Επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι μέχρις ενός σεβαστού βαθμού καταλαβαίνω τι συμβαίνει γύρω μου σε κοινωνικό επίπεδο !!
Και όχι μόνο σε κοινωνικό !! Και σου γράφει κάποιος που γενικά θεωρείται επαγγελματικά και οικονομικά αρκετά αν όχι ιδιαίτερα επιτυχημένος.
Είσαι πεπεισμένος για την "εκμεταλευτική" φύση της πλειοψηφίας των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία. Και ίσως σε μεγάλο βαθμό θα συμφωνήσω μαζί σου.
Όμως εδώ δεν μιλάμε για την πλειοψηφία των τσόκαρων που μας περιστοιχίζουν. Δεν μιλάμε για τα σαχλοκούδουνα που θεωρούν επαγγελματική επιτυχία το να γίνουν αρχικά γλάστρες σε πρωινάδικο και αργότερα μια καινούργια καινούργιου !!
Ούτε για τα μεταμοντέρνα μαλακοτσιμπουκώματα που ονειρεύονται πλούσια διαζύγια η διαθήκες από τα βλαμένα και συναισθηματικά ανάπηρα ναυάγια που πέφτουν στα δίχτυα τους.
Εδώ μιλάμε για την ξεχωριστή την ιδιαίτερη την αλλιώτικη την εξωτική την την την... γυναίκα στα δικά σου μάτια, που θα για κάποιο περίεργο λόγο θα κινητοποιήσει στο άδυτο της ψυχής σου μια ακατανόητη, πανέμορφη αλλά και επώδυνη διαδικασία.
Ο έρωτας έχει το στοιχείο της εξατομικευμένης μοναδικότητας. Και εσύ προσπαθείς να τον "ερμηνεύσεις" και να τον κρίνεις με στοιχεία κοινωνικής στατιστικής.
Προσπάθησε να εξηγήσεις με λογικούς όρους γιατί σε κάποιους αρέσουν τα γεμιστά και σε κάποιους όχι. Έχεις τις ίδιες πιθανότητες.
Εμφανίσεις την προσωπική αυτοβελτίωση του άντρα σε οικονομικό κυρίως επίπεδο σαν το "άγιο δισκοπότηρο". Εχω τις αμφιβολίες μου για αυτό, αλλά ακόμη και αν έχεις δίκιο, με ποιό τρόπο θα εμποδίσει ο έρωτας την γενικότερη αυτοβελτίωση κάποιου ανθρώπου ??
Τα δικά μου δεδομένα δείχνουν ότι ο έρωτας ενισχύει καταλυτικά τις σύμφυτες τάσεις ενός ανθρώπου. Αν κάποιος είναι από χαρακτήρα και φύσης αρνητικός θα τον φτάσει στην καταστροφή. Αν είναι θετικός και δημιουργικός θα επιταχύνει εκθετικά την ανάπτυξή του σε όλους τους τομείς. Εχω προσωπικά δεδομένα από το περιβάλλον μου για αυτό. Πίστεψέ με.
Θα συμφωνήσω μαζί σου στη πλατωνική σου άποψη περί επαίοντος.
Όμως ξέρεις πια είναι η πεμπτουσία της βλακείας ?? Να πιστεύεις ότι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια, ότι είσαι δηλαδή επαίων ενώ κοιμάσαι όρθιος.
Ο Charles bukowski έγραψε " Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, οι ηλίθιοι είναι γεμάτοι σιγουριά".
Και επειδή από τον Πλάτωνα ως τον bukowski διήνυσα μεγάλη απόσταση, θα σου πώ κάτι πιο λαϊκό.
Ο βαθύτερος λόγος που όταν κάποιος καράβλαχος βρεθεί σε μια high class δεξίωση μπροστά σε ένα μπουφέ με εδέσματα δοκιμάζει μόνο τις ελιές, ξέρεις ποιος είναι ???
Ο ΦΟΒΟΣ ΦΙΛΕ.
Δεν υπαινίσομαι κάτι προσωπικό. Αλλά το να απορρίπτει κάποιος εκ του συλλήβδην κάτι που δεν έχει δοκιμάσει, δέν έχει γνωρίσει, δεν έχει αισθανθεί και βιώσει, δεν παραπέμπει σε επαίοντα.
Να είσαι καλά !! Και να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Πάνω από όλα αυτά σε αυτοβελτιώνουν !! Παντοϋ !!