Να λοιπόν που επαληθεύτηκα....
Το τηλέφωνο πλέον δεν λειτουργεί, όπως είπε κι ένας συναγωνιστής πιο πάνω. Οπότε, όποιος την πάτησε την πάτησε. Πάμε για άλλα...
Επειδή έχω γνωρίσει απατεώνες με τέτοιο γραφείο, σας λέω πως "η μπίζνα" είναι πολύ απλή στο στήσιμό της.
Συνήθως το γραφείο ανοίγει κάπου στα Χαυτεία στο κέντρο της ΑΘήνας. Εκεί υπάρχουν ολόκληρες πολυκατοικίες που έχουν από 60 έως 100 μικρά γραφεία η κάθε μία προς ενοικίαση, με πολύ μικρό μίσθωμα. Οι απατεώνες επιλέγουν την πολυκατοικία που θα νοικιάσουν με πολλή προσοχή: κάποιοι όροφοι της πολυκατοικίας να είναι μισθωμένοι από Δημόσιες Υπηρεσίες.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά το θύμα είναι πιο δεκτικό στην απάτη, όταν μπαίνει σε κτίριο που στεγάζει και μια δημόσια υπηρεσία.
Ένα τηλέφωνο, μια μοκέτα πρόχειρα τοποθετημένη, δύο πολυτελή γραφεία με αναπαυτικά καθίσματα συνεργασίας και μια συνδεση ίντερνετ σήμερα.
Διαφήμιση παλιότερα σε περιοδικά, σήμερα η απάτη κοστίζει φτηνότερα μέσω του freelist ή άλλων σάιτ που μπαίνει πολύς κόσμος να ψαχτεί.
Οικογενειακή επιχείρηση....
Ο απατεώνας που γνώρισα εγώ, τα χε φτιάξει με μια κωλοπετσωμένη τύπισσα ηλικίας γύρω στα 40 - 45. Η κόρη της (κάπου στα 20) εκτελούσε χρέη τηλεφωνήτριας, το ζευγάρι αναλαμβανε το "ψηστήρι" του πελάτη.
Η απάτη πολύ έξυπνα στημένη. Φωτογραφίες γυναικών μπορείς να προμηθευτείς από παντού, για να φτιάξεις ένα αξιόλογο μπουκ
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τις φωτογραφίες που βγάζουν οι φωτογράφοι στα μπουζούκια ή στους γάμους και στα βαφτίσια που πάτε, και δεν τις αγοράζετε, τι τις κάνουν μετά?
Για σκεφτείτε το λίγο....
Ο "δικός" μου απατεώνας ζούσε για να κάνει απάτες. Ήταν στο αίμα του, είχε γεννηθεί γιοα αυτό.
Πήγαινε διακοπές κι έπαιρνε μαζί του φωτογραφική μηχανή κι ένα λαπτοπ... Πήγαινε σε μια ωραία κοπέλα τουρίστρια (συνοδευμένη ή μη αδιάφορο) και της ζητούσε να τον τραβήξει φωτογραφία μαζί με την κωλοπετσωμένη φίλη του. Μετά, με το πρόσχημα πως ήθελε να την ευχαριστήσει, της ζητούσε να την τραβήξει κι αυτός μια φωτογραφία δίπλα στην γυναίκα του, με σκοπό να της την στείλει μετά εκτυπωμένη, με δικά του έξοδα ταχυδρομικώς!
Ούτε μία κοπέλα από αυτές δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα αποτελούσε με αυτόν τον τρόπο μέσο απάτης.
Ο τύπος εκτύπωνε τις φωτογραφίες, κι έδειχνε την κοπέλα χαλαρή δίπλα στην γυναίκα του στο υποψήφιο θύμα, λέγοντας πόσο καλή κοπέλα είναι και πόσο διακριτική και "να εδώ με την γυναίκα μου είμαστε μαζί διακοπές στη Μύκονο" και άλλα τέτοια ευτράπελα....
Δεν μπορειτε να φανταστείτε πόση επιτυχία είχε... Σε τρείς μήνες μέσα (τόσο κρατάνε περίπου αυτά τα γραφεία) είχε αρπάξει από αφελείς κάπου 15 εκ. δραχμές τότε. Με κόστος μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δραχμές, που κόστιζε η ενοικίαση του γραφείου, ο εξοπλισμός και η διαφήμιση...
Όταν η επιχείρηση άρχιζε να "βρωμάει" απάτη με τηλεφωνήματα αγανακτισμένων που δεν είχαν βγει ούτε ένα ραντεβού, τότε ήταν ώρα να την κάνουν....
Τα πράγματα φορτώνονταν από το γραφείο σε φορτηγό μια Κυριακή απόγευμα και φυλάσσονταν μετά σε μια αποθήκη λίγο πιο κάτω από τον σταθμό Λαρίσης.
Το ενοικιαστήριο του γραφείου γινόταν με πλαστή ταυτότητα, το ίδιο και η σύνδεση τηλεφώνου.
Παύση "εργασιών" τριών τεσσάρων μηνών, όπου στηνόταν η επόμενη δουλειά στη Θεσσαλονίκη... και φτου κι απο την αρχή....
Ελάτε να με πείσετε τώρα εμένα πως πραγματικά υπάρχουν γραφεία που κάνουν τίμια αυτήν τη δουλειά....