Επισκέπτης
ΡίτσοςΩραίο αυτό, από ποιον;
ΡίτσοςΩραίο αυτό, από ποιον;
Οι νεκροί του πολέμου πόσοι ήτανε;;;Τα 6 ήταν εβραίοι και τα υπόλοιπα 14 ;;;;
Ουίνκ τριαλαριλαρό ;;;;
έχεις δίκιο ....
πως τους ξέχασα τόσα εκατομμύρια ουίνκ τριαλαριλαρό που έφαγε ο χίτλερ ....
Ντάξει καλά....δες κ εσύ ταινία σοβιετικής παραγωγής για να μάθεις τι γινότανε στην Ε.Σ.Σ.Δ.Α! Δεν αμφισβητείς πως τώρα είναι φτηνιάρικο το μπουρδέλο;
Αυτό που δεν είσαι σίγουρος είνα πως το μπουρδέλο του Μπατίστα ήταν πολυτελείας;
Πολυτελείας ήταν λεβέντη μου. Δες το "Αβάνα" με το Πόμπερτ Ρέντοφορντ. Δεν είναι πολιτική ταινία, μάλλον αισθηματική είναι, απλά περιγράφει την χώρα την προ Κάστρο εποχή.
Τα 6 ήταν εβραίοι και τα υπόλοιπα 14 ;;;;
Ουίνκ τριαλαριλαρό ;;;;
έχεις δίκιο ....
πως τους ξέχασα τόσα εκατομμύρια ουίνκ τριαλαριλαρό που έφαγε ο χίτλερ ....
Κι εδώ γελοίος είναι;;;Κοίτα, υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει στρατευμένη τέχνη καλή και κάποιοι κακή.
Προφανώς δε μιλάμε για κάποιους που γενικά κάνουν τέχνη και διατηρούν τις πολιτικές απόψεις έξω από το έργο τους.
Ο Αϊζενστάϊν ύμνησε την Ρώσσικη επανάσταση αλλά και άλλαξε την γλώσσα του κινηματογράφου. Η Ρίφενσταλ ύμνησε τους Ναζί αλλά τα έργα της είναι αριστουργήματα.
Ο Πάουντ ύμνησε τον φασισμό και πλήρωσε για αυτό.
Υπήρξαν και άλλοι που όταν κάναν στρατευμένη Τέχνη ήταν τελείως τενεκέδες.
Ο Ρίτσος είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση: στην στρατευμένη ποίηση ακούγεται πλέον ως γελοίος, στα υπόλοιπα είναι αρκετά καλός χωρίς να έχει γράψει ακριβώς αριστουργήματα.
Υ.Γ. Να θυμηθούμε και τον Εμπειρίκο που τον μάζεψε τον Δεκέμβρη του '44 η ΟΠΛΑ και τον τραβούσε στην πορεία στα Κιούρκα και με θαύμα σώθηκε. Παρ' όλα αυτά πήγε με τον Ελύτη και τον Θεοτοκά (δύο δεξιούς δηλαδη, το 62 στη Μόσχα και δεν έγραψε ούτε έναν κακό λόγο.
Καλα ακομα αναφερεσαι στο Πασοκ εκει που εχει καταντησει????? Τωρα θεωρω χαμενο χρονο την Ιστορικη αναδρομη και θα προτιμισω να συνεχισω την συζητηση με τα προοδευτικα μου αρχιδια μπας και εχουν να μου πουνε τιποτα πιο ενδιαφερον.Αν ειναι να μιλησουμε για το 1963 και τον Λαμπρακη, ας μιλησουμε και για το 1944-1949 και τις εκατομβες των νεκρων απο τους κομμουνιστες. Ή για την εκτέλεση των εξι το 1923. Εχει νοημα?
Ποιος ο λογος της ιστορικης αναδρομης?
Μηπως πλησιαζουν εκλογες και πρεπει το ΠΑΣΟΚ να θυμηθει παλι τα γνωστα αντιδεξια συνθηματα για να εξαπατησει παλι τους αριστερους ψηφοφορους?
Για πες μας?
Ριτσος.Ωραίο αυτό, από ποιον;
Mόνο που δεν έχουν κ ιδιαίτερες δαπάνες οι κουβανοί πολίτες ξέρεις....τα πάντα παρέχονται δωρέαν(αν κ όχι απλόχερα).Με πενιχρό μηναίο εισόδημα pz.
Και θα σου άρεσε να ζήσεις εκεί; Και η έννοια των εκλογών, της λαικής έκφρασης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;
Μη μου γράψεις για τη δικτακτορία του προλεταριάτου (δικτακτορία σκέτη είναι).
Ντάξει καλά....δες κ εσύ ταινία σοβιετικής παραγωγής για να μάθεις τι γινότανε στην Ε.Σ.Σ.Δ.
Τα κομμουνιστικα καθεστωτα τα σιχαινεσαι. Τη δεξια τη σιχαινεσαι. Το Πασοκ ειναι καταντημα.Καλα ακομα αναφερεσαι στο Πασοκ εκει που εχει καταντησει????? Τωρα θεωρω χαμενο χρονο την Ιστορικη αναδρομη και θα προτιμισω να συνεχισω την συζητηση με τα προοδευτικα μου αρχιδια μπας και εχουν να μου πουνε τιποτα πιο ενδιαφερον.
Mόνο που δεν έχουν κ ιδιαίτερες δαπάνες οι κουβανοί πολίτες ξέρεις....τα πάντα παρέχονται δωρέαν(αν κ όχι απλόχερα).
Σίγουρα δεν είσαι προέκταση του αχαχούχα εσύ έτσι;;;
Κι εδώ γελοίος είναι;;;
"Αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό,
αυτές οι πέτρες δε βολεύονται κάτου απ’ τα ξένα βήματα,
αυτά τα πρόσωπα δε βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο,
αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο. "
Ρε σεις,μην τα ισοπεδώνουμε όλα
''Ο Γκορμπατσοφ μας γάμησε'' είναι η ατάκα που θα σου πετάξουν οι περισσότεροι πρώην πολίτες της Ε.Σ.Σ.Δ.ΟΚ παίζει προγάνδα ναι. Έχεις όμως μιλήσει ποτέ με άτομα τα οποία ζούσαν πριν σε κουμμουνιστικά καθεστώτα; Πώς σου περιέγραψαν τη ζωή εκεί;
Κοίτα, υπάρχουν κάποιοι που έχουν κάνει στρατευμένη τέχνη καλή και κάποιοι κακή.
Προφανώς δε μιλάμε για κάποιους που γενικά κάνουν τέχνη και διατηρούν τις πολιτικές απόψεις έξω από το έργο τους.
Ο Αϊζενστάϊν ύμνησε την Ρώσσικη επανάσταση αλλά και άλλαξε την γλώσσα του κινηματογράφου. Η Ρίφενσταλ ύμνησε τους Ναζί αλλά τα έργα της είναι αριστουργήματα.
Ο Πάουντ ύμνησε τον φασισμό και πλήρωσε για αυτό.
Υπήρξαν και άλλοι που όταν κάναν στρατευμένη Τέχνη ήταν τελείως τενεκέδες.
Ο Ρίτσος είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση: στην στρατευμένη ποίηση ακούγεται πλέον ως γελοίος, στα υπόλοιπα είναι αρκετά καλός χωρίς να έχει γράψει ακριβώς αριστουργήματα.
Υ.Γ. Να θυμηθούμε και τον Εμπειρίκο που τον μάζεψε τον Δεκέμβρη του '44 η ΟΠΛΑ και τον τραβούσε στην πορεία στα Κιούρκα και με θαύμα σώθηκε. Παρ' όλα αυτά πήγε με τον Ελύτη και τον Θεοτοκά (δύο δεξιούς δηλαδη) το 62 στη Μόσχα και δεν έγραψε ούτε έναν κακό λόγο.
ενταξει αφου γουσταρεις τον toni sfinos που ειναι ειδωλο μου εχεις ασυλια απο εμενα οτι μαλακιες και αν γραψεις.παπαζολη συγνωμη μικρε μου για πριν.δεν κανεις κλωνοπατιναδα σημερα(ετσι νομιζω τουλαχιστον).φυσικα μαλακιες συνεχιζεις να γραφεις.Καλα ακομα αναφερεσαι στο Πασοκ εκει που εχει καταντησει????? Τωρα θεωρω χαμενο χρονο την Ιστορικη αναδρομη και θα προτιμισω να συνεχισω την συζητηση με τα προοδευτικα μου αρχιδια μπας και εχουν να μου πουνε τιποτα πιο ενδιαφερον.
α)Μα όλα είναι τζάμπε λέμε...το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάνει την διαχείριση το κόμμα κ δεν ξέρει κανείς πόσο αξιότιμα.α)Με μέσο μισθό 10€;
β)Ήμαρτον ρε μαλάκα.
Η αληθεια ειναι οτι την δεξια την σιχαίνομαι λιγο παραπανω απο τους υπολοιπους αλλα σε παρακαλω να μεινει μεταξυ μας, μην μαθευτει και ερθουν τιποτα οννεδιτες και μου ανοιξουν το κεφαλι οπως του δυστηχου Τεμπονερα.Τα κομμουνιστικα καθεστωτα τα σιχαινεσαι. Τη δεξια τη σιχαινεσαι. Το Πασοκ ειναι καταντημα.
Ε αντε καληνυχτα.
Αυτό είναι Μπετόβεν θαρρώΕίπα την άποψη μου.
Η στρατευμένη ποίηση του Ρίτσου σήμερα είναι ξεπερασμένη.
Μερικά από τα άλλα είναι πολύ καλά ως καλά. Σονάτα υπό το Σεληνόφως κλπ, κλπ.
Γενικά από τους Έλληνες στρατευμένους θα πάρω τον Αναγνωστάκη ή τον Πατρίκιο κάθε στιγμή. Όπως τον Τσίρκα ή τον Αλεξάνδρου.
''Ο Γκορμπατσοφ μας γάμησε'' είναι η ατάκα που θα σου πετάξουν οι περισσότεροι πρώην πολίτες της Ε.Σ.Σ.Δ.
Τράβα να διαβάσεις τι έκανε ο Γκορμπατσόφ κ τι σημαίνει περεστρόικα.
Επίσης μπορείς να δεις την ''τέταρτη ααδερφή'' Γραμμένο το 2001,από τον Γιάννους Γκλοβάσκι(δεν μιλάμε για κομμουνιστική παραγωγή).