Απορώ γιατί ακόμη καθόμαστε και ασχολούμαστε ως επίσημο Ελληνικό κράτος αλλά και ως Έλληνες πολίτες με το Κυπριακό.
Η Ελλάδα το καθήκον της το επετέλεσε βοηθώντας την Κύπρο να μπει στην Ευρωπαική Ένωση. Τώρα, το αν θέλει ο Χριστόφιας και ο κάθε Χριστόφιας να παραδώσει το νησί σε καθεστώς συγκυβέρνησης (εκ περιτροπής εναλλαγή Έλληνα-Τούρκου Προέδρου), χωρίς μάλιστα αξίωση για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής (σύμφωνα με την τελευταία εκδοχή του σχεδίου Ανάν που προωθείται ως πλαίσιο επίλυσης του προβλήματος), ποσώς θα έπρεπε εμάς τους Έλληνες πολίτες να μας ενδιαφέρει.
Η Κύπρος είναι κυρίαρχο κράτος και αν θέλει να βγάλει μόνη της τα ματάκια της ας τα βγάλει.
Εγώ μόνο θέλω να παραθέσω καποιες σκόρπιες σκέψεις μου με αφορμή και προηγούμενα post των φίλων εδώ μέσα.
1) Είπε ο Κύπριος φίλος παραπάνω να φύγουν οι στρατοί και να κάτσουν να τα βρούνε μόνοι τους. Θεμιτό αλλά εντελώς απλοικό για να μην το χαρακτηρίσω κάπως χειρότερα. Φίλε μου έχεις μήπως γνώση του όρου 'Φινλανδοποίηση" στην εξωτερική πολιτική???
Τι περιμένεις στα αλήθεια να συμβεί σε ένα αποστρατικοποιημένο κρατίδιο το απέχει 5 λεπτά από τις αεροπορικές βάσεις των Τούρκων και κανά μισάωρο μακριά από τον αποβατικό τους στόλο??? Αυτό που θα της συμβεί ονομάζεται δορυφοροποίηση και όχι λύση, επίλυση, ανεξαρτησία, επανένωση, συνομοσπονδία, ομοσπονδία κλπ κλπ. Ρώτα και τους καημένους τους Φινλανδούς. Πρέπει να είναι η μοναδική χώρα που ακόμη και σήμερα, 18 χρόνια μετά την κατάρρευση τησ ΕΣΣΔ χρησιμοποιεί ακόμη ΑΚ-47 ως ατομικό οπλισμό!!!!
Επίσης να δεις τι σόι business θά κάνετε με τον εκάστοτε εγκάθετο της Άγκυρας να σας κυβερνάει για 4 χρόνια κάθε φορά. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι....
2) Αδυνατώ να κατανοήσω ένα πολύ απλό. Όλες οι αριστερές πολιτικοί ιδεολογίες και οι κομματικοί-πολιτικοί φορείς τους κόπτονται για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κτλ και εμφνίζονται ως υπέρμαχοι και κήνσορες των δημοκρατικών ιδεωδών και μάλιστα κατακεραυνώνουν όλους τους υπόλοιπους που διαφωνούν μαζί τους ως φασίστες, ακροδεξιούς κτλ.
Και όμως οι μεγάλοι αριστεροί δημοκράτες του Χριστόφια ετοιμάζονται να συναινέσουν στην πιο βάναυση κατάλυση του βασικότερου πυλώνα της δημοκρατιίας,αυτού της ανοθευτης και ανεμπόδιστης έκφρασης της λαικής κυριαρχάις μέσω των εκλογών. Είναι όχι μόνο αντιδημοκρατρικό αλλά και εννοιολογικά ασύλληπτο ότι εν έτει 2008 σε ένα δημοκρατικό κράτος και κυβερνητικό σύστημα ο Πρόεδρος δεν θα εκλέγεται σύμφωνα με την εκπεφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, αλλά βάσει μιας συμφωνίας 8α πρέπει κατά ανάγκη να είναι Τουρκοκύπριος, θέλει δεν θέλει το εκλογικό σώμα. Αν αυτό δεν συνιστά ΄θψιστη μορφή φασισμού, τότε έχουμε χάσει κα΄θε αίσθηση πολιτικού μέτρου.
Και για άλλη μια φορά περίτρανα αποδεικνύεται πως οι αριστεροί είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί υποκριτές της ιστορίας αφού άλλα ευαγγελίζονται και άλλα πράττουν κατ' ουσία... Τα παραδείγματα μύρια όσα...
3) Πίσω από τις αφορμές πρέπει να ψάχνουμε πάντα τις αιτίες των πραγμάτων. Εν προκειμένω, αφορμή ήταν το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου, αλλά πραγματική αιτία ήταν η εκδικητικότητα των Άγγλων εναντίον των Ελληνο-κυπρίων για τον ξεσηκωμό και την ανεξαρτητοποίηση της νήσου. Οι Άγγλοι, αντί να παραδώσουν το νησί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, έβαλαν με τις συμφωνίες Ζυρίχης -Λονδίνου στο παιχνίδι απο το πουθενά κυριολεκτικά τους Τούρκους εφαρμόζοντας το προσφιλές σε αυτούς σπορ του 'διαίρει και βασίλευε'. έτσι όχι μόνο τιμωρούσαν τους Κύπριους για την ανεξαρτησία από την Αγγλία, αλλά και εξασφάλιζαν λόγο και επικυριαρχία για πολλά χρόνια ακόμη δρώντας ως επιδιαιτητές.
Μία δευτερεύουσα αιτία εντοπίζεται στην ακόρεστη δίψα του Μακαρίου για πολιτική εξουσία, εντελώς αδικαιολόγητη και ασυμβίβαστη βέβαια με το καθήκον του ιεράρχη. Ο άνθρωπος θαμπώθηκε από την εξουσία και ήθελε ανεξάρτητη Κύπρο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία και φιλοδοξία να κυβερνήσει ως Πρόεδρος της Κύπρου. Έτσι, έπαιξε μια χαρά, πρωτευόντως το παιχνίδι των Άγγλων και δευτερευόντως το παιχνίδι των Τούρκων. Αυτός φέρει προσωπικά ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την εισβολή, όταν καλούσε την Τουρκία να επέμβει στην Κύπρο για να περισώσει τι άραγε, την προσωπική του πολιτική εξουσία???
Ο άνθρωπος απεδείχθη ανοήτος και θλιβερός από τις ίδιες του τις πράξεις και είναι απορίας άξιο πώς τον αναφέρουν και ως εθνάρχη ακόμη...
Φυσικά, σε ένα τρίτο επίπεδο, ας μην λησμονήουμε και την προδοτική στάση τόσο των χουντικών, όσο και των ύστερων πολιτικών στο θέμα της Κύπρου (απόσυρση ελληνικής μεραρχίας και Αττίλας 2)Ας μην ξεχνούμε ότι η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη είχε και αυτή δικαίωμα επέμβασης στην Κύπρο όταν παγιώθηκε η Τουρκική εισβολή, το οποίο όμως δικαίωμα απεμπόλησε με την γνωστή φράση "η Κύπρος είναι μακριά".
4) Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της Κύπρου σήμερα πρέπει να εχει μόνο θεωρητική -ιστορική σημασία για εμάς ως Έλληνες, καθότι μία επίσκεψη στην Κύπρο μπορεί να αποδείξει κάλλιστα ότι οι Κύπριοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την υλική τους ευμάρεια παρά για οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά διαπίστωσα ότι και πολιτιστικά δεν είναι τόσο κοντά σε εμάς. Πιο καλά αγγλικά μιλάνε παρά ελληνικά, τα παιδιά τους τα στέλνουν πρωτίστως σε αγγλικά πανεπιστήμια, εξακολολουθούν να οδηγούν ανάποδα, να έχουν κοινοδίκαιο κτλ κτλ.
ΥΓ. Όσο για την Χρυσή Αυγή τα έχουμε ξαναπεί, ας μην επαναλαμβανόμαστε. όσο αντιδημοκράτες είναι αυτοί, άλλο τόσο είναι και κάτι μορφώματα του στυλ ΜΛ-ΚΚΕ και ΚΚΕ-ΜΛ κλπ που ευαγγελίζονται επαναστάσεις και δικτατορίες του προλεταριάτου. Αλλά είπαμε, το μεγαλείο της δημοκρατίας είναι ότι επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση γνώμης ακόμη και στον κάθε πικραμένο, όσο ακραίος και αντιδημοκράτης και να είναι.....