Νέα

Έξωση για ιδιοκατοίκηση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Marie-ann
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 817
  • Εμφανίσεις 15K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Θέλω να κάνω έξωση για ιδιοκατοίκηση στη νοικάρα μου
Βρίσκομαι στην αναζήτηση δικηγόρου αυτές τις μέρες
Έχω αποφασίσει να τη διώξω απ'τον Ιούνιο αλλά μιας και τόσο καιρό ήταν κλειστά τα δικαστήρια και δεν υπήρχε νόημα να κάνω κάτι.
Το θέμα είναι ότι άλλος μου λέει ότι έχουν αλλάξει οι νόμοι και αυτές οι διαδικασίες πλέον γίνονται πολύ πιο σύντομα,
άλλος μου λέει ότι θα πάρει κάνα χρόνο μέχρι να γίνει το δικαστήριο και να βγει η απόφαση.
Τι παίζει πραγματικά?
Μήπως αυτός που μου λέει πως θα 'χουμε ξεμπερδέψει σε 2-3 μήνες μου λέει μαλακίες για να του δώσω την υπόθεση, ή μήπως μου λέει μαλακίες ο άλλος που λέει ότι θα πάρει ένα χρόνο?
Έχει κανείς προσωπική πείρα απο εξώσεις εδώ μέσα?
Ακούω πως πλέον πολύς κόσμος που νοικιάσει έχει αναγκαστεί να διώξει ενοικιαστές, γιατί πλέον κανείς δε πληρώνει.
Βέβαια αν δε πληρώνει ο άλλος η διαδικασία είναι πολύ πιο εύκολη και σύντομη και δυστυχώς αυτή πληρώνει κανονικά.
Παίζει να είναι κανείς δικηγόρος ή να έχει κανέναν να συστήσει?

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Πολύ ευχαρίστως να συστήσουμε πολύ καλό δικηγόρο στην ενοικιάστρια σου.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.211
Πόντοι
5.006
η ιδιοκατοικηση δεν αποτελει λογο εξωσης  :birdman:
αν εχει ληξει η συμβαση μισθωσης της κανεις μια καταγγελια χωρις λογο και την διωχνεις

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
αν εχει ληξει η συμβαση μισθωσης της κανεις μια καταγγελια χωρις λογο και την διωχνεις

δε τα ξέρω τα νομικά αλλά τώρα ήμουν σε δικηγόρο και μου είπε "κάνουμε έξωση για ιδιοκατοίκηση"
επίσης έχει λήξει το συμβόλαιο αλλά από τότε χωρίς να το ανανεώσουμε, συνεχίζει να πληρώνει, οπότε θεωρείται ότι δε μένει παράνομα εκεί
δε μπορώ να της κάνω καμία καταγγελία λοιπόν επειδή μένει ενώ έληξε το συμβόλαιο

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.211
Πόντοι
5.006
δε τα ξέρω τα νομικά αλλά τώρα ήμουν σε δικηγόρο και μου είπε "κάνουμε έξωση για ιδιοκατοίκηση"
επίσης έχει λήξει το συμβόλαιο αλλά από τότε χωρίς να το ανανεώσουμε, συνεχίζει να πληρώνει, οπότε θεωρείται ότι δε μένει παράνομα εκεί
δε μπορώ να της κάνω καμία καταγγελία λοιπόν επειδή μένει ενώ έληξε το συμβόλαιο
πρεπει να δειξεις κωλο για να συνεχισω κοπελια  :sunglasses:

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16

ό,τι δικηγόρο και να της συστήσεις καλέ μου
εγώ δικαιούμαι να μείνω
είτε σε 2 μήνες ειτε  σε 10
σπίτι μου είναι  :sunglasses:

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66

δεν είναι πιο απλό να την ενημερώσεις ότι θες το σπίτι για να μείνεις και θα πρέπει να αποχωρήσει σε χρονικό διάστημα που θα συμφωνήσετε μεταξύ σας?
στο παρελθόν εγώ έτσι έκανα και δεν είχα πρόβλημα.
η έξωση έρχεται μετά, αν χρειαστεί.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.211
Πόντοι
5.006
εφοσον εχει ληξει το συμβολαιο, ειναι συμβαση αοριστου χρονου,οποτε την διωχνεις με μια απλη καταγγελια..δεν χρειαζεται να επικαλεστεις καποιο λογο

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Like
3.155
Πόντοι
506
εγώ δικαιούμαι να μείνω

Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πάντα νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του.

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
δεν είναι πιο απλό να την ενημερώσεις ότι θες το σπίτι για να μείνεις και θα πρέπει να αποχωρήσει σε χρονικό διάστημα που θα συμφωνήσετε μεταξύ σας?
στο παρελθόν εγώ έτσι έκανα και δεν είχα πρόβλημα.
η έξωση έρχεται μετά, αν χρειαστεί.

εννοείται καλέ πως την έχουμε ενημερώσει
έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις
της είπαμε να πάρει τον χρόνο της και αν θέλει επειδή είναι και μιας ηλικίας τη βοηθάμε και στη μετακόμιση!
έχει μουλαρώσει

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
εγώ δικαιούμαι να μείνω

Ναι αλλά θα κερδίσει χρόνο για να προγραμματίσει τη ζωή της και να μετακομίσει ομαλά. Στα καλά καθούμενα να πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα για μετακόμιση και προκαταβολές δεν είναι ότι καλύτερο.
Την είχες ενημερώσει έγκαιρα ότι θέλεις το σπίτι;

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
εφοσον εχει ληξει το συμβολαιο, ειναι συμβαση αοριστου χρονου,οποτε την διωχνεις με μια απλη καταγγελια..δεν χρειαζεται να επικαλεστεις καποιο λογο

είσαι σίγουρος?
γιατί δικηγόρος μόλις τώρα μας είπε πως εφόσον συνεχίζει να πληρώνει είναι σαν να υπάρχει συμβόλαιο (κάπως το έθεσε με νομική ορολογία)

eraserkalsp

Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2014
Like
0
Πόντοι
66
εννοείται καλέ πως την έχουμε ενημερώσει
έχουμε κάνει αρκετές συζητήσεις
της είπαμε να πάρει τον χρόνο της και αν θέλει επειδή είναι και μιας ηλικίας τη βοηθάμε και στη μετακόμιση!
έχει μουλαρώσει

μάλιστα...
το έχουμε αντιμετωπίσει και αυτό, ακόμη πιο παλιά.
αυτό που μουλαρώνουν σα να είναι δικά τους σπίτια ποτέ δεν το κατάλαβα.
δύσκολα πράγματα...

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.211
Πόντοι
5.006
είσαι σίγουρος?
γιατί δικηγόρος μόλις τώρα μας είπε πως εφόσον συνεχίζει να πληρώνει είναι σαν να υπάρχει συμβόλαιο (κάπως το έθεσε με νομική ορολογία)
ναι εινια μισθωση αοριστου χρονου..ειναι δηλαδη ενεργη η μισθωση,απλα μπορεις να την διωξεις οποτε θελεις με μια απλη καταγγελια,αν δεν συμμορφωθει το πας δικαστικα...

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Αυτό που δεν γνωρίζουν τις περισσότερες φορές οι ιδιοκτήτες είναι ότι η ιδιοκατοίκηση δεν συνιστά πάντα νόμιμη αιτία αποβολής του μισθωτή από την κατοικία, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί αυτή ως κατοικία του ιδιοκτήτη ή του συζύγου ή των τέκνων του.

Αυτό που μου είπαν και οι 3 δικηγόροι με τους οποίους μίλησα είναι πως μπορώ να τη διώξω αν θέλω να μείνω εγώ
Να τη διώξω επειδή θέλω να το νοικιάσω αλλού ας πούμε δε μπορώ
Αλλά εγώ θέλω όντως να μείνω εγώ!!!!!

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
ναι εινια μισθωση αοριστου χρονου..ειναι δηλαδη ενεργη η μισθωση,απλα μπορεις να την διωξεις οποτε θελεις με μια απλη καταγγελια,αν δεν συμμορφωθει το πας δικαστικα...

μπράβο αυτό είπε!!!
και γιατί όλοι μου λένε για έξωση?
για να πάρουν πιο πολλά λεφτά?

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.211
Πόντοι
5.006
μπράβο αυτό είπε!!!
και γιατί όλοι μου λένε για έξωση?
για να πάρουν πιο πολλά λεφτά?
εξωση θα την κανεις..απλα δεν χρειαζεται λογος εξωσης...της στελνεις ενα εξωδικο και της τασσεις προθεσμια 15ημερων για να αποχωρησει και αυτη ειναι υποχρεωμενη να αποχωρησει...αν δεν το κανει την πας δικαστικα..

deuka75

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2011
Κριτικές
16
Like
123
Πόντοι
356
Τον μπράβο για την γιαγιά τον ήθελες;

OP
OP
Marie-ann

Marie-ann

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2012
Like
3
Πόντοι
16
Ναι αλλά θα κερδίσει χρόνο για να προγραμματίσει τη ζωή της και να μετακομίσει ομαλά. Στα καλά καθούμενα να πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα για μετακόμιση και προκαταβολές δεν είναι ότι καλύτερο.
Την είχες ενημερώσει έγκαιρα ότι θέλεις το σπίτι;

Την έχουμε ενημερώσει απ'τον Ιούνιο και της είπαμε να πάρει τον χρόνο της
μέχρι που της είπαμε να τη βοηθήσουμε και με τη μετακόμιση
επίσης πληρώνει 400 ευρώ για 80αρι νεόδμητο σπίτι στη Γλυφάδα
μπορεί με τα ίδια λεφτά να πάει σε άλλη περιοχή δεν είναι τόσο δύσκολο
αλλά απ'την αρχή ήταν επιθετική και κάθετη ότι δε πρόκειται να φύγει

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom