Νέα

Ι5 και απαλλαγή (και επιπτώσεις σε δουλειά κλπ.)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lordos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 92K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.284
Πόντοι
4.546
Κι εγώ στα 29-30 πήγα, όχι γιατί "φοβόμουν" όπως λένε κάποιοι παραπάνω αλλά γιατί πραγματικά είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου αλλά και χρήματος. Το να χάνεις 9 μήνες στην πιο παραγωγική σου ηλικία, τη στιγμή που θα μπορούσες να κάνεις ένα σωρό άλλα πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο (μέχρι και ξένη γλώσσα μαθαίνεις σε 9 μήνες), είναι πολύ άσχημο να σου τυχαίνει.

Κι όχι μόνο χάνεις το χρόνο σου, αλλά πρέπει να 'χεις και μια γερή καβάντζα στην άκρη για να μπορέσεις να συντηρείσαι αυτούς τους 9 μήνες. Και στο λέει κάποιος που δεν είχε ούτε νοίκι να τρέχει, ούτε πολλά έξοδα γενικότερα, ούτε ήταν κάθε μέρα στο κυλικείο (όπως κάτι άλλοι κακομαθημένοι που δεν έχουν μάθει στη ζωή τους να τρώνε ένα πιάτο φαΐ και τη βγάζουν κάθε μέρα με σουβλάκια και μλκιες από το κψμ γιατί δήθεν "το φαγητό του στρατού δεν τρώγεται").

Bottom line: αν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να το αποφύγεις, εννοείται να το κάνεις.
Θεωρώ ότι έκανες λάθος που πήγες σε τέτοια ηλικία...μόνος σου το είπες "χάσιμο χρόνου" και "παραγωγική ηλικία". Εφόσον, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν μπορείς να το αποφύγεις (αναγκαίο κακό), μπαίνεις όσο πιο μικρός μπορείς, γιατί σε τέτοιες ηλικίες δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις και δεν σε νοιάζει τόσο πολύ τη ζωή που αφήνεις πίσω σου για 9 μήνες

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.284
Πόντοι
4.546
Εάν βρεις εργασία στο εξωτερικό μπορείς να πας 3 μήνες μόνο κ το υπόλοιπο το εξ αγοράζεις... Η να παίρνεις αναβολές λόγω σπουδών μετάπτυχιακών η και διδακτορικού κ μετά να πας 33 ετων μόνο για 3 μήνες κ το υπόλοιπο εξ αγορά...
Γιατί να προβείς σε εξ αγορά αν είσαι μεροκαματιάρης? Αν έχεις γερό πορτοφόλι κάντο μαγκιά σου, αλλά αν δεν τότε γιατι?

BigJay

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
1
Κι εγώ στα 29-30 πήγα, όχι γιατί "φοβόμουν" όπως λένε κάποιοι παραπάνω αλλά γιατί πραγματικά είναι τεράστιο χάσιμο χρόνου αλλά και χρήματος. Το να χάνεις 9 μήνες στην πιο παραγωγική σου ηλικία, τη στιγμή που θα μπορούσες να κάνεις ένα σωρό άλλα πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο (μέχρι και ξένη γλώσσα μαθαίνεις σε 9 μήνες), είναι πολύ άσχημο να σου τυχαίνει.

Κι όχι μόνο χάνεις το χρόνο σου, αλλά πρέπει να 'χεις και μια γερή καβάντζα στην άκρη για να μπορέσεις να συντηρείσαι αυτούς τους 9 μήνες. Και στο λέει κάποιος που δεν είχε ούτε νοίκι να τρέχει, ούτε πολλά έξοδα γενικότερα, ούτε ήταν κάθε μέρα στο κυλικείο (όπως κάτι άλλοι κακομαθημένοι που δεν έχουν μάθει στη ζωή τους να τρώνε ένα πιάτο φαΐ και τη βγάζουν κάθε μέρα με σουβλάκια και μλκιες από το κψμ γιατί δήθεν "το φαγητό του στρατού δεν τρώγεται").

Bottom line: αν υπάρχει οποιοσδήποτε τρόπος να το αποφύγεις, εννοείται να το κάνεις.
Ευχαριστώ φίλε για την συμβουλή. Που θεωρείς ότι φεύγουν τα λεφτά δηλαδή; Καβάτζα δεν παίζει φίλε με την καμία. Επαγγελματικά θα με επηρεάσει πιστεύεις;

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.188
Πόντοι
2.356
Το να χάνεις 9 μήνες στην πιο παραγωγική σου ηλικία, τη στιγμή που θα μπορούσες να κάνεις ένα σωρό άλλα πράγματα που θα σε κάνουν καλύτερο (μέχρι και ξένη γλώσσα μαθαίνεις σε 9 μήνες), είναι πολύ άσχημο να σου τυχαίνει.
Εγώ που πήγα 18 μήνες, τι να πω ρε φίλε; :S

komis diablo

Μέγας
Εγγρ.
22 Ιουλ 2007
Κριτικές
7
Like
205
Πόντοι
3.983
Εντός του Ιουνίου θα πρέπει να καταταχθώ στον στρατό. Έχω συμπληρώσει 1 έτος αναβολής για λόγους υγείας(ψυχολογικούς), υπάρχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα μέσα στην οικογένεια. Θέλω να ρωτήσω την γνώμη σας αν πρέπει να την εκπληρώσω ή να συνεχίσω μέχρι την απαλλαγή. Αξίζει να πάω στην άκρη του κόσμου να φυλάω ένα φυλάκιο όταν τα χρέη και οι υποχρεώσεις τρέχουν; Πόσο πιστεύετε ότι θα με επηρεάσει μετέπειτα στην επαγγελματική μου πορεία και πως θα με αντιμετωπίζει ο κοινωνικός μου περίγυρος;

Συνεχισε την αναβολη-απαλαγη για οσο σε παιρνει μεχρι την τελικη απαλαγη σου, ολο αυτο το σκηνικο δεν θα σου προσφερει τιποτα αλλο εκτος απο περιτα εξοδα μετακινησεων συντηρησης και οτι αλλο προκυψει, πραγμα που αν δεν εισαι οικονομικα ευρωστος σου αυτο θα σε παει ενα βημα παρακατω, οσο αφορα τα ψυχολογικα εαν οντως εχεις θα στα κανει χειροτερα εαν οχι θα ειναι μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια για να αποκτησεις !  :( σχετικα με τον περιγυρο δεν χρειαζετε να το μαθει κανενας οτι δεν πηγες, εξαλου και να το μαθουν εκτος οτι δεν θα τους πολυνοιαξει στα φρυδια σου διοτι οταν θα εισε μεσα εσυ θα τρως την πιπα οχι αυτοι.Τωρα οσο αφορα το δημοσιο μπορεις να προσληφθεις κανονικα διοτι με το χαρτι που θα σου δωσουν που θα αναφερει οτι απαλαχθηκες με νομιμους τροπους για το λογου το αληθες μπες δες μια προκυριξη του δημοσιου, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συμβουλευτεις καποιο δικηγορο σχετικο με τα εν λογο θεματα, αξιζει να θυσιασεις μια φορα ενα χρηματικο ποσο για να μαθεις τι συμβαινει, αυτος θα σε κατατοπισει απολυτα σχετικα με το τι ισχυει, και οχι ο καθε τυχαρπαστος που μπαινει και γραφει οτι του κατεβει η οτι ισχυε πριν 40 χρονια.

BigJay

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
1
Συνεχισε την αναβολη-απαλαγη για οσο σε παιρνει μεχρι την τελικη απαλαγη σου, ολο αυτο το σκηνικο δεν θα σου προσφερει τιποτα αλλο εκτος απο περιτα εξοδα μετακινησεων συντηρησης και οτι αλλο προκυψει, πραγμα που αν δεν εισαι οικονομικα ευρωστος σου αυτο θα σε παει ενα βημα παρακατω, οσο αφορα τα ψυχολογικα εαν οντως εχεις θα στα κανει χειροτερα εαν οχι θα ειναι μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια για να αποκτησεις !  :( σχετικα με τον περιγυρο δεν χρειαζετε να το μαθει κανενας οτι δεν πηγες, εξαλου και να το μαθουν εκτος οτι δεν θα τους πολυνοιαξει στα φρυδια σου διοτι οταν θα εισε μεσα εσυ θα τρως την πιπα οχι αυτοι.Τωρα οσο αφορα το δημοσιο μπορεις να προσληφθεις κανονικα διοτι με το χαρτι που θα σου δωσουν που θα αναφερει οτι απαλαχθηκες με νομιμους τροπους για το λογου το αληθες μπες δες μια προκυριξη του δημοσιου, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να συμβουλευτεις καποιο δικηγορο σχετικο με τα εν λογο θεματα, αξιζει να θυσιασεις μια φορα ενα χρηματικο ποσο για να μαθεις τι συμβαινει, αυτος θα σε κατατοπισει απολυτα σχετικα με το τι ισχυει, και οχι ο καθε τυχαρπαστος που μπαινει και γραφει οτι του κατεβει η οτι ισχυε πριν 40 χρονια.
Ναι φίλε σίγουρα αξίζει ο δικηγόρος. Τις έχω δει τις προκηρύξεις ότι αναφέρουν νόμιμα απαλλαγμένος.

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
θα συμφωνήσω. Μην πας.
Και εμείς που πήγαμε τι καταλάβαμε;;;
μπήκαμε στην νοοτροπία της λούφας και της ρουφιανιάς
πήραμε την πρώτη γεύση από την Ελληνική νοοτροπία
και μην το πεις πουθενά

jorje_morente

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2011
Like
25
Πόντοι
0
Ευχαριστώ φίλε για την συμβουλή. Που θεωρείς ότι φεύγουν τα λεφτά δηλαδή; Καβάτζα δεν παίζει φίλε με την καμία. Επαγγελματικά θα με επηρεάσει πιστεύεις;
Εκεί που φαντάζεσαι φεύγουν... Από τα πιο απλά, π.χ. να πάρεις ένα καφέ, ένα αναψυκτικό, ένα σουβλάκι, μέχρι τα πιο χαζά, π.χ. εισιτήρια λεωφορείου, αν η μονάδα σου είναι μακριά από την πλησιέστερη πόλη εκεί στου διαόλου τη θεία που θα σε στείλουν. Σε ημερήσια βάση δεν φαίνονται πολλά αλλά αν τα δεις συνολικά μαζεύονται.

Κι αυτό αν είσαι "καλόβολος" σαν άνθρωπος, γιατί αν έχεις και παραξενιές π.χ. σε θέματα φαγητού, τότε κάηκες. Θυμάμαι στο κέντρο εκπαίδευσης υπήρχαν και άτομα που ξόδευαν μέχρι και 200€ τη βδομάδα σε φαγητό γιατί δεν καταδέχονταν να φάνε ένα πιάτο φασολάκια ή ρεβύθια και με τη γνωστή καραμέλα "το φαγητό του στρατού δεν τρώγεται" τα έδιναν σε πίτσες, σουβλάκια κλπ.

Όσο για το επαγγελματικό κομμάτι, δεν ξέρω τί δουλειά κάνεις, αλλά σαφώς θα σε επηρεάσει σε κάποιο βαθμό. Ιδιαίτερα αν υπάρχει και οικονομικό θέμα, θεωρώ πως θα σε επηρεάσει πολύ χειρότερα το να πας παρά το να μην πας.

BigJay

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
1
Εκεί που φαντάζεσαι φεύγουν... Από τα πιο απλά, π.χ. να πάρεις ένα καφέ, ένα αναψυκτικό, ένα σουβλάκι, μέχρι τα πιο χαζά, π.χ. εισιτήρια λεωφορείου, αν η μονάδα σου είναι μακριά από την πλησιέστερη πόλη εκεί στου διαόλου τη θεία που θα σε στείλουν. Σε ημερήσια βάση δεν φαίνονται πολλά αλλά αν τα δεις συνολικά μαζεύονται.

Κι αυτό αν είσαι "καλόβολος" σαν άνθρωπος, γιατί αν έχεις και παραξενιές π.χ. σε θέματα φαγητού, τότε κάηκες. Θυμάμαι στο κέντρο εκπαίδευσης υπήρχαν και άτομα που ξόδευαν μέχρι και 200€ τη βδομάδα σε φαγητό γιατί δεν καταδέχονταν να φάνε ένα πιάτο φασολάκια ή ρεβύθια και με τη γνωστή καραμέλα "το φαγητό του στρατού δεν τρώγεται" τα έδιναν σε πίτσες, σουβλάκια κλπ.

Όσο για το επαγγελματικό κομμάτι, δεν ξέρω τί δουλειά κάνεις, αλλά σαφώς θα σε επηρεάσει σε κάποιο βαθμό. Ιδιαίτερα αν υπάρχει και οικονομικό θέμα, θεωρώ πως θα σε επηρεάσει πολύ χειρότερα το να πας παρά το να μην πας.
Εσύ φίλε πόσα υπολογίζεις ότι ξόδεψες κατά την διάρκεια της θητείας;

BigJay

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
1
Όχι και φίλος μου πήρε με χαρτί γιατρού χαλαρά. Κανένα λάδωμα.

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
4.317
Πόντοι
1.446
Εσύ φίλε πόσα υπολογίζεις ότι ξόδεψες κατά την διάρκεια της θητείας;

Εγώ προσωπικά 150-200 ευρώ το μήνα χάλαγα πολλές φορές όμως έμενα μέσα και δεν κάπνιζα για να έχω έξοδα. Ήμουν βέβαια σε μονάδα παραμεθορίου άμα ήμουν Αθήνα θα χάλαγα περισσότερα λεφτά γενικά στον στρατό μπορείς να χαλάς λίγα λεφτά αν είσαι εγκρατής και ανεχτείς κάποια πράγματα

pazkal

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2020
Like
20
Πόντοι
0
σε αυτο που λετε για το αν ρωτανε ή οχι σε δουλειες για στρατιωτικη θητεια, αν παρει καποιος ι5 ψυχολογικο μπορει να πει οτι πηρε ταχα μου παθολογικο; ο λογος της απαλλαγής(ψυχολογικος ή παθολογικος) ειναι προσωπικο δεδομένο οποτε ολα οκ;

BigJay

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
1
Εγώ προσωπικά 150-200 ευρώ το μήνα χάλαγα πολλές φορές όμως έμενα μέσα και δεν κάπνιζα για να έχω έξοδα. Ήμουν βέβαια σε μονάδα παραμεθορίου άμα ήμουν Αθήνα θα χάλαγα περισσότερα λεφτά γενικά στον στρατό μπορείς να χαλάς λίγα λεφτά αν είσαι εγκρατής και ανεχτείς κάποια πράγματα
Άρα υπολογίζεις κανά 1.800€. Ούτε εγώ καπνίζω. Έχω διαβάσει ότι πολλές μονάδες δεν έχουν φαγητό και στέλνουν τους φαντάρους να τρώνε εκτός. Επίσης με τις μετακινήσεις τι παίζει; Γίνονται με μέσα του στρατού ή πρέπει να μετακινήσε μόνος σου.

Le Blanc

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Νοε 2018
Κριτικές
27
Like
4.317
Πόντοι
1.446
Άρα υπολογίζεις κανά 1.800€. Ούτε εγώ καπνίζω. Έχω διαβάσει ότι πολλές μονάδες δεν έχουν φαγητό και στέλνουν τους φαντάρους να τρώνε εκτός. Επίσης με τις μετακινήσεις τι παίζει; Γίνονται με μέσα του στρατού ή πρέπει να μετακινήσε μόνος σου.

όχι ρε μαλακίες είναι αυτά πρίν δύο χρόνια που ήμουν μια χαρά ταίζαν οι μονάδες και αναφορικά με τις μετακινήσεις ορισμένα στρατόπεδα βγάζουν κίνηση όχημα και σε πηγαίνει στην πόλη όταν έχεις έξοδο.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Τόσα λεφτά πού τα χάλαγες ρε φίλε παραμεθόριο;Και χωρίς να καπνίζεις κιόλας;

gamer89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
2
Like
1.635
Πόντοι
201
Τα πόσα λεφτά θα φας μέσα στο στρατό έχει να κάνει από πολλούς παράγοντες όπως είναι:
-Τοποθεσία στρατοπέδου :για τα έξοδα στο πάνε έλα για τις άδειες

-Κάπνισμα :Δεν είναι τυχαίο που όσοι δεν καπνίζουν έχουν πολύ λιγότερα έξοδα

-Πόσα συχνά θα έχεις έξοδο: Συνήθως θέλεις έναν καφέ  και 1 σουβλάκι σε κάθε έξοδο

-Φαγητό:Εδώ παίζει ρόλο ο μάγειρας του στρατού  και τι ιδιοτροπίες έχεις με το φαγητό κλπ(εάν θα τρως συχνά από ΚΨΜ)

-Η ζωή που έκανες έξω..εάν έχεις μάθει να χαλάς πολλά ή λίγα

-Εάν είσαι έξοδο και  βόλτα σε μπουρδέλο τότε κλάψτα!!!!

8.62 αν θυμάμαι καλά παίρνεις κάθε μήνα υπολόγιζε σίγουρα να έχεις και ένα ποσό πχ καμια 100ρα κάθε μήνα

Γενικά σε άτομα που έχουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα ο στρατός βοηθάει εάν μιλήσεις με τον διοικητή...τουλάχιστον στη δικιά μου θητεία είδα άτομα τα οποία είχαν βοήθεια επειδή είχαν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα!!!! κυρίως σε τσιγάρα καφέδες και τέτοια καθημερινά...

BigJay

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2019
Κριτικές
2
Like
78
Πόντοι
1
Δεν καπνίζω. Γεινικά είμαι εγκρατής. Το φαγητό του στρατού δεν ξέρω αν μου αρέσει. Ανησυχώ μήπως δεν τρώγεται και πρεπει να παίρνω από το ΚΨΧ. Αλλά γενικά έχω πολλές κάβλες και θα θελα να πηδάω τακτικά. Στις εξόδους επιβάλλεται να βγαίνω ή μπορώ να μένω και μέσα;

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
Τι είναι το ΚΨΧ?
Δεν καπνίζω. Γεινικά είμαι εγκρατής. Το φαγητό του στρατού δεν ξέρω αν μου αρέσει. Ανησυχώ μήπως δεν τρώγεται και πρεπει να παίρνω από το ΚΨΧ. Αλλά γενικά έχω πολλές κάβλες και θα θελα να πηδάω τακτικά. Στις εξόδους επιβάλλεται να βγαίνω ή μπορώ να μένω και μέσα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom