καλο ψωμι στην αθηνα δεν υπαρχει. Ολοι οι παλιοι φουρναρηδες εχουν κρεμασει τις ποδιες τους, και ειτε εχουν αφησει τα μαγαζια στα ταγαρια τα παιδια τους, ειτε τα αγορασαν οι μεγαλες αλυσιδες της σειρας.
Ειμαι φανατικος με τα προιοντα φουρνου, ειδικα κουλουρι θεσσαλονικης, και χειροποιητες (οχι καταψυξης) σφολιατες, μπορω να τρωω καθημερινα για κυριως γευμα, αν ειναι καλης ποιοτητας, χωρις υπερβολη.
Αθηνα οι απλες φρατζολες ειναι σε ολα τα μαγαζια ιδιες και αθλιες, ενας "αφρος" αγευστου ψωμιου που μεχρι το βραδυ εχει μπαγιατεψει, τα πιο λουξ ψωμια που τα παιρνεις με το κιλο ειναι λιγο καλυτερα αλλα και παλι σαπακια...
αν εχεις φαει καλο χωριατικο ψωμι, αυτο που το αγοραζεις απτον φουρνο και τσιμπας στο δρομο και μεχρι να φτασεις σπιτι εχεις φαει το μισο, που ακομα κι αν το φας για πρωινο με σκετο τυρι (γραβιερα ή κιτρινο παρομοιο, οχι φετες και γκουντες/ενταμ και μαλακιες) ειναι σκετη καβλα, που την επομενη μερα τρωγεται ακομα ευχάριστα χωρις να γινεται παξιμαδι και την τριτη μερα αν μπαγιατεψει το πετας πανω στη σχαρα αν ψηνεις ή με λιγο αλατι,λαδοριγανη σε τοστιερα/τηγανι και βγαινει τραγανο και αχνιστο.......
Μονο εκτος αθηνων βρισκω τετοια καλα ψωμια, που μια φετα ψωμι ειναι ΦΕΤΑ ΨΩΜΙ ΜΕ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ, να τρως και να χορταινεις, οχι αερας κοπανιστος τυλιγμενος με μια ζυμη της πουτσας. Τα τελευταια χρονια εχω κοψει το ψωμι με το φαι μου, αληθεια, βαριεμαι να παω στο φουρνο να παρω ψωμι, δεν αξιζει να περπατησω 2 στενα για να αγορασω αυτην την αηδια. Κι αν τυχει να παρω για καναν αλλο που τρωει και μεινει μιση φρατζολα, το ιδιο βραδυ εχει φυγει σουτ στα σκουπιδια (μη ταιζετε τα περιστερια ρε μαλακες κωλογεροι καθυστερημενοι, μας κουτσουλανε)
τωρα που ακριβυνε ενω ηταν ενα απτα φθηνοτερα αγαθα, θα το κοψουν πολλοι παντως. ετσι κι αλλιως, απλα παχαινει, ουτε σοβαρη διατροφικη αξια δεν εχει. Κανα λαδοπαξιμαδο μια στο τοσο για κανενα λαδερο φαι μονο.
Αμα ανεβουν οι τιμες και στις πουτανες, θα κατεβουμε σε γενικη απεργια και συλλαλητηριο.
Εμπρος μπουρδελιαρη, μη σκυβεις το κεφαλι, ο μονος δρομος ειναι, η φυλης και η ιασωνος
Μην παίρνετε ψωμιά από σούπερ μάρκετ ρε...το ένα ευρώ που θα ακουμπήσετε ούτε που θα το πάρουν χαμπάρι στο σούπερ μάρκετ ενώ σε φούρνο όχιονο θα το εκτιμήσουν αλλά θα σας πουν και "ευχαριστώ"...τόσο πιεσμενοι είστε από τον χρόνο;
Αγοράζω συχνά από εκεί κουλούρια Θεσσαλονίκης.Όταν είναι φρέσκο (για τις πρώτες ώρες δηλαδή αφού βγει από τον φούρνο) είναι σούπερ-ουάου!
Το τρως και παθαίνεις πλάκα!
Μετά γίνεται μία μαλακία και μισή!Για πέταμα!
τωρα που ακριβυνε ενω ηταν ενα απτα φθηνοτερα αγαθα, θα το κοψουν πολλοι παντως. ετσι κι αλλιως, απλα παχαινει, ουτε σοβαρη διατροφικη αξια δεν εχει. Κανα λαδοπαξιμαδο μια στο τοσο για κανενα λαδερο φαι μονο.
Αμα ανεβουν οι τιμες και στις πουτανες, θα κατεβουμε σε γενικη απεργια και συλλαλητηριο.
Εμπρος μπουρδελιαρη, μη σκυβεις το κεφαλι, ο μονος δρομος ειναι, η φυλης και η ιασωνος
Απο Λίντλ το καλύτερο τους νομίζω είναι το πολύσπορο των 700 γραμμαρίων καμιά φορά το βάζουν και σε έκπτωση , κανονικά έχει γύρω στα 2,30 λόγω αύξησης τιμών κανονικά πρέπει να είχε γύρω στο 1,60 ... όσο το βάζουν και όταν είναι σε εκπτωση δηλαδή ...
Υπάρχει κανα καλο ψωμι μεταξυ Αγιο Δημητριο-Νεα Σμυρνη-Παλαιο Φαληρο;; Πρεπει να εχω να φαω καλο ψωμι πανω απο δεκαετία, θυμάμαι κάποτε έπαιρνες ψωμι και μπορούσες να το φας ανετα ακομα και την τρίτη μερα, τωρα το παίρνεις το μεσημέρι και το βραδύ ειναι για πέταμα.