Νέα

Εθνικισμός

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 413
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

Kinsey

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιουλ 2007
Μηνύματα
164
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Οσο για τον τομεα των ταξιδιων στο εξωτερικο εχεις ρωτησει καποιο μελος του Κομματος και σου ειπε οτι ηταν σωστη η απαγορευση του τουρισμου?Μαλακια ηταν και μαλιστα μεγιστου βαθμου γιατι αν ενας Σοβιετικος Πολιτης στα '60 πηγαινε στις ΗΠΑ και εβλεπε ανεργεια,ναρκωτικα,ηθικη και πνευματικη παρακμη θα γινοταν ακομα πιο φανατικος Σοσιαλιστης.



Τελικα στη προπαγανδα ειστε πρωτοι οσα χρονια και αν περασουν.. Δηλαδη τι να ζηλεψει ενας Αμερικανος απο εναν Σοβιετικο πολιτη? Το οτι περιμενε 3 ωρες στην ουρα για να παρει ενα κιλο ψωμι, το οτι ετρωγε κρεας 2 φορες το μηνα, το οτι δεν ηξερε τι σημαινει ελαιολαδο? Που επρεπε να δωσει το μισο του μισθο για ενα κιλο μηλα? Και μη μου πεις οτι αυτα ειναι μαλακιες γιατι εχω συγγενεις που γυρισαν απο το παραπετασμα. 

Η μαλακια εχει και ενα οριο. :idiot:
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
str81977 Πως μπορει το διπολο να ειναι δημοκρατια-κομμουνισμος και οχι Σοσιαλισμος-Καπιταλισμος,οικονομικα συστηματα δεν συγκρινουμε?
Πουθενα δεν επιτευχθηκε ο κομμουνισμος ολα τα καθεστωτα ηταν Σοσιαλιστικα.
Ο Σοσιαλισμος ειναι ταξικο συστημα παιδια οι εκμεταλευτικες σχεσεις δεν εχουν εκλιψει απλα με την παροδο του χρονου αμβλυνονται.Οσο για τον τομεα των ταξιδιων στο εξωτερικο εχεις ρωτησει καποιο μελος του Κομματος και σου ειπε οτι ηταν σωστη η απαγορευση του τουρισμου?Μαλακια ηταν και μαλιστα μεγιστου βαθμου γιατι αν ενας Σοβιετικος Πολιτης στα '60 πηγαινε στις ΗΠΑ και εβλεπε ανεργεια,ναρκωτικα,ηθικη και πνευματικη παρακμη θα γινοταν ακομα πιο φανατικος Σοσιαλιστης.Επειδη φαινεσαι ατομο που θελει να μαθει υπαρχει τευχος της Κομμουνιστικης Επιθεωρησης που κραζει επιστημονικα τεκμηριομενα τα λαθη της ΕΣΣΔ απο το 1956 και μετα.Υπαρχει αντιστοιχο κειμενο της Ν.Δ που να κραζει την κατασταση στις ΗΠΑ οπου υπαρχει αυτη τη στιγμη με στοιχεια του Αμερικανικου Κρατους 32% αναλφαβητισμος και 24 εκατομ. βιομηχανικοι εργατες πληρωνονται σε κουπονια και οχι σε $.
Για το αν υπηρχε σοβαρο συνδικαλιστικο κινημα στις ΗΠΑ με Κομμουνιστικη πολιτικη επιρροη προτεινω να δεις την ταινια του Κλουνεη και την ταινια του Ντε'Νιρο για το μακαρθισμο και την ταινια ΧΟΦΑ που περιγραφει οτι μετα την μεγαλυτερη απεργεια στην ιστορια του παγκοσμιου εργατικου κινηματος ο τζιμυ Χοφα επικεφαλης της Αμερικανικης ΓΣΕΕ εξαφανιστηκε και 40 χρονια μετα ακομα αγνοειται,ακομα σου προτεινω να κατεβασεις απο το YOUTUBE την καταστολη των εκδηλωσεων για την εργατικη Πρωτομαγια που ελαβαν χωρα φετος σε ολες τις πρωτεουσες Πολιτειων και κατεσταλησαν βιαια με χρηση της νομοθεσιας εσωτερικης ασφαλειας που αφορα τα μελη της ΑΛ-ΚΑΙΝΤΑ αυτη τη στιγμη ο ισπανοφωνος προεδρος του σωματειου "οσο γελοιο και αν ακουστει" σιδερωτων σε πρεσες ειναι στο Γκουανταναμο με κατηγορια "υπονομευση του κρατους συνεργασια με Ισλαμικες Οργανωσεις" και ξερεις γιατι γιατι διαβασε επιστολη χερετισμο του Κ.Κ. Τουρκιας.ΟΛΑ ΑΥΤΑ γινονται στις ΗΠΑ τωρα οχι πριν απο 50 χρονια.

Ο Χόφα έγινε συνδικαλιστής με τις ψήφους της μαφίας, η οποία και τον καθάρισε όταν χάλασε η συνεργασία...
Ο αμερικάνικος συνδικαλισμός δεν έχει καμία σχέση με τον κομμουνισμό εκτός να ισχυρίζεσαι ότι η μαφία ήταν εξόριστοι ιταλοί κομμουνιστές...

Έχω δει τις ταινίες που ανέφερες αλλά μάλλον μπερδεύεις κάποια πράγματα...
Αυτό που κατάλαβα εγώ τουλάχιστον είναι ότι δεν υπήρχε καμια κομμουνιστική απειλή απλά κάποιοι αμερικάνοι είχαν πιο προοδευτικές ιδέες από το μέσο όρο, τις οποίες ένα φασιστοειδές τύπου
Μακάρθυ τις ταύτιζε- λανθασμένα- με τον κομμουνισμο...
Οι περισσότεροι από αυτούς που καταδίωξε ο Μακάρθυ, θα τους χαρακτήριζες πολιτικά ως liberals κατά την αμερικάνικη πολιτική ορολογία, η οποία δεν ταυτίζεται με την ευρωπαϊκή...
Βέβαια όλοι αυτοί πήραν πίσω το αίμα τους τη δεκαετία του '60...

Να διαβάσω την κομμουνσιτική επιθεώρηση; Και μάλιστα για τα λάθη πριν από το 1956;
Μα πριν το 1956 κυβερνούσε ο Στάλιν αν δεν κάνω λάθος(και για μικρό διάστημα μετά το θάνατό του ο Μπέρια και κάποιοι άλλοι σκληροπυρηνικοί ώσπου ο Χρούτσεφ έκανε την αποσταλινοποίηση) ! Υπονοείς ότι επί Στάλιν τα πράγματα γίνονταν σωστά;
Να σημειώσω απλά ότι κάπου στο 1956, λίγο μετά ίσως, άρχισε η έκδοση του playboy στις ΗΠΑ...

Το Γκουαντάμο είναι άλλο ένα μελανό στίγμα στην ιστορία των ΗΠΑ και ήδη οι φωνές για την κατάργησή του έχουν γίνει πλειοψηφικό ρεύμα...
Απ' ό,τι ξέρω δεν φυλακίζουν -ακόμη- μη ισλαμιστές τρομοκράτες...

Δεν αμφιβάλλω όμως ότι αν συνεχίσουν έτσι, θα στέλνουν κάποια μέρα στο γκουαντάναμο όποιον παραπανεθεί για τα επιτόκια της FED!

Η λύση όμως δεν είναι η επιστροφή στην ΕΣΣΔ στη δεκατετία του ΄50 ούτε η ανασυγκρότηση του ΔΣΕ...
Η λύση είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας, με έμφαση στην προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος...

Τέλος, ο κομμουνισμός είναι και πολιτικό σύστημα και ως τέτοιο τον κρίνω...
Γνωρίζω ότι από δογματικής άποψης δεν είναι απόλυτα ορθό αλλά από την άλλη, δεν είμαι μαρξιστής ή βουδιστής ή ότι άλλο σε - ιστης για να "υπακούω" σε δόγματα...

Να σημειώσω ότι αυτό σου το ποστ ήταν εξαιρετικό και ας διαφωνώ...
Τις ύβρεις για παιδιά χιτών και δωσιλόγων τι τις ήθελες στο προηγούμενο; 
 

pako

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2006
Μηνύματα
101
Like
1
Πόντοι
1
"Τις ύβρεις για παιδιά χιτών και δωσιλόγων τι τις ήθελες στο προηγούμενο;"
Απλα δεν ειχα αποφασισει αν υπαρχει η δυνατοτητα να μιλησουμε σοβαρα η το thread ηταν αλλο ενα για εξυμνηση του εθνικισμου.str81977 κανεις ενα πολυ βασικο λαθος το οποιο βεβαια στο τελος του post σου το αντιλαμβανεσαι πληρως οταν εγω λεω οτι πριν το '56 τα πραγματα στην ΕΣΣΔ πηγαιναν ρολοι εννοω τον οικονομικο τομεα οπως τον αντιλαμβανεται η μαρξιστικη πολιτικη οικονομια ενω εσυ νομιζεις οτι σου λεω οτι η Μοσχα ηταν ενα απεραντο καρναβαλι του Ριο.Δεν λεω αυτο,επισης ταυτιζεις την "καλοπεραση" του κοσμου με ψευτικες καταναλωτικες αναγκες δεν ειναι ετσι γιατι αυτα ξερεις πως διαμορφονονται και πως αποδομουνται ακομα και σε καθεστως αστικης δημοκρατιας μια καλη προπαγανδα πληρως και ορθα δομημενη θα μπορουσε να πεισει το κοσμο οτι η ιδιοκτησια ειναι ντροπη και κλοπη και οτι δεν πρεπει  να εχουμε αυτοκινητα επειδη μολυνουν.
Οσο για το αμερικανικο συνδικαλιστικο κινημα δεν ειχε μπολσεβικικη κατευθυνση αλλα οπως και το βρετανικο που ηταν πανισχυρο μιλουσαν για κοινωνικοποιηση μεσων παραγωγης.
Τελος για την περιπτωση της Κουβας θα ηθελα να μου πεις πως θα ειχε γινει η Ιαπωνια αν ειχε 40 χρονια ναυτικο και αεροπορικο αποκλεισμο απο τις ΗΠΑ και σου κανω αντιπαραβολη με την Ιαπωνια γιατι οι νησιωτικες χωρες δεν εχουν ορυκτο πλουτο.
"Η λύση όμως δεν είναι η επιστροφή στην ΕΣΣΔ στη δεκατετία του ΄50 ούτε η ανασυγκρότηση του ΔΣΕ...
Η λύση είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας, με έμφαση στην προστασία του καταναλωτή και του περιβάλλοντος..."
Η λυση πραγματι δεν ειναι η επιστροφη στην ΕΣΣΔ ειναι ομως κομματι της λυσης η διδαχη απο τα σωστα και τα λαθη που εγιναν εκει και η αναγνωριση των καλων προθεσεων των μελων και στελεχων του ΔΣΕ εστω και αν διαφωνεις.Δυστυχως και αλλοι προοδευτικης κατευθυνσης ανθρωποι πιστεψαν οτι μπορει να ειναι εφικτος ενας ανθρωπιστικος καπιταλισμος αλλα διαψευστηκαν οικτρα.Και τελειωνω ρωτοντας το εξης θα ειχαν αλλαξει τοσο πολυ εις βαρος των εργαζομενων στο Ελλαδισταν και σε ολη την ευρωπη οι εργασιακες σχεσεις αν υπηρχε ενα μεγαλο συγχρονο και σοβαρο Σοσιαλιστικο Κρατος στη θεση της Ρωσιας των Νταβατζηδων και των Καγκεμπεδων που ειδαν φως και εγιναν καπιταλιστες σε μια νυχτα?
 

Επισκέπτης
Υπήρχε παλιά ένα ανέκδοτο : Ποιά είναι η διαφορά Κομμουνισμού - Καπιταλισμού . Καπιταλισμός είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο ενώ Κομμουνισμός είναι ακριβώς το αντίθετο .
Αστείο μεν , αληθές δε .
Περι αυτού πρόκειται . Ο Κομμουνισμός είχε και αυτός τάξεις ( μέλη κόμματος - μη μέλη κόμματος ) και φυσικά υπήρχαν προνόμια και όχι κοινοκτημοσύνη . Τα κομμμουνιστικά καθεστώτα επέβαλλαν αντιλαικά μέτρα και όταν ο λαός αντιδρούσε έβλεπε τα τάνκς .
Δεν υπάρχουν διαφορετικά ή αντίθετα πολιτικο - οικονομικά καθεστώτα και το να προσπαθεί κανείς με παραδείγματα να αποδείξει ποιό είναι καλό και ποιό όχι , είναι μάλλον ουτοπικό . Η πράξη έδειξε ότι ο κομμουνισμός δεν λειτούργησε και ως δια μαγείας , φανατικοί κομμουνιστές έγιναν εθνικιστές ( πχ Ζηρηνόφσκι , Μιλόσεβιτσ κτλ)
Το ζητούμενο είναι ένα . Η ΕΞΟΥΣΙΑ και η ΕΞΟΥΣΙΑ είναι πάντα καταπιεστική .
Ας μην βαυκαλιζόμεθα για δήθεν διαφορετικές παρατάξεις .
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Τελικα στη προπαγανδα ειστε πρωτοι οσα χρονια και αν περασουν.. Δηλαδη τι να ζηλεψει ενας Αμερικανος απο εναν Σοβιετικο πολιτη? Το οτι περιμενε 3 ωρες στην ουρα για να παρει ενα κιλο ψωμι, το οτι ετρωγε κρεας 2 φορες το μηνα, το οτι δεν ηξερε τι σημαινει ελαιολαδο? Που επρεπε να δωσει το μισο του μισθο για ενα κιλο μηλα? Και μη μου πεις οτι αυτα ειναι μαλακιες γιατι εχω συγγενεις που γυρισαν απο το παραπετασμα. 

Η μαλακια εχει και ενα οριο. :idiot:

Περίεργο γιατί κι εγώ ένα σωρό κόσμο που ξέρω δεν μου έχει πει ότι πεινούσε ,ότι δεν είχαν CLK μου λένε όλοι (ούτε εδώ έχουν φυσικά). Τι είχε να ζηλέψει ένας Αμερικανός από έναν Σοβιετικό λοιπόν. Κατ αρχάς ο 1 στους 3 Αμερικανούς είναι ανασφάλιστος. Το 15% του πληθυσμού των ΗΠΑ υποσιτίζεται και οι μισοί από αυτούς δεν έχει καν μόνιμη στέγη (κοινώς ,χαρτόκουτο). Στην Ν.Ορλεάνη πνίγηκαν επειδή δεν είχαν καν ραδιόφωνο για να μάθουν από κάπου ότι έρχετε τυφώνας.Ο ίδιος τυφώνας πέρασε και από την Αβάνα παρεπιπτώντος χωρίς ούτε ένα θύμα. Επιμένεις ότι δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε όλοι αυτοί από κάποιους που είχαν ο κόσμος να χαλάσει εξασφαλισμένη στέγη,τροφή,περίθαλψη και παιδεία?
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Βλέπω συνεχίζεις την ίδια κοντόφθαλμη πρακτική. Το όλο πρόβλημά σου είναι να μειώσεις τον κάθε καρατζαφέρη για να πεις ότι μόνο εσύ έχεις τη λύση για όλα μέσω της κόκκινης βιβλιοθήκης.

Το βιβλίο σχετίζεται γιατί είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τους ήρθε ξαφνικά να επιβάλλουν μία καινούρια εκδοχή της ιστορίας, και ότι οι υποστηρικτές τους απλώς είναι λάτρεις της μοντέρνας ιστορικής μεθόδου. Και αυτό είναι το θέμα, ότι ο καθένας ανεξάρτητα από το τι λέει στην πράξη ακολουθεί πολιτική που θα τον βολέψει, όπως εσύ για παράδειγμα που έχεις βολευτεί και το παίζεις παιδί του λαού. Άσε να μιλάνε για κοινωνική αδικία οι μη προνομιούχοι που τρώνε στη μάπα το σύστημα και ξέρουν καλύτερα από σένα (και πολλούς αριστερούς).

Οχι ρε φίλε δεν έχω βολευτεί καθόλου ,ούτε προνομιούχος είμαι αλλά ούτε και παιδί του λαού το παίζω. Στο νοίκι ζω ,απλά βγάζω έναν μισθό μεγαλύτερο από τον μέσο όρο κι αυτό λόγω εξειδίκευσης.Και για να παίρνω ένα χ ποσό σίγουρα η υπεραξία που παράγω είναι πολύ μεγαλύτερη που την καρπώνεται κάποιος άλλος.  Τι πάει να πει άσε να μιλάνε άλλοι? Ποιός ορίζει το δικαίωμα να μιλάει κάποιος και με ποιά κριτήρια? Αυτό τουλάχιστον μας τελείωσε από το 74.
Λες ότι στην πράξη ακολουθεί ο καθένας αυτό που θα τον βολέψει. Μα εξαναγκάζεται από την ίδια τη ζωή. Δηλαδή 1.000.000 Ελληνες που είμαστε οπαδοί της σοσιαλιστικής οικονομικής διαμόρφωσης πώς θα επιβιώσουμε μέχρι να εφαρμοστεί? Θα μπούμε στην κατάψυξη? Δεν πρέπει να εργαστούμε με τους κυρίαρχους αστικούς κανόνες έστω κι αν τους θεωρούμε άδικους?
Μάλλον πρέπει να σκέφτεσαι λίγο τι γράφεις πριν γράψεις κάτι.
Και εν κατακλείδι όπως έχω πει ήδη πάνω από πέντε φορές ,εγώ έχω χ λύσεις μέσω της κόκκινης βιβλιοθήκης όπως λες. Αλλες λύσεις ,καλύτερες από αυτές θα ήθελα να διαβάσω που όμως δεν βλέπω να προτείνει κανένας για να πειστώ ότι υπάρχουν καλύτερες από αυτές της κόκκινης βιβλιοθήκης... ;)
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Μα πως μπορείς να μιλάς για την Gazprom ως εταιρεία που υπήρξε επί κομμουνισμού όταν εσύ ο ίδιος έχεις πει ότι το καθεστώς στην ΕΣΣΔ ήταν κρατικός καπιταλισμός;

Μπορείς τελικά να αποφασίσεις τι καθεστώς είχε η ΕΣΣΔ;

Και τέλος πάντων, στην καλλίτερη περίπτωση μιλάμε για ΔΕΚΟ σε στυλ ΔΕΗ και στην χειρότερη ένα γραφειοκρατικό κρατικό μονοπώλιο. Ποιά εταιρεία και πράσινα άλογα.

Για δε τις φιλοσοφικές επιρροές του Μαρξ, άστο καλλίτερα. Δεν θέλω καν να σου ζητήσω να μου αναφέρεις που έγραψε ο Μαρξ ότι επηρεάστηκε από τον Πλάτωνα.
Απλά σου αναφέρω ότι το πρώτο γνωστό γραπτό του Μαρξ είναι η διδακτορική διατριβή του, που έχει σαν θέμα τον Επίκουρο και τον Δημόκριτο.

Από εκεί και πέρα φιλοσοφικά προχώρησε στον Έγελο, τον Φόγιερμπαχ και θεμελίωσε τον διαλεκτικό υλισμό. Αν σου πω ότι όλα αυτά είναι ριζικά αντίθετα με τον Πλάτωνα και τους Σοφιστές, θα μπορέσεις άραγε να το καταλάβεις;

Πολύ φοβάμαι όμως ότι ούτε καν το «Ο Μαρξ για αρχάριους» δεν έχεις διαβάσει και κατανοήσει. Για το "Das Kapital" (και τους 4 τόμους)και τα Grundrisse δεν έχω καμία αμφιβολία.

Τελικά, ακόμη και πριν 30 χρόνια σε πηγαδάκια στην Ομόνοια γινότανε καλλίτερες συζητήσεις για τον Μαρξισμό και οι Κνίτες τουλάχιστον είχαν διαβάσει τα βασικά....

Σου προτείνω να διαβάσεις το  "Μακιαβέλλι ή Μάρξ" (ακδ.ΑΓΡΑ) της Ελλης Παπά κατ αρχάς που υπάρχει ευρύτατη αναφορά στις επιρροές του Πλάτωνα στον Μαρξ.
Αφ εταίρου μου έφτιαξε το κέφι για δευτέρα το γεγονός ότι για να μου αντικρούσεις το φυσιολογικότατο γεγονός ότι όποιο σύστημα και να υπάρχει ,οι εταιρείες υφίστανται λες ότι δεν θα είναι εταιρείες αλλά Δ.Ε.Κ.Ο ,δηλαδή δημόσιες εταιρίες κοινής οφέλειας. Εταιρείες δηλαδή. Μα αυτό λέω κι εγώ.
Ο Διαλεκτικός υλισμός πάλι αντίθετος από τους σοφιστές. Τους εφευρέτες δηλαδή της ....διαλεκτικής με πιο γνωστό τον Ηράκλειτο. Ενδιαφέρον!Πράγματι αν μου πεις ότι η διαλεκτική είναι διαμετρικά αντίθετη με την διαλεκτική ,ε ναι ,θα έχουμε διαφωνία.
Το "Das Kapital" έχεις δίκο ,πράγματι δεν το έχω διαβάσει μιας και δεν γνωρίζω Γερμανικά. Προτίμησα την Ελληνική έκδοση , το Κεφάλαιο δηλαδή που βρίσκεται στην βιβλιοθήκη μου από τα φοιτητικά μου χρόνια και έχω αφιερώσει μερικές εκατοντάδες ώρες στην ανάγνωση του.
Εν πάσει περιπτώσει θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να διαβάζαμε ουσιεστικές προτάσεις σου που ξεπερνούν αυτά που προτείνει ο Μαρξ αντί για τις αναφορές σου για συζητήσεις σου με ΚΝίτες στην Ομόνοια που μπορεί να νοσταλγείς μεν ,αλλά κατά τα φαινόμενα δεν σου άφησαν και κάποια σοβαρή επιρροή.
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.393
Κριτικές
1
Like
904
Πόντοι
96
  καλα και στην Ελλαδα το 20% του πλυθησμου ζει κατω απο το όριο της φτωχειας και στην ουσια αν εχεις ΙΚΑ ΤΕΒΕ και τα συναφη ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ εισαι!!!

 Εχω κλεισει ραντεβου με ΙΚΑ για να μου μετρησουν την μυωπία. 3 μηνες αναμονη και μου μετρησαν 3 και 2 βαθους μυωπίας. Τελικά αναγκαστηκα να πάω σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ γιατρο για να ανακαλυψω οτι εχω 1,5.

  Οποιος ισχυριστει οτι δεν εχει αστεγους στην Ελλαδα θα τον στειλω καπου στα ΒΠ αρκει να δώσει 15€ μινιμουμ στην κυρια!!!

Το σοσιαλιστικό μοντελο ΑΠΕΤΥΧΕ!!

 Ο Καπιταλισμος όπως εφαρμόστηκε στην Αμερικη πριν το κραχ απετυχε και αυτός και οδηγηθηκαμε σε εναν κοινωνικό καπιταλισμο με παρεμβατισμό του κράτους!!!

 Τωρα επειδη το σημερινό μοντελο αναπτυξης βασιζεται στην ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ισως κάπου να κολλήσει αλλα ο χρόνος θα δειξει!!

 τελος για την Αμερικη ξερω ανθρωπους που εφυγαν αφραγκοι εκαναν σπιτια και μαγαζια. ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ομως. Γυρισαν πίσω Ελλα΄δα δεν εκαναν τίποτα. ΞΑΝΑΠΗΓΑΝ και πέτυχαν ακομα περισσότερα απο την 1η φορά!!!

 Στην Ελλαδα αν εισαι αφραγκος μένεις αφραγκος και αν εισαι πλουσιος και ξεπέσεις ΔΕΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!

 
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Φίλε μου είσαι από τις πλέον αντικειμενικές φωνές εδώ μέσα. Η πραγματικότητα πράγματι έτσι ακριβώς έχει. Το ζητούμενο είναι το πώς θα μπορούσε η κατάσταση να βελτιωθεί.
 

zoiros

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Like
6
Πόντοι
0
Τζιμακο στα ευκολα απανταμε

στα αλλα κανουμε οτιδεν τα ειδαμε.................
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Τζιμακο στα ευκολα απανταμε

στα αλλα κανουμε οτιδεν τα ειδαμε.................

Mάλλον πρέπει να ξανακοιτάξεις μιας και στις πανεύκολες επιφανιακές ερωτήσεις  έχεις λάβει την απάντηση σου εδώ και αρκετές ημέρες . Αντίθετα πουθενά δεν υπάρχουν οι προτάσεις των "εθνικιστών".

Εδώ απαντήθηκαν και οι "καφτές" ερωτήσεις σου :
 

zoiros

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Like
6
Πόντοι
0
jimmakos1971 επειδη για κουτο δεν σε κοβω,μαλλον τον παριστανεις

Αλλα ρωταω και αλλα απαντας

ΞΑΝΑρωταω λοιπον

Θεωρεις σοφο να δηλωνεις θαυμαστης καποιου (Μαρξ) του οποιου ΟΛΑ τα παιδια αυτοκτονησαν;;;;;;;
 

Επισκέπτης
jimmakos1971 επειδη για κουτο δεν σε κοβω,μαλλον τον παριστανεις

Αλλα ρωταω και αλλα απαντας

ΞΑΝΑρωταω λοιπον

Θεωρεις σοφο να δηλωνεις θαυμαστης καποιου (Μαρξ) του οποιου ΟΛΑ τα παιδια αυτοκτονησαν;;;;;;;
ρε συ λάκη πόσα νικ θα κάνεις εδώ μέσα για να το παίξετε πολύ στο τέλος αν σας λάβουμε υπ όψιν ότι είστε τόσοι πολύ αυτοδύναμη κυβέρνηση θα έβγαζε ο Καρατζαφέρης στης εκλογές που έγιναν.
 
OP
OP
T

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Τα νικ διαφόρων "δημοκρατικών" φαίνεται δεν τα έχεις πάρει είδηση...
 

zoiros

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Like
6
Πόντοι
0
ρε συ λάκη πόσα νικ θα κάνεις εδώ μέσα για να το παίξετε πολύ στο τέλος αν σας λάβουμε υπ όψιν ότι είστε τόσοι πολύ αυτοδύναμη κυβέρνηση θα έβγαζε ο Καρατζαφέρης στης εκλογές που έγιναν.

Μονο λακης δεν ειμαι φιλε
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
jimmakos1971 επειδη για κουτο δεν σε κοβω,μαλλον τον παριστανεις

Αλλα ρωταω και αλλα απαντας

ΞΑΝΑρωταω λοιπον

Θεωρεις σοφο να δηλωνεις θαυμαστης καποιου (Μαρξ) του οποιου ΟΛΑ τα παιδια αυτοκτονησαν;;;;;;;

Μα δεν το δηλώνω εγώ ο αμελητέος, το δηλώνει όλη η πνευματική ελίτ της ανθρωπότητας.

Μια μικρή απόδειξη για την επίδραση του Μαρξισμού στον Καπιταλισμό μπορείτε να δείτε εδώ :


Αυτό για τα παιδιά του οφείλω να το ομολογήσω ότι δεν το γνώριζα κι αυτό ήταν ένα κίνητρο για να το ψάξω λίγο.
Μαθαίνουμε λοιπόν ότι η κόρη του αυτοκτόνησε πράγματι από ...ερωτική απογοήτευση :

Εκπληκτικό κριτήριο για να είναι λάθος μια θεωρία πράγματι!

Επίσης να συμπληρώσω ότι εκτιμώ βαθύτατα σαν ένα από τα πιο κοφτερά μυαλά της Ελλάδας τον Νίκο Πουλατζά που δεν αυτοκτόνησε η...κόρη του από έρωτα αλλά ο ίδιος ,όπως και τον Ν.Καρυωτάκη ως ποιητή και την Πηνελόπη Δέλτα ως πεζογράφο ,έτσι για να αναφέρω γνωστούς αυτόχειρες που μου έρχονται πρώτοι στο μυαλό. Επίσης δεν χρησιμοποιώ ως κριτήριο για τον Ι.Μεταξά το γεγονός ότι η κόρη του ήταν νυμφομανής γνωστή σε όλη την Αθήνα .
Αυτό είναι το κριτήριο σου δηλαδή εσένα στην επιλογή..."ιδεολογίας"?
Λογικό αφού τα επιχειρήματα σου κόντρα στον Μαρξισμό μέχρι στιγμής είναι ανύπαρκτα.
Δεν είναι ο Λάκης. Πρώτον δεν αναφέρει καν αναρχοάπλυτους των Εξαρχείων και δεύτερον δεν έχει συντάξει σε κανένα πόστ ούτε μια παράγραφο. Τρολλάρει ο τυπάκος με αστείες ατάκες απλά.
Todok με τις ip το πιο εύκολο για τους διαχειριστές του site είναι να δουν τα διπλά και τριπλά νικς.
Επίσης δεν είδα καμμιά απάντηση στο νήμα που άνοιξα με το πλαστό "σύμφωνο" του Πετρητσίου. Τόσες δεκαετίες σημαία το είχε η ακροδεξιά και όπως είδατε και σε νήμα που άνοιξα με τον Παττακό συνεχίζει να το χρησιμοποιεί.Επειδή λιγάκι χλωμό το βλέπω να απαντήσει ο Παττακός δεν υπάρχει κάποιος ομοιδεάτης του να τον στηρίξει ή με την σιωπή δέχεστε ότι είναι ψεύτης?
 

zoiros

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2007
Μηνύματα
31
Like
6
Πόντοι
0
Αφου το θεωρεις αξιοθαυμαστο τι μενει να πω;

Αντε και στα δικα σου!

(και δεν ηταν μονο η κορη.......Μην κλεβουμε στο ζυγι......)
 

jimmakos1971

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2005
Μηνύματα
222
Like
0
Πόντοι
1
Αφου το θεωρεις αξιοθαυμαστο τι μενει να πω;

Αντε και στα δικα σου!

(και δεν ηταν μονο η κορη.......Μην κλεβουμε στο ζυγι......)

Αναμενόμενη "απάντηση".Φυσικά επί της ουσίας μηδέν. Βασικά από το να αποκτήσω παιδί με πλούσιο "επίπεδο" σαν το δικό σου ,προτιμώ μια κόρη σαν του Μαρξ που το τέλος της αν μη τι άλλο δείχνει ότι είχε αισθήματα που δεν μπορείς καν να φανταστείς (ανώτερων θηλαστικών).Περαστικά φίλε μου.

Υ.Γ Αυτό κατάλαβε από την απάντηση μου. "Τι καιρό έχει έξω?-Επτά και τέταρτο".Τώρα αυτό στην "δημοκρατία" μας έχει και δικαίωμα του εκλέγειν. Αδυναμίες του συστήματος.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom