Νέα

Η Ουκρανία και τα μυστικά της!!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα spartakos_33
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 517
  • Εμφανίσεις 57K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Θα παντρευόσασταν ποτέ μια κοπέλα από το ανατολικό Μπλοκ?

• Ναι

Ψήφοι: 37 37,8%
  • Μάλλον ναι

Ψήφοι: 23 23,5%
  • Οχι

Ψήφοι: 18 18,4%
  • Μαλλον οχι

Ψήφοι: 8 8,2%
  • Είμαι είδη παντρεμένος με μια κοπέλα από εκεί

Ψήφοι: 12 12,2%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    98

teras exinta ennea

Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
0
Ενα ξέρω το ασμα του καθηγητού Ιωσήφ Μπλάσκου είναι αυτό και σωστό....παρακάτω....αφιερωμένο σε μένα....

Κάποτε στην Ουκρανία, λόρδα τράβαγε  πολύ
λαχταρούσε η Τατιάνα  να γευτεί ζεστό φαί.
Κι εσύ λαέ εξηπατημένε, μην ξεχνάς την Ουκρανή!

Στο παγκάκι μασουλούσε πασατεμπό μοναχή
μην τυχόν και της τον πάρουν σπίτι οι άλλοι μουζικοί.

Με τα νύχια ξεσκαλούσε την ραδιενερό την γη
μπας και βρει καμια πατάτα να την φάει ορφανή.
Και συ λαέ εξηπατημένε μην ξεχνας την Ουκρανή!

Φτώχεια, πείνα και μιζέρια, είχε δε κι ένα παιδί
έψαχνε κάνα μαλάκα, μπας και την εφορτωθεί.

Τον ελέγανε Βασίλη, ευκολόπιστο αρνί
λαχταρούσε κάποια μέρα ταίρι να’βρει στην ζωή.

Έτσι ήνωσ’η ανάγκη, τα πουλάκια μας μαζί
κι ο γαμπρός ο κακομοίρης τι θα πάθει αγνοεί!

Φέρε’κείνο, φέρ τ’άλλο, δώσε τουτο το παιδί
κι ο Βασίλης κουβαλούσε σαν χαμάλης στο γιαπί.

Σαν λυκόπουλα ξεσκίζαν, μάσα ρίξανε γερή
Μα σα χόρτασαν ελλάδα του αλλάξαν το βιολί.

Ξεγελάσαν οι καλτάκες το αμάθητο παιδί
μάνα- κόρη του κλαιγόνταν για να πάνε Αμερική.

Και σαν φτάσαν και χαρήκαν την καινούργια τους ζωή
το κορόιδο ξεφορτώσαν και ανοίξανε πανί.

Δικηγόρους εκλητεύσαν να τ’αρπάξουν το τσαρδί
μες στο δρόμο τον πετάξαν ξαφνικά ένα πρωί.

Και τηλέφωνο σαν πήρε για να μάθει το γιατί
του το κλείσανε στα μούτρα και εγέλασαν πολύ.

Πολιτσμάνους του φωνάξαν, είπαν είναι απειλή.
τον εγράψαν στο μουνί τους και τον κλείσαν φυλακή.

Η ψωλιέγκω κρουαζιέρα κι ο Βασίλης στην στενή
του τα φάγαν’οι πουτάνες και τον άφηκαν ταπί.

Οι καριόλες ξεσαλώνουν μόνες στην Αμερική
Και το θύμα τους παρέα με τους μαύρους στο κελί.

Βρήκανε και νέο βλήμα τα ξεδιάντροπα βαμπίρ
έναν άραβα δαγκώσαν να του πάρουν το χαρτί.

Μες στα σύρματα κλεισμένος, μα η καρδιά του πάντα ορθή
πάντα ο ίδιος όρκος μένει, «θα σε σε σφάξω ρε τσουλί!».

redpeainz

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
6
Ενα ξέρω το ασμα του καθηγητού Ιωσήφ Μπλάσκου είναι αυτό και σωστό....παρακάτω....αφιερωμένο σε μένα....

Κάποτε στην Ουκρανία, λόρδα τράβαγε  πολύ
λαχταρούσε η Τατιάνα  να γευτεί ζεστό φαί.

Στο παγκάκι μασουλούσε πασατεμπό μοναχή
μην τυχόν και της τον πάρουν σπίτι οι άλλοι μουζικοί.

Με τα νύχια ξεσκαλούσε την ραδιενερό την γη
μπας και βρει καμια πατάτα να την φάει ορφανή.

Φτώχεια, πείνα και μιζέρια, είχε δε κι ένα παιδί
έψαχνε κάνα μαλάκα, μπας και την εφορτωθεί.

Τον ελέγανε Βασίλη, ευκολόπιστο αρνί
λαχταρούσε κάποια μέρα ταίρι να’βρει στην ζωή.

Έτσι ήνωσ’η ανάγκη, τα πουλάκια μας μαζί
κι ο γαμπρός ο κακομοίρης τι θα πάθει αγνοεί!

Φέρε’κείνο, φέρ τ’άλλο, δώσε τουτο το παιδί
κι ο Βασίλης κουβαλούσε σαν χαμάλης στο γιαπί.

Σαν λυκόπουλα ξεσκίζαν, μάσα ρίξανε γερή
Μα σα χόρτασαν ελλάδα του αλλάξαν το βιολί.

Ξεγελάσαν οι καλτάκες το αμάθητο παιδί
μάνα- κόρη του κλαιγόνταν για να πάνε Αμερική.

Και σαν φτάσαν και χαρήκαν την καινούργια τους ζωή
το κορόιδο ξεφορτώσαν και ανοίξανε πανί.

Δικηγόρους εκλητεύσαν να τ’αρπάξουν το τσαρδί
μες στο δρόμο τον πετάξαν ξαφνικά ένα πρωί.

Και τηλέφωνο σαν πήρε για να μάθει το γιατί
του το κλείσανε στα μούτρα και εγέλασαν πολύ.

Πολιτσμάνους του φωνάξαν, είπαν είναι απειλή.
τον εγράψαν στο μουνί τους και τον κλείσαν φυλακή.

Η ψωλιέγκω κρουαζιέρα κι ο Βασίλης στην στενή
του τα φάγαν’οι πουτάνες και τον άφηκαν ταπί.

Οι καριόλες ξεσαλώνουν μόνες στην Αμερική
Και το θύμα τους παρέα με τους μαύρους στο κελί.

Βρήκανε και νέο βλήμα τα ξεδιάντροπα βαμπίρ
έναν άραβα δαγκώσαν να του πάρουν το χαρτί.

Μες στα σύρματα κλεισμένος, μα η καρδιά του πάντα ορθή
πάντα ο ίδιος όρκος μένει, «θα σε σε σφάξω ρε τσουλί!».
γιατρε αυτο,μετα το βραδυνο  σουσι τογραψες??? :grin: :grin: :grin:
ποτε σουρθε η εμπνευση?
οπως αντιλαμβανεσαι ακομα κολωρουμανια-αγαμια ειμαι :grin: :grin: :grin:
για να ασχολουμε με τα σαιτ τετοια ωρα :jerking: :jerking: :jerking:
εχει "πεσει" το  "μειλ.ρου"?το γαμησες κι αυτο,ολη τη μερα που γραφεις,μπουκωσε :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ioakim_Mparkos

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
0
ποιος ειναι ρε μαλακα ο μπλασκος γαμω τα πολιτικα σου παλι;και τι διδασκει τον μηχανισμο τον εσες;

Τι ??? Δεν ξέρεις τον Μπλάσκο ????? Σοβαρά μιλάς τώρα ????? Ρε τον Μπλάσκο δεν ξέρεις ?????

Ντροπή σου ! ! ! ! ! ! ! !  :s&m_1:  :s&m_3: :s&m_2: :s&m_1:

Ξέρεις τον Βολταίρο, τον Jenkins Hans, τον Μεγα Napoleon, τον Μεγα Aλέξανδρο(Aleksandar Veliki)και δεν ξέρεις τον Μπλάσκο ?

Ρε τον Μπλάσκο ρε δεν ξέρεις ??? ?Είσαι Εντελώς Αμόρφωτος και πρέπει να ξαναγυρίσεις αμέσως στα θρανία !!!!

Aκου να μην ξέρει τον Μπλάσκο ! ! ! ! !

Ρε τον Μπλάσκο ρε ???

Α  Ί  Σ  Χ  Ο  Σ  ! ! ! ! !

Επιεικώς Απαράδεκτο

Ioakim_Mparkos

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Και το πιο σημαντικό , με ¨Ελληνα ο οποίος μιλάει Ουκρανικά...  Ταυλάνδη πας , ότι ώρα θες για Road trip στην Ukraina πρέπει να κάτσει η ευκαιρία...

Έλληνας που μιλάει Ουκρανικά ? ή Ελληνάρας φιδεμπορας σαν τον Kman2 που λέει ότι μιλάει Πολωνικά ενώ δεν ξέρει την τυφλά του ?
Ο συγκεκριμένος Καραγκιοζάκος είχε πει σ'ένα post του :

"Mου άρεσε πού στηv Πολωνια με σεβόντουσαν πολύ τα γκαρσόνια και με αποκαλούσαν PANI που στα Πολωνικά σημαίνει αφεντικό"

Τέτοιος είναι τέτοια λέει...

PANI σημαίνει ΚΥΡΙΑ στα Πολωνικά αν θες να μάθεις κύριε Kαρπαζο-Εισπράκτορα Kman2   :uglystupid:

(έχει πει κατά καιρούς σε posts ότι τρώει ξύλο από Τούρκους και Aραβες όταν προσπαθεί να καμακώσει...
Γί'αυτό στο τέλος ΔΕΝ καμακώνει... φταίνε οι Tούρκοι και οι Aραβες)

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
παντως ρε φιλε εχεις απλα μεγαλη.
μπηκες πρωτη φορα σημερα σε ενα σαιτ με χιλιαδες κοσμο,ονομα-επθετο ειπες,τηλεφωνα δινεις,δεν μας ποσταρεις και καμια φωτο τις ουκρανιδας τις γυναικα σου να δουμε,και τι επιλογη εκανες.
κατα προτιμηση καμια φωτο απο το γαμο σας δειξε μας.

Εγώ φίλε μου δεν είμαι επαγγελματίας του ιντερνέτ και ότι κάνω το κάνω φανερά χωρίς να φοβάμαι τίποτα και κανέναν! Τα παλικάρια που από την αρχή το εκτίμησαν αυτό μου έχουν στείλει είδη e-mail και μου απάντησαν επώνυμα! Όσο για τους υπόλοιπους έχουν κάθε δικαίωμα να με αμφισβητούν και να γράφουν ότι τους κατέβει. Πραγματικά να σο πω την αλήθεια ότι δεν περίμενα να βρω τέτοια ανταπόκριση. Εχτές απαντούσα σε προσωπικά e-mail έως της τρείς τα ξημερώματα! Όσον αφορά τα στοιχεία μου να είσαι σίγουρος ότι εάν θέλουν να βρούνε το οποιονδήποτε τον βρίσκουν στο ιντερνέτ με την τεχνολογία που υπάρχει.

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Δε πήγα για να γαμήσω. Θα πήγαινα ένα ταξίδι έτσι και αλλιώς και εφόσον με κάλεσε ο δικός μας, λέω ας πάω εκεί :cheesy:

Η Δυτική Ουκρανία είναι η πρωτεύουσα των χειμερινών σπορ όλης της Ουκρανίας αλλά της Ευρύτερης περιοχής και προσελκύει τουρίστες σχεδόν από  το σύνολο των Κρατών τις πρώην Σοβιετικής ένωσης αλλά και από τα διπλανά κράτη που είναι ουκ ολίγα όπως Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία. Η περιοχή είναι γεμάτη με οργανωμένα ski resort , ξενοδοχεία , μπανγκαλόου, με τεράστιες επενδύσεις από Ιταλούς, Γερμανούς. Αυστριακούς και ντόπιους. Παραδείγματα αυτών το sky resort BUKOVEL , το Tysovets ski resort , το Slavsko ski resort , το Drahobrat (Dragobrat) ski resort , το Verkhniy Studenyy ski resort κ.α. όπως και πολλά χειμερινά θέρετρα σε στιλ μικρών χωρίων που έχουν μέσα τα πάντα από εστιατόρια και ντισκοτέκ έως καζίνο ινστιτούτα αισθητικής και γυμναστήρια όπως το LEGENTA KARPATI , το TSARINKA , το ZOLOTAYA PIDKOVKA και άλλα τέτοια πολλά. Στατιστικά τους μήνες του χειμώνα την περιοχή επισκέπτονται πάνω από 4.000.000 τουρίστες και ιδιαίτερα τις γιορτές πάνω από 2.000.000 άνθρωποι οι οποίοι κατά γενική ομολογία είναι υψηλού επιπέδου τουρίστες. Μαζί λοιπόν με αυτούς έρχονται και πάρα πολλές γυναίκες από όλα τα μήκη και πλάτη της Ουκρανίας οι οποίες ψάχνουν για πελάτες η για καλή παρέα και είναι ότι καλύτερο υπάρχει!

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
σεβαλιε,αν εχεις βαλει επιτελους μυαλο,θα θυμασαι οτι οτι φολες φαγατε σας τις ειχα προβλεψει,το μερος ομως αυτο ιβανοφρανκοφσκ ειναι απλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ειδικα το χειμωνα,τωρα για γκομενες κλπ,θα πω οι προσδοκιες ειναι αναλογες με το τι θεωρει μουναρα κ φτηνα ο καθενας
το μερος ομως ειναι ΣΟΥΠΕΡ,ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ

Πες τα Χρυσόστομε!!!!

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
παντως χρηστο,για να επανελθουμε
το ναχεις ορεξη να γραφεις κ να  θες  να δωσεις πληροφοριες το καταλαβαινω,καπως,οχι απολυτα κι αυτο,αν εχεις τοσες δουλειες κλπ..
αλλα το να θες να πας εκδρομη με ατομα του σαιτ για πουτανες κλπ,ενω εισαι μονιμος εκει,παραξενο ακουγετε...
αλλο αν τους καλουσες να ερθουν καποιοι στα μερη σου για παρεα κλπ,οπως κανει πχ ο μολντος στο κισιναου
ειναι θα συμφωνησεις περιεργο,απο τη στιγμη που εισαι κι ανωτερου οικονομικοκοινωνικου επιπεδου με βαση τα ποστ σου...
επισης,
μιλας ουκρανικα????λιγο απιθανο μου φαινετε..που δραστηροποιεισαι ?σε ποοια γεωγραφικη  περιοχη της ουκρανιας?

Καταρχήν συγνώμη που δεν πρόλαβα να απαντήσω εχτές στο ερώτημα σου αλλά με πήρε ο ύπνος σχεδόν στο πληκτρολόγιο γιατί εκτός από τα μηνύματα που λαμβάνω και τις ερωτήσεις στο ποστ έπρεπε να απαντήσω και σε αρκετά πριβέ μηνύματα.
Όσον αφορά αυτά που γράφω σε πληροφορώ ότι τώρα είμαι με άδεια στην Ελλάδα για τις γιορτές οπότε έχω μπόλικη ελεύθερη ώρα. Ακόμα και όταν είμαι επάνω όμως η δουλειά μου έχει να κάνει περισσότερο με δουλείες γραφείου, ανεύρεση καινούργιων πελατών, παραγγελίες και τα τοιαύτα.
Να σου εξομολογηθώ ότι σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τέτοια απήχηση και τόσες πολλές ερωτήσεις από τον κόσμο (Εξαιρούνται οι κακοπροαίρετοι) κάτι το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα αλλά μου έβαλε και μπελά στο κεφάλι μου εάν υποθέσουμε ότι μόνο εχτές έκατσα μπροστά στο υπολογιστή πάνω από 10 ώρες.
Τώρα όσον αφορά την εκδρομή επειδή έχω φιλοξενήσει άπειρες φορές ανθρώπους που ήρθαν είτε με τους φίλους τους είτε με του συγγενείς τους είτε ακόμα και πελάτες που δεν γνώριζα καθόλου πριν, δεν έχω πρόβλημα βασικά να το κάνω και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες έως και το τέλος Ιανουαρίου που επάνω θεωρείτε ως ο μεθυσμένος μήνας και δύσκολα βρίσκεις κάποιον να δουλέψει .Νομίζω ότι είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταλάβω εάν τα παλικάρια είναι σωστά η όχι. Εάν αρχίσουν να γίνονται μπερδέματα εγώ θα είμαι στο σπίτι μου και γεια σας και χαρά σας. Εάν τώρα είναι σωστοί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην βοηθήσω να περάσουν όσο ποιο καλά γίνετε? Τι το μεμπτό έχει αυτό? Καταλαβαίνω τις ενστάσεις και τις απορίες σου αλλά εγώ έχω μυαλά επαρχιώτη και χαίρομαι όταν έρχονται Έλληνες στον τόπο που ζω και εργάζομαι. Εάν κάποιος σκέφτεται πονηρά και επιφυλακτικά τότε συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να καταλάβει. Αλλά ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον Βαφτίσαμε , θα δούμε πως θα καταλήξει η όλη ιδέα. Τέλος  εγώ πάω στο σπίτι μου, την πρόταση που έκανα την έκανα γιατί και ούτω συ άλλος  θα πρέπει να βρω κάποιον τρόπο να πάω μετά τις γιορτές, τα παιδία εάν θα έρθουν να έρθουν εκεί που μένω γιατί μόνο εκεί μπορώ να τους πάω και θα κοιτάξουμε να περάσουν όσο ποιο καλά γίνετε.  
Υ.Γ Πότε εγώ έγραψα ότι είμαι ανώτερου οικονομικού επιπέδου? Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ξενιτεύτηκε για να μπορεί να βγάλει τα προς το ζην και να παίρνει ένα καλό μεροκάματο! Όσο για το που μένω η πόλη λέγετε Ναντβίρνε στα Ουκρανικά η Ναντβορναγια στα Ρώσικα και είναι 35 χιλ. μακριά από το Ιβανο-Φρανκόβσκ όπως πάμε για Ζακαρπάθια (Ράχιβ) η για Γιερέμτσε! Ναι μιλάω και Ρωσικά και Ουκρανικά.

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
επισης θα μπορουσα να επιβεβεωσω οτι οντως ξερεις τις περιοχες της ζαπατνα,αν θα μπορουσες να μου απντησεις σε δυο πολυ απλες ερωτησεςι σε σχεση με το λβοβ κ το ιβανοφρανκοφσκ,που μαλιστα εχουν σχεση και  με τη δουλεια σου-χυλεια
,αλλα αν περνας απο εκει εστω μια φορα το χρονο αποκλειετε <να μην ξερεις την απαντηση,και στις δυο ερωτησεις
που ομως ΔΕΝ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΑΙΤ!!!
απλες,πανευκολες  δυο ερωτησεις ειναι...
αν ξερεις την απαντηση,ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ τουλαχιστον,αν μη τι αλλο συχνος  επισκεπτης..
ΑΝ ΟΧΙ,εισαι μονο βιρτσουαλ ενημερωμενος...
οποτε,φιλε χρηστο...ειδου η ροδος..
φιλικα παντα
δεν σου ζητω εμενα κατι να μου αποδειξεις,μπορεις ομως να αποδειξεις στους αλλους..
καλυνηχτα
ΡΕΝΤ :sleeping: :sleeping: :sleeping:
PS και οντεσα νικολαεφ αν εχεις παει το τελευταιο εξαμηνο,παλι μπορω να σε ρωτησω κατι αναλογο,αλλα απλουστερο,και να επιβεβεωσω οτι οντως ,τουλαχιστον ,περνας απο εκει,λεω ετσι,γαιτι κι εγω που ταξερω δεν ειμαι μονιμος κατοικος,αλα συχνος επισκεπτης...

'Ότι θέλεις φίλε μου αλλοίμονο, όταν μάλιστα οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με την δουλεία μου, θα χαρώ να απαντήσω και να σβήσω τις όποιες επιφυλάξεις. Είμαι όλος αυτιά!
Οντέσσα και Νικολάεφ τελευταία φορά ήμουν το 2008 τον Μάρτιο όταν έκανα από εκεί κάτι εξαγωγές για Κύπρο, δεν ξέρω τι θέλεις να με ρωτήσεις για εκείνα τα μέρη αλλά δεν χάνουμε τίποτα να διαβάσω τις ερωτήσεις και να σου απαντήσω εάν μπορώ.

redpeainz

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
6
'Ότι θέλεις φίλε μου αλλοίμονο, όταν μάλιστα οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με την δουλεία μου, θα χαρώ να απαντήσω και να σβήσω τις όποιες επιφυλάξεις. Είμαι όλος αυτιά!
Οντέσσα και Νικολάεφ τελευταία φορά ήμουν το 2008 τον Μάρτιο όταν έκανα από εκεί κάτι εξαγωγές για Κύπρο, δεν ξέρω τι θέλεις να με ρωτήσεις για εκείνα τα μέρη αλλά δεν χάνουμε τίποτα να διαβάσω τις ερωτήσεις και να σου απαντήσω εάν μπορώ.
οχι αγαπητε
δεν με καταλαβες
δεν θελω κατι να μαθω
ουτε το παιζω ιεροεξεταστης
απλα θα σε ρωτησω δυο απλα πραγματα
πχ,για οντεσα θα σουλεγα,το καλοκαιρι αν ειχες παει πως ειναι ο δρομος για μικολαεφ?
αν ησουνα θα ηξερες οτι για 30χλμ μετα απο κομπλεβο ειναι κομματια κ πας με 10χλμ αλλιως εμμεινες επιτοπου
αν μουλεγες μια χαρα κλπ,σημαινει οτι ησουν στην φαντασια σου εκει
κατι τετοιο,πιο δυσκολο βεβεβα θα σε ρωτησω κ για τους νομους λβοβ κ ιβανοφρανκοφσκ,που αν δουλευεις ξυλεια τα εχεις οργωσει τα μερη που θα αναφερω κ πρεπει ναχεις περασει οθκ ολιγες φορες
εγω πρωσοπικα πιστευω οτι εχεις σχεση με την περιοχη,ειδικα που ανεφερες ραχιβ κλπ,αλλα κανεις κι εσυ το ιδιο λαθος νομιζω,ταζεις λαγους με πετραχηλια στους επιδοξους εκδρομεις κ δεν θα τα βρουν τοσο ιδανικα
απο γκομενοκατασταση εννοω,το μερος ειναι ΣΟΥΠΕΡ,το ειπα
λοιπον επειδη ειμαι στο δρομο,αργοτερα τα λεμε κ θα σε ρωτησω,αν μου επιτρεπεις,για να δω κι εγω κι οι αλλοι,αν οντως ,ξερεις την περιοχη φρανκοφσκ κλπ

redpeainz

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
6
Καταρχήν συγνώμη που δεν πρόλαβα να απαντήσω εχτές στο ερώτημα σου αλλά με πήρε ο ύπνος σχεδόν στο πληκτρολόγιο γιατί εκτός από τα μηνύματα που λαμβάνω και τις ερωτήσεις στο ποστ έπρεπε να απαντήσω και σε αρκετά πριβέ μηνύματα.
Όσον αφορά αυτά που γράφω σε πληροφορώ ότι τώρα είμαι με άδεια στην Ελλάδα για τις γιορτές οπότε έχω μπόλικη ελεύθερη ώρα. Ακόμα και όταν είμαι επάνω όμως η δουλειά μου έχει να κάνει περισσότερο με δουλείες γραφείου, ανεύρεση καινούργιων πελατών, παραγγελίες και τα τοιαύτα.
Να σου εξομολογηθώ ότι σε καμία περίπτωση δεν περίμενα τέτοια απήχηση και τόσες πολλές ερωτήσεις από τον κόσμο (Εξαιρούνται οι κακοπροαίρετοι) κάτι το οποίο με εξέπληξε ευχάριστα αλλά μου έβαλε και μπελά στο κεφάλι μου εάν υποθέσουμε ότι μόνο εχτές έκατσα μπροστά στο υπολογιστή πάνω από 10 ώρες.
Τώρα όσον αφορά την εκδρομή επειδή έχω φιλοξενήσει άπειρες φορές ανθρώπους που ήρθαν είτε με τους φίλους τους είτε με του συγγενείς τους είτε ακόμα και πελάτες που δεν γνώριζα καθόλου πριν, δεν έχω πρόβλημα βασικά να το κάνω και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες έως και το τέλος Ιανουαρίου που επάνω θεωρείτε ως ο μεθυσμένος μήνας και δύσκολα βρίσκεις κάποιον να δουλέψει .Νομίζω ότι είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταλάβω εάν τα παλικάρια είναι σωστά η όχι. Εάν αρχίσουν να γίνονται μπερδέματα εγώ θα είμαι στο σπίτι μου και γεια σας και χαρά σας. Εάν τώρα είναι σωστοί δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην βοηθήσω να περάσουν όσο ποιο καλά γίνετε? Τι το μεμπτό έχει αυτό? Καταλαβαίνω τις ενστάσεις και τις απορίες σου αλλά εγώ έχω μυαλά επαρχιώτη και χαίρομαι όταν έρχονται Έλληνες στον τόπο που ζω και εργάζομαι. Εάν κάποιος σκέφτεται πονηρά και επιφυλακτικά τότε συμφωνώ ότι είναι δύσκολο να καταλάβει. Αλλά ακόμα δεν τον είδαμε Γιάννη τον Βαφτίσαμε , θα δούμε πως θα καταλήξει η όλη ιδέα. Τέλος  εγώ πάω στο σπίτι μου, την πρόταση που έκανα την έκανα γιατί και ούτω συ άλλος  θα πρέπει να βρω κάποιον τρόπο να πάω μετά τις γιορτές, τα παιδία εάν θα έρθουν να έρθουν εκεί που μένω γιατί μόνο εκεί μπορώ να τους πάω και θα κοιτάξουμε να περάσουν όσο ποιο καλά γίνετε.  
Υ.Γ Πότε εγώ έγραψα ότι είμαι ανώτερου οικονομικού επιπέδου? Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος ξενιτεύτηκε για να μπορεί να βγάλει τα προς το ζην και να παίρνει ένα καλό μεροκάματο! Όσο για το που μένω η πόλη λέγετε Ναντβίρνε στα Ουκρανικά η Ναντβορναγια στα Ρώσικα και είναι 35 χιλ. μακριά από το Ιβανο-Φρανκόβσκ όπως πάμε για Ζακαρπάθια (Ράχιβ) η για Γιερέμτσε! Ναι μιλάω και Ρωσικά και Ουκρανικά.
ετσι εχει λογικη
αν μενεις στηνν περιοχη αυτη,ας ερθουν κι οι αλλοι για παρεα
κατι σαν το μολντο δηλαδη στο κισινιοφ
επισης σε ρωτησα αν ξερεις ουκρανικα,γιατι οπου αλλου κ νασουν σεν θα σε πιστευα,αλλα εκει αναγκαστικα εμαθες
υγ.αυτο εινε κ το χειροτερο προβληημα εκει,αυτα τα αλαμπουρνεζικα τα ουκρανικα,γιατι εγω δεκα ρψσσικα σκαμπαζω,αλλα οταν μιλαν ουκρανικα καταλαβαινω μια λεξη στις 20 δυστυχως κ μου την δινει
απο την αλλη,τα ελαχιστα ρωσσικα που ξερω δεν με αφηνουν να προσπαθησω να μαθω κ ουκρανικα,θα ξεχασω κι αυτα που ξερω :grin: :grin: :grin:
αν λοιπον μιλας κι ασχοληθεις θα σου προτεινω αν πατε στην πολη στο  ιβνοφρανκ,"κιλιμαντζαρο" εχει πολλες που ψαχνοντε για βιζιτα,αρκει να συννενοηθεις μαζι τους,που εσυ μπορεις οπως λες
με παρεα κ γυναικες νομιζω "ελντοραντο" εινε η καλυτερη φαση,παντα για βραδυ μιλαμε
για ντεμι φασεις "εντισον" στον πεζοδρομο στο κεντρο απο νωρις,αλλα δεν εχει κ ιδιαιτερο καμακι εκει..

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
ετσι εχει λογικη
αν μενεις στηνν περιοχη αυτη,ας ερθουν κι οι αλλοι για παρεα
κατι σαν το μολντο δηλαδη στο κισινιοφ
επισης σε ρωτησα αν ξερεις ουκρανικα,γιατι οπου αλλου κ νασουν σεν θα σε πιστευα,αλλα εκει αναγκαστικα εμαθες
υγ.αυτο εινε κ το χειροτερο προβληημα εκει,αυτα τα αλαμπουρνεζικα τα ουκρανικα,γιατι εγω δεκα ρψσσικα σκαμπαζω,αλλα οταν μιλαν ουκρανικα καταλαβαινω μια λεξη στις 20 δυστυχως κ μου την δινει
απο την αλλη,τα ελαχιστα ρωσσικα που ξερω δεν με αφηνουν να προσπαθησω να μαθω κ ουκρανικα,θα ξεχασω κι αυτα που ξερω :grin: :grin: :grin:
αν λοιπον μιλας κι ασχοληθεις θα σου προτεινω αν πατε στην πολη στο  ιβνοφρανκ,"κιλιμαντζαρο" εχει πολλες που ψαχνοντε για βιζιτα,αρκει να συννενοηθεις μαζι τους,που εσυ μπορεις οπως λες
με παρεα κ γυναικες νομιζω "ελντοραντο" εινε η καλυτερη φαση,παντα για βραδυ μιλαμε
για ντεμι φασεις "εντισον" στον πεζοδρομο στο κεντρο απο νωρις,αλλα δεν εχει κ ιδιαιτερο καμακι εκει..

Ναι σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο, τα Ουκρανικά σε πολλές περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικά από τα Ρώσικα. Εγώ στις αρχές λόγω της συζύγου πήγαινα Ντονιετσκ – Μαριούπολη και μετά λόγω Δουλείας Κίεβο και Ζιτόμιρ, έτσι λοιπόν έφτασα σε ένα καλό επίπεδο όσον αφορά τα Ρώσικα.
Όταν όμως πάλι λόγω δουλείας με έστειλαν για πρώτη φορά στην Δυτική Ουκρανία τα βρήκα μπαστούνια με την κυριολεξία της λέξεως, νόμιζα ότι ήρθα σε άλλο κράτος. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμουν όμως το καταλάβαιναν αυτό και μου μιλούσαν όλοι Ρώσικα γιατί όλοι εκεί άνω των τριάντα χρονών ξέρουν ρώσικα!
Όταν έκανα την δική μου εταιρεία το Μάρτιο του 2003 τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα για μένα γιατί είχα πλέον να κάνω με κρατικές υπηρεσίες , τελωνεία, λογιστές, τράπεζες και σε αυτά τα μέρη μιλάν μόνο Ουκρανικά! Όπως επίσης είχα να κάνω με τιμολόγια εσωτερικά και ένα κάρο άλλα χαρτιά τα οποία επίσης είναι όλα στα Ουκρανικά!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφοράς που έχουν τα Ρώσικα με τα Ουκρανικά είναι οι μήνες του Χρόνου όπου στα Ρώσικα είναι ίδιοι με τους Ελληνικούς εάν αφαιρέσουμε την κατάληξη   -ιος , δηλαδή Ιανουαρ, Φεβρουαρ, Μαρτ, απρελ, ενώ στα Ουκρανικά ι ίδιοι μήνες είναι Σίτσεν, Λιουτεν, Μπέρεζεν , Κβίτεν κ.τ.λ καμία σχέση δηλαδή! Αυτά όσον αφορά τα παλληκάρια του μπλογ και καθαρά εγκυκλοπαιδικά.
Είχα φτάσει σε κάποιο σημείο μετά από κάνα δύο χρόνια λόγω του δεν είχα μάθει και Ρώσικα τέλεια να γνωρίζω λέξεις στα ρώσικα αλλά να μην γνωρίζω τις ίδιες στα Ουκρανικά αλλά και το αντίστροφο να γνωρίζω πώς είναι στα Ουκρανικά αλλά να μην την ξέρω στα Ρώσικα οπότε όταν μιλούσα και με άκουγε κάποιος άσχετος να ψοφάει στα γέλια. Με την πάροδο του χρόνου αυτό το διόρθωσα αισθητά.
Τα μπαράκια και οι Ντισκοτέκ που αναφέρεις ήταν καθημερινά στέκια για μένα ειδικά  όταν έμενα στο Ιβανο-φρανκοβσκ στο ξενοδοχείο Νάντια Αρχικά μπροστά από το Άγαλμα του Ιβαν-Φράνκο και δίπλα στο Γραντ Τεαρτ αλλά και μετέπειτα που νοίκιασα σπίτι κάνα δυο μήνες. Εμείς πηγαίναμε καθημερινές η στην Γκλόμπους που είναι σε ένα στενό απέναντι από το Βελίκα Κισένυα το Σούπερ Μάρκετ η στο Μπαρακούντα που είναι μικρή Ντισκοτέκ και γέμιζε εύκολα η στο Ρελάκς που είναι και αυτό μικρό και στο κέντρο της Πόλης. Σαββατοκύριακα  πηγαίναμε η στην BABYLON που είναι έξω από την πόλη πηγαίνοντας για ΛΒΟβ η στο Ελντοράντο αλλά σπάνια εκεί γιατί εκείνες της εποχές το Είχαν Τούρκοι και δεν τους πολυγουσταραμε αλλά γινόταν χαμός εκεί από γκόμενες οπότε εαν δεν βρίσκαμε στα άλλα πηγαίναμε εκεί. Μετά που εγκαταστάθηκα στο Ναντβιρνε δεν είχα τον χρόνο και την διάθεση να κατεβαίνω Ιβανο-Φρανκοβσκ  λόγω του ότι έπρεπε να έχουμε πάντα έναν μαζί μας που να μην πίνει.Με τους Πελάτες μου όμως πολλές φορές έχω κατέβει και έχω πάει και στα σχετικά καινολύργια μαγαζία όπως το Καλιματζαρο που αναφέρθηκες η το Πανοραμα Πλάζα που άνοιξε αργότερα. Εγώ πίστεψε με δεν έχω ανάγκη να ψάξω κοπελίτσες πληρωμένες μέσα στα μαγαζιά, παίρνω ένα τηλέφωνο και μου λεν τη υπάρχει διαθέσιμο και πόσο κάνει.

OP
OP
spartakos_33

spartakos_33

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
1
οχι αγαπητε
δεν με καταλαβες
δεν θελω κατι να μαθω
ουτε το παιζω ιεροεξεταστης
απλα θα σε ρωτησω δυο απλα πραγματα
πχ,για οντεσα θα σουλεγα,το καλοκαιρι αν ειχες παει πως ειναι ο δρομος για μικολαεφ?
αν ησουνα θα ηξερες οτι για 30χλμ μετα απο κομπλεβο ειναι κομματια κ πας με 10χλμ αλλιως εμμεινες επιτοπου
αν μουλεγες μια χαρα κλπ,σημαινει οτι ησουν στην φαντασια σου εκει
κατι τετοιο,πιο δυσκολο βεβεβα θα σε ρωτησω κ για τους νομους λβοβ κ ιβανοφρανκοφσκ,που αν δουλευεις ξυλεια τα εχεις οργωσει τα μερη που θα αναφερω κ πρεπει ναχεις περασει οθκ ολιγες φορες
εγω πρωσοπικα πιστευω οτι εχεις σχεση με την περιοχη,ειδικα που ανεφερες ραχιβ κλπ,αλλα κανεις κι εσυ το ιδιο λαθος νομιζω,ταζεις λαγους με πετραχηλια στους επιδοξους εκδρομεις κ δεν θα τα βρουν τοσο ιδανικα
απο γκομενοκατασταση εννοω,το μερος ειναι ΣΟΥΠΕΡ,το ειπα
λοιπον επειδη ειμαι στο δρομο,αργοτερα τα λεμε κ θα σε ρωτησω,αν μου επιτρεπεις,για να δω κι εγω κι οι αλλοι,αν οντως ,ξερεις την περιοχη φρανκοφσκ κλπ

Τον συγκεκριμένο δρόμο τον πέρασα τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2006 όταν με έναν πελάτη μου ξεκινήσαμε από Ελλάδα με το αυτοκίνητο και πήγαμε Ρωσία μέσο Κριμαίας και Κερτς από Ουκρανία με το φερυμπότ. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο εάν δε κάνω λάθος είναι μεγάλη ευθεία και σχετικά φαρδύς αλλά είναι κατεστραμμένος ολοσχερώς με τρύπες σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου και σε πολλά σημεία λείπουν και ολόκληρα κομμάτια από τον δρόμο και δεν ξέρεις ποια είναι η χειρότερο σημείο που πρέπει να αποφύγεις. Έτσι αναγκάζεσαι να πηγαίνεις με 30-40 χιλ/ώρα για να μην σπάσεις το αμάξι.

redpeainz

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
6
Ναι σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο, τα Ουκρανικά σε πολλές περιπτώσεις είναι εντελώς διαφορετικά από τα Ρώσικα. Εγώ στις αρχές λόγω της συζύγου πήγαινα Ντονιετσκ – Μαριούπολη και μετά λόγω Δουλείας Κίεβο και Ζιτόμιρ, έτσι λοιπόν έφτασα σε ένα καλό επίπεδο όσον αφορά τα Ρώσικα.
Όταν όμως πάλι λόγω δουλείας με έστειλαν για πρώτη φορά στην Δυτική Ουκρανία τα βρήκα μπαστούνια με την κυριολεξία της λέξεως, νόμιζα ότι ήρθα σε άλλο κράτος. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμουν όμως το καταλάβαιναν αυτό και μου μιλούσαν όλοι Ρώσικα γιατί όλοι εκεί άνω των τριάντα χρονών ξέρουν ρώσικα!
Όταν έκανα την δική μου εταιρεία το Μάρτιο του 2003 τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα για μένα γιατί είχα πλέον να κάνω με κρατικές υπηρεσίες , τελωνεία, λογιστές, τράπεζες και σε αυτά τα μέρη μιλάν μόνο Ουκρανικά! Όπως επίσης είχα να κάνω με τιμολόγια εσωτερικά και ένα κάρο άλλα χαρτιά τα οποία επίσης είναι όλα στα Ουκρανικά!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της διαφοράς που έχουν τα Ρώσικα με τα Ουκρανικά είναι οι μήνες του Χρόνου όπου στα Ρώσικα είναι ίδιοι με τους Ελληνικούς εάν αφαιρέσουμε την κατάληξη   -ιος , δηλαδή Ιανουαρ, Φεβρουαρ, Μαρτ, απρελ, ενώ στα Ουκρανικά ι ίδιοι μήνες είναι Σίτσεν, Λιουτεν, Μπέρεζεν , Κβίτεν κ.τ.λ καμία σχέση δηλαδή! Αυτά όσον αφορά τα παλληκάρια του μπλογ και καθαρά εγκυκλοπαιδικά.
Είχα φτάσει σε κάποιο σημείο μετά από κάνα δύο χρόνια λόγω του δεν είχα μάθει και Ρώσικα τέλεια να γνωρίζω λέξεις στα ρώσικα αλλά να μην γνωρίζω τις ίδιες στα Ουκρανικά αλλά και το αντίστροφο να γνωρίζω πώς είναι στα Ουκρανικά αλλά να μην την ξέρω στα Ρώσικα οπότε όταν μιλούσα και με άκουγε κάποιος άσχετος να ψοφάει στα γέλια. Με την πάροδο του χρόνου αυτό το διόρθωσα αισθητά.
Τα μπαράκια και οι Ντισκοτέκ που αναφέρεις ήταν καθημερινά στέκια για μένα ειδικά  όταν έμενα στο Ιβανο-φρανκοβσκ στο ξενοδοχείο Νάντια Αρχικά μπροστά από το Άγαλμα του Ιβαν-Φράνκο και δίπλα στο Γραντ Τεαρτ αλλά και μετέπειτα που νοίκιασα σπίτι κάνα δυο μήνες. Εμείς πηγαίναμε καθημερινές η στην Γκλόμπους που είναι σε ένα στενό απέναντι από το Βελίκα Κισένυα το Σούπερ Μάρκετ η στο Μπαρακούντα που είναι μικρή Ντισκοτέκ και γέμιζε εύκολα η στο Ρελάκς που είναι και αυτό μικρό και στο κέντρο της Πόλης. Σαββατοκύριακα  πηγαίναμε η στην BABYLON που είναι έξω από την πόλη πηγαίνοντας για ΛΒΟβ η στο Ελντοράντο αλλά σπάνια εκεί γιατί εκείνες της εποχές το Είχαν Τούρκοι και δεν τους πολυγουσταραμε αλλά γινόταν χαμός εκεί από γκόμενες οπότε εαν δεν βρίσκαμε στα άλλα πηγαίναμε εκεί. Μετά που εγκαταστάθηκα στο Ναντβιρνε δεν είχα τον χρόνο και την διάθεση να κατεβαίνω Ιβανο-Φρανκοβσκ  λόγω του ότι έπρεπε να έχουμε πάντα έναν μαζί μας που να μην πίνει.Με τους Πελάτες μου όμως πολλές φορές έχω κατέβει και έχω πάει και στα σχετικά καινολύργια μαγαζία όπως το Καλιματζαρο που αναφέρθηκες η το Πανοραμα Πλάζα που άνοιξε αργότερα. Εγώ πίστεψε με δεν έχω ανάγκη να ψάξω κοπελίτσες πληρωμένες μέσα στα μαγαζιά, παίρνω ένα τηλέφωνο και μου λεν τη υπάρχει διαθέσιμο και πόσο κάνει.
μετα απο τα τελευταια ποστ,αγαπητε χρηστο εχω πεισθει αρκετα
μεχρι που βλεπω να συναντιομαστε αν εισαι εκει μετα τις 6-8 ιανουαριου,αν φυσικα ταιριαξουν κ τα ωραρια μας

giorgos-1982

Νέο Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
0
Χρηστο σε ευχαριστω πολυ για της πληροφοριες..Αν μπορεις να μαθεις τη τιμες παίζουν απο ενοίκια τα επιπλωμένα διαμερίσματα περίπου..σου είπα πως οι γκόμενες είναι λίγο κρύες γιατί στο κίεβο έρχονται πολλοί Αραβες και τουρκοι γιατί δεν θέλουν βίζα και οι γκόμενες γενικά έχουν ξενερώσει  με τους ξένους..μήπως ξέρεις αν κάτι τέτοιο ισχύει στην οδησσό?εγώ εχω πάει κίεβο και δονετσκ,μαριούπολη αλλα μονο ως τουρίστας...τι αλλάζει όμως αν μένεις μόνιμα εκεί?

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Καταρχην οπως εχουμε επανελημενα συζητισει με τον Ιωσηφ και εχουμε την ιδια γνωμη ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!ειναι μια διαλεκτος της ΠΟΛΩΝΙΚΗς!το 80% ειναι Πολωνικα.Εγω εκει Πολωνικα μιλαω και συνενοουμε ανετα (μιλαω για Δυτικη Ουκρανια) στην δε κεντρικη Ουκρανια εχουν μια αλλη διαλεκτο μισα (Ουκρανικα και μισα Ρωσσικα) στην Ανατολικη Ουκρανια μιλανε μονο Ρωσσικα.Οι μηνες του χρονου ειναι και στα Πολωνικα ετσι.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
σεβαλιε,αν εχεις βαλει επιτελους μυαλο,θα θυμασαι οτι οτι φολες φαγατε σας τις ειχα προβλεψει,το μερος ομως αυτο ιβανοφρανκοφσκ ειναι απλα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ειδικα το χειμωνα,τωρα για γκομενες κλπ,θα πω οι προσδοκιες ειναι αναλογες με το τι θεωρει μουναρα κ φτηνα ο καθενας
το μερος ομως ειναι ΣΟΥΠΕΡ,ΑΞΙΖΕΙ ΑΛΗΘΙΝΑ

Εγώ δεν είχα πάει. Βέβαια δεν αρνούμαι να πάει κάποιος για την περιπέτεια. Αλλά να το ξέρει όμως. Τώρα εσύ λες μόνο για Ιβανοφρανκόφσκ ή για όλη την ουκρανική επαρχία?

redpeainz

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2009
Like
2
Πόντοι
6
Εγώ δεν είχα πάει. Βέβαια δεν αρνούμαι να πάει κάποιος για την περιπέτεια. Αλλά να το ξέρει όμως. Τώρα εσύ λες μόνο για Ιβανοφρανκόφσκ ή για όλη την ουκρανική επαρχία?
IVNFRANKOVSK K LVOV δωθε κ ντιπροπετροφσκ,κειθε,eine ta mona που λενε και απο μουνι κ περιβαλλον
τα αλλα μονο μουνι, πχ χαρκιβ
η κ τιποτα,πχ χερσον,χλεμελινσκι,τερνοπιλ κλπ :jerking: :jerking: :jerking:
μεγαλο γαμησι,αποδωθενες, η κολογλωσσα-τα δηθεν ουκρανικα.. :headbang: :headbang: :headbang:
κι απο κειθε,οι κωλοαποστασεις :helpplea: :helpplea: :helpplea:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom