Νέα

Κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα rigormortis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 464
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Κριτικές
21
Like
360
Πόντοι
5.795
1)Παραδειγμα: Οι τυποι με τις κουκουλες ειναι αυτοι που παρακινουν τους υπολοιπους να καψουν και να καταστρεψουν και συνεννοουνται με την αστυνομια.. Γιατι? Για αποπροσανατολισμο και δημιουργια κλιματος εντασης... Παντα ετσι γινοταν... (Τα παραπανω δε τα λεω ως γεγονοτα, αλλα ως σκεψεις και προβληματισμους)
2)Ναι, ολα τα βλεπεις, ολα τα ακους και ολα τα ξερεις εσυ...
3)Κατα λαθος εβγαλε το οπλο απο την θηκη?(Χωρις να κινδυνευει καποιος θανασιμα...) Κατα λαθος το εστρεψε προς τη γενικη κατευθυνση του πληθους?(Ειπαν χθες οτι η σφαιρα ειχε πανω-κατω παραλληλη πορεια με το εδαφος) Κατα λαθος πατησε τη σκανδαλη?
Απο εκει και περα, προσωπικα, δε με ενδιαφερει που πηγε η σφαιρα. Δηλαδη αν ειχε αστοχησει εντελως θα ηταν καλυτερα τα πραγματα? Το ζουμι ειναι οτι ενας αστυνομικος εστρεψε χωρις λογο το οπλο σε πολιτες... Το ζουμι ειναι οτι θα μπορουσε να ηταν ο καθενας μας απεναντι απο αυτο το οπλο...
ναι φιλε ξερω και εχω προσωπικη γνωμη και αποψη διοτι μενω 46 χρονια στο κεντρο της αθηνας
2)θα σε στεναχωρησω .....αλλα το παραδειγμα που θετεις ειναι ατυχεστατο....και ευτυχως ουτε ο τσοβολας το χρησιμοποιει...αν πας και δεις τον δρομο ειναι πολυ στενος ...επομενος 6 ατομα παρατεταγνενο σε στενο δρομο...αν ηθελε ο αστυνομος να σκοτωσει μπορουσε και χωρις να σημαδεψει να το κανει πυροβολοντας προς το πληθος οπως παραδεχεσε...επομενως μαλλον για μαρτυρας υπερασπισης κανεις...φιλε ξερω την μεγαλη σου θλιψη ...αλλα ο αστυνομος σημαδεψε για να αστοχυσει...φυσικα κακως...πηγενε να δεις το σημειο και θακαταλαβεις...φυσικα ο κουγιας τον εχει συμβουλεψει να πει οτι δεν σημαδεψε... διοτι ο νομος απλα απαγορευει την χρηση του οπλου εκτος και αν ειναι σε συγχιση απο απειλη που δεν υπηρχε.. αφου η ζωουλα του αποδεδειγμενα δεν κινδυνευε απο μπουκαΛΙ..του εχει πει να πει οτι σημαδεψε προς τα πανω για εκφοβισμο πραγμα που δεν εγινε ...και σημΑδεμα στην ασφαλτο φυσικα σημαινει κινδυνος απο εξωστρακισμο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΟΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ.ΠΗΓΕΝΤΕ ΚΑΙ Δες τε το σημειο και θα καταλαβετε...μην πηγαινεις με την μοδα λακοστ κλπ....η αληθεια δεν ειναι μοδατη αλλα ειναι αληθεια...βγαλε τα στενα ιδεολογικα σου ορια...

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
ναι φιλε ξερω και εχω προσωπικη γνωμη και αποψη διοτι μενω 46 χρονια στο κεντρο της αθηνας
2)θα σε στεναχωρησω .....αλλα το παραδειγμα που θετεις ειναι ατυχεστατο....και ευτυχως ουτε ο τσοβολας το χρησιμοποιει...αν πας και δεις τον δρομο ειναι πολυ στενος ...επομενος 6 ατομα παρατεταγνενο σε στενο δρομο...αν ηθελε ο αστυνομος να σκοτωσει μπορουσε και χωρις να σημαδεψει να το κανει πυροβολοντας προς το πληθος οπως παραδεχεσε...επομενως μαλλον για μαρτυρας υπερασπισης κανεις...φιλε ξερω την μεγαλη σου θλιψη ...αλλα ο αστυνομος σημαδεψε για να αστοχυσει...φυσικα κακως...πηγενε να δεις το σημειο και θακαταλαβεις...φυσικα ο κουγιας τον εχει συμβουλεψει να πει οτι δεν σημαδεψε... διοτι ο νομος απλα απαγορευει την χρηση του οπλου εκτος και αν ειναι σε συγχιση απο απειλη που δεν υπηρχε.. αφου η ζωουλα του αποδεδειγμενα δεν κινδυνευε απο μπουκαΛΙ..του εχει πει να πει οτι σημαδεψε προς τα πανω για εκφοβισμο πραγμα που δεν εγινε ...και σημΑδεμα στην ασφαλτο φυσικα σημαινει κινδυνος απο εξωστρακισμο ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΦΟΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ.ΠΗΓΕΝΤΕ ΚΑΙ Δες τε το σημειο και θα καταλαβετε...μην πηγαινεις με την μοδα λακοστ κλπ....η αληθεια δεν ειναι μοδατη αλλα ειναι αληθεια...βγαλε τα στενα ιδεολογικα σου ορια...

Στο τελευταιο μου ποστ δεν ανεφερα ποτε αν αστοχησε επιτηδες ή κατα λαθος ή αν τον πετυχε επιτηδες ή κατα λαθος...
Οριστε σε τι αναφερθηκα:

3)Κατα λαθος εβγαλε το οπλο απο την θηκη?(Χωρις να κινδυνευει καποιος θανασιμα...) Κατα λαθος το εστρεψε προς τη γενικη κατευθυνση του πληθους?(Ειπαν χθες οτι η σφαιρα ειχε πανω-κατω παραλληλη πορεια με το εδαφος) Κατα λαθος πατησε τη σκανδαλη?
Απο εκει και περα, προσωπικα, δε με ενδιαφερει που πηγε η σφαιρα. Δηλαδη αν ειχε αστοχησει εντελως θα ηταν καλυτερα τα πραγματα? Το ζουμι ειναι οτι ενας αστυνομικος εστρεψε χωρις λογο το οπλο σε πολιτες... Το ζουμι ειναι οτι θα μπορουσε να ηταν ο καθενας μας απεναντι απο αυτο το οπλο...

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Καλά τα λες...
Αλλά επειδή σημασία δεν έχει μόνο ποιοι φεύγουν αλλά και ποιοι έρχονται, έχεις καμια καλή πρόταση επί τούτου;
Διότι τα κράτη δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενα στέκια...Χρειάζονται πρωθυπουργούς, υπουργούς κτλ.

Η απάντηση εννοείται ότι είναι προαιρετική αλλά αν είναι στο στυλ "καποιοι άλλοι, αρκεί να ην είναι αυτοί" καλύτερα να μην απαντήσεις...

Καλησπέρα

Οπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν σε πολλά κυριακάτικα φύλλα, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κομματικός σχηματισμός ο οποίος να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου. Μαζί τους και εγώ. Αν γίνονταν εκλογές τώρα θα ψήφιζα οικολόγους. Μη με ρωτήσεις γιατί. Απλά γιατί είναι δικαίωμά μου, επειδή έτσι γουστάρω.

Αν μου ζητήσεις να σου πω το πρόγραμμά τους, τις προτάσεις τους ή δεν ξέρω γω τι ετοιμάσου για νέα συζήτηση με ενδιαφέρουσες απόψεις

Δεν καταλαβαίνω το νόημα της πρότασής σου "Διότι τα κράτη δεν είναι αυτοδιαχειριζόμενα στέκια...Χρειάζονται πρωθυπουργούς, υπουργούς κτλ". Θεωρώ οτι έγραψες μια τέτοια κοινοτοπία σε στιγμή εκνευρισμού.

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
και το μαγαζί και τα λοιπά ασφαλισμένα τα έχουνε, το ίδιο και τα φράγκα τους στην τράπεζα.
ok,αλλα ακομα και αν δεχτουμε οτι εχουν ασφαλισει το 100% του εμπορευματος,αυτο δεν σημαινει οτι δεν εχουν τεραστια απωλεια κερδους,μην ξεχνας οτι ενα μεγαλο ποσοστο του τζιρου γινεται στις γιορτες... Και βασικα δες το και αλλιως.και στο αυτοκινητο σου εχεις ασφαλεια κλοπης αλλα νομιζω οτι θα σε χαλασει καπως αν στο κλεψουν

Αυτά είναι παράπλευρες απώλειες. Κάτι σαν το Ιρακ.
Ο καθενας ονομαζει παραπλευρες απωλειες αυτο που τον βολευει.Για μενα το να σου κλεψω το σπιτι προκειμενου να δωσω τα χρηματα σε ορφανα νομιμοποιειται πληρως στην συνειδηση μου,αλλα δεν σημαινει τιποτα αυτο

Άσε που οι κουκούλες είναι παρέα με τα κράνη, αλλά αυτό δε σε συμφέρει να το δεις, βλέπεις ότι θες για να μπορείς να συντηρείς τον εαυτό σου να λέει τα ποιηματάκια που τον φτιάχνουν.
κουκουκες παρεα με κρανη...οκ το οτι υπαρχουν καποιοι ασφαλιτες στους αναρχικους ισχυει,και εξυπηρετει συγκεκριμενους σκοπους,αλλα δεν ειναι ο κανονας.αν εννοεις κατι παραπανω ΟΚ... βρηκαμε ποιος φταιει για τους αναρχικους που τα σπανε. Δεν φταινε οι ινστρουκτορες τους και τα ζωα που τους ακολουθουν,αλλα η αστυνομια... Λογικοτατο ακουγεται

Αμα δε γίνει χαοτική τελείως η κατάσταση δε γίνεται με κανένα ειρηνικό μέσο να πάει μπροστά το χάλι μας. Πρέπει να πέσουν κεφάλια και τα σωστά όχι του μεροκαματιάρη, αλλά του ΕκαλοΠολιτείοΚολωνακίστα επαγγελματία ψεύτη πολιτικάντη.
Από το χάος μπορεί να ξεπηδήσει κάτι καλλίτερο.
Από το τωρινό μονόπρακτο όχι.
προσεξε,εδω βαδιζεις σε επικινδυνα μονοπατια.Τα ιδια ελεγαν και οι συνταγματαρχες το 67.Ειναι μια νοοτροπια που μπορει ο καθενασ να την εκμεταλευτει κατα το δοκουν...

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εγώ πάντως δεν πιστεύω τιποτα από όσα βλέπω και ακούω και όπως λεει ο φίλος μου ο Str8 θα περιμένω την απόφαση του δικαστηρίου καθως εμπιστεύομαι τυφλά την τυφλή δικαιοσύνη μας.

Ειναι αυτή που ταυτοποιησε τους ενοχους των υποκλοπών, που τιμωρησε το κυκλωμα των δομημενων ομολογων και που αρχικά είχε αρχειοθετησει την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Οτι βλεπετε στη συνέχεια είναι fake.

gunstk2.jpg

policefriends1xi7.jpg

bravesdn5.jpg

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Μην πιστεύετε τίποτα.

Οι αυτοπτες μαρτυρες είναι παρα πολλοί και άρα πρέπει λογικα να είναι συσσωμη η φραξια Rudi Rinaldi του τσυριζα.

Εξάλλου θυμηθειτε πως τις πυρκαγιες του 2007 τις είχε βαλει το ΠΑΣΟΚ.

Συντονιστείτε με ραδιο Αντωναρο και μη βιαζεστε να βγαλετε συμπερασματα.

Και βουλωστε το μεχρι να αποφανθει ο Σανιδας.

Είναι όλα μια εικονικη πραγματικοτητα. Το ειπε και ο πρωτος τηλεθεατης της χωρας.

ps2ec5.jpg

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
[size=14pt]Σουζα το αλογακι... Καμαρωστε[/size]

zitair2.jpg

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
:rolleyes:
Siegf τα ειπες ολα!!!!!!!  :grin:

Αλητες ειναι τα ματ κι ασφαλητες  :rockon:

Καλημερα!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Μην πιστεύετε τίποτα.

Οι αυτοπτες μαρτυρες είναι παρα πολλοί και άρα πρέπει λογικα να είναι συσσωμη η φραξια Rudi Rinaldi του τσυριζα.

Εξάλλου θυμηθειτε πως τις πυρκαγιες του 2007 τις είχε βαλει το ΠΑΣΟΚ.

Συντονιστείτε με ραδιο Αντωναρο και μη βιαζεστε να βγαλετε συμπερασματα.

Και βουλωστε το μεχρι να αποφανθει ο Σανιδας.

Είναι όλα μια εικονικη πραγματικοτητα. Το ειπε και ο πρωτος τηλεθεατης της χωρας.

Σίγκμουντ, με απογοητεύεις...
Μου θυμίζεις λίγο τον Κόλην Πάουελ όταν προσπαθούσε να αποδείξει στον ΟΗΕ ότι το Ιρακ κατέχει χημικά...
Υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις το  νετ και όχι μόνο για τό τί ακριβώς δείχνουν οι φωτό και όπως ξέρεις τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτά που φαίνονται...
Ειδικά για τις ομάδες συλλήψεων της ΕΛΑΣ...Ή για τους μπάστους της περίφημης φωτό που δεν σημαδευουν βέβαια στο πλήθος, αλλά η φωτό είναι πολύ όμορφη για να αγνοηθεί;
Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις...
Ότι καλώς κάηκε η Αθήνα επειδή το επίπεδο της αστυνομίας είναι χαμηλό ή ότι πρέπει να καραργηθεί η αστυνομία και να αντικατασταθεί από πολιτοφυλακές του τσύριζα σαν αυτές που γυρνάνε και ζητάνε ταυτότητες από όποιον τους φαίνεται μπάτσος;

Θέλεις να σου θυμίσω επί τη ευκαιρία πόσους αναίτιους πυροβολισμούς- θανάτους είχαμε επί Σημίτη; Μήπως 11;;;
Φταίει ο Σημίτης για το χαμηλό επίπεδο των 11 αστυνομικών;
Όχι λιγότερο απ' όσο φταίει ή ωραία κοιμωμένη της ραφήνας για τον ψυχάκια μπάτσο...
Ή ότι η τελευταία φορά που ματ μπούκαραν στο πολυτεχνείο ήταν επί Σιδερένιου (ένα μέγιστο respect στο Σήφη Βαλυράκη...) ;
Φαντάζεσαι να μπούκαραν επί πολύδωρα τί θα έγραφες;

Όσο για τα δικαστήρια, και εγώ απορώ γιατί περιμένω την κρίση τους..Το αλ τσαντίρι ομόφωνα έχει βγάλει απόφαση...Και ο Λαζόπουλος, καθότι νομικάριος ξέρει περισσότερα νομικά από τους δεκάδες εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόρους κτλ που ασχολούνται με την υπόθεση...
Άλλωστε έχει υποστεί και ο ίδιος την βαρβαρότητα των διωκτικών αρχών...Σε κάποιο πλεούμενο αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Comando_1

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουλ 2008
Like
7
Πόντοι
6
Νομίζω πως ένας άνθρωπος με προσωπικότητα  και κάποια ποιότητα ΔΕΝ ΘΑ γινόταν ποτέ Αστυνομικός ...
Με κάθε σεβασμό σε ορισμένα καλά παιδιά που για οικονομικούς λόγους πουλήσαν την ψυχή τους στο Διάβολο και κάνουν αυτή την άχαρη δουλειά.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Μια ακομη προβοκατσια σημερα τα ξυμεροματα, πυροβολισαν κλουβα των ΜΑΤ με οπλο μεγαλου διαμετρηματος μεσα απο την πανεπιστημιουπολη στου Ζωγραφου. Φυσικα επιστημονες φασιστες αμεσος προεβαλαν την γνωστη δημοκτατικη προταση τους "Καραργηση του ασυλου"
Χορευουν ο προβοκατορες χριστουγεννα ειναι αστετους. Παντως προσπαθουνε να κατασκευασουν οργησμενους πολιτες και μετα να τους φορεσουνε "μαυρα πουκαμισα"

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Άλλωστε έχει υποστεί και ο ίδιος την βαρβαρότητα των διωκτικών αρχών...Σε κάποιο πλεούμενο αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Σε απατά, γιατί οι διωκτικές αρχές περίμεναν να κατεβούν οι επιβάτες και μετα να ανεβούν αυτές.

Αλλά και αυτό μπορεί να μην έχει τόσο σημασία γιατί ο ιδιοκτήτης τα "πήρε όλα πάνω του". Τον καπετάνιο και τον ιδιοκτήτη μπουζουριάσανε.

Α, και για να μην το ξεχνάμε, αμφότεροι αθωώθηκαν (ο γιατρός για τα κακουργήματα, γιατί τους είχαν φορτώσει με ένα κάρο κατηγορίες πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν για την κατάσχεση του πλεούμενου το οποίο γρήγορα-γρήγορα βάφτηκε στα χρώματα του Λιμενικού).
www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=27.05.2005,id=70909400]Αθώος μετά 4 χρόνια[/url]

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Μια ακομη προβοκατσια σημερα τα ξυμεροματα, πυροβολισαν κλουβα των ΜΑΤ με οπλο μεγαλου διαμετρηματος μεσα απο την πανεπιστημιουπολη στου Ζωγραφου. Φυσικα επιστημονες φασιστες αμεσος προεβαλαν την γνωστη δημοκτατικη προταση τους "Καραργηση του ασυλου"
Χορευουν ο προβοκατορες χριστουγεννα ειναι αστετους. Παντως προσπαθουνε να κατασκευασουν οργησμενους πολιτες και μετα να τους φορεσουνε "μαυρα πουκαμισα"

exactly sire

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
...Υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις το  νετ και όχι μόνο για τό τί ακριβώς δείχνουν οι φωτό και όπως ξέρεις τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτά που φαίνονται...
Ειδικά για τις ομάδες συλλήψεων της ΕΛΑΣ...Ή για τους μπάστους της περίφημης φωτό που δεν σημαδευουν βέβαια στο πλήθος, αλλά η φωτό είναι πολύ όμορφη για να αγνοηθεί;

Πες μας σε παρακαλώ την δική σου εκδοχή για το τι δείχνουν οι συγκεκριμμένες φωτο ή που μπορούμε να βρούμε τις σαφείς εξηγήσεις στο νετ.
Ευχαριστώ

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Εγώ πάντως δεν πιστεύω τιποτα από όσα βλέπω και ακούω και όπως λεει ο φίλος μου ο Str8 θα περιμένω την απόφαση του δικαστηρίου καθως εμπιστεύομαι τυφλά την τυφλή δικαιοσύνη μας.

Ειναι αυτή που ταυτοποιησε τους ενοχους των υποκλοπών, που τιμωρησε το κυκλωμα των δομημενων ομολογων και που αρχικά είχε αρχειοθετησει την υπόθεση του Βατοπεδίου.

:thumbsup:

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Σίγκμουντ, με απογοητεύεις...
Μου θυμίζεις λίγο τον Κόλην Πάουελ όταν προσπαθούσε να αποδείξει στον ΟΗΕ ότι το Ιρακ κατέχει χημικά...
Υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις το  νετ και όχι μόνο για τό τί ακριβώς δείχνουν οι φωτό και όπως ξέρεις τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτά που φαίνονται...
Από εκεί και πέρα δεν καταλαβαίνω τί θέλεις να πεις...
Ότι καλώς κάηκε η Αθήνα επειδή το επίπεδο της αστυνομίας είναι χαμηλό ή ότι πρέπει να καραργηθεί η αστυνομία και να αντικατασταθεί από πολιτοφυλακές του τσύριζα σαν αυτές που γυρνάνε και ζητάνε ταυτότητες από όποιον τους φαίνεται μπάτσος;

Θέλεις να σου θυμίσω επί τη ευκαιρία πόσους αναίτιους πυροβολισμούς- θανάτους είχαμε επί Σημίτη; Μήπως 11;;;
Φταίει ο Σημίτης για το χαμηλό επίπεδο των 11 αστυνομικών;
Όχι λιγότερο απ' όσο φταίει ή ωραία κοιμωμένη της ραφήνας για τον ψυχάκια μπάτσο...
Ή ότι η τελευταία φορά που ματ μπούκαραν στο πολυτεχνείο ήταν επί Σιδερένιου (ένα μέγιστο respect στο Σήφη Βαλυράκη...) ;
Φαντάζεσαι να μπούκαραν επί πολύδωρα τί θα έγραφες;

Όσο για τα δικαστήρια, και εγώ απορώ γιατί περιμένω την κρίση τους..Το αλ τσαντίρι ομόφωνα έχει βγάλει απόφαση...Και ο Λαζόπουλος, καθότι νομικάριος ξέρει περισσότερα νομικά από τους δεκάδες εισαγγελείς, δικαστές, δικηγόρους κτλ που ασχολούνται με την υπόθεση...
Φίλε Str8,
1) Με ενοχλεί που εξαρχής προσπαθείς να υποβαθμίσεις το περιστατικό σε τυχαίο συμβάν. Προσπερνάς τις μαρτυρίες ως αμφιβόλου αξιοπιστίας, αγνοείς τα στοιχεία περιβάλλοντος και επιλεγείς πάντα την πιο ήπια ερμηνεία των γεγονότων. Με δυο λόγια μεροληπτείς κατά την ταπεινή μου γνώμη.
2) Όλα τα ατυχήματα είναι τυχαία. Το θέμα είναι τι πιθανότητα υπάρχει να συμβούν. Ούτε εγώ πιστεύω πως εκείνη την ώρα ο ΕΦ σκόπευε να σκοτώσει. Πιστεύω πως  εκείνη την ώρα ήταν στ’@@ του γιατί προείχε το να πουλήσει μαγκιά. Και έβγαλε το όπλο γιατί νόμιζε πως είχε το δικαίωμα να το κάνει. Για το τι νόμιζε πως έχει δικαίωμα να κάνει δεν φταίει μόνο ο ίδιος αλλά ένα συγκεκριμένο κλίμα που έχει καλλιεργηθεί
3) Η εκδοχή του απολύτως τυχαίου συμβάντος ενός μπατσου που τρελάθηκε θα ήταν πιο πειστική αν ήταν μόνος του. Όμως δεν ήταν. Και ο συνάδελφός του θεώρησε πως ορθά έβγαλε το όπλο του και άρχισε να πυροβολεί. Άρα το πρόβλημα είναι συστημικό και όχι ατομικό.
4) Αν παρ’ όλα αυτά κάποιος είχε ακόμη αμφιβολίες, μας τις κατέρριψαν οι μπατσοι που τις επόμενες μέρες έβγαλαν και αυτοί όπλο. Φτάσαμε στο εξωφρενικό: μπάτσοι να πυροβολούν ξανά μερικές ώρες μετά την κηδεία του Αλέξη. Γιατί το έκαναν ? προφανώς γιατί κανείς δεν φρόντισε να τους πει πως θα κόψουν τα’@@ σε όποιον μαλακα το ξανακάνει. Πως είναι δυνατόν να προσπερνάς και αυτό το γεγονός? Τι άλλο θες για να πειστείς πως υπάρχει πρόβλημα με την αστυνομία, τις εντολές και κατευθύνσεις που έχει πάρει?
5) Δεν νομίζω πως κανένας από μας επικρότησε τις καταστροφές. Ίσα-ίσα που πάλι την κυβέρνηση και την αστυνομία εγκαλούμε. Εξακολουθώ να πιστεύω πως θα μπορούσε σε μεγάλο βαθμό να τις αποτρέψει και να απομονώσει τα στοιχειά αυτά με μεγάλη ευκολία και χωρίς ιδιαίτερη χρήση βίας. Αυτοί είναι εκπαιδευμένοι να αφοπλίζουν τρομοκράτες μέσα στο πλήθος…
6) Προσωπικά στ’@@ μου το άσυλο. Αλλά με ενοχλεί να πηγαίνουμε την κουβέντα αλλού, κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης. :jerking: :jerking: Π.χ. φταίει ο Γιωργάκης για το διασυρμό της χώρας… Το άσυλο έφταιξε που η Αθήνα έγινε γης-μαδιάμ… :jerking: :jerking:
7) Θεωρώ αδιανόητη τη σύγκριση του συγκεκριμένου περιστατικού με οποιοδήποτε άλλο στο παρελθόν. Γιατί:
- ήταν ανήλικος
- άοπλος
- δεν υπήρχαν επεισόδια παρά μόνο τσαμπουκάς του μπατσου
- δεν υπήρχε καταδίωξη η κάποιο άλλο περιστατικό που δικαιολογούσε τη χρήση βίας.

Υγ: και προσωπικά θεωρώ σιχαμενο το Λαζοπουλο…

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66

Ο εκπροσωπος των συνδικαλιστων (νομιζω) των μπατσων ειπε οτι ηταν ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ και πρεπει να σταματησει η στοχοποιηση των αστυνομικων...
Ενας αλλος εκπροσωπος μπατσων (δυστυχως δε θυμαμαι λεπτομερειες) ειπε στο ραδιοφωνο οτι απλα εσκασε το λαστιχο......

ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ εχω να πω εγω (δε λεω αν ηταν οντως πυροβολισμος ή οχι... αλλα εδω δε μπορουν ουτε οι ιδιοι να συμφωνησουν τι παπαριες θα πουν...) Θελουν για καποιο λογο να καταργησουν εντελως το ασυλο τα μουνια αποτι φαινεται...

Στην τελικη δε βλεπω καν το λογο να τους πιστεψουμε! :thefinge:

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Παραθετω το παρακατω κειμενο που ανεβηκε στο troktiko

Η Μυρτώ είναι μία φίλη 26 χρονών που εργάζεται και κάνει το μεταπτυχιακό της στο Brighton της Αγγλίας. Εδώ και λίγες μέρες έχει έρθει στην Αθήνα για τις γιορτές. Είναι ζωντανός άνθρωπος, καλλιτέχνης, ιδεολόγος, χορτοφάγος, φιλική, γεμάτη ιδέες και όνειρα...
Είναι καλή ερασιτέχνης φωτογράφος και συνήθως κυκλοφορεί με τη φωτογραφική της μηχανή. Το Φεβρουάριο σκοπευει (ή σκόπευε...) να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα.

Στο δρόμο:

Δευτέρα 15/12 λίγο πριν τις 2:00 το μεσημέρι, περπατούσε βιαστικά μαζί με τη μητέρα της για να προλάβουν ανοικτή την τράπεζα. Το...
σπίτι τους είναι στου Γκύζη, κάποιους δρόμους πίσω από την Ασφάλεια. Ήθελαν να πάνε στη στάση μετρό των Αμπελοκήπων. Δύο δρόμους πάνω από την Γ.Α.Δ.Α, τους σταμάτησαν τα Μ.Α.Τ, λέγοντάς τους να μην προχωρήσουν άλλο, αλλά να πάνε από άλλο δρόμο. Η μητέρα της κοντοστάθηκε και έπιασε την κουβέντα με έναν αστυνομικό, ρωτώντας τον ποιά στάση μετρό είναι ανοικτή, από ποιό δρόμο να πάνε κλπ.
Η Μυρτώ στάθηκε κι εκείνη, περιμένοντάς την στο απέναντι πεζοδρόμιο.
Τότε ένας «άνδρας» των ΜΑΤ την πλησίασε λέγοντάς της «τι κάνεις εδώ ρε κωλόπαιδο?! Δεν σου είπαμε να φύγεις από δω?!». Η Μυρτώ εκνευρίστηκε με τον τρόπο του και έκατσε εκεί φωνάζοντας «περιμένω τη μητέρα μου (δείχνοντάς την), είτε το πιστεύεις είτε όχι!».
Μετά από μισό λεπτό, μπροστά στα μάτια της μητέρας της, τέσσερεις άνδρες των ΜΑΤ ήρθαν κατά πάνω της. Της έριξαν κλωτσιά στην πλάτη κι εκείνη έπεσε στο δρόμο. Η Μυρτώ είναι λίγο πάνω από 50 κιλά. Όπως είναι φυσικό, άρχισε να φωνάζει και να τους βρίζει. Η μητέρα της άρχισε να φωνάζει πανικόβλητη και να τους παρακαλάει να αφήσουν ήσυχη τη Μυρτώ.
Κάποιοι άνδρες των Μ.Α.Τ τη σταματούσαν από το να πάει κοντά στην κόρη της, όσο οι άλλοι τέσσερις είχαν γυρίσει το χέρι της Μυρτούς πίσω από την πλάτη κρατώντας την κάτω στο δρόμο. Την κλωτσούσαν στην κοιλιά, στα πόδια, στα πλευρά, βρίζοντάς την χυδαία και σεξιστικά!
Εκείνη αντέδρασε και προσπάθησε να τους ξεφύγει. Τέτοια ήταν η οργή της που τα κατάφερε για λίγο, παρόλο που στην προσπάθεια της παραλίγο να χάσει το χέρι της. Οι αστυνομικοί όμως ήταν πολλοί. Εκείνη την ώρα ήρθαν στο μέρος της «οι άνδρες με τα μπλε» (με κράνη κλπ) και της είπαν «προσαγωγή!». Η Μυρτώ τους είπε –εξουθενωμένη από το ξύλο αλλά και οργισμένη-, «εντάξει, μόνο μην με αγγίζετε! Θα περπατήσω μόνη μου».
Τότε ένας απ’ αυτούς πήγε από πίσω της και έκανε πάνω της την κλασική χυδαία κινήση προσποίησης σεξ.
Στο δρόμο για την Γ.Α.Δ.Α την έβριζαν (λέγοντάς της το πώς θα την γ...) κι έφαγε κι άλλη κλωτσιά στην πλάτη. Η μητέρα της ακολουθούσε.
Κάθε τόσο η Μυρτώ τους ρωτούσε γιατί κατηγορείται, αλλά κανείς βέβαια δεν της έλεγε.
Όταν έφτασαν, δεν άφηναν τη μαμά της να ανέβει μαζί με τη Μυρτώ (και τη συνοδεία της), αλλά ένας (πιο «καλός») τελικά την άφησε.

Στη Γ.Α.Δ.Α:
Στον 11ο όροφο της Ασφάλειας γινόταν χαμός. Πολλά παιδιά, που τα τραβούσαν από δω κι από κει.
Τη Μυρτώ την έβαλαν σε ένα δωμάτιο (φυσικά αφήνοντας απ’ έξω τη μαμά), που είχε 2 καναπέδες. Στον ένα καθόταν ένας έφηβος 17 χρονών –όπως έμαθε αργότερα η Μυρτώ- που έκλαιγε ασταμάτητα (όσο ήταν εκεί η Μυρτώ, αυτό το παιδί -με σπασμένα τα νεύρα- δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει). Στο δωμάτιο ήταν 2 άνδρες γύρω στα 30, καλοβαλμένοι και μοντέρνα ντυμένοι. Είπαν στη Μυρτώ να κάτσει στον ένα καναπέ. Αμέσως της είπαν (βρίζοντάς την) να σηκωθεί και να πάει να κάτσει στον άλλο καναπέ. Η Μυρτώ δεν μιλούσε. Με το που σηκώθηκε για να πάει στον άλλο καναπέ (δίπλα στο παιδί που έκλαιγε) την κλώτσησαν στην πλάτη.
Η Μυρτώ έμεινε στην Ασφάλεια γύρω στις 3,5 ώρες. Όσο ήταν σ’ αυτό το δωμάτιο, οι μπάτσοι δεν την κτύπησαν ξανά, με κλωτσιές. Της έκαναν ψυχολογικό πόλεμο, εξευτελίζοντας την προσωπικότητά της. Πλησίαζαν το πρόσωπό τους γύρω στα 10 εκατοστά από το δικό της και αποκαλώντας την ...διάφορα, της περιέγραφαν το πως θα «ασελγήσουν» επάνω της. Κάθε τόσο της τραβούσαν τα μαλλιά.
Όταν ρώτησε πόσο θα κρατήσει αυτό κι αν αργούν πολύ ακόμα, ο ένας της είπε να τον ξαναρωτήσει το ίδιο πράγμα όταν θα την π... όλοι μαζί.
Επειδή βρήκαν στην τσάντα της τη φωτογραφική μηχανή, τη ρωτούσαν επίμονα κάθε λίγο αν είναι δημοσιογράφος. Όταν η Μυρτώ έλεγε ότι δεν είναι, την έβριζαν.
Δεν είχε μαζί της ελληνική ταυτότητα, αλλά είχε χαρτιά (ταυτότητα από τη σχολή της, πάσο κλπ) από την Αγγλία. Η μητέρα της είχε ταυτότητα μαζί της.
Όταν είδαν αυτά τα χαρτιά, έδειξαν πιο εξοργισμένοι και τη ρωτούσαν τι γυρεύει στην Ελλάδα!
Η Μυρτώ τους είπε ότι ήρθε στην πόλη της, για να κάνει Χριστούγεννα με τη μητέρα της, αλλά εκείνοι της έλεγαν ότι δεν την πιστεύουν και ότι είναι ξένος δημοσιογράφος, σκουλήκι κλπ...
Είδαν τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει αυτές τις μέρες και ήθελαν να κατασχέσουν την κάρτα μνήμης της μηχανής, αλλά η Μυρτώ δεν την έδινε. Επειδή έχει σχετικά καλή Digital SLR μηχανή, την ειρωνευόντουσαν για το πώς είχε τέτοια μηχανή, ενώ δεν είναι δημοσιογράφος και πώς την αγόρασε, πόσο κοστίζει και τέτοια...
Αργότερα, μπήκε στο δωμάτιο η δικηγόρος του 17χρονου. Αμέσως μαζεύτηκαν λίγο οι μπάτσοι και έγιναν πιο «ευγενικοί». Έκανε κάποιες συνεννοήσεις για το παιδί. Όπως άκουσε η Μυρτώ, το παιδί είπε ότι αστυνομικοί έβαλαν πέτρες στις τσέπες του, καθώς τον ανέβαζαν στον 11ο όροφο... (αυτός όπως είπαμε, δεν σταμάτησε καθόλου να κλαίει).
Μετά η δικηγόρος πλησίασε τη Μυρτώ. Τότε τη σταμάτησαν οι μπάτσοι, λέγοντάς της ότι η κοπέλα εκπροσωπείται ήδη και ότι ο εκπρόσωπος της είναι απ’ έξω.
Η δικηγόρος απάντησε ότι απ’ έξω είναι η μητέρα της κοπέλας κι ότι μόλις τη διόρισε δικηγόρο και της Μυρτούς, όταν είδε ότι έμπαινε στο δωμάτιο ως δικηγόρος του άλλου παιδιού.
Είπε στη Μυρτώ να μη φοβάται.
Έκανε κάποιες συνεννοήσεις, χαρτούρα κλπ. Η κατηγορία της τελικά ήταν «αντίσταση κατά της αρχής».
Την άφησαν να φύγει. Ο 17χρονος έμεινε εκεί.
Μετά πήγε στο νοσοκομείο. Στον Ερυθρό Σταυρό που εφημέρευε. Ήταν γεμάτο έφηβους.
Η Μυρτώ, που δεν μπορεί και τα νοσοκομεία, έφυγε μετά από λίγο χωρίς να βγάλει ακτινογραφία. Ήθελε μόνο να πάει σπίτι της και να βγάλει τη βρωμιά από πάνω της. Το μόνο που ήθελε απεγνωσμένα, ήταν να πλυθεί. Κι ας πόναγε παντού.

Έξω από το δωμάτιο στον 11ο όροφο, μπροστά στη δικηγόρο, ένας αστυνομικός της έκανε το εξής χιούμορ:
«σκέψου και την καλή πλευρά. Σε φέραμε εδώ γιατί σε περάσαμε για 10 χρόνια νεώτερη!»

Επίλογος:
Πώς αισθάνεται η Μυρτώ; Μόνο όποιος έχει ζήσει κάτι τέτοιο μπορεί να την καταλάβει.
Μου είπε ότι αισθάνεται άδεια. Σαν μετά από βιασμό. Πιο πολύ απ’ όλα την τρόμαξε ο εαυτός της. Αυτό μου είπε. Από άνθρωπος δυναμικός, αλλά ειρηνιστής, είδε τον εαυτό της να θέλει να σκοτώσει. Δεν ήθελε να πετάξει πέτρα ή να διαμαρτυρηθεί. Μετά από λίγο δεν τους μιλούσε καθόλου. Δεν τους απαντούσε. Ήθελε μόνο να τους σκοτώσει με τα ίδια της τα χέρια. Τίποτ’ άλλο. Αυτό την τρόμαξε πιο πολύ απ΄ όλα.
Μετά αμφισβήτησε το νόημα των ονείρων της.

Η Μυρτώ, εκεί που περπατούσε με τη μητέρα της, σωφρονίστηκε από την κρατική μηχανή".

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom