Ένας φίλος από το φόρουμ της Ταϊλάνδης μου ζήτησε μερικές πληροφορίες για Άντζελες.
Αφού τα έγραψα σκέφτηκα να τα βάλω κι εδώ για όποιον ενδιαφέρεται.
Πέρυσι κάθισα σχεδόν ένα μήνα Φιλιππίνες, κυρίως Μανίλα στο σπίτι μιας φίλης που δούλευε εκεί.
Πέταξα από Bangkok με Philippine Airlines, έχει αρκετές πτήσεις και σχετικά καλές τιμές.
Δυστυχώς φέτος με το ευρώ τόσο χαμηλά (κάποτε ήταν 1€ = 70 p :'() η Ταϊλάνδη και ειδικά η Πατάγια συμφέρει πολύ περισσότερο.
Γενικά: Τα ξενοδοχεία είναι χειρότερα και ακριβότερα από της Ταϊλάνδης και ειδικά από αυτά της Πατάγια, που αναλογικά είναι πολύ φθηνά γι’ αυτά που προσφέρουν.
Με 40 € δηλαδή γύρω στα 2000 pesos πια, οι επιλογές είναι περιορισμένες.
ΑΝΤΖΕΛΕΣ: Πέρυσι έμεινα Άντζελες στο 950 Condotel και στο Tune Hotel γιατί μ’ έτρωγε ο κώλος μου και πετάχτηκα από τη Μανίλα εκεί με το Southern Cross Shuttle 2 πενθήμερα. (Με ταξί από Μανίλα για Άντζελες είναι γύρω στα 2500p με το πουλμανάκι Southern Cross 600p
και σε αφήνουν στο ξενοδοχείο σου. Κάτι σαν το Bell που παίρνουμε από Σουβαρναμπουμ-μπούμ για Πατάγια).
Το πρώτο συμπαθητικό, κοντά στα μπαρ, το δεύτερο φθηνό αλλά πολύ μικρά δωμάτια και μακριά από τα μεγάλα μπαρ.
Άλλες επιλογές είναι:
, La Teresita Hotel and Villa,
, όλα απλά αξιοπρεπή και κοντά στα μπαρ. Αν ανέβεις λίγο κατηγορία το Pacific Breeze Hotel and Resort έχει και πισίνα, ενώ το Central Park Tower Resort που χτίστηκε πρόσφατα είναι μια καλή επιλογή. Στην top κατηγορία Lewis Grand Hotel και ΑΒC Angeles Beach Club Hotel, αλλά σε μια σκατότρυπα σαν το Angeles να δίνεις 200€ το βράδυ μου ακούγεται εντελώς παράλογο.
Παρότι οι αποστάσεις είναι μικρές, σε μισή ώρα το πολύ έχεις φθάσει από την κεντρική περιοχή των bar στο πιο μακρινό ξενοδοχείο, γυρίζοντας 4 το πρωί πίσω, δεν είναι και η ασφαλέστερη επιλογή, άσε που είναι και ταλαιπωρία. Η λύση συνήθως είναι να πάρεις ένα trike δηλαδή ένα τρίκυκλο, που τα οδηγούν τύποι που κάνουν τους Έλληνες ταρίφες να δείχνουν σαν απεσταλμένοι του Θεού. Διαπραγματεύσου την τιμή πριν καθίσεις μέσα.
Ποτά και εστιατόρια, είναι φθηνότερα. Ειδικά αν πίνεις τοπικά ποτά. Εγώ συνήθως πίνω ρούμι κόλα και ζητάω το τοπικό ρούμι Tanduay superior που είναι αρκετά καλό για τα λεφτά του.
Έχει και ντόπιες μπύρες της San Miguel που θεωρούνται αρκετά καλές, θα τις βρεις και στην Ταϊλάνδη.
Η ποιότητα του φαγητού είναι πιο κάτω από αυτή της Ταϊλάνδης που επειδή μ’ αρέσουν τα σαπάϊσυ φαγητά, είναι από τις αγαπημένες μου. Συν το ότι στην Ταϊλάνδη έχει πάρα πολλά φαγάδικα για κάθε κουζίνα που σ’ αρέσει.
Γυναίκες. Κι εδώ τα πράγματα έχουν αλλάξει. Σίγουρα τα Φιλιπινεζάκια είναι πολύ πιο αγαπησιάρικα και naïf από τα Ταιλανδεζάκια. Κάθε φορά που γυρίζω από τις Φιλιππίνες οι γκόμενες στα αντίστοιχα μπαράκια της Ταϊλάνδης μοιάζουν εντελώς πουτάνες. Δεν είναι όμως πιο όμορφα.
Όχι ότι δεν υπάρχουν ωραία κορίτσια, αλλά η πλειοψηφία είναι πιο χοντρά από τα αντίστοιχα της Ταΐλάνδη και δεν υπάρχουν και οι Άραβες να τα barfinιάσουν!
Η εισβολή των Κορεατών (εκτός από πελάτες έχουν γίνει και ιδιοκτήτες) έχει αλλάξει πολύ τα πράγματα. Οι τιμές είναι πια σταθερές 3000p στα καλά bar και λίγο πιο κάτω στα πιο μικρά. Υποτίθεται ότι είναι για long time, αλλά αν είσαι σαν κι εμένα που δεν κοιμάται με άλλον στο κρεββάτι, ή γιατί οι γκόμενες μετατρέπουν το long σε sort είναι πια πολύ ακριβό σπορ. Οι πιο ωραίες είναι μαζεμένες στα μεγάλα μπαρ, Dollhouse, Atlantis, Crystal Pallace όπου τελικά σε συμφέρει να ψωνίζεις γιατί έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε 200 γυναίκες, ενώ σε ένα μικρότερο bar ανάμεσα σε 10 με διαφορά μόλις 500p.
Το μόνο που σε σώζει είναι τα τηλέφωνα. Παίρνεις από την πρώτη μέρα Φιλιππινέζικη κάρτα και αρχίζεις να μαζεύεις τηλέφωνα από γκόμενες σε μπαρ ή εμπορικά ή ακόμα και στο δρόμο. Το δεύτερο είναι λίγο περισσότερο ρίσκο γιατί ακόμα παίζουν εκεί διάφορα scam τύπου ήμουν ανήλικη και ο ξένος με πήδηξε.
Οπότε ακούς το ένστικτό σου για το αν πλησιάζεις μια γυναίκα και χρειάζεται να έχεις μια σχετική πείρα που θα σου χρησιμεύσει γενικότερα, γιατί από ασφάλεια οι Φιλιππίνες είναι πολύ χειρότερα από την Ταϊλάνδη που την θεωρώ την ασφαλέστερη από τις χώρες που έχω ταξιδέψει.
Δεν μιλάς με Φιλιππινέζο που θα σε πλησιάσει, προσέχεις τα λεφτά σου και βγαίνεις έξω με ότι θέλεις να χαλάσεις για μια νύχτα. (Πέρυσι ένα βράδυ ήθελα να πάρω ένα διδυμάκι στο δωμάτιο, αλλά επειδή ήταν πολύ αργά και είχα ξοδέψει λεφτά, δεν μου έφταναν για το barfine και των 2, οπότε οι γκόμενες γυρίζανε στο μπαρ για να τα μαζέψουνε από τις φίλες τους και να τσοντάρουνε στο barfine. Φυσικά τα έδωσα στο δωμάτιο)
Στα bar αν θέλεις να κεράσεις ποτό υπάρχει μια μαλακία που λέγεται double lady drinks. Όπως μπορείς να υποθέσεις κοστίζει τα διπλά. Και οι γκόμενες είναι δασκαλεμένες να το ζητάνε. Εγώ πάντως λέω κάθε φορά single και δεν έχω δει καμία να κλωτσάει. Αν κλωτσήσει πας παρακάτω, Δεν αξίζει.
Επίσης προσέχεις μια ακόμα μαλακία που λέγεται cherry girls. Δηλαδή παρθένες. Αν γουστάρεις κάποια πάρα πολύ, διαπραγματεύεσαι κανά τσιμπουκάκι. Γενικά όμως δεν αξίζει να χαλάς λεφτά για μια γκόμενα που δεν πηδιέται (όχι ότι δεν το έχω κάνει) και δεν είναι κάτι καλύτερο από τις υπόλοιπες. Ξεχωρίζουν από ένα κόκκινο σηματάκι στο καρτελάκι που φοράνε.
Εκτός από τα bar υπάρχουν και δύο disco που μαζεύουν κόσμο αντίστοιχα σχεδόν με το insomnia. Στο Angeles τα μπαρ κλείνουν 4 το πρωί, οπότε πρέπει να είσαι και λίγο νυχτερινός τύπος.
Και κάτι τελευταίο. Όση κρίση κι αν περνάμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όσο κι αν είμαστε από τους φτωχότερους πια της πολιτισμένης Ευρώπης τίποτα δεν σε έχει προετοιμάσει για την φτώχια που θα δεις εκεί. ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΙΑ.
Κι αυτό σημαίνει ότι έχεις αρκετές πιθανότητες να παίξεις με μη επαγγελματίες. Ειδικά στην Μανίλα.
Τα Φιλιππινεζάκια δεν είναι κολλημένα με την χώρα τους, το αντίθετο μάλιστα. Και ο ξένος είναι πάντα ένα μέσο διαφυγής. Αν ιδρώνεις γενικά την φανέλα, δεν θάχεις πρόβλημα να κολλήσεις με κάποια.
Αν ήθελα να προτείνω κάτι θα έλεγα να βάζατε στο πρόγραμμα και 3 μέρες Μανίλα με διαμονή Ερμίτα ή Μακάτι. Το δεύτερο είναι πιθανότατα η πιο όμορφη και καθαρή περιοχή της Μανίλας (και εκεί που έμενε η φίλη μου, νοικιασμένο σπίτι από την εταιρία που δούλευε, ήταν το φιλέτο της πόλης που δεν είχε καμιά σχέση με όλη την υπόλοιπη).
Αξίζει να κάνεις και καμιά βόλτα από το Fort Santiago και το Intramuros που είναι όμορφα.
Manila Ocean Park, αν σου αρέσουν αυτά τα θέματα, ή βόλτα στα mall ή στο café Havana (είναι σε ένα από τα green belt mall αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο) για να δεις και καμιά γκόμενα ή καμιά φριλάτζα.
Το Havana δεν το είχα ξαναδεί, αλλά μόλις περάσαμε από κει για να καθίσουμε σε ένα εστιατόριο δίπλα, έβγαζε μάτι το ότι ήταν ψωνιστήριο. Πολύς κόσμος και ωραίες γυναίκες.
Αν μείνεις Μακάτι υπάρχει η burgos st με πολλά μπαρ, οικονομικά όμως θα ξεφύγεις πολύ και η μόνη λύση είναι τα τηλέφωνα που χρειάζονται χρόνο για να δουλέψουν. Δηλαδή κερνάς τη γκόμενα ένα ποτάκι παίρνεις το τηλέφωνό της και την άλλη μέρα της τηλεφωνείς για να βρεθείτε πριν ή μετά τη δουλειά. Πολλές γκόμενες είναι αφρός που μόνο σε καλά club της Bangkok (ή στα go-go της Walking που κουβαλάνε γκόμενες από Bangkok.)
Ένα καλό forum για διάβασμα είναι το