Πέταξα από Hong Kong με Philipine Airlines 190 Euros με επιστροφή. Στο HK είχα πάει με τραίνο από την Guangzhou της Κίνας με πάμφθηνο εισιτηριο από την Egypt Air. Ο αρχικος μου πρροορισμός ήταν η Κίνα.
Σχετικα με τις συγκρίσεις με ταυλάνδη (πάντα αναφέρομαι σε ΜΗ επαγγελαμτίες). 1. Είναι πολύ πιο εύκολο να τις "ψήσεις" στο δρόμο, στη δουλειά τους, στα Jeepnys, στα εστιατόρια, παντού. 2. Είναι πολύ πιο απονήρευτες και άβγαλτες από τις ταυλανδέζες. 3. Εμένα και σαν γυναίκες μου άρεσαν περισσότερο. 4. Δεν σου ζητάνε απολύτως τίποτα από χρήματα. ¨αμα θέλεις τους κάνεις κάποιο μικρό δωράκι, άντε και να τιθς ταίσεις μιθα φορά στο Jollybie. 5. Όσο ερωτιάρες και αν το παίζουν με μια σοβαροφανή δικαιολογία της ξεφορτώνεσαι εύκολα. κλπ κλπ
Δεν πήγα εκτός Μανίλα γιατίι είχε κακό καιρό. Μιλούσα με πολλές από Davao, Cebu, ήθελα να πάω αλλά δε πήγα. Είχε και πάμφθηνα εισιτήρια με Cebu Airlines. Την άλλη φορά θα πάω. Η Ερμίτα εκτός το Robinson είναι φτωχογειτονιά και μπορεί να σοκαριστείς με τη φτώχειακια τη δυστυχία που θα δεις. Το Makati ειναι πολύ πιο όμορφο. Κλείνεις όλα σου τα ραντεβού στη Glorietta ή στα εστιατόρια του Landmark και από εκεί με 8 peso (18 Eurocents) πας με Jeepny στο Hotel σου. Ή με ταξί που δε ξεπερνα το 1,5 Euro. Το ασχημο είναι ότι υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα στους δρόμους και αυτό δυσκολεύει τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη της Μανίλα. Για αυτό δε μετακινήθηκα.
Μου είχαν πει να χρησιμοποιήσω το tagged ή το Netlog ή το Dateinasia για γνωριμίες. Εγώ προτίμησα το Baddoo που έχει πιο αγαπησιάρες και σοβαρές. Γράφεις ότι μένεις Manila, βάζεις δυο τρεις φορές τη φάτρσα σου στο π[ροβολέα και μεσα σε δυο μερες παίρνεις 100 απαντήσεις. Ξεσκαρτάρεις αυτες που γουσταρεις, μιλάς δυο τρεις φορες μαζί τους και μετά, όταν πας εκεί αγοραζεις μια SIM κάρτα Globe που έχει πάμφθηνες χρεώσεις και κλείνεις τα ραντεβού μαζί τους. Ο κακός καιρός, με βοήθησε γιατί της πήγαινα αμέως στο δωμάτιο και εκεί, όσο σοβαρες και να ήταν τις οδηγούσες εκεί ακριβώς που γουστάρεις. Στα προφορικά είναι όλες άριστες. Η πίσω πόρτα δεν ανοίγει εύκολα, όμως αν την κολακέψεις αρκετά και αυτή ανοίγει. Εκεί το ποσοστό ήταν περίπου στο 60%.
Φαγητο βρίσκεις να φας ότι θέλεις. και είναι αρκετά φθηνό. Σχεδόν ίδιες τιμές με ταυλανδη. Αμα εχεις χρόνο για βόλτες μιλάνε όλοι και όλες αγγλικά, οπότε δε χάνεσαι με τίποτα. Άμα γουστάρεις το μπάσκετ (εγώ αν και πάνω από 50 το λατρεύω), επιαζα στο δρόμο σε αυτοσχ΄διους αγωνες με ξυπόλητους Φιλιπινεζους. Ειναι το εθνικό τους σπόρ.
Πάντως για πρωτη φορά και παρα το κακο καιρο πέρασα εξαιρετικά. Ευχαριστώ και πάλι το Mykonos και Mpoemhs που με είχαν διαφωτίσει αρκετά πριν φύγω.
Στις Φιλιπίνες, νοιώθεις πασάς. Αυτό είναι το συμπέρασμα μου. Μπορείς θαυμάσια, εκτος τα αεροπορικά να τη βγάζεις με 30 Ευρώ τη μέρα. Ίσως και με λιγότερα αν προτίθεσαι να κάατσεις πάνω από 20 ημέρες.