aunanisths
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Δεκ 2023
- Like
- 897
- Πόντοι
- 81
Το πας μακριά. Η διαφορά δύναμης υπάρχει και πρέπει να μας ανησυχεί. Εσύ αν ρίξεις μια μπουνιά σε μια γυναίκα μπορεί να τη σκοτώσεις επιτόπου αν είσαι ελάχιστα δυνατός. Αυτή το πολύ πολύ να σου κάνει μια μελανιά. Το ίδιο και χειρότερο συμβαίνει με τα παιδιά. Ένας βίαιος σύντροφος που σε δέρνει με το παραμικρό δεν είναι εύκολο να τον ξεκόψεις. Αν σε έχει κακοποιήσει σωματικά και συναισθηματικά για καιρό δεν είναι καθόλου απλό να φύγεις. Φοβάσαι ότι θα σε βρει όπου και να πας. Και υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά. Σε αυτό το κομμάτι πονάμε άπαντες. Και φταίει κυρίως η έλλειψη του κοινωνικού κράτους και της δικαιοσύνης. Πχ αν έναν τέτοιο τον έστελναν παρέα με τίποτα ισοβίτες για γιουσουφάκι θα του κοβόταν η όρεξη για ξύλο. Αλλά βλέπεις τους συλλαμβάνουν και μετά τους αφήνουν ελεύθερους να συνεχίσουν το ξύλο.
Εδώ έρχεται τώρα η σαπίλα των φεμιναζί και φωνάζει - τσουβαλιάζει. Γιατί κακός ο δολοφόνος αλλά κακός και ο άλλος που δε θέλει η γυναίκα του να πηδιέται και τάχα μου την καταπιέζει. Μεγαλώνει τα παιδιά σε τοξικό πατριαρχικό περιβάλλον κτλ. Και τι ζητάει ο άλλος; Να μη μπαινοβγαίνουν οι γαμιάδες στο σπίτι μπροστά στα παιδιά.
Η διαφορά δύναμης είναι σχετικά απλή.
Σε δολοφονία ο νεκρός είναι ο αδύναμος. Ο δολοφόνος είναι ο δυνατότερος. Αν η κυρά Φρόσω ρίξει στον Μαικ Ταίσον με το δίκανο, ο Μαικ Ταίσον είναι πιο αδύναμος, έχει αδυναμία στις σφαίρες. Η Φρόσω είναι πιο δυνατή, κρατάει δίκανο.
Αυτό είναι επιχειρηματολογία του κώλου της φάσης να κάτσεις να φας 10 σφαίρες από 36αρι γιατί πονάνε λιγότερο από μια από 45αρι.
Ας πάνε gym να προπονούνται να κάνουν βάρη ν'αποκτήσουν περισσότερο upper body strength, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
Δεν έχουν ούτε όλοι οι άνδρες μεταξύ τους ίδια σωματική δύναμη κι εγώ στα 165 άμα πάω να κολλάω μαγκιές σε 1,90 μπράβο έξω απ'το στριπ και φάω μπουκέτο όλη η ευθύνη θα πέσει επάνω μου και θα πουν όλοι "Που πας, μαλάκα?!".
Έχουμε μεγαλώσει 3 αδέρφια κι ένας πατέρας με ψυχωτική μάνα και κάτι τύποι μας λέγανε "Σιγά, γυναίκα είναι, πόσο δυνατά μπορεί να βαράει" ή "Εσείς φταίτε που δεν την ακούτε" ή "Έχει ψυχολογικά και ορμονικά".
Έχω φάει γαμημένο πιάτο στο κεφάλι στα καλά καθούμενα 12 χρονών επειδή δεν κλείδωσα με σύρτη και "θα μπούνε κλέφτες". Στα 80s, που οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν με ανοιχτές πόρτες.
Σου είπα, καταλαβαίνω λες αυτές τις δικαιολογίες. Δεν φταις εσύ, φταίει ο πούτσος που είναι συνδεδεμένος με τον αυτόματο πιλότο στον εγκέφαλο. Κι εγώ έτσι ήμουν κάποτε. Κάποια στιγμή θα μεγαλώσεις και θα σου περάσει κι εκεί θ'αρχίσεις να'χεις στιγμές διαύγειας.