spartakos_33
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Δεκ 2010
- Μηνύματα
- 155
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Καταρχην το προβλημα της Ουκρανιας ειναι οτι κανενας δεν την θελει! η πορτοκαλη επανασταση απετυχε διοτι η ΔΥΣΗ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑς ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ διοτι δεν την χρειαζονται!Ουτε και η Ρωσσια τη θελει ο Πουτιν εχει πει πολλες φορες εχουμε πολυ μεγαλη εκταση δεν θελουμε αλλη.Δυσκολα να βρεθει καποιος να τα'ι'ζει 55 ακατομυρια αχρηστους!οι πιθανοτητες της Ουκρανιας να μπει στην Ευρωπα'ι'κη ενωση δεν ειναι περισσοτερες απο της Νεας Ζηλανδιας.----Δε νομιζω οτι ο Πούτιν ειναι κανενας μεγαλος ηγετης!Εχει καταστρεψει την υποδομη της Σοβιετικης Ενωσης αν εχεις χρονο κατσε και διαβασε το Thread της Ρωσσιας απ'την αρχη εχει ενδιαφερον.Επισης θα σε συμβουλευα να διαβασεις το Thread του Ιωσηφ Μπλασκου δινει παρα πολλες πληροφωριες πολλες φορες βεβαια μιλαει κωδικοποιημενα αλλα μπορω να πω οτι λεει τα παντα.Στο Thread για τη Ρωσσια εχω γραψει πολλες αναλυσεις σχετικα με την καταστροφη της υποδομης της Ρωσσιας!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ και πρωτες υλες.---------ΕΜΑς ΔΕΝ ΜΑς ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.Γιατι θα δυσκολεψει το μουνι Θες να γινει η Ουκρανια σαν Αγια Πετρουπολη και Μοσχα?οι γκομενες να εχουν μισθο 500+ Ευρω μισθο οπως στην Αγια Πετρουπολη ή 1000+ οπως εχουν στη Μοσχα?Νομιζω οτι σαν Ελληνες δεν μας συμφερει αυτο
Ας τα πάρουμε ένα-ένα γιατί έθεσες πολλά και διάφορα θέματα!
Καταρχήν συμφωνώ μαζί σου για την πορτοκαλή επανάσταση και το ανέφερα και εγώ σε προηγούμενο πόστ.
Τώρα όσον αφορά την ερώτηση εάν την Θέλει η όχι η Ρωσία αυτά που ανέφερε κατά τα λεγόμενα σου ο Πούτιν δηλαδή ότι έχει μεγάλη έκταση και δεν χρειάζεται άλλη μου θυμίζει την παροιμία "Όσα δεν φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια". Τι δεν θέλει δηλαδή ο Πούτιν ?
1.Τις τεράστιες εκτάσεις από χωράφια που τάιζαν μια ζωή επί Σοβιετικής Ένωσης την Ρωσία με Ψωμάκι( Δεύτερη στον Κόσμο σε παραγωγή σιτηρών μετά τον Καναδά).
2.Τους εκατομμύρια τόνους μετάλλων τι Ουρανικής μεταλλοβιομηχανίας στις Πόλεις Μαριόυπολη-Ντιεπροπετρόβσκ-Αντρανζίτ-Κριβορόγ(Δεύτερη στον κόσμο δε παραγωγή μετάλλων μετά την Ινδία).
3.Τα δεκάδες Λιμάνια στην Μαύρη Θάλασσα μεταξύ των οποίων η Οντέσσα και το Νικολάεβ ?
4.Την χερσόνησο της Κριμαίας ένα καθαρό τουριστικό μέρος το οποίο πληρώνουν αδρά οι Ρώσοι για να έρθουν το καλοκαίρι?
5.Τα εκατοντάδες ορυχεία Κάρβουνου των πόλεων Ντονίέτσκ-Λουγκάνσκ-Λβοβ την παραγωγή των οποίων αγοράζουν κατά 80& εκείνοι έως και σήμερα?
6.Τα δεκάδες ορυχεία Ουρανίου της Πόλης Ζόλτε Βόντε στον Νομό του Ντιεπροπετρόβσκ τα οποία επί Σοβιετικής ένωσης κάλυπταν το 50% της ανάγκης σε Ουράνιο?
Μετά από όλα αυτά άσε με να πιστεύω το αντίθετο. Ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος και ξέρει πολύ καλά και τη λέει και τη κάνει. Εάν πάραυτα το είπε αυτό, το είπε για τον λόγο ότι δεν θέλει να δημιουργήσει εσωτερικό πρόβλημα στην Ουκρανία λόγω του ότι ξέρει ότι κάποιοι Νομοί όπως Ντονιέτσκ και Λουγάνσκ είναι έτοιμοι ακόμη και εχθές ακόμα να αποσχιστούν από την Ουκρανία και αυτό θα δημιουργούσε πολεμικό κλίμα και αποσταθεροποίηση στην περιοχή. Τα κατάφερε όμως πολιτικά με τον Γιανουκόβιτσ που είναι δικό του παιδί.
Γιατί εάν ο Πούτιν δεν ήθελε με το μέρος του την Ουκρανία δεν θα χτυπούσε τον κώλο του στο τσιμέντο όταν οι κυβερνήσεις της πορτοκαλής επαναστάσεις έκαναν αιτήσεις για ένταξη στο Ν.Α.Τ.Ο και στην Ευρωπαϊκή ένωση. Όλοι νομίζω θυμούμαστε τις απειλές που εκτόξευε προς πάσα κατεύθυνση και τον πενταπλασιασμό τις τιμής του φυσικού αεριού προς την Ουκρανία σαν μέσω πίεσης.
Όσον αφορά την Ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνώ μαζί σου και με το παράδειγμα σου ότι έχει ελάχιστες πιθανότητες ένταξης σε αυτήν αλλά όχι επειδή δεν την θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά για τον λόγο του ότι οι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι μέσα στην Ουκρανία δεν το θέλουν αυτό. Σιγά να μην αφήσουν την χρυσή κουτάλα και την κότα με τα χρυσά αυγά να τους την κάνει κουμάντο άλλος. Με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις αυτό απομακρύνθηκε περισσότερο και για καθαρά πολιτικούς λόγους (Βλέπε Ρωσία). Μήπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία κάλυπταν τους όρους και τις προϋποθέσεις για να μπούν τότε που μπήκαν αλλά ακόμα και σήμερα? Όχι βέβαια, απλά η Ευρωπαϊκή ένωση ήθελε διέξοδο στην Μαύρη θάλασσα.
Για τις γυναίκες τέλος πιστεύω ότι οποιαδήποτε αλλαγή προς το καλύτερο στις σχέσης μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας και Ελλάδας θα βοηθήσει στο να απλουστευτούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας για Ελλάδα στους πολίτες αυτών των χωρών. Εμένα προσωπικά δεν με τρομάζει εάν ανέβει το βιοτικό επίπεδο της Ουκρανίας ούτε θεωρό ότι θα μειωθεί η προσέλευση γυναικών από αυτήν, αντίθετα θα αυξηθεί λόγου των απλουστεύσεων στην έκδοση βίζας. Γυναίκες εκεί έχει να φάνε και οι κότες οπότε το βλέπω συμφεροντολογικά, δεν θα γίνουν όλες ξαφνικά πλούσιες και όταν θα γίνουν έμενα πλέον λίγο θα με νοιάζει μετά από 20-30 χρόνια!