Νέα

Ι5 και απαλλαγή (και επιπτώσεις σε δουλειά κλπ.)

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα lordos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 91K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ISINAS

Μέγας
Εγγρ.
17 Σεπ 2012
Μηνύματα
5.035
Κριτικές
57
Like
6.410
Πόντοι
3.636
Να ξέρεις όλα είναι στο μυαλό.
Αυτή τη κρυάδα στο σώμα όταν ήρθε το χαρτί τη νιώσαμε όλοι...καταλαβαίνεις τι εννοώ.
Από κει και πέρα είναι η ψυχική δύναμη που θα σε κάνει να το αντιμετωπίσεις.Σκέψου ότι παρόμοια ψυχική δύναμη θα χρειαστείς πολλές φορές στη ζωή σου....στην εργασία σου,στα προσωπικά σου,οικογένεια,χτύπα ξύλο κάποια απώλεια....σε πολλές περιπτώσεις δεν θα έχεις το plan Β ....τι θα πεις θα πάρω ντράγκια και θα το παίξω τρελίτσα?
Εάν δεν θέλεις να πας στρατό πάντως στις μέρες μας μπορείς να μη πας.Θα πας σε ψυχολόγο ιδιώτη θα του πεις ακριβώς το θέμα και θα σου γράψει λογικά κάτι σαν μορφή κατάθλιψης.Όταν θα είναι η μέρα να παρουσιαστείς θα περάσεις από γιατρούς θα είσαι λυπημένος και θα δείξεις το χαρτί.Λογικά θα σου δώσουν αναβολή το ίδιο βιολάκι θα το κάνεις και όταν λήξει η αναβολή και μετά θα πάρεις την απαλλαγή.Συνήθως έτσι πάει.Εκτός έαν έχεις κάτι άλλο παθολογικό και το εκμεταλευτείς τραβώντας το από τα μαλλιά.
Πρόσεχε όμως γιατί δεν είναι και μαλάκες οι γιατροί.Εάν σε μυριστούν ότι είσαι φυγόπονος θα σε κατατάξουν σαν ι4 άοπλο και υπηρετείς κανονικά .Έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά.
Άλλο η δουλειά και άλλο στρατός μην τα μπερδεύουμε …Πολλοί δεν πήγαν φαντάροι γιατί έπρεπε να εργάζονται για να ζήσουν την οικογένεια τους …!! Μην τα ισοπεδώνουμε όλα …αν μας έδιναν 3.000 το μήνα με φαγητό τσάμπα όλοι θα θέλαμε όχι 12 μήνο αλλά 5 χρόνια να κάτσουμε στον στρατό !!
 

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Μηνύματα
5.855
Κριτικές
21
Like
11.015
Πόντοι
4.546
Σιγά μην πλύνω χέστρες και μαζέψω σκουπίδια.
Γιατί να τα κάνω εγώ αυτά που έχω άλλες ικανότητες που αυτοί που τα κάνουν δεν έχουν;
Αυτοί που μαζεύουν σκουπίδια και πλένουν χέστρες είναι οι ανειδίκευτοι.
Ας μην τα κάναν πουτάνα στο σχολείο και ας παίρναν πτυχίο να κάναν άλλα πράγματα δε φταίω εγώ.
Ούτως οι άλλως όλοι αυτοί μέσα στις επόμενες δεκαετίες θα αντικατασταθούν από ρομπότ που φτιάχνουν οι πτυχιούχοι σαν κι εμένα.
Μου φαίνεται ότι υποτιμάς τις χαμαλοδουλειές. Πολλοί έχουν πτυχία και κάνουν τους χαμάληδες, μη λες μεγάλες κουβέντες
 

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Μηνύματα
35.536
Κριτικές
62
Like
45.241
Πόντοι
9.297
Οσοι ειναι αντιθετοι στην στρατευση να τα'ι'ζουν και να περιποιουνται λαθρομεταναστες .Να νιωσουν στο πετσι τους το ιδιο τους το συνθημα"Ολη η Γη μια πατριδα".Για ΔΙΠΛΑΣΙΑ διαρκεια απο την κανονικη θητεια οπως ισχυε καποτε.Να αποκτησουν μια χρησιμοτητα επιτελους...κι αν φυγουν οι λαθρο ας πανε σε γηροκομεια.ΤΕΛΕΙΟ!
 

obi1

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Μηνύματα
532
Κριτικές
2
Like
688
Πόντοι
86
Ισότητα φύλων δεν έχουμε;
Οι γυναίκες γιατί δεν παν στρατό;
Στο Ισραήλ γιατί πάνε;
Γιατί να πάω στρατό που πάει μόνο η μειοψηφία των Ελλήνων πολιτών;

Οι γυναίκες πάνε και παραπάνε στον στρατό, αλλά σαν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, δηλαδή με σταθερό μισθό (υψηλό στην πρώτη περίπτωση), καθεστώς μονιμότητας, παροχές δημοσίου, γρήγορη σύνταξη κτλ. Άντε και στην χειρότερη σαν ΕΠΟΠ. Όταν πρόκειται για απλό φανταριλίκι εκεί ξαφνικά θεωρούνται το «αδύναμο φύλλο», τις εμποδίζει η μητρότητα, καταπατούνται τα δικαιώματά τους κτλ. :wink:
 

pipadoros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.070
Κριτικές
9
Like
1.844
Πόντοι
216
Ρε μάγκες χωρίς πλάκα, και χωρίς να έχω διαβάσει τις 83 σελίδες του νήματος.
Θεωρώ κάποιον που δεν έχει πραγματικό λόγο, και όταν λέμε πραγματικό, δεν εννοούμε, "δεν μου αρέσει", ή "δεν ταιριάζει στην ιδεολογία μου", ή ξέρω εγώ τι σκαρφίζεται ο καθένας για να "γλυτώσει" την υποχρέωση του, πολύ παρτάκια.
Κάποιοι θεωρούν οτι θα βγάλουν οι άλλοι το φίδι απο την τρύπα για λογαριασμό τους.
Θα πολεμήσουν άλλοι για να σώσουν τον δικό σου κώλο;
Θα δουλέψουν και θα φορολογηθούν άλλοι για να πληρώσουν τα δικά σου επιδόματα,
Θα κάνουν άλλοι το εμβόλιο για να δημιουργήσουν ανοσία αγέλης, για να μην κολλήσεις εσύ.
Θα σεβαστούν άλλοι τους νόμους για να λειτουργεί σωστά η κοινωνία στην οποία ζεις.
Προσωπικά αν στη δουλειά μου έκανα συνέντευξη σε κάποιον Ι5, ακόμα και αν είχε όλα όσα χρειάζεται για τη θέση, πολύ δύσκολα θα τον προσλάμβανα, και αυτό γιατί δείχνει χαρακτήρα φυγόπονο και τεμπέλη και παρτάκια.
Το ίδιο και στην προσωπική μου ζωή. Όσους γνωρίζω που έχουν πάρει παπατζίδικο Ι5, τους έχω κάνει πέρα. Δεν αξίζουν για φίλοι τέτοιοι άνθρωποι.
Όσο για το θέμα της ιδεολογίας, το ακούω βερεσέ. Και εγώ δεν θέλω να πληρώνω φόρους, αλλά το κάνω γιατί είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ.
 
Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Μηνύματα
1.640
Like
2.008
Πόντοι
216
Μου φαίνεται ότι υποτιμάς τις χαμαλοδουλειές. Πολλοί έχουν πτυχία και κάνουν τους χαμάληδες, μη λες μεγάλες κουβέντες
Πούτσα μου ρε φίλε.
Αν είναι για επιβίωση κάνω τα πάντα. Μέχρι και φόνο.
Αν δεν έβρισκα δουλειά και δεν είχα λεφτά θα τα κανα κι αυτά.
Κι έχω κάνει και χαμαλοδουλειές μην αγχώνεσαι.
Αλλά βαρέθηκα και πήγα και πήρα πτυχίο για να μην κάνω.

Αλλά μη μου λέτε ότι πρέπει να προσφέρω στην κοινωνία καθαρίζοντας σκουπίδια ή ξεσκατίζοντας γιαγιάδες.
Αυτό λέω κι εγώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται γιαυτά.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Και που ξέρεις τι ψηφίζω.
Εσύ συγχέεις πατρίδα με κούλη,τσοζατζόπουλο και λες εμένα χαϊβάνι;
Δηλαδή αν εγώ πάω να πεθάνω για την Ελλάδα ποιός νομίζεις θα βγάλει λεφτά;
 

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Μηνύματα
7.709
Κριτικές
11
Like
12.583
Πόντοι
5.060
Δηλαδή μόνο κάνοντας αγγαρείες, μαζεύοντας σκουπίδια και ξεσκατίζοντας γέρους προσφέρεις στην κοινωνία; Όχι με οποιαδήποτε τίμια δουλειά στην οποία προσφέρεις τις ικανότητες και βγάζεις δικά σου λεφτά ώστε να μη γίνεσαι παράσιτο και πληρώνεις τους φόρους σου;
 

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Μηνύματα
597
Like
489
Πόντοι
26
Οπως έγραψα και πριν, δεν έχουν θέση στην Ελλάδα όσοι δε θέλουν να πολεμήσουν για την πατρίδα. Ο καθένας κάνει το καθήκον του. Αν εσυ δεν αισθάνεσαι οτι πρέπει να υπερασπιστείς τη χώρα, πάρε πούλο. Ετσι απλά.

Εν καιρώ πολέμου, όποιος δεν πολεμάει ενώ έπρεπε, απλά εκτελείται χωρις πολλά πολλά. Οποιος και αν είσαι.
Εγώ φίλε μου και τη θητεία μου έκανα και ο πατέρα μου την είχε κάνει και εισφορές και φόρους πληρώνουμε τόσα χρόνια.
Η διαφορά είναι ότι πιστεύω πως η θητεία είναι κοροϊδία και αναγκαίο κακό αν θες να ακολουθήσεις κάποια επαγγέλματα.
Τώρα περιμένω να διώξεις όλους όσους ζητάνε χαρτιά και άσυλο και θέλουν να τα αποκτήσουν χωρίς να υπηρετήσουν θητεία στην Ελλάδα. Μόλις διώξεις και τον τελευταίο(τον πούλο όπως λες) σου υπόσχομαι ότι θα φύγω από μόνος μου!
 

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Μηνύματα
597
Like
489
Πόντοι
26
Δεν έγραψες τη λέξη "Ελληνίδες" στο κείμενό σου στο οποίο απάντησα.

Ωραία πάμε χωρίς το Ελληνίδες:

Εάν θεωρείς ότι οι γυναίκες κάνουν πόλεμο με την έννοια που κάνουν οι άντρες είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Πάμε για την συγκεκριμένη εθνικότητα που ανέφερες.

Οι όποιες επιτυχίες είχανε οι συγκεκριμένες οφείλονται εν μέρη στην απελπισία τους (προτιμούν να ανατιναχτούν από το να πέσουν αιχμάλωτες και να τις βιάσουν).

Μάλιστα η Αρίν Μιρκάν που ήταν στη μονάδα της Φελάτ όταν περικυκλώθηκε από τους Τζιχαντιστές, έβαλε στο σώμα της χειροβομβίδες και εκτέλεσε επίθεση αυτοκτονίας σκοτώνοντας δεκάδες μαχητές του Ισλαμικού Κράτους...

Και και εν μέρη στο ότι τις φοβούνται τα γίδια, όχι γιατί είναι πιο ικανές στη μάχη αλλά επειδή :

Οι Τζιχαντιστές τρέμουν μη σκοτωθούν από πυρά γυναικών. Σύμφωνα με την ιδεολογία του Ισλαμικού Κράτους ο μαχητής που θα σκοτωθεί από πυρά γυναίκας, δεν θα πάει στο παράδεισο. ...

Επίσης μην ξεχνάς ότι έχουν πολλούς άντρες μαζί τους.
Ένας δκτης μου στον στρατό έλεγε «με ξένο κωλο πούστης;»


Εν καιρώ πολέμου, δεν υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων. Αν είναι να πάρεις πούλο και να κρυφτείς, κάντο πριν σε βρουν όσοι θα απονέμουν δικαιοσύνη εκείνη την περίοδο.

Καλά, θα περιμένω να πάνε μπροστά οι αξιωματικοί που στην κρίση των Ιμιων είχανε πάρει αγκαλιά ένα μπουκάλι ουίσκι και είχανε βάλει τα κλάμματα στα γραφεία τους…..

Η οι δκτες που δεν τολμούν να στείλουν στρατοδικείο έναν φαντάρο μειωμένης θητείας (επειδή γεννήθηκε Ρωσία πχ) που τους απειλεί μπροστά σε συναδέλφους οτι θα πάρει το όπλο και θα γίνει χαμός στο στρατόπεδο αν συνεχίζουν να τον «πιέζουν»…..
Και αμέσως μετά θα είμαι και γώ….. ακριβώς μετά τους αξιωματικούς μας, στο υπόσχομαι !!!
 
  • Like
Αντιδράσεις: obi1
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ναι κορόιδα είμαστε όσοι έχουμε υπηρετήσει. Άλλοι δεν υπηρετούν καθόλου και γίνονται υπουργοί και άλλοι δεν βλέπουν καθόλου παραμεθόριο. Αν το παλικάρι δεν έχει βύσμα καλά κάνει και μελετάει τις εναλλακτικές.
ο υπουργος αν κανουν ντου οι τουρκοι μπορει να βρισκεται ηδη , στην ελβετια, εσυ αν δεν ξες και δεν εχεις παρει οπλο απο τον στρατο θα σε γαμησουν σαν αδερφη.

πραγματικο ιστορικο γεγονος που εγινε στον χωριο μου στην Δραμα στην κατοχη το 1941, μπαινουν οι βουλγαροι μετα την αποτυχημενη επανασταση της Δραμας το 1941 (σε αυτη που εκτελεσανε το μισο Δοξατο αν εχετε ακουστα) και αρχιζουν ρημαζουν , καινε σπιτια και σκοτωνουν.

ΕΝΑΣ στην μεση του χωριου μεσα απο το σπιτι του αρχιζει να πυροβολαει συνεχεια με το οπλο του και το βουλγαρικο αποσπασμα νομιζοντας οτι εχουν να αντιμετωπισουν μεγαλυτερη αμυνα αφου δεν ηθελαν να χασουν κανεναν δικο τους, σταματανε. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΙΣΟ ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΝΕΚΡΟΥΣ.

φανταζεστε αυτος ο ΕΝΑΣ , να μην ειχε παρει οπλο ή να μην ηξερε να το χρησιμοποιησει επειδη νομιζε οτι ο πολεμος γινεται για τους υπουργους, για τα αφεντικα που λενε κατι παλαβοι αριστεροι κλπ??? ποσοι επιπλεον θα ειχαν σκοτωθει?? τους συγγενεις του και τους γειτονες του εσωσε. αυτο ειναι πατριδα, οχι το κρατος, ο υπουργος, οι βιομηχανοι. θελετε να το καταλαβετε καλως, δεν θελετε καποια στιγμη η φυσικη επιλογη οταν θα σας βρει αοπλους λογω των πιστευω σας θα σας εξαφανισει και θα παρουν την θεση σας αλλοι πιο εξυπνοι που κρατανε οπλα.
Δεν τον γέννησε καμία πατρίδα, στους γονείς του το οφείλει.
και οι γονεις τι ειναι? εκτος πατριδας? εξωγηινοι ειναι? δεν ειναι συμπατριωτες του?
Συμπτωματικά οι γονείς του βρισκόταν Ελλάδα όταν γεννήθηκε.
αν βρισκοταν στην κινα ή στην πολωνια θα εκανε την θητεια του στην κινα και στην πολωνια για το γενικοτερο καλο και δικο του καλο.
Σε μια χώρα που αλλοδαποί βασανίζουν ηλικιωμένους για να τους ληστέψουν και βιάζουν γυναίκες εν καιρό ειρήνης ; Τι ανέκδοτα είναι αυτά που λέτε ;
Είδατε ότι κάποιοι πολίτες στην παραμεθόριο έμπλεξαν γιατί σταμάτησαν λαθρομετανάστες ;
και αλλου γινονται αυτα. δεν ειναι επιχειρημα η εγκληματικοτητα και η ανοχη στην λαθρομεταναστευση απο το ΚΡΑΤΟΣ για να μην υπερασπισεις την ΠΑΤΡΙΔΑ=ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΚΛΠ
Αυτά μας τα λέγανε όταν έπρεπε να παρουσιαστούμε εμείς και τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά. Είμαστε στο 2021 ξυπνήστε!
ακριβως επειδη ειμαστε στο 2021 και καθε μερα γινονται παραβιασεις απο τους τουρκους γι αυτο πρεπει να στρατευομαστε.

το 121 μ.Χ και το 221 μ.Χ δεν χρειαζοταν, ημασταν στην μεση μιας ρωμαικης αυτοκρατοριας που ειχε συνορα στην μολδαβια και τον ευφρατη και απολαμβαναμε την ρωμαικη ειρηνη.
Στη Γαλλία ακόμη και οι στρατιωτικοί τα έχουν πάρει με την ισλαμοποίηση του κράτους και το δούλεμα που τρώνε περί πατρίδας και καθήκοντος. 23000 από αυτούς έχουν υπογράψει επιστολή που προειδοποιούν τον Μακρον.
και καλα κανουν, ειπαν αυτοι οι καλοι στρατηγοι οτι κακως κανουν θητεια οι γαλλοι?
Το παλικάρι ζήτησε συμβουλές πως να αποφύγει τη θητεία. Δεν ζήτησε γνώμη για το αν θα παει να υπηρετήσει.
ωραια αν αυριο εγω ζητησω συμβουλες πως θα απατησω την συντροφο μου
ή πως θα εξαπατησω τον συνεταιρο μου και θα του φαω λεφτα,
μην ακουσω κανενα να μου κανει κυρηγμα οτι αυτα δεν ειναι σωστα πραγματα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν mod:

tnt

Μέγας
Εγγρ.
27 Ιουν 2019
Μηνύματα
4.212
Like
12.641
Πόντοι
3.506
Δεν είναι τυχαίο που ο πιο πετυχημένος στρατός στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι ο Αμερικανικός, που είναι μισθοφορικός.
Κι όταν πήγαν να κάνουν draft στο Βιετνάμ πήραν ταρχίδια των σχιστομάτηδων γιατί κανείς δεν ήθελε να πολεμήσει.

Ακριβως τυπε.
Εβγαιναν μεσα απο την αμμο οι (ερασιτεχνες) σχιστοματηδες, εκοβαν το κεφαλι των Αμερικ(λ)ανων
και εμπαιναν ξανα μεσα. Και μετα οι (φτασμενοι) Αμερικ(λ)ανοι γυρνουσαν στις σκηνες οι μισοι
κι επαιζαν χαρτια τρωγοντας χοτ ντογκ.

Ειχαν εκπαιδευση τυπε...

:2funny:
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Να φανταστώ ότι περιμένεις να υπηρετήσουν και αργότερα να πολεμήσουν για την Ελλάδα ολοι οι μετανάστες που έρχονται τόσα χρόνια και παίρνουν άσυλο χαρτιά κλπ

Η οι υποχρεώσεις είναι μόνο για όσους έχουν Έλληνες γονείς ;
γιατι ειπε κανεις να δινουμε οπλα και να εκπαιδευουμε μουσουλμανους πακιστανους μεσα στην χωρα μας???

φυσικα και ειναι για τους ελληνες. ο ελληνας θα υπερασπιστει ελληνα και αυτο ειναι που θελουμε.

εσυ δεν το θελεις? το βλεπεις μονο ως υποχρεωση?
δεν ειναι καλο να ξες να χειριζεσαι οπλα? να παρεις οπλο αν γινει επιστρατευση να υπερασπισεις τον αυτο σου απο αυτους που θα ερθουν να σε σκοτωσουν και να βιασουν τους συγγενεις σου?
 

μεχικανοσ

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2019
Μηνύματα
17
Like
25
Πόντοι
0
γεια σας ! εγω εχω παρει ι5 ,ειχα υπηρετησει 3 μηνες και δν την παλευα αλλο ειχα βαλει και βυσμα αλλα και παλι δν την παλευα..δν αξιζει να ζοριζεσε για καποιους ειναι και για καποιους δν ειναι,οσον αφορα το ι5 επειδη το εχω παρει μπορεις να το ακυρωσεις οποτε θες μεσω της επιτροπης απαλλαγων..εγω ετσι θα το κανω στα 33 και θα πληρωσω το υπολοιπο της θητειας μου μιας και εχω κανει την βασικη εκπαιδευση
 

neomelos1

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2018
Μηνύματα
161
Κριτικές
30
Like
1.305
Πόντοι
1.011
γεια σας ! εγω εχω παρει ι5 ,ειχα υπηρετησει 3 μηνες και δν την παλευα αλλο ειχα βαλει και βυσμα αλλα και παλι δν την παλευα..δν αξιζει να ζοριζεσε για καποιους ειναι και για καποιους δν ειναι,οσον αφορα το ι5 επειδη το εχω παρει μπορεις να το ακυρωσεις οποτε θες μεσω της επιτροπης απαλλαγων..εγω ετσι θα το κανω στα 33 και θα πληρωσω το υπολοιπο της θητειας μου μιας και εχω κανει την βασικη εκπαιδευση

Σωστά αυτά που λες φίλε Μεχικανε, αλλά ετοιμάσου το Μπου να σε δικάσει τώρα :2funny: Πάω να φτιάξω pop corn
 

neomelos1

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2018
Μηνύματα
161
Κριτικές
30
Like
1.305
Πόντοι
1.011
Φίλε @Κοράκι είσαι φάουλ. Το πτυχίο δεν σε κάνει ούτε πιο μάγκα ούτε ξεχωριστό μες την κοινωνία. Ο πιο γαμάτος μορφωμένος τύπος είναι αυτός που μιλάει στον εκατομμυριούχο και τον άστεγο με τον ίδιο σεβασμό. Όπως έγραψα και πιο πίσω, δεν είμαι εναντίον του να αποφύγεις το στρατό, κυρίως γιατί όπως είναι τώρα είναι λάθος. Αλλά αν είσαι εναντίον σε ένα σύστημα που όλοι να προσφέραμε για 3 μήνες κάτι στην κοινωνία ως ίσοι, τότε εσύ έχεις το πρόβλημα, όχι ο Σκουπιδιάρης.

Α και για να μην προτρέχουμε, ήμουν πολύ φυγόπονος στο σχολείο, κυνήγαγα φούστες και έπαιζα με drugs αντί να διαβάζω και όλο ξενύχταγα. Πέρσυ δήλωσα μεγάλα 6-ψήφια στην εφορία και έχω αρκετούς με PhD να δουλεύουν για μένα. Πιο σημαντικό είναι να είσαι καλός άνθρωπος, παρά καλός στα πτυχία.

Sorry αν τα λέω απότομα, αλλά όλοι εδώ πρέπει να σεβόμαστε αλλήλους. Καλή συνέχεια
 

Thanos03

Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2018
Μηνύματα
597
Like
489
Πόντοι
26
και καλα κανουν, ειπαν αυτοι οι καλοι στρατηγοι οτι κακως κανουν θητεια οι γαλλοι?

Η θητεία έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια στη Γαλλία, ύπαρχου. Σχέδια να επιστρέψει στην «πολιτική θητεία» αντί για στρατιωτική….. δεν θα πιάνουν όπλο δηλαδή και θα διαρκεί έναν μήνα.

Ακόμη και στα θέματα που δεν έχεις ιδέα επιμένεις φιλε….

France scrapped compulsory military service in 1997

So what will the teenagers be doing if they're not playing with guns?

They will basically be learning useful skills and doing some community engagement.

 
  • Like
Αντιδράσεις: obi1

ub45

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2020
Μηνύματα
218
Like
365
Πόντοι
21
Φίλε @Κοράκι είσαι φάουλ. Το πτυχίο δεν σε κάνει ούτε πιο μάγκα ούτε ξεχωριστό μες την κοινωνία.

Α και για να μην προτρέχουμε, ήμουν πολύ φυγόπονος στο σχολείο, κυνήγαγα φούστες και έπαιζα με drugs αντί να διαβάζω και όλο ξενύχταγα. Πέρσυ δήλωσα μεγάλα 6-ψήφια στην εφορία και έχω αρκετούς με PhD να δουλεύουν για μένα. Πιο σημαντικό είναι να είσαι καλός άνθρωπος, παρά καλός στα πτυχία.
Αυτά που λες ισχύουν στην Ελλάδα. Αν είσαι αυτό που λες, είσαι ο τυπικός έλληνας μάγκας. Που γκομένιζε όταν ο άλλος διάβαζε και παρόλα αυτά εσύ βγήκες καπάκι από πάνω, γιατί άνοιξες σουβλατζίδικο και τον έχεις και στη δούλεψή σου για ντιλιβερά.

Στην Ελλάδα ο πτυχιούχος είναι ένα τίποτα, διότι στην Ελλάδα, πιο σημαντικό είναι το "πτυχίο της ζωής" ή αλλιώς το "πτυχίο του πεζοδρομίου". Που σημαίνει ότι εσύ που ήσουν στο πεζοδρόμιο (δε θέλω να ξέρω τι έκανες εκεί) ξέρεις περισσότερα από έναν του πανεπιστημίου. Και βγάζεις και περισσότερα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα βούλιαξε. Και δεν θα ξεβουλιάξει.
 

ub45

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2020
Μηνύματα
218
Like
365
Πόντοι
21
Αν δε θέλει κάποιος να υπηρετήσει, καλό είναι να μην υπηρετήσει.

Αν δεν αισθάνεται την ανάγκη να φυλάξει το χώμα που σκεπάζει τους δικούς του, ας κάνει τον τρελό.

Γιατί ο στρατός δεν είναι απλά μοίρασμα της αγγαρείας. Ο στρατός μπορεί να χρειαστεί να πλακωθεί και στις μάπες. Και αυτή δεν είναι η στιγμή να ψάχνουμε ποιός θέλει και ποιός δε θέλει.
 

neomelos1

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Φεβ 2018
Μηνύματα
161
Κριτικές
30
Like
1.305
Πόντοι
1.011
Αυτά που λες ισχύουν στην Ελλάδα. Αν είσαι αυτό που λες, είσαι ο τυπικός έλληνας μάγκας. Που γκομένιζε όταν ο άλλος διάβαζε και παρόλα αυτά εσύ βγήκες καπάκι από πάνω, γιατί άνοιξες σουβλατζίδικο και τον έχεις και στη δούλεψή σου για ντιλιβερά.

Στην Ελλάδα ο πτυχιούχος είναι ένα τίποτα, διότι στην Ελλάδα, πιο σημαντικό είναι το "πτυχίο της ζωής" ή αλλιώς το "πτυχίο του πεζοδρομίου". Που σημαίνει ότι εσύ που ήσουν στο πεζοδρόμιο (δε θέλω να ξέρω τι έκανες εκεί) ξέρεις περισσότερα από έναν του πανεπιστημίου. Και βγάζεις και περισσότερα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Ελλάδα βούλιαξε. Και δεν θα ξεβουλιάξει.

Έβγαλες ένα γρήγορο συμπέρασμα για το τι κάνω στην ζωή μου και δεν έχεις δίκιο για εμένα προσωπικά, χωρίς βέβαια να διαφωνώ μαζί σου για την πραγματικότητα της Ελλάδας. (με εξωτερικό δουλεύω κυρίως)

Αυτό που εννοούσα εγώ που δεν μίλαγα για την Ελλάδα είναι ότι μπορείς να μαθαίνεις και να είσαι γαμάτος επαγγελματικά και να προοδεύεις ανεξάρτητα απ τα πτυχία σου. Και πέραν αυτού, όποιος και να είσαι επαγγελματικά και ακαδημαικά, πρέπει πάντα να σέβεσαι τον συνάνθρωπό σου, αυτό ήταν το point μου. Ξεφύγαμε απ το θέμα βέβαια, sorry
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom