Νέα

Φτηνή θέρμανση - pellet?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgos.k
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 47
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.317
Πόντοι
5.006
δεν είναι φθηνη...με εχει στειλει κουβα η ΒΑΚ ΠΕΛΕΤΣ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 0 - 2 και εχασα ένα τριανταρι... :'(

dk1000

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2017
Κριτικές
1
Like
22
Πόντοι
0
βακε υπερυθρες

theo30gr

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
15
Πόντοι
0
καλησπερα φιλε μου
Μενω Αθηνα, εχω βαλει σομπα πελλετ ΑΕΡΑ (υπαρχει και νερου) σε διαμερισμα για θέρμανση. Την εχω 4 χρονια. ΠΕρσι εβγαλα ολο το χρονο με 300 ΕΥΡΩ οπου αναβε απο το απογευμα 5 μεχρι το βραδυ 12 και ΣΚ απο το μεσημερι...

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες ρωτα. Εχει τα υπερ... εχει ομως και κατα...

Τιποτα δεν ειναι τελειο

VILLAGE

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
154
Πόντοι
16
καλησπερα φιλε μου
Μενω Αθηνα, εχω βαλει σομπα πελλετ ΑΕΡΑ (υπαρχει και νερου) σε διαμερισμα για θέρμανση. Την εχω 4 χρονια. ΠΕρσι εβγαλα ολο το χρονο με 300 ΕΥΡΩ οπου αναβε απο το απογευμα 5 μεχρι το βραδυ 12 και ΣΚ απο το μεσημερι...

Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες ρωτα. Εχει τα υπερ... εχει ομως και κατα...

Τιποτα δεν ειναι τελειο

πες μασ τα κατα

VILLAGE

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2008
Κριτικές
1
Like
154
Πόντοι
16
Εχει νόημα να καις ξυλόσομπα γιατί έχεις τσάμπα ξύλα στο χωράφι σου. Να αγοράσεις πελλετ δεν ξέρω αν σε συμφέρει.  Μεγάλο κόστος και μικρός βαθμός απόδοσης - καλυτερος λίγο από του ξύλου. Βάλε Αντλίες Θερμότητας. Μπες στο "εξοικονόμηση κατ'οίκον" . Δώσε ώθηση στην οικονομία και λεφτά στις τράπεζες.

γεωθερμια...εχει χωρο...και να δωσει καλη ωθηση στην οικονομια

Dynamics

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2009
Like
141
Πόντοι
16
σαν την ξυλοσομπα με μαντεμι τιποτα...μενω σε χωριο με αρκετο κρυο που βαραει ευκολα -10!οτι και να εβαλα μολις εσβηνε σε μια ωρα ειχα παγωσει..αντιθετα με την σομπα ειχα ζεστη εως την αλλη μερα!Μονοκατοικια,πετρινο με καλη μονωση και σκεπη μετρια μονωση
για τον φιλο που ειπε οτι εβγαλε χειμωνα με 300 ευρω μην υπολογιζεις..παιζει ρολο που μενει και ποσο χειμωνα κανει στην περιοχη που εισαι επισης και σε τι σπιτι εισαι..εδω που μενω τετοια εποχη το βραδυ εχει 9 βαθμους και κανει χειμωνα εως αρχες μαιου

kaltilas

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2017
Like
78
Πόντοι
0
Μιας και μπαίνει ο χειμώνας σιγά σιγά, εγώ όπως και πολλοί άλλοι αναρωτιόμαστε ποιός τρόπος θέρμανσης συμφέρει τελικά?

Σόμπα υγραερίου? Πετρελαίου? Αλογόνου? Κλιματιστικό? Θερμοπομπός? Κάτι άλλο?

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.308
Πόντοι
5.097
Υδώρ σαρωνικού.

azazel

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
218
Like
17.786
Πόντοι
38.177
Φυσικό αέριο

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
Για νοτιά ελλάδα (κλιματικές ζώνες Α-Β) αντλία θερμότητας αέρος-νερού (με σώματα δλδ), ατομ. λέβητας αερίου συμπυκνωμάτων, ατομ. λέβητας πετρελαίου μετά το χάος. Για πολύ μικρά διαμερίσματα κάτω των 30τμ συμφέρουν και τα inverter κλιματιστικά με μεγάλο COP.

Για βόρεια ελλάδα (Γ-Δ) ατομ. λέβητας φυσικού αερίου συμπυκνωμάτων, ατομ. λέβητας πετρελαίου, και τελευταία η αντλία θερμότητας αέρος νερού (γιατί πλέον μας κάνει και ακραίες θερμοκρασίες και οι αντλίες εκεί ανταπεξέρχονται με μεγάλη κατανάλωση)

Και στα 3 συστήματα έχεις και φτηνότερο ζεστό νερό χρήσης (που είναι υπολογίσιμο έξοδο) απ'ότι με ηλεκτρικό θερμοσίφωνο ή ταχυθερμαντήρες    

Αυτά για τα κανονικά και εγκατεστημένα συστήματα θέρμανσης.

Για σομπάκια-σομπίτσες-θερμοπομπούς-υπέρυθρες-πάνελ κτπλ στα οποία θα αναφερθούν πολλοί μύστες ως τα οικονομικότερα συστήματα θέρμανσης οι περισσότεροι έχουν αυτή την αίσθηση λόγω της εγκατάστασης συστημάτων πολύ μικρότερης ισχύος από την απαιτούμενη (βάζει ο άλλος δύο θερμοπομπούς απο 4kw με νυκτερινό ενώ το διαμέρισμα του έχει απαίτηση για 15KW πχ) και λόγω της διακοπτόμενης και επιλεκτικής λειτουργίας που εφαρμόζουν (βάζει ο άλλος ένα αερόθερμο 2KW να δουλεύει 2-3 ώρες τη μέρα και όπου πάει μέσα στο σπίτι το παίρνει μαζί του).

Αν κάποιος έχει δωρεάν καύσιμη ύλη όπως ξύλα, τότε φυσικά και συμφέρει να τα καίει για να θερμαίνεται.    

Antidote

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Αυγ 2017
Κριτικές
35
Like
8.641
Πόντοι
6.246
Μπουφάν, πάπλωμα και προσευχή μέχρι να περάσει ο χειμώνας :P

maldi

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
9
Like
90
Πόντοι
6
τζακι με σπονσορα τον Λιλα

YIANISRUS

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2016
Κριτικές
7
Like
2.095
Πόντοι
496
ποιο οικονομικη θερμανση είναι η αντλια θερμοτητας  , αλλα έχει ένα σημαντικο  αρχικο κόστος επένδυσης , εαν μπορεσει καποιος και την βαλει με το προγραμμα εξοικονωμω αξιζει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom