Νέα

Καπνιστές vs μη καπνιστές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Barone
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 382
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Καπνίζω περίπου 15 χρόνια. Το είχα κόψει για έναν χρόνο και άλλη μια φορά για έναν μήνα. Δύσκολο... Ειδικά αν βγαίνεις, πίνεις και ξενυχτάς... Τώρα καπνίζω γύρω στο πακέτο την ημέρα. Θέλω να το κόψω και συμφωνώ κι εγώ ότι μόνο μαχαίρι γίνεται όταν το πάρεις 100% απόφαση. Ένας φίλος από Αμερική μου είπε ότι το έκοψε χρησιμοποιώντας κάτι χαπάκια, τα Chantix της Pfizer, τα οποία λέει σου κόβουν ΕΝΤΕΛΩΣ το εφέ της νικοτίνης στον εγκέφαλο. Λέει ότι εφόσον βέβαια το έχεις πάρει απόφαση, αυτό είναι και το βασικό, σε βοηθούν πάρα πολύ. Δεν ξέρω αν έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα, πάντως είναι ό,τι πιο νέο και καλό υπάρχει...

Όσον αφορά το ζήτημα του σεβασμού, ένα έχω να πω. Ισχύει ότι ισχύει πάντα. Είναι θέμα ευγένειας και σεβασμού γενικότερα. Και οι μη καπνιστές πρέπει να σέβονται το πάθος των καπνιστών και να μην τους αντιμετωπίζουν σαν κατώτερους, και από την άλλη οι καπνιστές πρέπει να σέβονται τους μη και να καταλαβαίνουν ότι ο καπνός που για αυτούς είναι απόλαυση, για κάποιους άλλους είναι αηδία και μπόχα. Τώρα το να απαγορεύεται ΠΑΝΤΟΥ το κάπνισμα και να αναγκάζεται ο καπνιστής να βγει σαν το πρεζάκι στο δρόμο για να ανάψει τσιγάρο είναι γελοίο. Αλοίμονο να μην φτάσουμε στην Αμερικάνικη μαλακία να απαγορεύεται παντού και διά ροπάλου το κάπνισμα και η κάθε μορφή διαφήμισης τσιγάρων και να διφημίζουν στην τηλεόραση τα ψυχοφάρμακα όπως εδώ διαφημίζονται τα απορρυπαντικά! Αυτά...

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
thanoss οι καπνιστες εχουν αγνοια και δεν ενδιαφερονται.

Γιαυτο δεν εναντιωνονται.

Ειναι στα αρχιδια τους.

Γιατι αυτοι λενε " στα αρχιδια μου που βρωμαω ολοκληρος, και που βρωμιζω και τους διπλα μου, αφου ειναι καλο".

Εγω ομως γιατι να βρωμαω ρε φιλε επειδη εσυ γουσταρεις να αυτοκαταστρεφεσαι? Αυτο απαντησε μου μονο.

Να σου πω επισης πως εχω υπερασπιστει καπνιστη σε επιθεση ενος μη καπνιστη ( στην παρεα ). Και αυτο γιατι αν θες ναι θα καπνισεις, θα κανεις ο,τι γουσταρεις στα αρχιδια σου, αλλα οπως σεβομαι εγω εσενα και δεν σου πρηζω τα αρχιδια καθε φορα, κανε και εσυ μια γαμημενη παραχωρηση.
φιλε συμφωνω μαζι σου....!!!
η κοπελια μου π.χ. δεν καπνιζει....το χει κοψει....!!!και της ειναι πολυ δυσκολο οταν με βλεπει να καπνιζω οταν ειμαστε για καφε κλπ....αλλα τουλαχιστον σεβομαι οτι δεν καπνιζει και προσπαθω να κρατησω το τσιγαρο σε σημειο που δεν την ενοχλει ο καπνος και δεν παει πανω της...!!
οπως και η ιδια το σεβεται και δεν μου λεει μην καπνιζεις....(γιατι το χω νιωσει και αυτο με κοπελα που ειχα σοβαρη σχεση..μετρουσε με την παρεα ποσα τσιγαρα εκανα) ελεος αυτο ειναι υπερβολη...!!!γνωριζω τις συνεπειες του τσιγαρου παρα πολυ καλα....εχω διαβασει ο αδερφος μου ειναι γιατρος..κ γενικοτερα ειμαι ενημερωμενος...αλλα ελεος οχι να μετραω και τα τσιγαρα που εκανα....τουλαχιστον η κοπελια μου τωρα δεν μου λεει το παραμικρο γιατι ξερει....υπηρξε καπνιστρια...!!

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
πάντως στην δουλειά που μου κάνουν τα νεύρα ζαρτιέρες δεν ξέρω τι θα έκανα αν δεν άναβα τσιγάρο
τους βρίζω μέσα μου, το ανάβω, στο καπάκι ηρεμώ και συνεχίζω εργασία
πολύ φοβάμαι πως αν το κόψω μια μέρα θα αρχίσω να τους πετάω το πληκτρολόγιο

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
οπως και να το κανουμε ενα τσιγαρακι σε χαλαρωνει.....!!
ακουσα καποτε σ ενα ντοκειμαντερ οτι μεσα στις 10 βλαβεοτερες ουσιες που σου προκαλουνε εθισμο ειναι το αλκοολ και το τσιγαρο....!!!επισης κατι που ακουσα και δεν ηξερα ειναι οτι καποιος που καπνιζει π.χ. 1 πακετο την ημερα σταδιακα και μια μερα ειναι απασχολημενος π.χ. το πρωι ε την υπολοιπη ημερα θα καπνισει οτι δεν καπνισε.......
επισης ακουσα οτι αν παρεις μια συριγκα και βαλεις μεγαλη ποσοτητα ιρωινης και την ισχωρησεις ενδοφλεβια μπορει και να μην πεθανεις ενω αν ισχωρυθει η ιδια ποσοτητα νικοτηνης εινα θεμα λεπτων να πεθανεις...!!

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Ενω ο βλακας δεν πινω αλκοολ (σπανιοτατα κι ελαχιστα) , καπνιζω εδ και 28 χρονια , περιπου ενα 25αρι ημερησιως.
Προσπαθειες εκανα , μπας και καταφερω να το κοψω αλλα εις ματην....
Παντως , σεβομαι αφανταστα τους μη καπνιστες και παντοτε προσπαθω οσο γινεται να μην τους3 ενοχλει το τσιγαρο μου...Σκεφτομαι να το κοψω  αλλα δεν εχω ο αχρηστος την απαιτουμενη θεληση....

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
θεληση χρειαζεται.
αποφασιστηκοτητα και σοβαροτητα....!!!!!!!!

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045
¨Ειμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τους ευρωπαίους, στην Ελλάδα θεωρείται μαγκια το τσιγάρο, στις δε νέες ηλικίες οι κοπελίτσες εντυπωσιάζονται από το στιλάκι ενός αγοριού και το αρχίζουν και αυτές παριστάνοντας τις χειραφετημένες...τις Femmes fatales...τρομάρα τους. Αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής.Αφού έχουν την πληροφόρηση ότι το κάπνιασμα σκοτώνει γιατί το ξεκινάνε οι ¨Ελληνες? Επίσης μια ερώτηση στον αξιότιμο πολυάτακτο, όταν λές προσπαθώ να μην ενοχλώ τους μη καπνιστές όταν καπνίζω τι εννοείς? βγαίνεις έξω η απλά δεν .......φυσάς πάνω τους?

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
¨Ειμαστε πολύ πίσω σε σχέση με τους ευρωπαίους, στην Ελλάδα θεωρείται μαγκια το τσιγάρο, στις δε νέες ηλικίες οι κοπελίτσες εντυπωσιάζονται από το στιλάκι ενός αγοριού και το αρχίζουν και αυτές παριστάνοντας τις χειραφετημένες...τις Femmes fatales...τρομάρα τους. Αυτο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το εξής.Αφού έχουν την πληροφόρηση ότι το κάπνιασμα σκοτώνει γιατί το ξεκινάνε οι ¨Ελληνες? Επίσης μια ερώτηση στον αξιότιμο πολυάτακτο, όταν λές προσπαθώ να μην ενοχλώ τους μη καπνιστές όταν καπνίζω τι εννοείς? βγαίνεις έξω η απλά δεν .......φυσάς πάνω τους?
φιλε δεν θα συμφωνησω μαζι σου....
μιας και ωντας στο εξωτερικο σε πληροφορω οτι αν πας μια βολτα σε ενα λυκειο και ενα πανεπιστημιο 9 στους 10 καπνιζουν...αυτο το οτι θεωρειται μαγκια στις μικρες ηλικιες ειναι σχεδον παντου...!!!εγω θυμαμαι απο μενα απο το λυκειο δεν καπνιζαν τοσα πολλα ατομα...!!!

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Ως πρωην καπνιστης θεωρω μεγιστη ηλιθιοτητα την δαπανη 1000+ EUR ετησιως για καπνισμα. Δεν υπαρχει καμία συγκριση μεταξυ της πριν και μετα ποιοτητας ζωης σε θεματα υγειας και καθαριοτητας. Τωρα προσπαθω να συμβιωνω με καπνιστες, χαιρομαι στο εξωτερικο που απαγορευεται παντου, οποτε δεν χρειαζεται να γινω εγω ο κακος,  τα παιρνω χοντρα οταν καποιος αναβει τσιγαρο στο αμαξι και προσπαθω να ειμαι συγκαταβατικος οταν θελει να καπνισει στο σπιτι μου.

OP
OP
B

Barone

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2005
Like
6
Πόντοι
1
και κατι χρησιμο
θα μας πει κανεις πως κοβεται?
internet sites, τροπους, φαρμακα κλπ
τι ειναι πιο αποτελεσματικο?
εσεις τι κανατε?
Εκοψα το τσιγαρο μετα από πολλες προσπάθειες, οπως ειπα οταν ανοιξα το θρεντ εδω και 10 χρονια. Μονο ενας τροπος κατα τη γνωμη μου υπαρχει ο οποιος ηταν τουλαχιστον για μενα επιτυχημένος!!! για να κόψω το τσιγάρο αποφάσισα να κόψω ότι με κάνει να το θέλω. Ετσι, εκοψα για 6 μηνες περίπου μαχαίρι τον καφε, τον αντικατεστησα με πολυ τσαι  και πολλούς χυμούς. Εκοψα το ποτο, επινα παντού και πάντα μόνο σόδα, καθόλου αλκοολ, απευφευγα τις εξόδους σχεδον σπανια τους 6 πρωτους μηνες, δεν ετρωγα υπερβολικα και καθολου γκουρμε φαγητό, απεύφευγα τις παρεες, τα πηγαδακια φιλων, δεν επαιζα ταυλι, ή χαρτια, ή άλλα παιχνιδια που κρινεται απαραιτητη η συντροφια του τσιγάρου και κυριοτερα ελαττωσα το σεξ και μαλιστα το απολαυστικο, εννοω εκανα προσπαθεια με τη συζυγο απλα να χυνω με καμια πιπουλα ή κανα παιχνιδι, χωρις υπερβολικη προσπαθεια. αυτα γθια τους πρωτους 6 μηνες που εκρινα σαν απαραιτητο διαστημα. Μου γυρισε καποιες φορες στη συνεχεια σε υπερβολική κατανωλωση, φαγητου, σε νευρα, σε αυπνιες, σε κακη διαθεση και πολλες εναλαγες , χωρις να μενω πολυ σε καποια κατασταση ας πουμε πολυ φαγητο. Το αποτελεσμα φιλοι μου ηρθε ευκολα στη συνεχεια και πια μου μυριζε, και μου εφερνε αηδια. Περασα πολλα σταδια και δεν κρυνω οτι ακομα και σημερα δεν το εχω ξεπερασει πληρως. πιανω πολλες φορες τον ευατο μου μετα απο κατι εξαιρετικης απόλαυσης να αναζητω στους διπλανους μου τη μυρωδια του τσιγαρου και τον καπνο του βεβαια πολυ σπανια πια!!!! οσο και να γελασετε , μερικοι θα σας πω οτι εκτος των κλασικων γνωστων αποτελεσματων οταν το κοβεις, παρατηρησα ακομα και διαυγεια πνευματος, πιο γρηγορη και καθαρη σκέψη, πιο καλες αποδοσεις παντου και σε ολους τους τομεις, πιο εντονες ολες τις αισθησεις μου, και κατι ακομα, τερμα οι ημικρανιες και οι πονοκεφαλοι. Εχει να με πιασει πονοκεφαλος 10 χρονια. Βεβαια , παντα θα συμφωνω οτι δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο ενα τσιγαρο πριν και απο ενα μετα..... κανεις ομως δεν αναφερει ποσο καλυτερο γινεται το ενδιαμεσο στα πάντα μας!!!!!

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
τερμα οι ημικρανιες κ οι πονοκεφαλοι??? τερμα κ οι αυπνιες?? δλδ εγω που βασανιζομαι καθε μερα απ αυτα απο παιδι μηπως να αρχισω το καπνισμα τελικα? μπας κ λειτουργει αντιθετα ο οργανισμος μου? :2funny:

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045
φιλε δεν θα συμφωνησω μαζι σου....
μιας και ωντας στο εξωτερικο σε πληροφορω οτι αν πας μια βολτα σε ενα λυκειο και ενα πανεπιστημιο 9 στους 10 καπνιζουν...αυτο το οτι θεωρειται μαγκια στις μικρες ηλικιες ειναι σχεδον παντου...!!!εγω θυμαμαι απο μενα απο το λυκειο δεν καπνιζαν τοσα πολλα ατομα...!!!
αφώς και εκεί καπνίζουν μόνο με ειδοποιό διαφορά:
Σέβονται τους μη καπνιστές.Στην Αγγλία για παράδειγμα απαγορεύεται το κάπνισμα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους (εστιατόρια, μπαρ κ.λ.π) Θες να καπνίσεις ?μα και βέβαια, έξω από το μαγαζί.Όσοι δεν τον εφαρμόζουν έχουν κυρώσεις.Εδώ υπάρχει τέτοιος νόμος?Ναι, υπάρχει και λέει ότι τα εστιατόρια πρέπει να διαθέτουν ξεχωριστούς χώρους για μη καπνίζοντες χωρίς όμως καμία απολύτως κύρωση για αυτούς που δεν τον εφαρμόζουν, ήτοι νόμος του κώλου γιατί νόμος χωρίς κυρώσεις είν αι νόμος ανύπαρκτος.Γι αυτό και όλοι τον γράφουν. Βλέπετε είναι υποχρεωτικό να πηγαίνεις να φάς κάπου και να καταπίνεις μαζί με το φαγητό και τον καπνό του άλλου.
Πάντως σε σχέση με τις άλλες "δυτικές" χώρες είμαστε πολυ πιο " :rockon: :uglystupid:θεριακλήδες"

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
ωραία ρε παιδιά..εμείς οι καπνιστές να σεβόμαστε συμφωνώ τους άλλους....αλλά αυτό που πάει να γίνει είναι ρατσισμός κατά των καπνιστών...στείλτε μας στην σιβηρία να καπνίζουμε.......όπως θέλετε να σας σεβόμαστε έτσι και εσείς να μας σέβεστε...αλλίως σε λίγο καιρό βλέπω να δημιουργήται η τρομοκρατική οργάνωση.....17 καπνιστές...

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
ωραία ρε παιδιά..εμείς οι καπνιστές να σεβόμαστε συμφωνώ τους άλλους....αλλά αυτό που πάει να γίνει είναι ρατσισμός κατά των καπνιστών...στείλτε μας στην σιβηρία να καπνίζουμε.......όπως θέλετε να σας σεβόμαστε έτσι και εσείς να μας σέβεστε...αλλίως σε λίγο καιρό βλέπω να δημιουργήται η τρομοκρατική οργάνωση.....17 καπνιστές...
Απόλυτα σωστό....στο τέλος ούτε στο...σπίτι μας δεν θα καπνίζουμε....
ΥΓ--->Πού είσαι αδερφέ???Καιρό έχουμε να τα πούμε.....

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
κάνω κούρα ομορφιάς...... :2funny: να τσιτώσει το δέρμα μπας και κρυφτούν οι πλισέδες στο πρόσωπο... :grin:

Επισκέπτης
συμφωνω & σεβομαι το δικαιωμα των ακαπνων να μην εισπνεουν τον καπνο του τσιγαρου-πουρου-μπαφου μου & τους προτρεπω να κανουν τον αναλογο αγωνα για την αντικατασταση των καταλυτων των αυτοκινητων,καθως επισης & για την ρυθμιση των καυστηρων θερμανσης,αρχιζοντας βεβαια απο τους καταλυτες-καυστηρες που τους ανηκουν..

perineo

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Σεπ 2007
Κριτικές
13
Like
156
Πόντοι
6.045
Δηλαδή πως τον εννοείτε τον σεβασμό εσείς να πηγαινουμε σε ένα μπαρ ή εστιατόριο και να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε;άμα θέλετε να καπνίσετε μπορείτε να βγαίνετε έξω, δηλαδή τι θα πάθετε αν βγείτε να καπνίσετε έξω? Στους εσωτερικούς χώρους ενοχλείτε, είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβετε αυτό;Εγω δηλ.που τον χειμώνα δεν τολμάω να μπω σε ένα γαμημένο μπαρ επειδή όλοι καπνιζουν, που να πάω; να ταξιδέψω στο εξωτερικό;μάλλον δεν σέβεσθε επουδενί τα δικαιωματα των μη καπνιστών και ας διατείνεσθε ότι τα σέβεσθε.Τι εννοείτε να σας σεβόμαστε ? να σας ανεχόμαστε και να χαλάμε και εμείς την υγειά μας για πάρτη σας?Είναι μήπως δικαίωμα σας να καπνίζετε στην μάπα των άλλων? Ας μου εξηγήσει σε ποια περίπτωση παραβιάζονται τα δικαιώματα των καπνιστων να καταλάβω καιγώ
:think:

JOULIANI

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
7
Like
90
Πόντοι
16
Ναι στο εξωτερικο μια χαρα τα λενε .
Εισαι καπνιστης ? Να πας εξω να καπνισης !!!!!!!!
Οι Αγγλοι ...οτι χειροτερο μπορει να υπαρξει πανω σε αυτον τον πλανητη ειναι να εισαι καπνιστης.
Ο τελειωμενος της κοινωνιας σε κοιτανε σαν να εχεις λα τα εγληματα και την απαξιωση επάνω σου .

Απο την αλλη ομως δεν μας νοιαζει τι γινεται με τον πλανητη , εαν ολοι ειναι μες την μαστουρα και τουμπανο στην κοκα ....οχι αυτο ειναι MUST πλεον.

Ωραιααααααααααα....οι καπνιστες φταινε για ολα .
Ειμαστε μεσα σε μαγαζι που δεν πρεπει να καπνιζουμε αλλα γουσταρουμε το τζακι να καπνιζει .....

Καλα

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
αν με υποχρεωνε το καθεστως να βγω εξω να καπνισω ισως να το κανα....απο την στιγμη που στην ελλαδιτσα μας επικρατει αυτο γιατι να βγω εξω να καπνισω...???απλα προσπαθω να σεβαστω τον διπλανο μου που δεν καπνιζει....να μην φυσαω τον καπνο πανω του και να κραταω το τσιγαρο σε αντιθετη πλευρα....!!!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Σαν παλαιότερος έχω να πω ότι:
Ποτέ δεν θα περίμενα ότι θα ταξίδευα με λεωφορεία του ΚΤΕΛ στα οποία κανένας δεν θα άναβε τσιγάρο.
Ποτέ δεν θα περίμενα ότι θα ταξίδευα με το τραίνο και κανένας δεν θα κάπνιζε.

Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι θα υπήρχε έστω και ένα ελληνικό εστιατόριο που σε ρωτάνε "καπνιστές ή μη-καπνιστές"

Ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι σε προθάλαμο νοσοκομείου ή σε χώρο αναμονής ιατρείου δεν θα υπήρχε ντουμάνι.

Και κυρίως ποτέ δεν θα πίστευα ότι θα ανοίγανε Starbucks στην Ελλάδα και μάλιστα θα ήτανε πετύχημένα (γιατί είναι δυνατόν ο Έλληνας να πίνει καφέ χωρίς τσιγάρο; ).

Τι σου είναι η παγκοσμιοποίηση......

Όπως έχω πει και σε άλλα νήματα, όλα στην Ελλάδα γίνονται με διαφορά φάσης.
Ακόμη και στην Καλιφόρνια άρχισαν από τα εστιατόρια με ποσοστό 50 - 50, μετά οι καπνιστές πήγαν στο 10% και μετά το κάπνισμα απαγορεύτηκε τελείως.

Αλλά μέχρι τότε;

Θα σεβαστούμε τις απόψεις των καπνιστών και το αναφαίρετο δικαίωμα τους να καπνίζουν σε όποιο χώρο θέλουν, όποτε θέλουν και να πετάν τα αποτσίγαρα οπουδήποτε θέλουν.

Γιατί ως κράτος έχουμε ένα προνόμιο μοναδικό το οποίο πρέπει να διατηρήσουμε με κάθε μέσο:
Να έχουμε τις καλλίτερες παραλίες στον κόσμο και να είναι ΓΕΜΑΤΕΣ γόπες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom