Νέα

Κάπνισμα τέλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα baros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Κριτικές
74
Like
1.833
Πόντοι
9.295
Τοσα χρονια με μπαφους.
Τσιγαρο δεν ξαναδοκιμασα :2funny:

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Η αύξηση θα είναι της τάξεως των 5 λεπτών στο πακέτο

Τροπολογία που θα επιβάλει φόρο στα τσιγάρα 5 λεπτά θα κατατεθεί στη Βουλή, ως ισοδύναμο για την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία.

Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα την Τρίτη, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το θέμα των 25 ευρώ.

Η πρώτη, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από τον υπουργό Υγείας, αφορούσε στο ειδικό τέλος, στις μαγνητικές και στις αξονικές τομογραφίες.

Η δεύτερη σχετιζόταν με την επιβολή αυστηρών προστίμων για το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και η τρίτη, προερχόταν πάλι από τον χώρο της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και είναι αυτή που τελικά επιλέχθηκε με εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

«Τα 25 ευρώ καταργούνται για όλους. Το σύνολο των 25 ευρώ ήταν 40 εκατομμύρια προϋπολογισμός το χρόνο. Προτείναμε με τον κ. υπουργό των Οικονομικών σήμερα τρία διαφορετικά μέτρα για δημοσιονομικά ισοδύναμα και το μέτρο το οποίο τελικώς επελέγη έχει ακριβώς την ίδια δημοσιονομική απόδοση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία».

Πάντως, ως καρδιολόγος είπε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».

:jerking:

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Ε  ναι.........Αφου εχουμε λυσει ολα τα αλλα μαs προβληματα,  επρεπε να λυσουμε κι αυτο το τελευταιο

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Ε  ναι.........Αφου εχουμε λυσει ολα τα αλλα μαs προβληματα,  επρεπε να λυσουμε κι αυτο το τελευταιο
τυπε μονο η επιστροφη κινεζοκυπριου θα σωσει την κατασταση :rockon:

ο κινεζοκυπριος μικρος :rolleyes:

URL]]

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - Η αύξηση θα είναι της τάξεως των 5 λεπτών στο πακέτο

Τροπολογία που θα επιβάλει φόρο στα τσιγάρα 5 λεπτά θα κατατεθεί στη Βουλή, ως ισοδύναμο για την απόσυρση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για τα νοσήλια στα δημόσια νοσοκομεία.

Η απόφαση της κυβέρνησης γνωστοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους συναντήθηκε νωρίτερα την Τρίτη, καθώς υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για το εισιτήριο στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν τρεις εναλλακτικές προτάσεις για το θέμα των 25 ευρώ.

Η πρώτη, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί από τον υπουργό Υγείας, αφορούσε στο ειδικό τέλος, στις μαγνητικές και στις αξονικές τομογραφίες.

Η δεύτερη σχετιζόταν με την επιβολή αυστηρών προστίμων για το κάπνισμα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και η τρίτη, προερχόταν πάλι από τον χώρο της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και είναι αυτή που τελικά επιλέχθηκε με εντολή του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών.

«Τα 25 ευρώ καταργούνται για όλους. Το σύνολο των 25 ευρώ ήταν 40 εκατομμύρια προϋπολογισμός το χρόνο. Προτείναμε με τον κ. υπουργό των Οικονομικών σήμερα τρία διαφορετικά μέτρα για δημοσιονομικά ισοδύναμα και το μέτρο το οποίο τελικώς επελέγη έχει ακριβώς την ίδια δημοσιονομική απόδοση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής Δ. Κρεμαστινός, δήλωσε ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία».

Πάντως, ως καρδιολόγος είπε ότι «αν εσείς νομίζετε ότι τα πέντε λεπτά είναι επιβάρυνση, εγώ μακάρι να μπορούσα να βάλω προσωπικά ένα ευρώ και να σταματήσει το κάπνισμα ο κόσμος».

:jerking:

τύπε μην ανησυχείς ..  :grin:
σιγά σιγά όλο και περισσότεροι παίρνουν χύμα καπνό και γράφουν στα αρχίδια τους τις καπνοβιομηχανίες.

για σένα το αποτέλεσμα το ίδιο είναι  :priest:

πιπης___

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Πριν ενα χρονο και ενω ακολουθουσα φαρμακευτικη αγωγη για ενα προβλημα υγειας που ειχα, ξυπναω το πρωι και δεν ηθελα να καπνισω.
Ενω ημουν μανιωδης καπνιστης απο τα 14, εκεινο το πρωι δεν ηθελα για πρωτη φορα στην ζωη μου να ξαναβαλω τσιγαρο στο στομα μου.

Ενα χρονο μετα και ενω το εχω κοψει...καθε φορα που σκεφτομαι τον εαυτο μου να καπνιζει (ελαχιστες φορες συμβαινει εχει σβηστει απο το μυαλο μου το τσιγαρο) μου ανακατευονται τα αντερα και δεν θελω να καπνισω. Επισης με ενοχλει ανυποφορα οποιος καπνιζει διπλα μου.

Δεν ξερω πως μου εχει συμβει αλλα δεν με χαλαει κιολας.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Πριν ενα χρονο και ενω ακολουθουσα φαρμακευτικη αγωγη για ενα προβλημα υγειας που ειχα, ξυπναω το πρωι και δεν ηθελα να καπνισω.
Ενω ημουν μανιωδης καπνιστης απο τα 14, εκεινο το πρωι δεν ηθελα για πρωτη φορα στην ζωη μου να ξαναβαλω τσιγαρο στο στομα μου.

Ενα χρονο μετα και ενω το εχω κοψει...καθε φορα που σκεφτομαι τον εαυτο μου να καπνιζει (ελαχιστες φορες συμβαινει εχει σβηστει απο το μυαλο μου το τσιγαρο) μου ανακατευονται τα αντερα και δεν θελω να καπνισω. Επισης με ενοχλει ανυποφορα οποιος καπνιζει διπλα μου.

Δεν ξερω πως μου εχει συμβει αλλα δεν με χαλαει κιολας.
οι πρωην καπνιστες γινονται οι χειροτεροι αντικαπνιστες

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Παπούλιας σε Άδωνι: Δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή μου

Παπούλιας σε Άδωνι: Δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή μου
«Είμαι ήδη στρατευμένος στην προσπάθειά σας, το ξέρετε πάρα πολύ καλά και σαν άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή του, αλλά είμαι παθητικός καπνιστής» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για τον έλεγχο του καπνίσματος.

Επίσης, ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την απορία «πώς έχουν προχωρήσει άλλες χώρες με το ίδιο δύστροπους λαούς όπως είναι και ο ελληνικός, παραδείγματος χάριν ο ιταλικός, κι εμείς ακόμα είμαστε στην προσπάθεια;».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, την πρόεδρο του ΔΣ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού, τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον έλεγχο του καπνίσματος Παναγιώτη Μπεχράκη.

Ο υπουργός Υγείας εξήγησε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν να του παρουσιάσουν όλο το πρόγραμμα που εφαρμόζει το υπουργείο Υγείας για το κάπνισμα.

«Προσπαθούμε -δρώντας προληπτικά στις νεαρές ηλικίες- να εξηγήσουμε πόσο κακό πράγμα είναι το κάπνισμα» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι δεν ενδιαφέρει το υπουργείο η είσπραξη των προστίμων -άλλωστε αφορά άλλα υπουργεία- αλλά η επί της ουσίας μάχη για τον περιορισμό του καπνίσματος».

Πρόσθεσε δε προς τον Κ. Παπούλια: «Ακόμα υπολειπόμεθα των στόχων που έχουμε θέσει, που είναι: να εξηγήσουμε στον κόσμο, να πείσουμε τον κόσμο πόσο μεγάλη ζημιά κάνει το κάπνισμα. Και σ' αυτό χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια και γι' αυτό είμαστε εδώ».

«Είμαι ήδη στρατευμένος στην προσπάθειά σας, το ξέρετε πάρα πολύ καλά και σαν άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο στη ζωή του, αλλά είμαι παθητικός καπνιστής» απάντησε ο κ. Παπούλιας και εξέφρασε την απορία: «Πώς έχουν προχωρήσει άλλες χώρες με το ίδιο δύστροπους λαούς όπως είναι και ο ελληνικός, παραδείγματος χάριν ο ιταλικός, κι εμείς ακόμα είμαστε στην προσπάθεια;».

«Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα και η Ελλάδα να ακολουθήσει τα βήματα των υπολοίπων κρατών. Και δεν μπορεί να φαινόμαστε ότι είμαστε οι μόνοι που δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε σ' αυτό τον τομέα. Και θεωρούμε ότι με σας επικεφαλής, ένα βήμα παραπάνω θα κάνουμε» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ελπίζω, όπως είπατε, αυτή η καμπάνια να πείσουμε, είναι πολύ σημαντική, σημαντικότερη από τις εγκυκλίους, οι οποίες έχουν βεβαίως την ισχύ τους, αλλά περιορισμένη και επιφανειακά. Πρέπει να πεισθούν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες περισσότερο» επισήμανε ο κ. Παπούλιας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom