Νέα

Φορολογικά θέματα: Εισόδημα, τεκμήρια, μισθοδοσία και ό,τι σχετικό

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Όταν έχεις έσοδα στο εξωτερικό προφανώς δεν πληρώνεις φόρο εδώ.
Εαν εισαι φορολογικος κατοικος Ελλαδας, μπορει να σε φορολογησουν για το παγκοσμιο εισοδημα σου:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.670
Πόντοι
3.656
μα λέμε για φορολογικούς κατοίκους εξωτερικού.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.854
Πόντοι
3.846
Επίσης όσοι είναι στο εξωτερικό, τι κάνετε με την ελληνική εφορία;

Δηλώνετε τα εισοδήματα σας ή περιμένετε να σας βρουν;

Ποιος είναι ο φορολογικός παράδεισος της ΕΕ και ποιος παγκοσμίως;
Ως κάτοικος εξωτερικού ξέρω και πράττω τα παρακάτω:
Αν δεν έχεις εισοδήματα στην Ελλάδα, κάνεις μηδενική δήλωση εκεί.

Ο κοντινότερος φορολογικός παράδεισος είναι η Κύπρος νομίζω
Μάλτα και Κύπρος

Εαν δηλώνεις ότι μένεις στην Ελλάδα πάνω από κάποιες μέρες φορολογείσαι επίσης.

Πάντως ότι και να είναι σε σχέση με την Ελλάδα η κύπρος έχει 10 ή 12% φορολογία εισοδήματος και μηδέν φορολογία μερισμάτων. Επίσης ακούν για προκαταβολή φόρου και γελάνε μάλλον.....
Μιλάς για εταιρίες;
Είναι 12.5% η φορολογία εισοδήματος και δεν υπάρχει προκαταβολή.
Οι εργαζόμενοι έχουν μηδέν φόρο μέχρι τα 19500€ και μετά πάει με κλίμακες.
Οι Ευρωπαίοι έχουν και 20% έκπτωση στον φόρο τα πρώτα 5 χρόνια στην Κύπρο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.670
Πόντοι
3.656
Ως κάτοικος εξωτερικού ξέρω και πράττω τα παρακάτω:
Αν δεν έχεις εισοδήματα στην Ελλάδα, κάνεις μηδενική δήλωση εκεί.

Μάλτα και Κύπρος

Μιλάς για εταιρίες;
Είναι 12.5% η φορολογία εισοδήματος και δεν υπάρχει προκαταβολή.
Οι εργαζόμενοι έχουν μηδέν φόρο μέχρι τα 19500€ και μετά πάει με κλίμακες.
Οι Ευρωπαίοι έχουν και 20% έκπτωση στον φόρο τα πρώτα 5 χρόνια στην Κύπρο.
Ναι για εταιρείες....και μηδενικό φόρο στα μερίσματα επίσης.

Η Μάλτα θεωρείται φορολογικός προορισμός? Δεν το γνώριζα τι φόρο εισοδήματος έχει για τις εταιρείες?

irobot

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2017
Like
478
Πόντοι
36
Όποιος είναι φορολογικός κάτοικος εξωτερικού υπάγεται στην ΔΟΥ κατ. εξωτερικού και φορολογείται με τα ελληνικά δεδομένα για τα εισοδήματα που έχει στην Ελλάδα όπως μισθώματα, μερίσματα, τόκοι κτλπ
Μετσόβου & Μαυροματαίων στην περιοχή του Μουσειου και κοντα στην Πατησίων βρίσκεται η ΔΟΥ εξωτερικού ..... υπάρχουν έξυπνα στελέχη πολυ βοηθητικά αν είσαι του κατηχητικού και συμβάλεις κατάλληλα .....

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.670
Πόντοι
3.656
Μετσόβου & Μαυροματαίων στην περιοχή του Μουσειου και κοντα στην Πατησίων βρίσκεται η ΔΟΥ εξωτερικού ..... υπάρχουν έξυπνα στελέχη πολυ βοηθητικά αν είσαι του κατηχητικού και συμβάλεις κατάλληλα .....
και οι λογιστές κλέφτες θα γίνουν? :confused:

Ghajnsielem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2023
Κριτικές
1
Like
2.332
Πόντοι
446
Έχετε υπόψιν δεν κανουν ολοι οι φοροτεχνικοί/λογιστές τη αγγαρεία με τη μεταφορά στη ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού είναι λίγοι. Να βρείτε έναν φοροτεχνικο/λογιστή που ειναι συνεργασιμοι γιατι υπάρχουν αρκετοί που εξαπατούν κόσμο είτε κάνουν λαθος στις φορολογικές δηλώσεις και το κράτος επιβάλλει πρόστιμο στον φορολογούμενο και ο λογιστής εξαφανίζεται ειτε σας υπόσχονται θα κάνουν κάποιες εκκρεμότητες με την εφορία που έχετε σας παίρνουν μια προκαταβολή και δεν κανουν τίποτα για ολόκληρους μήνες. Είναι μία σπείρα παλιοτομαρων.

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.232
Πόντοι
4.546

Πάντως ότι και να είναι σε σχέση με την Ελλάδα η κύπρος έχει 10 ή 12% φορολογία εισοδήματος και μηδέν φορολογία μερισμάτων. Επίσης ακούν για προκαταβολή φόρου και γελάνε μάλλον.....
Στην Κύπρο μέχρι τα 19Κ το χρόνο είναι αφορολόγητα. Επίσης, τα αυτοκίνητα δεν πιάνονται ως περιουσιακό στοιχείο όπως είναι τα ακίνητα. Επίσης, κάνεις δεν κάνεις φορολογική δήλωση είναι το ένα και το αυτό.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.854
Πόντοι
3.846
Ναι για εταιρείες....και μηδενικό φόρο στα μερίσματα επίσης.

Η Μάλτα θεωρείται φορολογικός προορισμός? Δεν το γνώριζα τι φόρο εισοδήματος έχει για τις εταιρείες?
5% είναι στη Μάλτα αν δεν κάνω λάθος.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Στην Κύπρο μέχρι τα 19Κ το χρόνο είναι αφορολόγητα. Επίσης, τα αυτοκίνητα δεν πιάνονται ως περιουσιακό στοιχείο όπως είναι τα ακίνητα. Επίσης, κάνεις δεν κάνεις φορολογική δήλωση είναι το ένα και το αυτό.
Τι εξυπνάδα είναι πάλι το τελευταίο;
Θα μας πεις ότι δε γίνονται έλεγχοι στην Κύπρο;

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.361
Πόντοι
506
Eγω ξερω οτι κυπριακο διαβατήριο παίρνουν κατι μεγαλοαπατεωνες απο Ασια.
Ο ενας του κατεσχεσαν περιουσιακά στοιχεια 200 εκ ευρω στη Σιγκαπούρη. Ο αλλος προσφερει 1 δισ για να σταματήσουν να τον κυνηγανε

fun_tou_bou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Μαρ 2021
Κριτικές
8
Like
895
Πόντοι
366
5% είναι στη Μάλτα αν δεν κάνω λάθος.

Τι εξυπνάδα είναι πάλι το τελευταίο;
Θα μας πεις ότι δε γίνονται έλεγχοι στην Κύπρο;
Μάλλον εννοεί αν κάποιος είναι κάτω απτις 19,5 χιλιάδες.δεν έχει υποχρέωση φορ.δηλωσης

OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 112207
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.000
Πόντοι
3.936

Στη Κύπρο εάν βγάζεις πάνω από 50Κ έχεις χαμηλότερη φορολογία.

Με αυτό τον τρόπο μαζεύουν το χρήμα του κόσμου.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.854
Πόντοι
3.846
Στη Κύπρο εάν βγάζεις πάνω από 50Κ έχεις χαμηλότερη φορολογία.

Με αυτό τον τρόπο μαζεύουν το χρήμα του κόσμου.
Δεν ισχύει έτσι Γενικά όπως το γράφεις.
Μάλλον άκουσες για έναν πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε και ισχύει για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων.
Πχ πρέπει να ήρθες πρόσφατα στο νησί, να έλειπες τουλάχιστον δέκα χρόνια, κλπ, κλπ
Έχουν πολλούς άλλους τρόπους να προσελκύουν ξένες εταιρείες. Πχ φτιάχνουν εύκολα χαρτιά για τις οικογένειες ουκρανων προγραμματιστών, τους δίνουν βιζες και άλλα.

lelosbi

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2023
Like
875
Πόντοι
81
Επίσης όσοι είναι στο εξωτερικό, τι κάνετε με την ελληνική εφορία;

Δηλώνετε τα εισοδήματα σας ή περιμένετε να σας βρουν;
Αυτο ειναι ενα θεμα που με απασχολει. Μενω Γερμανια απο το 2015 χωρις να εχω δηλωθει κατοικος εξωτερικου. Εδω δεν κανω φορολογικη δηλωση, αλλα εχω κρατησεις απο τη μισθωδοσια τις οποιες τις πληρωνει το αφεντικο. Στην Ελλαδα κανω φορολογικη δηλωση μηδενικη. Καπιοι λενε οτι δεν σε βρισκουν, αλλοι λενε οτι αφου επεστρεψαν φαγαν κατι 5000 ή 6000 προστιμο. Λες να εχω κανει μαλακια ?

OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 112207
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.000
Πόντοι
3.936
Δεν ισχύει έτσι Γενικά όπως το γράφεις.
Μάλλον άκουσες για έναν πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε και ισχύει για πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ατόμων.
Πχ πρέπει να ήρθες πρόσφατα στο νησί, να έλειπες τουλάχιστον δέκα χρόνια, κλπ, κλπ
Έχουν πολλούς άλλους τρόπους να προσελκύουν ξένες εταιρείες. Πχ φτιάχνουν εύκολα χαρτιά για τις οικογένειες ουκρανων προγραμματιστών, τους δίνουν βιζες και άλλα.

Τι ισχύει για κάποιον που έρχεται από Ελλάδα ;

OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 112207
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.000
Πόντοι
3.936
Αυτο ειναι ενα θεμα που με απασχολει. Μενω Γερμανια απο το 2015 χωρις να εχω δηλωθει κατοικος εξωτερικου. Εδω δεν κανω φορολογικη δηλωση, αλλα εχω κρατησεις απο τη μισθωδοσια τις οποιες τις πληρωνει το αφεντικο. Στην Ελλαδα κανω φορολογικη δηλωση μηδενικη. Καπιοι λενε οτι δεν σε βρισκουν, αλλοι λενε οτι αφου επεστρεψαν φαγαν κατι 5000 ή 6000 προστιμο. Λες να εχω κανει μαλακια ?

Λένε ότι σε βρίσκουν ειδικά στην ΕΕ.

Μπορεί να σε βρουν μετά από 3 ή 5 χρόνια γιατί είναι τα ζώα μου αργά.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.854
Πόντοι
3.846
Σαφέστατα έχεις κάνει μαλακια και κάποια στιγμή θα την πληρώσεις ακριβά.
Δηλαδή τι σε χαλούσε να δηλωθείς κάτοικος εξωτερικού και να συνεχίσεις να κάνεις μηδενική φορολογική δήλωση στην Ελλάδα;
Κάποια στιγμή θα σε τσιμπήσουν γιατί είναι προφανές ότι πήγες να κρύψεις κάτι.

Τι ισχύει για κάποιον που έρχεται από Ελλάδα ;
Ισχύει αυτό:
"Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι σήμερα, φυσικά πρόσωπα, τα οποία αμέσως πριν από την έναρξη της πρώτης εργοδότησής τους στη Δημοκρατία ήταν μη κάτοικοι της Δημοκρατίας για περίοδο τουλάχιστον δέκα συνεχόμενων ετών και η αμοιβή τους από εργοδότηση στη Δημοκρατία υπερβαίνει τις €55.000 ετησίως, δικαιούνται να διεκδικήσουν απαλλαγή του 50% της αμοιβής τους από την επιβολή φόρου εισοδήματος για περίοδο δεκαεπτά ετών"

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.475
Πόντοι
8.846

Με προκαταβολή φόρου γελάνε και στο Μάουι....

diegito007

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Νοε 2022
Like
2.453
Πόντοι
441
Μόνο στον αέρα δεν έχουν βάλει φόρο, οτιδήποτε άλλο φορολογητε, ακόμα και διπλά, μια χαρά πάει το πείραμα...

OP
OP
Διαγραμμένο μέλος 112207
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.000
Πόντοι
3.936
Με προκαταβολή φόρου γελάνε και στο Μάουι....

Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει άραγε η προκαταβολή;

Δεκαετία του 90 επιστρέφει ενας φίλος του πατέρα μου από πολλά χρόνια στην Ιταλία.

«Εδώ είσαστε φορολογικός παράδεισος»

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom