παει αυτο τον χυσαμε και τελειωσαμε, εχουμε και νεα συζητηση, ο βολταιρος ο αμερικλανος να διορθωνει τα στελεχη της cisco σε θεματα προφορας
λοιπόν.
επειδή θα εμφανιστουν διάφορα σαββούρια πάλι να μου πουν για την ξερολίασή μου (σαν τον μαλάκα περί στατιστικής και μαθηματικών χθες) πρόχειρα:
1.
όσοι γιάνκηδες ινστρούχτορες (instructors) ελληνιστί δασκάλοι μου έκαμαν μάθημα όταν έπρεπε να συνεννοηθούμε το ρούτερ που έλεγα δεν το καταλάβαιναν.
στην πορεία τους άκουσα να λένε ράουτερ και κατάλαβα ότι κάτι δεν παει καλά και έτσι άρχισα να αναρωτιέμαι τι με μάθαινε χρόνια ολάκερα ο γηγενής άγγλος φιλόλογς του κέμπριτζ στο σκολείο.
αμεσα τον πήρα τηλέφωνο τότετες έχοντας πάθει κρίση γνώσεων να μάθω πώς διάλο τα γιάνκια το λένε ραουτερ.
πρόχειρα επειδή ακόμα και στα αγγλικά υπάρχουν κανόνες προφοράς τις οποίες μαλάκες έλληνες δε μαθαίνουν ΠΟΤΕ στο στρατηγάκη πάμε μια γύρα....
ποιά η διαφορά του scout απ το route και το root ή flout ?
ποιά η διαφορά προφοράς στο scatter απ το scater?
ποιά η διαφορά του beach απ το bitch?
ποιά η διαφορά του piss απ το Peace?
σπάνια θα βρεις μαλάκα έλληνα να την ξέρει και κατά συνέπεια να την προφέρει.
ένας απο τους λόγους που οι αγγλοι καταλαβαίνουν ότι δεν είσαι νέιτιβ σπικερ είναι η παραπάνω.
ο τσολιάς (ο γνωστός μας φοιτητής που κόβω τομπούτσο μου ότι δεν έχει πατήσει ούτε αγγλία ούτε αμερική) είπε ακριβώς το αντίθετο.....
στο ηνωμένο βασίλειο λοιπόν το router είναι ρούτερ. σε πολλές πολιτείες της αμερικής είναι ράουτερ όπως και άλλους σοδομισμούς που έχουν τ αμερικάνια στην αγγλική γλώσσα όπως το center και ουχί το σωστό centre.
βεβαίως εάν λχ πας ηπα και πεις θέλω 2 ριτέρνς θα σε στείλουν πίσω στην ελλάδα.
κλείνοντας οι διαφορές των αμερικαν ινγκλις και των μπριτισ ινγκλισ είναι περίπου όσες των ελληνικών απ τα ελληνοκυπριακά ειδικά στις νόιτες πολιτείες των ηπα όπου λχ ένας βρεττανός σερ παίζει να μην καταλάβει ούτε τις οδηγίες για να φτάσει στον προορισμό του.
για να τηρούμε βεβαίως τους τύπους η αγγλική γλώσσα είναι γλώσσα του πουστόνησου και κατ΄ επέκταση οι αλλαγές των κολονις δεν είναι οι σωστές. Σωστό κάτι είναι μόνο στα roots του ανεξαρτήτως των routes που ακολούθησε για να καταλήξει ράουτ.