Νέα

Ημερήσια πρόταση φαγητού...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα amjik
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 76
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Τυπε amjik εισαι ΤΥΠΟΣ  :S :S :S
Το εφτιαξα σημερα και επαθα πλακα
Αντι για ντοματινια επειδη δεν ειχα έκοψα 2 μικρες ντοματες και λαδι εριξα 2 κουταλιες της σουπας στο τηγανι γιατι 80ml μου φαινονται παρα πολλα.
Θα το φτιαχνω τουλαχιστον 1 φορα την εβδομαδα.


:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:

To ιδιο το φτιαχνεις ως εξης! Τηγανιζεις μελιτζανες. Τις απλωνεις σε ταψι. Απο πανω αδειαζεις το κοτοπουλο με τη σαλτσα. Απο πανω μπεσαμελ. Πανω απο τη μπεσαμελ λιγη παρμεζανα. Ψηνεις για 20 λεπτα.
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.100
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
To ιδιο το φτιαχνεις ως εξης! Τηγανιζεις μελιτζανες. Τις απλωνεις σε ταψι. Απο πανω αδειαζεις το κοτοπουλο με τη σαλτσα. Απο πανω μπεσαμελ. Πανω απο τη μπεσαμελ λιγη παρμεζανα. Ψηνεις για 20 λεπτα.

Τυπε πολυ βαρυ θα γινει, τηγανιτη μελιτζανα , μπεσαμελ....  :S :S :S
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
492
Πόντοι
186
Τυπε πολυ βαρυ θα γινει, τηγανιτη μελιτζανα , μπεσαμελ....  :S :S :S
Ετσι ειναι νοστιμο. Υπαρχουν και παραλαγες για τους γυμναστηριακους, ψηνεις τη μελιτζανα και αντι για μπεσαμελ χρησιμοποιεις φρεσκια μοτσαρελα.
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.627
Κριτικές
61
Like
43.328
Πόντοι
22.785

Λαχταριστό κοτόπουλο με πατάτες και ντομάτες στη γάστρα !!
“Ενα μυρωδάτο κοτόπουλο με πατάτες, πιπεριές, μυρωδικά και ντομάτες στο φούρνο. Μια εύκολη συνταγή για ένα απλό και γρήγορο στη παρασκευή του πιάτο, με ελάχιστα κύρια υλικά και μια γκάμα των μυρωδικών που θα κάνουν τη διαφορά και θα απολαύσετε ένα φαγητό εξαιρετικής γεύσης.

Υλικά
1200 γρ. κοτόπουλο σε μερίδες (ολόκληρο κοτόπουλο ή μπούτια)
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο + 5 κ.σ. επιπλέον
αλάτι πιπέρι
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κοφτό κ.γ. θυμάρι
1 κοφτό κ.γ. ρίγανη
1 κοφτό κ.γ. εστραγκόν
1/2 κ.γ. δεντρολίβανο
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς στις αντιστάσεις. Βάζετε σε ένα μπολ τη πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη, το εστραγκόν, το δενδρολίβανο και το μπούκοβο (προαιρετικά) και τα αναμιγνύετε, ανακατεύοντάς τα καλά.

Πλένετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με το μισό μείγμα μυρωδικών.

Bάζετε σε γάστρα τις πατάτες, το κρεμμύδι, τη πιπεριά, το σκόρδο, αλατοπίπερο, το 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και το υπόλοιπο μισό μείγμα μυρωδικών και ανακατεύετε καλά. Στρώνετε από πάνω τα κομμάτια κοτόπουλου και τα περιχύνετε με τις υπόλοιπες 5 κ.σ. ελαιόλαδο. Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνετε το φαγητό στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.

Μετά τη 1 ώρα, βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο προσθέτετε τα ντοματίνια αλατοπιπερωμένα, σκεπάζετε τη γάστρα και ψήνετε για 30 λ ακόμα. Βγάζετε στη γάστρα από το φούρνο και την αφήνετε στην άκρη για λίγη ώρα να μισο-κρυώσει το φαγητό. Σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

sintayes.gr
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.627
Κριτικές
61
Like
43.328
Πόντοι
22.785
Λαζάνια με μελιτζάνες: !!

Τι χρειαζόμαστε:
1 κουτι λαζανια
500γρ μοχαρισιος και
250γρ χοιρινος κιμας
3 μεγαλα κρεμυδια
μισο ματσακι μαιντανος
1 κονκασε ντοματα
2 μεγαλες μελιτζανες ή 3 μικρες
μπεσαμελ
200γρ κιτρινο τυρι τριμενο
αλατι, πιπερι
1 κ. σ. γλυκο κοκκινο πιπερι
1 δαφνοφυλλο
Κοβουμε τις μελιτζανες στο μακρος σε οχι πολυ λεπτες φετες και τις αλατιζουμε να ξεπικρισουν.
Τσιγαριζουμε τα κρεμυδια και τον κιμα.Σβηνουμε με τη σαλτσα ντοματα και προσθετουμε μισο ποτηρι νερο,το γλυκο πιπερι,το δαφνοφυλλο,το αλατι,το μαυρο πιπερι και τελος τον μαιντανο. Βραζουμε το μιγμα για περιπου 10 λεπτα (δεν πρεπει να εξατμιστουν τα υγρα).
Στραγγιζουμε και τηγανιζουμε τις μελιτζανες και τις αφηνουμε να στραγγισουν.
Σε ενα πυρεξ στρωνουμε διαδοχικα τα λαζανια,τις μελιτζανες και τον κιμα(με ολα του τα υγρα).
Τελος ριχνουμε απο πανω το μισο τυρι και το υπολοιπο μεσα στη μπεσαμελ με την οποια το καλυπτουμε.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους εως οτου να ροδισει η μπεσαμελ.
 

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
α ρε τι μου κανετε...εχε χαρη που βαριεμαι να γραφω...
Καποτε ημουν σεφ...εχω βγαλει σχολη μαγειρικης.
σιχαθηκα το επαγγελμα και αποχωρησα...τωρα μαγειρευω για την καυλα μου μονο...
 

Ampelale

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Οκτ 2015
Μηνύματα
10.240
Κριτικές
35
Like
6.101
Πόντοι
6.796
Φασολάκια Λαδερά

Υλικά ( για 4 άτομα)

1 κιλό ακαθάριστα φασολάκια πλατιά = 850γρ. καθαρισμένα
1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε καρέ
1 καρότο σε μισές ροδέλες
1 ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250 γρ. τριμμένη ντομάτα
½ φλιτζάνι χοντροκομμένο μαϊντανό
400 μλ ζεστό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
70 μλ. Ελαιόλαδο παρθένο για το μαγείρεμα και 50μλ. έξτρα παρθένο για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή:

1. Πλένετε τα φασολάκια και στη συνέχεια τα καθαρίζετε κόβοντας τις δυο άκρες. Εφόσον έχουν νεύρα (τριχοειδείς ίνες στη πλάγια πλευρά) που τις αισθάνεστε να αντιστέκονται στο κόψιμο, τις αφαιρείτε κι’ αυτές. Αν τα φασολάκια σας είναι πολύ μακρυά, κόψτε τα στη μέση. Από το 1 κιλό ακαθάριστα φασολάκια υπολογίστε 15% φύρα, ήτοι καθαρό 850 γρ.

Φασολάκια Λαδερά και τα Μυστικά τους 12. Σε πλατιά κατσαρόλα και στο ½ της έντασης του ματιού, βάλτε το λάδι για το σοτάρισμα να ζεσταθεί. Μόλις κάψει ρίξτε κρεμμύδι, πατάτες και καρότο να σοταριστούν για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέστε και την κουταλιά της ζάχαρης στη διαδικασία.

Φασολάκια Λαδερά και τα Μυστικά τους 23. Ανεβάστε την ένταση του ματιού στα ¾ και προσθέστε τα φασολάκια και ανακατέψτε ωστε να πάνε κάποια κάτω στο λάδι και ν’ αρχίσουν να σοτάρονται. Ανά λεπτό ανακατεύετε ώστε σταδιακά όλα τα φασολάκια να έχουν πάρει μια καλή δόση σοταρίσματος στο λάδι για περίπου 8 λεπτά.

Φασολάκια Λαδερά και τα Μυστικά τους 34. Προσθέστε τη σάλτσα από τριμμένες ντομάτες και τα 400 μλ. ζεστό νερό και ανακατέψτε. Αφού πάρουν βράση χαμηλώστε την ένταση στη μέση να σιγομαγειρευτούν με ανοιχτό καπάκι.

Φασολάκια Λαδερά και τα Μυστικά τους 45. Σε 20’ προσθέστε αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Ανάλογα με τη φωτιά και το σκεύος σας σιγά-σιγά η ποσότητα του νερού θα ελαττούται και θεωρητικά σε 15’ ακόμη λεπτά, θα έχει μείνει ελάχιστο ενώ τα φασολάκια θα είναι έτοιμα και τραγανά. Επειδή κάθε σκεύος, κουζίνα, φασολάκια και γούστο είναι ελαφρά διαφορετικά, στο τελευταίο δεκάλεπτο ελέγχετε τη ποσότητα των υγρών και δοκιμάστε κάθε τόσο τα φασολάκια. Αν θέλετε τα φασολάκια σας λιγότερο αλντέντε, προσθέστε λίγο ακόμη νερό αλλά με προσοχή και ανά 100 μλ., ώστε να μην περισέψει στο τέλος και βγει το φαγητό σαν αντιαισθητικό νερομπούλι.

Φασολάκια Λαδερά και τα Μυστικά τους 5

Σερβίρισμα:

Αφήστε το φαγητό για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρετε, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και να δέσουν οι γεύσεις. Προσθέστε κατά βούληση φρέσκο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι και σερβίρετε με καλό ψωμί και φέτα. Ιδανικά συνοδεύεται από μια Grimbergen Blonde που με το φρουτώδη χαρακτήρα της, ταιριάζει τέλεια με τα τραγανά και αρωματικά φασολάκια σας.
 

Συνημμένα

  • Fasolakia-Ladera_20150820_0125.jpg
    Fasolakia-Ladera_20150820_0125.jpg
    95,8 KB · Εμφανίσεις: 14

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.100
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
α ρε τι μου κανετε...εχε χαρη που βαριεμαι να γραφω...
Καποτε ημουν σεφ...εχω βγαλει σχολη μαγειρικης.
σιχαθηκα το επαγγελμα και αποχωρησα...τωρα μαγειρευω για την καυλα μου μονο...

πες καμια καλη συνταγη τυπε ευκολη και γρηγορη (το πολυ 30 λεπτα)

Σε τετοιες συνταγες εχω αδυναμια...

Ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα

http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201702/2605/images/b_psaronefrime_kokkino_krasi.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%86%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B1[/URL]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201703/3752/images/b_1700filetakia.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1[/URL]
 

gusmx5

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Μηνύματα
3.138
Κριτικές
6
Like
69
Πόντοι
16
πες καμια καλη συνταγη τυπε ευκολη και γρηγορη (το πολυ 30 λεπτα)

Σε τετοιες συνταγες εχω αδυναμια...

Ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα

http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201702/2605/images/b_psaronefrime_kokkino_krasi.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CF%80%CE%B9%CE%AC%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82/%CF%88%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AD%CF%86%CF%81%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%8C%CE%BA%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B1[/URL]

[img]http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201703/3752/images/b_1700filetakia.jpg[/img[/URL]]

[URL unfurl="true"]http://www.gastronomos.gr/gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82/%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1/%CE%B3%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%81%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B9%CE%B1[/URL]

[/quote]φιλε μου εχω πολλες τετοιες...ενα χρονο δουλευα και στη la pasteria και ξερω ολα τους τα πιατα...
 

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Μηνύματα
23.100
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Πηρα τα υλικα αυριο θα το δοκιμασω.

Ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα

http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201702/2605/images/b_psaronefrime_kokkino_krasi.jpg[/img[/URL]]


Υλικά

    3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
    2 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
    2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
    1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να «ανοίξουν» και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.

Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει κάπως.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Ελέγχουμε στο εσωτερικό του: πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει.

Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Αν δεν έχουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε το φαγητό σε μικρότερο, σε 2 δόσεις. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με πατάτες βραστές με μουστάρδα, λάδι, μαϊντανό και σουσάμι.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:
 

Takis Lakos

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουν 2017
Μηνύματα
244
Like
50
Πόντοι
1
Πηρα τα υλικα αυριο θα το δοκιμασω.

Ψαρονέφρι με κόκκινο κρασί, μέλι και μουστάρδα

http://[URL unfurl="true"]www.gastronomos.gr/assets/modules/wnp/articles/201702/2605/images/b_psaronefrime_kokkino_krasi.jpg[/img[/URL]]


Υλικά

    3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
    2 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
    2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
    1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
    4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να «ανοίξουν» και να απλώσουν λίγο. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά. Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι.

Μετριάζουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει κάπως.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Ελέγχουμε στο εσωτερικό του: πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει.

Στο τέλος ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας. Αν δεν έχουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, φτιάχνουμε το φαγητό σε μικρότερο, σε 2 δόσεις. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με πατάτες βραστές με μουστάρδα, λάδι, μαϊντανό και σουσάμι.

Συνταγή: Νίκη Χρυσανθίδου

:heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:

[/quote]Πολυ ωραιο δειχνει.Καλη επιτυχια! Και φροντισε να εχεις και καλη παρεα! Μην ξεχασεις να εχεις και κοκκινο κρασι και βαλτο στο ψυγειο πριν το σερβιρεις
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.627
Κριτικές
61
Like
43.328
Πόντοι
22.785
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ !!
Υλικά (για 4 άτομα)
    1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο
    4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα
    1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
    1/2 κούπα ζωμού κότας
    1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν
    1/4 κρέμα γάλακτος
    1 κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε 1 κουταλιά νερό
    2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
    αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σωτάρετε το κοτόπουλο στο λάδι και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το κρασί, το ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Προσθέστε τα στην κατσαρόλα μαζί με το μαϊντανό και συνεχίστε το μαγείρεμα λίγο ακόμη, ώσπου να δέσει η σάλτσα.
That's it. Bon apetitit.
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.627
Κριτικές
61
Like
43.328
Πόντοι
22.785
[size=18pt]πατάτες φούρνου![/size]

Υλικά
Πατάτες
1 κουτί εβαπορέ γάλα
Βούτυρο
Τυρί τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες όπως για τον μουσακά. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με το εβαπορέ γάλα. Γεμίζουμε το κουτί του εβαπορέ με νερό και το προσθέτουμε και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε . Πριν τις βάλουμε στον φούρνο ρίχνουμε κομματάκια βούτυρο (αναλόγως πόσο λιπαρές τις θέλουμε).
Τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις παρακολουθούμε Μόλις τσιμπιούνται βγάζουμε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το τυρί, αφήνουμε στο φούρνο για 2 ακόμα λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
 

zadren

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2015
Μηνύματα
10.447
Κριτικές
17
Like
2.555
Πόντοι
2.756
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.627
Κριτικές
61
Like
43.328
Πόντοι
22.785
Σπετσοφάι με πιπεριές και μελιτζάνες !!

Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό μεζέ ή ένα υπέροχο γεύμα. Σπετσοφάϊ για να απολαύσετε το ουζάκι ή το κρασάκι σας με μπόλικη φέτα και χωριάτικο ψωμί, που μπορεί φυσικά και να αντικαταστήσει ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε φετούλες
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1/2 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες σε φέτες
1/2 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε φέτες σε κύβους  [*]
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
1 κοφτό κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε να μείνουν 1 ώρα σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν”, τις ξεπλένετε καλά, τις στίβετε όσο μπορείτε με το χέρι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρετε με τις μελιτζάνες στο 1/2 φλ. λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατίζετε και αφήνετε να σιγοψηθεί η σάλτσα για 15 λ.
Εν” τω μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι και το πολύ λίπος.
Προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λ ακόμα. Σερβίρετε και το απολαμβάνετε με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.
[*] Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μια κόκκινη μικρή καυτερή πιπερίτσα αν σας αρέσουν τα καυτερά καθώς επίσης και πατατούλες κομμένες κυδωνάτες για ένα πλήρες γεύμα.
 

zadren

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2015
Μηνύματα
10.447
Κριτικές
17
Like
2.555
Πόντοι
2.756
Buon appetito... :hi:
 

antonisg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2010
Μηνύματα
304
Κριτικές
17
Like
372
Πόντοι
881
Σπετσοφάι με πιπεριές και μελιτζάνες !!

Μια συνταγή για ένα εξαιρετικό μεζέ ή ένα υπέροχο γεύμα. Σπετσοφάϊ για να απολαύσετε το ουζάκι ή το κρασάκι σας με μπόλικη φέτα και χωριάτικο ψωμί, που μπορεί φυσικά και να αντικαταστήσει ένα πλήρες γεύμα.

Υλικά συνταγής

250 γρ. χωριάτικα λουκάνικα σε φετούλες
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
1/2 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες σε φέτες
1/2 κιλό πιπεριές πράσινες και κόκκινες σε φέτες σε κύβους  [*]
1/2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
1 κοφτό κ.σ. πελτέ
1/2 κ.σ. ζάχαρη
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής

Κόβετε σε φέτες τις μελιτζάνες και τις πασπαλίζετε με αλάτι. Τις αφήνετε να μείνουν 1 ώρα σε σουρωτήρι να “ιδρώσουν”, τις ξεπλένετε καλά, τις στίβετε όσο μπορείτε με το χέρι και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
Κόβετε σε κύβους τις πιπεριές και τις σοτάρετε με τις μελιτζάνες στο 1/2 φλ. λάδι. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ με τη ζάχαρη διαλυμένα σε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, αλατίζετε και αφήνετε να σιγοψηθεί η σάλτσα για 15 λ.
Εν” τω μεταξύ κόβετε τα λουκάνικα σε φέτες, τα τηγανίζετε σε λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το λάδι και το πολύ λίπος.
Προσθέτετε στη σάλτσα ντομάτας το λουκάνικο και το ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για περίπου 15-20 λ ακόμα. Σερβίρετε και το απολαμβάνετε με τυρί φέτα και χωριάτικο ψωμί.
[*] Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μια κόκκινη μικρή καυτερή πιπερίτσα αν σας αρέσουν τα καυτερά καθώς επίσης και πατατούλες κομμένες κυδωνάτες για ένα πλήρες γεύμα.

Μας ανοίξατε την όρεξη και είναι πρωί ακόμα.....
 

Justawoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2016
Μηνύματα
220
Like
0
Πόντοι
1



Μελιτζάνες και κολοκυθάκια ογκρατέν

Τα λαχανικά του καλοκαιριού αποτελούν την πρώτη ύλη για ένα νόστιμο και θρεπτικό ογκρατέν που θα σας δώσεις όλα τα θρεπτικά στοιχέια που χρειάζεστε!

Υλικά:

1 κιλό κολοκυθάκια

1 κιλό μελιτζάνες

2-3 ντομάτες

100 γραμμάρια τυρί τριμμένο

500ml γάλα
60g βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
μοσχοκάρυδο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Πάρτε τα κολοκυθάκια, κόβετε τις άκρες και μετά σε φέτες, περίπου 1/4 ίντσες πάχος. Κάντε το ίδιο με τις μελιτζάνες. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο του ένα ταψιού, τακτοποιήστε τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες σε φέτες τακτοποιημένες σε σειρές. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας και στην κορυφή τοποθετούμε τα υπόλοιπα κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

Στο επόμενο στάδιο φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ. Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να κάνει φυσαλίδες. Κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σιγά-σιγά προσθέστε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να γίνει λείο. Το ξαναβάζουμε στην φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, για 10 – 12 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να βράσει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέστε αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τις ντομάτες και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.
Στη συνέχεια κάνουμε μια άλλη στρώση από κολοκυθάκια και μελιτζάνες, και τριμμένο τυρί από πάνω. Ψήστε την ογκρατέν για περίπου 50-60 λεπτά, μέχρι να είναι αφρώδη και ζεστό, ή μέχρι οι άκρες να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή επιτυχία

Αντί για την μπεσαμέλ (γι'αυτούς που θέλουν κάτι πιο ελαφρύ και υγιεινό) μπορούμε να ανακατέψουμε σε ενα μπολ 2 (μικρές συσκευασίες ) παραδοσιακού πρόβειου γιαουρτιού με 3-4 αυγά και λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί /παρμεζάνα κλπ κλπ . Αφού το ανακατώσουμε καλά το περιχύνουμε από πάνω.  ;)
 
OP
OP
amjik

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Μηνύματα
45.627
Κριτικές
61
Like
43.328
Πόντοι
22.785
Μpακαλιάρος με πολέντα και κρεμμύδια !!

Υλικά για 3 άτομα
700 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος και κομμένος σε κύβους
600 γρ. καλαμποκάλευρο
250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. γάλα
50 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι
Δάφνη
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπακαλιάρο, το βούτυρο, το γάλα και 150γρ. ελαιόλαδο. Βάζουμε πάλι στη φωτιά και μόλις πάρει βράση κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά περίπου. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με 1 φύλλο δάφνης και μόλις πάρει βράση αφαιρούμε τη δάφνη και ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το καλαμποκάλευρο το οποίο έχουμε πριν διαλύσει σε 1 λίτρο κρύο νερό. Αφήνουμε την πολέντα να σιγοβράσει ανακατεύοντας ελαφρώς για 45 περίπου λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις αρχίσει να πήγει η πολέντα την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε μαζί με το μπακαλιάρο περιχύνοντας με το ζωμό του.
 

Παρόμοια θέματα

Δ
Απαντήσεις
264
Εμφανίσεις
13K

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom