Το ενφια είναι φόρος περιουσίας..έπρεπε να πληρωνεις πιο πολλά
Όπως στην Αμερική που τα σκανε στο κρατος κανονικα όσοι έχουνε σπίτια
Στο Αμέρικα μεγάλε υπάρχουν άλλες καταστάσεις. Αλλά εκεί που πληρώνεις έχεις και παροχές. Επειδή έχω πολύ στενούς συγγενείς εκεί τα πράγματα ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. Πχ το χειμώνα τα εκχιονιστικά ΔΕΝ σταματάνε λεπτό. Τα χάλια μας δεν υπάρχουν εκεί. Στα κατσικοχώρια της Μοντάνα και της Ντακότα δεν ξέρω τι γίνεται αλλά στις μεγάλες πόλεις πληρώνεις και έχεις ανταπόδοση. Εδώ πληρώνω σκατά και να μη σχολιάσω.
Ο γείτονας μου έχει το πατρικό του που είναι μισοερειπωμένο. Το πεζοδρόμιο πλέον ΔΕΝ υπάρχει από τα μπάζα και κοντεύει να φτιαχτεί Εθνικός Δρυμός από τα χορτάρια που έχουν φυτρώσει. Πάνε ΤΡΙΑ χρόνια από τότε που έπεσε ο τοίχος και το θυμάμαι ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ διότι πήγαινα σε κηδεία και τα κεραμίδια μου γρατζούνισαν το φτερό του αυτοκινήτου.
Για πες μου πανέξυπνε τι ακριβώς φόρο πρέπει να πληρώσω; Πεζοδρόμιο ΔΕΝ έχω. Θέση παρκαρίσματος ΔΕΝ έχω. Υγειονομική βόμβα είναι το μέρος με τα ποντίκια και τις κατσαρίδες. Αλλά το ΕΝΦΙΑ ήρθε. Γιατί δεν πας σε μια πόλη της Αμερικής να τα κάνεις αυτά; Να βγάλεις πχ τα σκουπίδια μέρα που ΔΕΝ περνάει το απορριμματοφόρο. Ή το χειμώνα να μην καθαρίσεις το πεζοδρόμιο σου από το χιόνι. Να δεις τη γλύκα.
Aλλα αντι αλλων. Ποσο κρατα η εφορεια απο το μισθο ενος μισθοτου, αυτο ρωτησα. Τοσο απλα!
Δεν ξέρω γιατί η κατάσταση είναι μπουρδέλο. Εγώ ξέρω πως πληρώνω σαν μαλάκας και ΕΝΦΙΑ και φόρο. Γιατί πληρώνω δεν ξέρω. Κάνω κάτι λάθος; Γιατί από τα γραφόμενα σου συμπεραίνω πως οι μισθωτοί δεν πληρώνουν τίποτα και είμαι η εξαίρεση.
Τα ίδια τράβαγε και ο συγχωρεμένος ο πατέρας μου. Μέχρι που αρχίσαμε να αμφισβητούμε το λογιστή μας. Απευθυνθήκαμε σε φίλο εφοριακό ο οποίος μας είπε πως είναι "γάτα με πέταλα". Άλλοι λογιστές λιγότερο καταρτισμένοι θα μας έβγαζαν διπλάσιο φόρο.