έστειλα το μήνυμα, αλλά δεν το έπιασες. Κόψε τις ειρωνείες, γιατί θα σε κρεμάσω στα μανταλάκια.
Μάλλον χρειάζομαι μαθήματα αυτοβελτίωσης από τον κατα φαντασία επιχειρηματία που γράφει όλη την μέρα στο σάιτ χαχα

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.883
Πόντοι
3.556
Οι αναπηροι και ανημποροι ηλικιωμενοι ειναι ενα μικρο ποσοστο.

Παντως αν θελεις κανε μια ερευνα αυριο πρωι στις στασεις των λεωφορειων και ρωτα 1000 τυχαιους χρηστες των μεσων εαν θα ηθελαν διωροφο και καθημενοι σε σχεση με την τωρινη κατασταση. Θα εκπλαγεις απο το ποσοστο, αναμεσα τους και αυτο των ηλικιωμενων

Είμαι σίγουρος. Κυρίως όμως επειδή δεν έχουν γνώση του θέματος.

Οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι ένα σεβαστό ποσοστό, το οποίο τυγχάνει καλύτερης τύχης στην κεντρική Ευρώπη, από ότι αλλού.

Π.χ. στη Βιέννη έχει όλο το ιστορικό κέντρο ειδική ανάγλυφη σήμανση στα πεζοδρόμια, ώστε να μπορούν να κινηθούν με άνεση οι τυφλοί, αγγίζοντας το ανάγλυφο με το μπαστούνι τους. Εξού και θα δεις αρκετούς τυφλούς στο δρόμο. Ε, στην Αθήνα π.χ., ή και στο Λονδίνο ή το Βερολίνο, δεν θα τους δεις στον ίδιο βαθμό. Δεν μπορούν να κινηθούν με αντίστοιχη άνεση. Δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Είμαι σίγουρος. Κυρίως όμως επειδή δεν έχουν γνώση του θέματος.

Οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι ένα σεβαστό ποσοστό, το οποίο έχει καλύτερης τύχης στην κεντρική Ευρώπη, από ότι αλλού.

Π.χ. στη Βιέννη έχει όλο το ιστορικό κέντρο ειδική ανάγλυφη σήμανση στα πεζοδρόμια, ώστε να μπορούν να κινηθούν με άνεση οι τυφλοί, αγγίζοντας το ανάγλυφο με το μπαστούνι τους. Εξού και θα δεις αρκετούς τυφλούς στο δρόμο. Ε, στην Αθήνα π.χ., ή και στο Λονδίνο ή το Βερολίνο δεν θα τους δεις. Δεν μπορούν να κινηθούν με αντίστοιχη άνεση. Δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Κοιταξε η Βιεννη εχει την πολυτελεια να κρατησει τα απλα, γιατι απλως δεν τα χρειαζεται ιδιαιτερα.

Πχ Ζυριχη που ειχα παρει 1-2 λεωφορεια δεν ειχαν ιδιαιτερη κινηση μεσα, οποτε δεν υπαρχει λογος να τα κανουν διπλα

Αθηνα ομως ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, μιλαμε για πολυ κοσμο που ταλαιπωριεται ορθιος και παστωμενος σα σαρδελα καθημερινα για να παει στη δουλεια του.

Το ιδιο και Θεσ/νικη αλλα για εκει κραταμε μια χαραμαδα αισιοδοξιας για την μετα-ΜΕΤΡΟ εποχη

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.883
Πόντοι
3.556
Κοιταξε η Βιεννη εχει την πολυτελεια να κρατησει τα απλα, γιατι απλως δεν τα χρειαζεται ιδιαιτερα.

Πχ Ζυριχη που ειχα παρει 1-2 λεωφορεια δεν ειχαν ιδιαιτερη κινηση μεσα, οποτε δεν υπαρχει λογος να τα κανουν διπλα

Αθηνα ομως ειναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, μιλαμε για πολυ κοσμο που ταλαιπωριεται ορθιος και παστωμενος σα σαρδελα καθημερινα για να παει στη δουλεια του.

Το ιδιο και Θεσ/νικη αλλα για εκει κραταμε μια χαραμαδα αισιοδοξιας για την μετα-ΜΕΤΡΟ εποχη

Ναι, εδώ χρειάζονται καταρχήν περισσότερα λεωφορεία, αν ο στόχος είναι να εξυπηρετηθεί ο κοσμάκης.

Το κράτος όμως έχει να επενδύσει χρήματα σε αυτόν τον τομέα. Αντιθέτως από τη χρήση των Ι.Χ. σε κολλημένους από την κίνηση δρόμους έχει πολύ σεβαστά έσοδα.

Οπότε αποφεύγει τη δαπανηρή λύση, και επιλέγει την προσοδοφόρα.

ΥΓ.

Η Ζυρίχη είναι μικρή. Δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος με την Αθήνα. Η Βιέννη ή το Βερολίνο είναι πολύ πιο κοντά στα πληθυσμιακά δεδομένα της πόλης μας.

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.881
Πόντοι
216
Οι γελοίοι γιατί να μην βάλουν περισσότερα δρομολόγια και να έχουν αυτά τα γελοία λεωφορεία-φισαρμόνικα τα οποία είναι έτοιμα να κοπούν στα 2 από την παλαιότητα. Ειδικά εκείνο το στρογγυλό που γυρνάει στη μέση όταν παίρνει στροφή όταν είσαι μέσα σε κάνει να νιώθεις το μεγαλύτερο σκουπίδι της γης. Έτσι ήταν το 608 που πήγαινε ζωγράφου κέντρο.
Φυσαρμόνικα.
Ενώ μοιάζουν ξεκάθαρα με ακορντεόν.
Ποιος το σκέφτηκε αυτό το όνομα άραγε;;;

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.890
Πόντοι
1.446
Eχω κάνει πάνω από δέκα χλμ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ σε νυχτερινή έφοδο στην Θεσσαλονικη σε ώρες που δεν υπήρχε πλέον αστική συγκοινωνία για να ξεκωλιασω τεμάχιο από την μεγάλη πρώην Σοβιετική σχολή.
Γι΄αυτό είσαι άξιο τέκνο του bou... Τέτοια κομμάντα έχουμε στο site...

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ναι, εδώ χρειάζονται καταρχήν περισσότερα λεωφορεία, αν ο στόχος είναι να εξυπηρετηθεί ο κοσμάκης.
Το κράτος όμως έχει να επενδύσει χρήματα σε αυτόν τον τομέα. Αντιθέτως από τη χρήση των Ι.Χ. σε κολλημένους από την κίνηση δρόμους έχει πολύ σεβαστά έσοδα.
Οπότε αποφεύγει τη δαπανηρή λύση, και επιλέγει την προσοδοφόρα.

Αρα συμφωνουμε πως θα ηταν χρησιμα τα διωροφα και οτι δεν τα βαζουν καθαρα για πονηρους και διεφθαρμενους λογους

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.883
Πόντοι
3.556
Φυσαρμόνικα.
Ενώ μοιάζουν ξεκάθαρα με ακορντεόν.
Ποιος το σκέφτηκε αυτό το όνομα άραγε;;;

Ισχύει. Ψάχναμε προφανώς μια ελληνική λέξη. Από κακή μετάφραση θα άρχισε το θέμα.

Στη λέξη «σαμπουάν» δεν μπήκαμε στον κόπο. :—)

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.883
Πόντοι
3.556
Αρα συμφωνουμε πως θα ηταν χρησιμα τα διωροφα και οτι δεν τα βαζουν καθαρα για πονηρους και διεφθαρμενους λογους

Σε αυτό συμφωνούμε, ναι.

Τα έξοδα που έχει η υποδομή σε πόλεις σαν τη Βιέννη ή το Μόναχο, δεν θέλουν ούτε να τα ακούσουν στο Βερολίνο ή το Λονδίνο, κι εδώ δεν είμαστε ούτως ή άλλως καν σε θέση να απαιτήσουμε να είναι τουλάχιστον σωστά και ίσια τα πεζοδρόμια.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.743
Πόντοι
9.297
Γι΄αυτό είσαι άξιο τέκνο του bou... Τέτοια κομμάντα έχουμε στο site...
Oταν μιλάω για εκπαίδευση και αντοχές ανάλογες των μελών Ειδικών Μονάδων του Ν.Α.Τ.Ο. κάτι ξέρω ..

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.743
Πόντοι
9.297
...φαντάσου ότι η τυπική πορεία ( με προδιαγραφές ΝΑΤΟ όπως παντα )που κάνουμε στον Σ.Ξ.ειναι στα 14 χλμ.

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.747
Πόντοι
1.706
Μάλλον χρειάζομαι μαθήματα αυτοβελτίωσης από τον κατα φαντασία επιχειρηματία που γράφει όλη την μέρα στο σάιτ χαχα
Μπορώ να γράφω όσο θέλω, συνταξιούχος είμαι με λυμένο το οικονομικό.
Φαντασία χρειάζεσαι εσύ για να νομίζεις ότι ζεις.

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.915
Πόντοι
216
Μπορώ να γράφω όσο θέλω, συνταξιούχος είμαι με λυμένο το οικονομικό.
Φαντασία χρειάζεσαι εσύ για να νομίζεις ότι ζεις.
Μυθομανής είσαι ... η μόνη σύνταξη που πιθανά μπορείς να διεκδικήσεις είναι η σύνταξη αναπηρίας λόγω ψυχικής ασθένειας χαχα

Kalogero

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Δεκ 2020
Like
3.747
Πόντοι
1.706
Μυθομανής είσαι ... η μόνη σύνταξη που πιθανά μπορείς να διεκδικήσεις είναι η σύνταξη αναπηρίας λόγω ψυχικής ασθένειας χαχα
Κι εσύ αποτυχημένος μαλάκας. Κι επειδή δεν υπάρχει σύνταξη για την μαλακία, χρειάστηκε να δουλέψεις σαν μαύρος.
Άντε δρόμο τώρα και μη μου ζαλίζεις τα αρχίδια, φτωχομπινέ.

• Χαχα
Αντιδράσεις: Magi

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.859
Πόντοι
216
Περιέργως όμως όλοι θέλουν να πάνε Μονακό...

ΥΓ: Η Ισλανδία επίσης είναι καλός προορισμός.
Καλός αν θέλεις να βρέξεις το τσουτσουνι σου σε κανέναν θερμοπίδακα ή να βγάλεις μπακαλιάρο. Εχει κάτι ταλαιπωρους Ελληναράδες στο yt που μόλις τελειώσουν το βίντεο και κλείσουν το pc κουμπώνουν τα μουρλόχαπα σαν καραμέλες :confused:

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.915
Πόντοι
216
Κι εσύ αποτυχημένος μαλάκας. Κι επειδή δεν υπάρχει σύνταξη για την μαλακία, χρειάστηκε να δουλέψεις σαν μαύρος.
Άντε δρόμο τώρα και μη μου ζαλίζεις τα αρχίδια, φτωχομπινέ.
Δε νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αποτυχία στην ζωή να έχει τελικό champions league και κάποια ναυάγια να γράφουν για linux στο bourdela χαχα

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.743
Πόντοι
9.297
Το Ηράκλειο είναι σαν να είσαι στον Πειραιά στο λιμάνι....
Γαμησέ τα....
Η ρυμοτομία τραγική....

Τρίπολη αν έχεις να πας πανω από 3 χρόνια έχει αλλάξει πολύ.
Έχει πεζοδρομηθεί όλο το κέντρο.
Επίσης η Τρίπολη εχει τρομερά ωραία πράγματα να δεις σε απόσταση το πολύ έως μισής ώρας...
Έμενα άνετα για χειμώνα....
Ο κόσμος με χαλάει λίγο....
Ξενέρωσα με τις πολυκατοικίες που ήταν δίπλα -διπλα σε ετοιμόρροπα σπίτια ...βγαίνει κατι πολύ μίζερο που δεν ταιριάζει στην διοικητική πρωτεύουσα της Πελοποννήσου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom