Νέα

Ιστορίες για αναζητήσεις χαμένων θησαυρών, χρυσές λίρες και ανιχνευτές μετάλλων/χρυσού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mourganarxis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 63
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Είστε χρυσοθήρας; Έχετε ασχοληθεί κάποια στιγμή;

• Ναι

Ψήφοι: 3 6,7%
  • Όχι

Ψήφοι: 28 62,2%
  • Το σκέφτομαι

Ψήφοι: 10 22,2%
  • Περιστασιακά

Ψήφοι: 4 8,9%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    45

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.141
Πόντοι
3.346
Οι περισσοτερες απο αυτες τις ιστοριες ειναι τριχες. Απιστευτοι μυθοι. Ενδεικτικα αναφερω 2 παραδειγματα. 1, τον υποτιθεμενο θησαυρο του Ανδρουτσου και 2, τις περιβοητες λιρες του Καραγιωργη. Ποτε δεν βρεθηκε τιποτα.
Ειχα εναν γνωστο που εδωσε 2 φορες χρηματα για μηχανηματα και τα βαλε μην πω που
Ενα 3ο περιστατικο ειναι και δυσαρεστο. Ηταν κατι αδελφια που πεθαναν σε μια σπηλια, σ ενα λαγουμι ψαχνοντας εναν και καλα θησαυρο. Δεν θυμαμαι περιοχη, πριν λιγα χρονια εγινε, πεθαναν απο ελλειψη οξυγονου
Τυπε εχει φτιαχτει κοσμος και κοσμακης..
απλα τα εχουν κανει σκουπα σχεδον ολα..και οσα υπαρχουν μονο καταλαθος θα βρεθουν.

Αλλο σκηνικο που ξερω απο 60αρι τωρα.
Ο παππους του που τον σκοτωσαν σε ενεδρα τα κουμουνια..ειχε παρα πολλες λιρες, πριν τον καθαρισουν ειχε θαψει αρκετες απο αυτες σ ενα χωραφι, ο γιος του και πατερας του γνωστου μ. ηξερε την τοποθεσια.. πηγε τα βρηκε και αγορασε πολλα οικοπεδα..βεβαια αργοτερα τα πουλησε γιατι ηταν λιγο τζογαδορος και επινε :grin: παρολα αυτα ο γνωστος μ και τα αδερφια του εχουν ολοι απο ενα σπιτι και αρκετα μετρητα.. μια ζωη μεροκαματιαρηδες ολοι τους. Φανταστειτε τωρα ποσες λιρες ειχε αφησει ο παππους! τοτε τα ειχε απο τους τουρκους και καταφερε να μην του τα παρουν οι ναζι.. μιλαμε για μορφη ο μπαρμπας, αλλα τον ειχαν βαλει στο ματι τα κουμουνια και μια μερα που δεν ειχε αλλους μαζι, τον φαγανε πισωπλατα.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.935
Πόντοι
6.946
Συγγενείς, είχαν κρύψει/έθαψαν μεγάλο θησαυρό στην σφαγή του 1922, όταν έτρεχαν να σωθούν. Δεν τόμησαν ποτέ να πάνε στα βάθη της Τουρκίας να δούνε αν υπάρχει ή τα βρήκαν, λέτε να γυρνούσαν πίσω ζωντανοί, σίγουρα όχι.

Άχθος Αρούρης

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Απρ 2021
Κριτικές
65
Like
20.403
Πόντοι
14.936
Check...
20220418125845_chamenoi_thisayroi_stin_ellada.jpeg

20200219113114_anazitontas_thrylikous_thisayrous.jpeg

006.5813.jpg

OP
OP
mourganarxis

mourganarxis

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2023
Like
244
Πόντοι
21
Από κουβέντες και συζητήσεις επί του καφενείου(είναι ωραίο κομμάτι και αυτό και άλλος ένας λόγος που ξεκίνησα) εχουνε βρεθεί τα ευκολα.

redtattoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Απρ 2021
Like
1.288
Πόντοι
201
Τυπε εχει φτιαχτει κοσμος και κοσμακης..
απλα τα εχουν κανει σκουπα σχεδον ολα..και οσα υπαρχουν μονο καταλαθος θα βρεθουν.

Αλλο σκηνικο που ξερω απο 60αρι τωρα.
Ο παππους του που τον σκοτωσαν σε ενεδρα τα κουμουνια..ειχε παρα πολλες λιρες, πριν τον καθαρισουν ειχε θαψει αρκετες απο αυτες σ ενα χωραφι, ο γιος του και πατερας του γνωστου μ. ηξερε την τοποθεσια.. πηγε τα βρηκε και αγορασε πολλα οικοπεδα..βεβαια αργοτερα τα πουλησε γιατι ηταν λιγο τζογαδορος και επινε :grin: παρολα αυτα ο γνωστος μ και τα αδερφια του εχουν ολοι απο ενα σπιτι και αρκετα μετρητα.. μια ζωη μεροκαματιαρηδες ολοι τους. Φανταστειτε τωρα ποσες λιρες ειχε αφησει ο παππους! τοτε τα ειχε απο τους τουρκους και καταφερε να μην του τα παρουν οι ναζι.. μιλαμε για μορφη ο μπαρμπας, αλλα τον ειχαν βαλει στο ματι τα κουμουνια και μια μερα που δεν ειχε αλλους μαζι, τον φαγανε πισωπλατα.
Αυτο που λες ειναι τελειως αλλο, εαν το καταλαβαινεις. Αυτος ειχε, το ξερε ο γιος του κλπ κλπ. Καμια σχεση. Επισης, κρατα πισινες στο τι λενε. Αποκλειεται να ειχε τοσες λιρες για ολα αυτα. Με την καμια!
Αλλα ηθελε να κρυψει μαλλον.
Αλλα και αληθεια να λεγε, ειναι 1 στους ποσους; αγγουρια εχει φτιαχτει πολυς κοσμος. Μυθοι!

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.417
Πόντοι
456
Θα σας πω μία μικρή ιστορία που μου την είπε η μάνα μου, πριν χρόνια...Κανείς δεν ξέρει αν αληθεύει όντως.
Στο χωριό που μεγάλωσε, αρχές δεκαετίας του 1980 ήταν παντρεμένη μία ξαδέρφη της, με κάποιον μικροαγρότη. Φτώχεια με το τσουβάλι κοινώς...Ο αγρότης άνοιξε ένα βενζινάδικο, παίρνοντας δανεικά από ένα συγγενή του...Έτσι είπε τουλάχιστον. Ξαφνικά, άρχισε να εμφανίζει χρήμα από το πουθενά, άνοιξε και καφενείο, έκανε ανακαίνιση το σπίτι, άρχισε να χτίζει και διώροφο πιο δίπλα, αγόρασε χωράφια...
Ένα βράδυ, ήρθε ένα αυτοκίνητο με αθηναικές πινακίδες και ο οδηγός πήγε στο βενζινάδικο για να βάλει βενζίνη, όμως ο σκοπός του ήταν άλλος. Αφού ήρθε σε λογομαχία με το βενζινά, προσπάθησε να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητο. Το επεισόδιο έληξε, αφού ο οδηγός έφυγε μετά από λίγο.
Οι κακές γλώσσες είπαν, ότι ο οδηγός, όπως και ο μικροαγρότης, ήταν γιοί, ατόμων που ανήκαν στην ίδια ομάδα ανταρτών και είχαν κρύψει σεντούκι με λίρες, από πλιάτσικο που έκαναν την εποχή του εμφυλίου. Ο μικροαγρότης όμως πήγε πρώτος και πήρε τις λίρες από το σημείο που ήταν θαμένες, χωρίς να θέλει να τις μοιραστεί φυσικά. Και ήρθε ο τύπος από την Αθήνα να ζητήσει το μερίδιο του πατέρα του...
Πάντως αμφιβάλλω πολύ αν υπάρχουν πλέον τέτοιου είδους θησαυροί ακόμα. Σίγουρα θα τους έχουν πάρει, όσοι ήξεραν πράγματα.

• Like
Αντιδράσεις: FARAW

Zelda11

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2024
Like
669
Πόντοι
81
Σόγια φέρανε από τη σφαγή στην Μ. Ασία. Τότε έδιναν οικόπεδα στις γύρω περιοχές της Θεσσαλονίκης για πενταροδεκαρες, ειδικά στην Χαλκιδική. Μέχρι να φτάσουμε στη δική μου γενιά πάπαλα όλες. Πήρα τ @@ μου, μόνο κάτι σοκολατένιες φερερο ροσερ μου δώσανε και ήταν και ληγμένες...

Έχει τυχερούς νέους εκεί έξω. Τον βλέπεις αξυριστο, λορδωση, με μια κλώσσα δίπλα του να φοράει αυτά τα καμπαρντινέ παλτά λες και θα ψηλώσει έτσι, με δυο μωρά στις κούνιες, αυτός να τα σέρνει όπως σέρνουν τα Π οι γέροι, αυτή με μια τυρόπιτα στο χέρι και ένα γυαλί σαν το Vision της Apple, 11 το πρωί Τρίτης. Και αναρωτιέσαι, αυτοί οι άνθρωποι τι κάνουν...

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Έχει τυχερούς νέους εκεί έξω. Τον βλέπεις αξυριστο, λορδωση, με μια κλώσσα δίπλα του να φοράει αυτά τα καμπαρντινέ παλτά λες και θα ψηλώσει έτσι, με δυο μωρά στις κούνιες, αυτός να τα σέρνει όπως σέρνουν τα Π οι γέροι, αυτή με μια τυρόπιτα στο χέρι και ένα γυαλί σαν το Vision της Apple, 11 το πρωί Τρίτης. Και αναρωτιέσαι, αυτοί οι άνθρωποι τι κάνουν...
Ζουν απ τα ενοίκια.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.747
Πόντοι
2.356
Θα σας πω μία μικρή ιστορία που μου την είπε η μάνα μου, πριν χρόνια...Κανείς δεν ξέρει αν αληθεύει όντως.
Στο χωριό που μεγάλωσε, αρχές δεκαετίας του 1980 ήταν παντρεμένη μία ξαδέρφη της, με κάποιον μικροαγρότη. Φτώχεια με το τσουβάλι κοινώς...Ο αγρότης άνοιξε ένα βενζινάδικο, παίρνοντας δανεικά από ένα συγγενή του...Έτσι είπε τουλάχιστον. Ξαφνικά, άρχισε να εμφανίζει χρήμα από το πουθενά, άνοιξε και καφενείο, έκανε ανακαίνιση το σπίτι, άρχισε να χτίζει και διώροφο πιο δίπλα, αγόρασε χωράφια...
Ένα βράδυ, ήρθε ένα αυτοκίνητο με αθηναικές πινακίδες και ο οδηγός πήγε στο βενζινάδικο για να βάλει βενζίνη, όμως ο σκοπός του ήταν άλλος. Αφού ήρθε σε λογομαχία με το βενζινά, προσπάθησε να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητο. Το επεισόδιο έληξε, αφού ο οδηγός έφυγε μετά από λίγο.
Οι κακές γλώσσες είπαν, ότι ο οδηγός, όπως και ο μικροαγρότης, ήταν γιοί, ατόμων που ανήκαν στην ίδια ομάδα ανταρτών και είχαν κρύψει σεντούκι με λίρες, από πλιάτσικο που έκαναν την εποχή του εμφυλίου. Ο μικροαγρότης όμως πήγε πρώτος και πήρε τις λίρες από το σημείο που ήταν θαμένες, χωρίς να θέλει να τις μοιραστεί φυσικά. Και ήρθε ο τύπος από την Αθήνα να ζητήσει το μερίδιο του πατέρα του...
Πάντως αμφιβάλλω πολύ αν υπάρχουν πλέον τέτοιου είδους θησαυροί ακόμα. Σίγουρα θα τους έχουν πάρει, όσοι ήξεραν πράγματα.
Παρότι λέγονται συχνά τέτοιες ιστορίες πρακτικά απίθανο να ισχύουν. Τα αρχαία είναι η συνηθέστερη περίπτωση. Ειδικά για αγρότες. Τα ξεθαβουν πάνω στη δουλειά και οι επιλογές είναι δύο. Είτε τα ξαναθαβουν για να μη τους δεσμεύσει τα χωράφια η αρχαιολογική είτε τα πουλάνε νύχτα, σε Αθηναίους που κάνουν καταδρομικές σε χωριά.
Δύο τέτοιες περιπτώσεις ξερω που έλεγαν για λίρες αλλά τελικά ηταν αρχαία. Τον έναν τον έπιασαν μετά από χρόνια και έκανε και μερικά χρόνια φυλακή.

OP
OP
mourganarxis

mourganarxis

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2023
Like
244
Πόντοι
21
Παρότι λέγονται συχνά τέτοιες ιστορίες πρακτικά απίθανο να ισχύουν. Τα αρχαία είναι η συνηθέστερη περίπτωση. Ειδικά για αγρότες. Τα ξεθαβουν πάνω στη δουλειά και οι επιλογές είναι δύο. Είτε τα ξαναθαβουν για να μη τους δεσμεύσει τα χωράφια η αρχαιολογική είτε τα πουλάνε νύχτα, σε Αθηναίους που κάνουν καταδρομικές σε χωριά.
Δύο τέτοιες περιπτώσεις ξερω που έλεγαν για λίρες αλλά τελικά ηταν αρχαία. Τον έναν τον έπιασαν μετά από χρόνια και έκανε και μερικά χρόνια φυλακή.
Τα αρχαία ειναι επικίνδυνα διότι στην πωληση δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις.
Γνωστός μου βρέθηκε στο κρατητήριο μετά από απόπειρα πωλησης κάποιου αρχαίου αντικειμένου σε ασφαλίτες μαζί με έναν από τους μεγαλομεντορες της περιοχηςαλλα την γλυτωσαν στο παρα πεντε.
Άποψη μου. Με αρχαία δεν ασχολουμαι .

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.747
Πόντοι
2.356
Τα αρχαία ειναι επικίνδυνα διότι στην πωληση δεν ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις.
Γνωστός μου βρέθηκε στο κρατητήριο μετά από απόπειρα πωλησης κάποιου αρχαίου αντικειμένου σε ασφαλίτες μαζί με έναν από τους μεγαλομεντορες της περιοχηςαλλα την γλυτωσαν στο παρα πεντε.
Άποψη μου. Με αρχαία δεν ασχολουμαι .
Σε όλες τις παράνομες δουλειές έχει αυτό το ρίσκο.
Κι έχει και κάτι τζιμανια ραβδοσκοπους που βγάζουν μεροκάματο με αυτές τις δουλειές. Αν και είναι παπατζηδες.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.417
Πόντοι
456
Δεν το βλέπω πιθανό, γιατί δεν είναι από τις περιοχές που βρίσκονται αρχαία.
Συνήθως κάτι τούρκικα νομίσματα έβρισκαν, που δεν είναι και ιδιαίτερης αξίας.
Κανείς δεν ξέρει όμως, μπορεί να είναι και αυτό που λες εσύ.

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.417
Πόντοι
456
Σε όλες τις παράνομες δουλειές έχει αυτό το ρίσκο.
Κι έχει και κάτι τζιμανια ραβδοσκοπους που βγάζουν μεροκάματο με αυτές τις δουλειές. Αν και είναι παπατζηδες.
Εγώ έχω δει ραβδοσκόπο, που βρίσκει νερό όμως.
Δεν ήξερα ότι βρίσκουν και άλλα αντικείμενα.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.938
Πόντοι
6.166
Τελη δεκαετια 1980 αρχες και 1990 ειχα φιλο που πρωτο εφρνε ανιχνευτες μεταλλων .Χοντρη κονομα ο τυπος πηγαινε σε σπιτια και εκανε παρουσιαση του μηχανηματος σαν τα ταπερ , κατσαρολες κλπ καποτε που εκαναν στις νοικοκυρες .Ειχε παει και αυτος σε ανασκαφες αλλα μου ειχε πει οτι ειχαν βρει κατι λιγα απο τυχη για αλλο πηγαιναν και σε αλλο επεσαν με λιγα λογια.

0x0

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2020
Like
300
Πόντοι
21
Δεν ξέρω από τέτοια, αυτό ξέρει κανείς??

Συνημμένα

• IMG_20240303_135520.jpg
    IMG_20240303_135520.jpg
    135,8 KB · Εμφανίσεις: 23

tsigkoleletos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Ιαν 2024
Κριτικές
17
Like
2.031
Πόντοι
506
παπαρια...

το πολυ πολυ να εκανε ντιλ ηρωινης το 1980... και οι ασχετοι σου λενε (που να ξεραν και απο ναρκωτικα) οτι βρηκε λιρες... αφου δε μπορουσαν να δικαιολογησουν τον ευκολο και ανεξηγητο πλουτισμο....

λιγοι λαθρεμπορες καναν καριερα απο το 60 και μετα νομιζεις?

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.417
Πόντοι
456
παπαρια...

το πολυ πολυ να εκανε ντιλ ηρωινης το 1980... και οι ασχετοι σου λενε (που να ξεραν και απο ναρκωτικα) οτι βρηκε λιρες... αφου δε μπορουσαν να δικαιολογησουν τον ευκολο και ανεξηγητο πλουτισμο....

λιγοι λαθρεμπορες καναν καριερα απο το 60 και μετα νομιζεις?
Εγώ σου είπα ιστορία που άκουσα, τίποτα παραπάνω.
Τώρα, αν έβγαλε και τη γυναίκα του στο κλαρί και έκανε λεφτά, δεν ξέρω αδερφέ.
Εγώ πάλι σκέφτομα απλά: Αν δεν υπάρχει τίποτα θαμμένο, γιατί τότε είναι απαγορευμένο χόμπυ από το κράτος;
Οέο; Γιατί το κράτος ΠΡΕΠΕΙ να δώσει άδεια να ψάξεις;

OP
OP
mourganarxis

mourganarxis

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2023
Like
244
Πόντοι
21
Εγώ σου είπα ιστορία που άκουσα, τίποτα παραπάνω.
Τώρα, αν έβγαλε και τη γυναίκα του στο κλαρί και έκανε λεφτά, δεν ξέρω αδερφέ.
Εγώ πάλι σκέφτομα απλά: Αν δεν υπάρχει τίποτα θαμμένο, γιατί τότε είναι απαγορευμένο χόμπυ από το κράτος;
Οέο; Γιατί το κράτος ΠΡΕΠΕΙ να δώσει άδεια να ψάξεις;
Σωστοοος ο παιχτης!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom