Ο Yorgos έχει δίκιο όταν αναφέρει βασικά αγαθά όπως αυτό της υγείας, και μιλάει για την ύπαρξη όμορφων παραλιών και αλλού.
Δε θεωρώ τη Γερμανία την ομορφότερη χώρα του κόσμου. Ειναι όμως σίγουρα μια απο τις πιο σωστά οργανωμένες
Η κάθε χώρα έχει τις ομορφιές της, άλλες περισσότερο άλλες λιγότερο. Το θέμα είναι να σέβεσαι ότι όμορφο έχεις, και αυτό εμείς εδώ δεν το κάνουμε, κακά τα ψέμματα.
Και η πλάκα είναι, έτσι και την πεις σε κανέναν που κάνει χοντράδες και δεν σέβεται τον τόπο, μπορείς να βρεις και τον μπελά σου. Δοκιμάστε το, πείτε σε κάποιον που αδειάζει το τασάκι του αυτοκινήτου στον δρόμο, όταν παρκάρει δίπλα στην παραλία, ότι αυτό που κάνει είναι απαράδεκτο. Μπορεί να φάτε και ξύλο. Ή πες σε κάποιον που παρατάει τα σκουπίδια του στην παραλία ότι είναι γύφτος....πάλι ξύλο θα φάτε. Ή βάλε χέρι σε κάποιον που πετάει το πλαστικό μπουκαλάκι με νερό από το παράθυρο στην Εθνική Οδό....πάλι ξύλο θα φας. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι άκρες όλων των εθνικών οδών στην Ελλάδα είναι σκουπιδότοποι....είμαστε κάφροι.
Θυμάμαι παλιότερα, σε μία πόλη του εξωτερικού, πέταξα το τσιγάρο μου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, στον δρόμο. Όταν σταμάτησα στο επόμενο κόκκινο φανάρι, ήρθε δίπλα μου ένας τύπος ξενέρωτος για δικά μας δεδομένα, ποδηλάτης, με κράνος, ρούχα με λωρίδες ανάκλασης κλπ....ξενέρωτος δλδ ευρωπαίος, και μου πέταξε την γόπα μέσα στο αμάξι από το sunroof....Δεν είπα κιχ!
Κάντο στην Ελλάδα σε κανένα μαγκάκι...και εάν δεν σφαχτείτε, εμένα να με χέσεις!
Είναι αυτό που λέει και ο Enforcer...εάν έχεις ταξειδέψει μέχρι το δίπλα χωριό, τι άποψη να έχεις. Και σε αυτό δεν φταίει η οικονομική κατάσταση, φταίει και πάλι η μαλακία που μας δέρνει στον εγκέφαλο.
Όλα αυτά τα ευρω-πιτσιρίκια που βλέπετε με τα σακίδια και τα κοροϊδεύουν οι δικοί μας νεολαίοι....δεν είναι φτωχαδάκια απαραίτητα, απλά είναι μεγαλωμένα με άλλο τρόπο, να μπορούν να τα βγάλουν και πέρα μόνα τους. Και όταν κοροϊδεύουμε τους Γερμανούς που μοιράζουν την σαλάτα στον λογαριασμό ή πίνουν και τρώνε λίγο, το κάνουν γιατί έχουν μάθει να είναι ολιγαρκείς. Αυτά λοιπόν τα βρωμοτουριστάκια, που τα κοροϊδεύουν οι αριστοκράτες οι Έλληνες, μπορεί στα 25 τους να έχουν γυρίσει το μισό κόσμο με ένα σακίδιο και να έχουν άποψη για το τι στον πούτσο συμβαίνει τριγύρω τους. Σίγουρα καλύτερη άποψη, από τους δικούς μας, οι οποίοι εάν δεν πάνε στην χλιδή όπου πάνε, απλά δεν πάνε και κάθονται και γκρινιάζουν. Και ΟΚ, μπορεί να μην ξέρουν να λαδώνουν πορτιέρηδες, ή να κερνάνε σφηνάκια, αλλά αυτά που οι περισσότεροι δικοί μας τα βλέπουν σε φωτογραφίες, αυτά τα έχουν ζήσει και μπορούν να σου πουν και πέντε κουβέντες σχετικά.
Μην πάτε μακριά....σας εύχομαι να μην πάτε με Γερμανούς να δείτε "αρχαία" στην Ελλάδα....πριν πάτε, θα έχουν διαβάσει, θα θέλουν να δουν συγκεκριμένα πράγματα και στο τέλος θα σας εξηγούν για τον πολιτισμό μας πράγματα που εμείς ούτε τα έχουμε φανταστεί.
Σίγουρα, το βράδυ όταν τους πάτε στα μπουζούκια, οι Γερμανοί θα είναι ξενέρωτοι και θα νυστάζουν...οπότε εμείς ήσυχοι με την συνείδησή μας, θα έχουμε πάρει πλεον εκδίκηση και θα είμαστε ήσυχοι ότι ξέρουμε να απολαμβάνουμε την ζωή.