Νέα

Η ρουφιανο-τσατσο-κλικαδούρα στην Ελλάδα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Palios pounai alios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
To site αυτό είναι κυριολεκτικά θησαυρός για όποιον θέλει να μελετήσει ψυχολογικά/κοινωνιολογικά τη σημερινή Ελληνική κοινωνία.

Αποδείχθηκε εξαιρετικά κατάλληλο για τη μελέτη ενός εντυπωσιακού καινούργιου φαινομένου που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα: της "ρουφιανο-τσατσο-κλικαδουριάς" για να το πω με έναν αδόκιμο όρο.

Άνθρωποι με ελλειματικές και συμπλεγματικές προσωπικότητες, που για διάφορους λόγους αισθάνονται διαρκώς ήττημένοι στην κανονική τους ζωή (βιώνουν δυσάρεστες εμπειρίες στο οικογενειακό, επαγγελματικό, κοινωνικό τους περιβάλλον) αποκτούν μία "δεύτερη ζωή" εδώ (και διάφορα κλωνο-νικ) και επιχειρούν να αναδομήσουν απελπισμένα το συντριμμένο τους "Εγώ".

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον ο τρόπος που το κάνουν: επιχειρώντας να ενταχτούν στις "παρέες" των ισχυρών του site, ώστε να νοιώθουν ότι είναι έτσι με το μέρος των "νικητών". Και προκειμένου να μένουν στις παρέες των ισχυρών "πολτοποιούνται" οι ίδιοι, δεν εκφράζουν ελεύθερα τις ιδέες και τις απόψεις τους, αλλά ακολουθούν δουλικά τις τάσεις του σωρού.

Ακόμη πιο ενδιαφέρον έχει η μελέτη του τρόπου που προσπαθούν να ισχυροποιήσουν το "Εγώ" τους οι διάφοροι αυτοί ελλειματικοί άνθρωποι που μπαίνουν στην εκάστοτε κυριαρχούσα "ρουφιανο-τσατσο-κλικαδούρα"! Στοχοποιούν όλοι μαζί ένα συγκεκριμένο άνθρωπο - ο οποίος εκφράζει αξιόλογες και ξεχωριστές απόψεις, αρνούμενος έτσι να "πολτοποιηθεί" και να υποταχθεί στην επικρατούσα "τσατσο-κλικαδούρα". Αφού στοχοποιήσουν το συγκεκριμένο άνθρωπο αρχίζουν όλοι μαζί να του επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα, επιχειρώντας διαρκώς να τον μειώσουν, να "γελάσουν" μαζί του, να τον χλευάσουν! Το ανησυχητικό δε - από ψυχολογικής άποψης - είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι επιτιθέμενοι από κοινού με άλλους 10 - 20 - 30 σε έναν μόνο του, αισθάνονται "ισχυροί", το "Εγώ" τους τροφοδοτείται που κατάφεραν και μείωσαν έναν αξιόλογο και ξεχωριστό συνάνθρωπο τους! Δεν έχει σημασία αν δεν το κατάφεραν αυτό από μόνοι τους αλλά μέσα στο "μπούγιο", μαζί με πολλούς άλλους, με ένα ολόκληρο "τσούρμο" που επιτέθηκε σε έναν μόνο του. Αυτοί οι άνθρωποι θεωρούν ότι κατάφεραν και μείωσαν αυτοί οι ίδιοι τον ανυπεράσπιστο και μόνο, με τον ίδιο τρόπο που στο δρόμο δέκα 15χρονα χτυπάνε όλα μαζί έναν ανυπεράσπιστο άλλο 15χρονο, και ο πιο δειλός 15χρονος στο τσούρμο αισθάνεται δυνατός επειδή κατάφερε και έριξε και αυτός μία μπουνιά στο ανυπεράσπιστο παιδί, που το χτύπαγαν όλοι μαζί!

Αυτό είναι ένα καινούργιο ανησυχητικό φαινόμενο που χρήζει ιδιαίτερης μελέτης ψυχολογικά και κοινωνιολογικά. Και δεν συμβαίνει αυτό το φαινόμενο μόνο σε αυτό το site αλλά και σε άλλα. Επιπλέον, συμβαίνει ζωντανά έξω στην κοινωνία, στις διάφορες δουλειές όπου τσατσο-κλικαδούρες μετρίων απομονώνουν και επιχειρούν να εξουδετερώσουν τον πιο άξιο κ.λ.π. στις τσιφλικαδορο-παρέες στις καφετέριες κ.λ.π.

Η ρουφιανο-τσατσο-κλικαδούρα χαίρει ιδιαίτερης άνθισης τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Και αυτό λέει πολλά για την κοινωνία που ζούμε και για το διαρκώς αυξανόμενο αίσθημα "ήττας" που νοιώθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα.

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
παλιε...συγγνωμη κιολας δε γνωριζω που με κατατασεις αλλα μου γεννηθηκε μια απορια...τον να αναφερεσαι σε εσενα δις αποκαλωντας σε "αξιολογο/ξεχωριστο"...δε σου κανει"καπως"?

