Μαγκες καλησπερα μαρεσει ενα σπιτι στην γειτονια μου καινουριο και θα ηθελα να βρω τα σχεδια για να το εχω και να δω και την εσωτερικη διαμορφωση των χωρων.Μπορει να μου πει καποιος την διαδικασια?Ευχαριστω!
καλημερα .
θα πας στην πολεοδομια που ανηκει το σπιτι . θα βρεις τον ΑΡΙΘΜΟ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ , θα κανεις αιτηση ζητωντας αντιγραφα απο τα σχεδια που θες , θα πας την μερα που θα σου πουνε και θα βγαλεις αντιγραφα απο τα σχεδια που θες .
πως θα βρεις τον αριθμο της οικοδομικης αδειας ? εξαρταται απο την πολεοδομια . αν εισαι τυχερος θα εχουν κομπιουτερ , αλλιως χειροκινητα με βιβλια . η αναζητηση γινεται με την διευθυνση ή/και τον εργολαβο και την ημερομηνια εκδοσης της αδειας .
αν εχει κομπιουτερ : αναζητας με βαση την οδο πχ Κηφισιας 12 και σου βγαζει τις οικοδομικες αδειες που υπαρχουν κηφισιας 12 ( συνηθως αυτη που ζητας )
αν εχει βιβλια : ψαχνεις στα βιβλια ( που ειναι ανα χρονια , οποτε πρεπει να ξες περιπου ποτε κτιστηκε η οικοδομη ) παλι με την διευθυνση . ειναι λιγο πιο ζορικο , αλλα τι να κανεις .
και κατι τελευταιο και σημαντικο . οταν βρεις τα σχεδια και ΠΡΙΝ κανεις καποια αλλη κινηση , πανε με ενα μηχανικο και δειτε το σπιτι για να σου πει αν εχει πολεοδομικες παραβασεις και αν η υπαρχουσα κατασταση ταυτιζεται με τα σχεδια της πολεοδομιας .
αυτα τα ολιγα . αν εχεις καμια απορια , πες .