Στο εξωτερικό, αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις στο σπίτι, αν καπνίζεις κ αν δεν πληρώνεις έξοδα αυτοκινήτου, μόνο τότε μπορεί να σου μείνουν κάποια χρήματα.
Όχι πολλά, μην φανταστείς.
Μόνο η ασφάλεια του αυτοκινήτου γι νεος οδηγός στη χώρα π.χ. Αγγλία ξεκινάει πάνω από 2.000 λίρες τον πρώτο χρόνο κ πέφτει σιγά σιγά.
Τσιγάρα 13,50 το πακέτο κ ανεβαίνει. Φαγητό, όλοι έξω τρώνε. Τους φεύγουν όλα τα λεφτά στο δρόμο. Αν δεν ξέρεις να μαγειρεύεις καλά και να ψωνιζεις από επιλεγμένα μαγαζιά, Τούρκους, ασιατες, δεν φχαριστιεσαι φαί της προκοπής. Βρωμάνε όλα, αγευατα ! Άντε στην ξεφτίλα να σε πληρώνει κάποιος 2.500 με 3.000 . Νοίκι, το λιγότερο 1.200.
Δλδ θα πας εξωτερικό για να πεις απλά ότι μένεις Αγγλία ή Γερμανία και να το παίζεις ευρωπεος. Κ αν σου μείνουν χρήματα θα ρθεις Ελλάδα διακοπές μία ή δύο φορές το χρόνο και θα ξοδέψεις τι ;;;;
Να σκέφτεσαι ότι δεν θα κεράσεις κολλητούς ή πόσα μασάζ θα κάνεις ;
Γι αυτό ξενιτευτηκες ; γιανα μετράς λίρες αντί ευρώ ;;;
Άσε καλύτερα....βρες με 1, 1.500 χιλιάρικο κάπου στον τόπο σου κ ας σε εκμεταλλεύονται ή σου τα χρωστάνε....
Άσε το ρατσισμό που υπάρχει παντού εν έτη 2024. Ειδικότερα Αγγλία. Άσε την απελπισία του κόσμου που περνάνε όλοι τα ίδια άσε την κατάθλιψη που θα σε πιάσει θες δε θες....
Άσε που οι γκομενες είναι για 1 μπουτσο μόνο κ βρωμάνε όλες.
Τουλάχιστον στα μασατζιδικα κάνουν κ ένα μπάνιο.
Αν θες να ξενιτευτεις, μόνο αν μεγαλώνεις οικογένεια θα δεις διαφορά, επιδόματα, κ πρέπει να δουλεύουν και οι 2. Διαφορετικά, τον Αύγουστο θα φχαριστηθεις βροχές και καταιγίδες αντί να είσαι σε καμιά παραλία στην Ελλάδα.
Μιλώ εκ πείρας.
Έχω μεταναστεύσει 2 φορές.
Νορβηγία πρώτα κ μετά Αγγλία όπου βρίσκομαι τώρα τα τελευταία 6 χρόνια. Κ ομιλώ όχι μόνο προσωπικά αλλά κ τι έχω βιώσει και με άλλους Έλληνες τόσα χρόνια με παιδιά και μη.....
Έχω δουλέψει μπακαλιάρο στη Νορβηγία, οικοδομή, κ λεωφωρειατζης στο Όσλο και Μάντσεστερ. Τώρα δουλεύω uber.
Μένω με οικογένεια, η αδερφή μου είναι εδώ χρόνια παντρεμένη, κ μου μένουν τα χρήματα, διαφορετικά...
Σιγά μην ερχόμουν για να το παίζω ότι κάποιος είμαι κ δουλεύω αγγλιες νορβηγιες και γερμανιες.
Καθόμουν και στην ωραία μου την Κέρκυρα με τον ήλιο μου κ τις τσάρκες μου όλη μέρα κ όλο το χρόνο και ας δούλευα μόνο 6 - 7 μήνες με τον τουρισμό όπως έκανα όλα τα χρόνια μέχρι πριν ξενιτευτω, 2011...
Αν έχεις στομάχι για τέτοια πράγματα, μπορεί να τα καταφέρεις....
Αν δεν αρρωστήσεις κιόλας...
Άγχος, αφραγκιες τον πρώτο διάστημα μέχρι να σταθείς στα πόδια σου. Γλώσσα...Κ πολλά άλλα.
Το χω δει κ αυτό....
Θεός συγχώρεσε τον, το παιδί !
37 χρονών, άφησε γυναίκα με 4 κόρες. Νεογέννητη η τελευταία κορούλα όταν έφυγε...
Από την Αθήνα το παιδί !
Έχουμε πάρει όλες τις γεύσεις εδώ στο εξωτερικό, στον υπέρτατο βαθμό....
25 Αυγούστου στη Νορβηγία όταν πρωτοπηγα, στο κάμπινγκ του εμένα, με την πρώην μου, δούλευα κιόλας, - 5 είχε το πρωί....
Τα λεφτά δε σώζουν κανέναν, να το θυμάστε αυτό ....
Όλα τα υπόλοιπα , θέλουν χρόνο, παρά πολύ χρόνο για να καταφέρεις να σταθείς αξιοπρεπώς σε μία ξένη χώρα.
Γι αυτό μην ακούτε έναν καλό μισθό κ λέτε φύγαμε γιατί θα κάνουμε τη ζωαρα της Ελλάδας.
Είστε πολύ γελασμένοι !
Ξεχάστε το αυτό.
Αυτό τα ολίγα ήθελα να πω.
Έτσι να πάρετε μία ιδέα....
Τα καλύτερα σε όλους εύχομαι....