το μετεφερα εδω το ποστ μου!

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
Ενταξει εισαι και επισημα απαλευτος και απιστευτα κουραστικος.  :jerking:

Δε πιστευω να θες και λεφτα για να βγαλεις το ψυχολογικο προφιλ του καθενος εδω μεσα. :jerking:

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Δωσε παλιε!!!  :rockon: :rockon: :rockon:
Μην ακους κανεναν!  :sunglasses:

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Ενταξει εισαι και επισημα απαλευτος και απιστευτα κουραστικος.  :jerking:

Δε πιστευω να θες και λεφτα για να βγαλεις το ψυχολογικο προφιλ του καθενος εδω μεσα. :jerking:

Ασε τον παλιο να τα πει να ξεθυμανει!  :P  :grin: :grin: :grin:

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Για να ξεθυμανει αυτος θα πρεπει να με εκνευρισει κυριακατικα.... αντε με το λακαμα αλλη δουλεια δεν εχει.....

Ελαααα! Δειξε οικτο!  :sunglasses:

Δεν θελω να λενε για την κλικα μας οτι περιεχεται απο οξυθυμους!  :tooth:

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16

Η αληθεια ειναι οτι μπηκα να δω λιγο το σαιτ λιγο για τη πλακα σημερα και πρωτο ποστ που βλεπω στα μουτρα μου ειναι του παλιου λεγοντας παλι τις ιδιες μαλακιες με ψυχολογικο χαρακτηρα σημερα.
Αν θελει να κανει αναλυσεις να παει σε σεμιναριο ψυχολογων και οχι εδω.
Υ.Γ. Ναι ειμαι οξυθυμος δε το εχω κρυψει. Ισως τελικα να εχεις δικιο να πρεπει να δειξω οικτο σε ......

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Η αληθεια ειναι οτι μπηκα να δω λιγο το σαιτ λιγο για τη πλακα σημερα και πρωτο ποστ που βλεπω στα μουτρα μου ειναι του παλιου λεγοντας παλι τις ιδιες μαλακιες με ψυχολογικο χαρακτηρα σημερα.
Αν θελει να κανει αναλυσεις να παει σε σεμιναριο ψυχολογων και οχι εδω.
Υ.Γ. Ναι ειμαι οξυθυμος δε το εχω κρυψει. Ισως τελικα να εχεις δικιο να πρεπει να δειξω οικτο σε ......
ε οχι κ να τσατιστω γ το νετ ρε παιδια...παραδεχομαι οτι το εχω παθει μια φορα στο κοσμοπολιταν αλλα οκ...ελεος!!!

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Like
9
Πόντοι
16
θα αφησω το παλιο να γραφει τις μαλακιες του λοιπον, αρκετα πρωινιατικα...  :cool2:

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Γραφτηκα κι εγω στο cosmo!  :grin:
ναιιιιι σε πηρε το ματι μου καπου με τον μπαικακο!!(στον μαλακα που ελεγε γ τα λεφτα του κ γ τα καλα της χουντας ( :headbang: :headbang: :headbang:)νομιζω!!! να γραφετε ρε!!!ειναι ωραια...εχει φαση...μονο να προσεχετε τι λετε γενικοτερα γτ εχουμε αρκετα ανηλικα...φαντασου οτι χτες γραφτηκε ενα κοριτσακι 14...

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
ναιιιιι σε πηρε το ματι μου καπου με τον μπαικακο!!(στον μαλακα που ελεγε γ τα λεφτα του κ γ τα καλα της χουντας ( :headbang: :headbang: :headbang:)νομιζω!!! να γραφετε ρε!!!ειναι ωραια...εχει φαση...μονο να προσεχετε τι λετε γενικοτερα γτ εχουμε αρκετα ανηλικα...φαντασου οτι χτες γραφτηκε ενα κοριτσακι 14...

Απο μικρη στα βασσανα!  :2funny: :2funny: :2funny:
Ναι κατι για χουντες λεγανε οι ανοητοι!
Αλλα το συστημα του ποσταρισματος ειναι αρχαιο ρε γαμωτο!!!  :-

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σε ειχα για πιο σκληρο! :P
Σε δωροδοκησαν δε παιζει κατι αλλο...τουλαχιστον ελπιζω να αξιζε..

Κι εγω νομιζα πως ειχα αντοχες.  :P
Ξανανακαλυπτω τον εαυτο μου!  :grin:
Ε! Ενταξι! Δωσανε κατι παραπανω τι λα λεμε τωρα!  :2funny: :2funny: :2funny:

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Απο μικρη στα βασσανα!  :2funny: :2funny: :2funny:
Ναι κατι για χουντες λεγανε οι ανοητοι!
Αλλα το συστημα του ποσταρισματος ειναι αρχαιο ρε γαμωτο!!!  :-
κ αρχαιο το συστημα κ αργο το σαιτ..γαμησετα..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom