Νέα

Eshop

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Black Panther91
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Μάγκες καλησπέρα!
Θέλει να ανοίξει ένας φίλος ένα eshop τεχνολογίας κ δεν μπορούμε να βρούμε προμηθευτές smartphone κ laptop στην Ελλάδα κ την Ευρώπη! Έχει ασχοληθεί κανένας; Ξέρετε κανένα προμηθευτεί;
Έλα να κάνει τα μαγικά του το bou!!!!

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
3.665
Μάγκες καλησπέρα!
Θέλει να ανοίξει ένας φίλος ένα eshop τεχνολογίας κ δεν μπορούμε να βρούμε προμηθευτές smartphone κ laptop στην Ελλάδα κ την Ευρώπη! Έχει ασχοληθεί κανένας; Ξέρετε κανένα προμηθευτεί;
Έλα να κάνει τα μαγικά του το bou!!!!
Τύπε, άμα ρωτάς τέτοια πράγματα, σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καν business plan και έρευνα. Αυτές είναι ερωτήσεις οι οποίες απαντώνται στα πρώτα 5 λεπτά.

Ξεκίνα με infoquest & oktabit για αρχή, και από κει και έπειτα, μπορείς να μιλήσεις απευθείας και με τους μεγάλους (Dell, HP, Lenovo) για άλλα deal.

OP
OP
Black Panther91

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Τύπε, άμα ρωτάς τέτοια πράγματα, σημαίνει ότι δεν έχει γίνει καν business plan και έρευνα. Αυτές είναι ερωτήσεις οι οποίες απαντώνται στα πρώτα 5 λεπτά.

Ξεκίνα με infoquest & oktabit για αρχή, και από κει και έπειτα, μπορείς να μιλήσεις απευθείας και με τους μεγάλους (Dell, HP, Lenovo) για άλλα deal.
Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα! Η infoquest κ oktabit έχουν περιφερειακά κ γκατζετς κ η κουτσή Μαρία τους ξέρει! Οι μεγάλοι προμηθευτές δεν είναι τα brands που ανέφερες, όταν πας κατευθείαν στα brands όπως Samsung, Lenovo, dell or whatever οι τιμές που δίνουν είναι υψηλότερες από τους μεγάλους ευρωπαίους προμήθευες που αγοράζουν τεράστιους όγκος προϊόντων κ τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές!

OP
OP
Black Panther91

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
βρήκες και εσύ που να ρωτήσεις.....στο insomnia.gr ρωτα!

στην Ελλαδα ο μεγαλύτερος προμηθευτής ειναι η infoquest
Δεν έχει κινητά το infoquest, το μεγάλο μας θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε προμηθευτή για κινητά, gadget κ περιφερειακά υπάρχουν παρά πολλοί!

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
3.665
Ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα! Η infoquest κ oktabit έχουν περιφερειακά κ γκατζετς κ η κουτσή Μαρία τους ξέρει! Οι μεγάλοι προμηθευτές δεν είναι τα brands που ανέφερες, όταν πας κατευθείαν στα brands όπως Samsung, Lenovo, dell or whatever οι τιμές που δίνουν είναι υψηλότερες από τους μεγάλους ευρωπαίους προμήθευες που αγοράζουν τεράστιους όγκος προϊόντων κ τα αγοράζουν σε πολύ χαμηλότερες τιμές!
Τύπε, σοβαρά τώρα, έχεις ασχοληθεί αρχικά με εισαγωγές Η/Υ και κινητών; Έχεις ιδέα πως βγαίνουν οι τιμές; Σε ρωτάω σοβαρά τώρα, γιατί όλα αυτά που μου λες, τα ακούω μεν, αλλά ξέρω από προσωπική πείρα τι σημαίνει να κάνεις εισαγωγή πολλών τεμαχίων για να μπορείς να χτυπήσεις τιμή.

OP
OP
Black Panther91

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Δεν έχω ασχοληθεί τώρα θα ασχοληθώ, όλες οι μεγάλες εταιρίες που έχω μιλήσει μου έχουν δώσει απαγορευτικές τιμές σε σχέσεις με τους Γερμανούς προμηθευτές!
Εάν έχεις να προτείνεις κάτι καλοδεχούμενο!

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.337
Πόντοι
1.056
Δεν έχει κινητά το infoquest, το μεγάλο μας θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε προμηθευτή για κινητά, gadget κ περιφερειακά υπάρχουν παρά πολλοί!

Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά.....η infoquest ειναι ο επίσημος εισαγωγέας των Samsung, Xiaomi, Apple, Lenovo, Intel κ.α στην Ελλάδα.

Εχουν πάνω απο 100 εταιρίες! Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στην Ελλαδα!

Αν θες να χτυπήσεις χαμηλές τιμες πας σε πάρα-εισαγωγή οπως κάνουν τα σκουτζομαγαζα που παίρνουν κατευθείαν απο ινδια-κινα.....αλλά απαξ και πάθει κάτι η συσκευή είσαι μόνος σου!

• Like
Αντιδράσεις: Spiler

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.736
Πόντοι
216
Αν έχω να σου προτείνω κάτι είναι να μην το κάνει...
Οι τιμές σε laptop-smartphones κλπ χτυπιούνται τόσο άσχημα που με τρόμο θα ανακαλύψει ότι τα ποσοστά κέρδους είναι αστεία. Χρειάζεται πολύ μεγάλος όγκος πωλήσεων για να γίνει βιώσιμο κάτι τέτοιο και κάποιος που ξεκινάει e-shop τώρα, αν δεν έχει πολύ μεγάλο χρηματικό back-up για να το υποστηρίξει είναι 99% σίγουρο ότι δεν θα βγάλει χρόνο

OP
OP
Black Panther91

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Μάλλον κάτι δεν κατάλαβες καλά.....η infoquest ειναι ο επίσημος εισαγωγέας των Samsung, Xiaomi, Apple, Lenovo, Intel κ.α στην Ελλάδα.

Εχουν πάνω απο 100 εταιρίες! Είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής στην Ελλαδα!

Αν θες να χτυπήσεις χαμηλές τιμες πας σε πάρα-εισαγωγή οπως κάνουν τα σκουτζομαγαζα που παίρνουν κατευθείαν απο ινδια-κινα.....αλλά απαξ και πάθει κάτι η συσκευή είσαι μόνος σου!
Από Κίνα-Ινδία ξέρουμε κανένα προμηθευτεί; Αυτά δεν έχουν τελωνείο;

OP
OP
Black Panther91

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Αν έχω να σου προτείνω κάτι είναι να μην το κάνει...
Οι τιμές σε laptop-smartphones κλπ χτυπιούνται τόσο άσχημα που με τρόμο θα ανακαλύψει ότι τα ποσοστά κέρδους είναι αστεία. Χρειάζεται πολύ μεγάλος όγκος πωλήσεων για να γίνει βιώσιμο κάτι τέτοιο και κάποιος που ξεκινάει e-shop τώρα, αν δεν έχει πολύ μεγάλο χρηματικό back-up για να το υποστηρίξει είναι 99% σίγουρο ότι δεν θα βγάλει χρόνο
Laptop-Smartphone δεν έχω κοιτάξει ακόμα, μπορεί να έχεις δίκαιο περιφερειακά hardware κ gadgets οι προμηθευτές που έχω βρει στην Ευρώπη βάζοντας μεταφορικά, ΦΠΑ κ 10% κέρδος είμαι 1-2Ε πάνω σε όλα από τον ποιο φτηνό στο skrutz

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.736
Πόντοι
216
Δεν γνωρίζω αν το 10% που λές είναι margin ή mark up ή αν σε κάθε περίπτωση είναι ικανό να βγάλει σε 1η φάση τα πάγια έξοδα της εταιρίας και να αφήσει και ένα μεροκάματο.
Πάντως έχε υπ' όψιν ότι κατά την λειτουργία πέρα από λογιστικό κέρδος αγοράς - πώλησης ΠΑΝΤΑ παρουσιάζονται πολλά απρόοπτα έξοδα που ροκανίζουν ανελέητα το όποιο κέρδος, και αν δεν τα έχεις υπολογίσει καλά ή αν δεν υπάρχει λίπος να απορροφήσει αυτά που δεν γίνεται να προβλεφθούν στο τέλος θα σε κλείσουν και θα βρεθείς και χρεωμένος...

Τέσπα. Δεν θα κάνω τον έξυπνο και τον ξερόλα ούτε θα στήσω το bussiness plan, αλλά μετά από 30 χρόνια στην πιάτσα και πολλά από αυτά στον χώρο της τεχνολογίας η αίσθησή μου είναι αυτή που σου έγραψα.
Καλή επιτυχία

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
3.665
Δεν έχω ασχοληθεί τώρα θα ασχοληθώ, όλες οι μεγάλες εταιρίες που έχω μιλήσει μου έχουν δώσει απαγορευτικές τιμές σε σχέσεις με τους Γερμανούς προμηθευτές!
Εάν έχεις να προτείνεις κάτι καλοδεχούμενο!
Όπως σου είπανε και οι άλλοι, για να χτυπήσεις τιμές πρέπει να κάνεις σοβαρή εισαγωγή, πολλών εκατοντάδων, ή χιλιάδων, τεμαχίων. Από κει και έπειτα, η InfoQuest σου δίνει ένα μέσο όρο, που συνήθως είναι πιο άκριβός από το αντίστοιχο μαγαζάκι τους (you.gr), για ευνόητους λόγους, εκτός κι εάν κάνεις τέτοιους τζίρους όπως τό Πλαίσιο ή το Public, ώστε να μπορείς να πας και να τους πεις, μάγκες, κατεβάστε τα σώβρακα τώρα για να παίξουμε όμορφα μπαλίτσα. Βέβαια, αυτοί πάνε και απευθείας σε Apple, Samsung, κλπ. με τη μαγκιά των τζίρων τους και των πωλήσεων.

Τώρα για παραεισαγωγές κλπ. δεν ασχολούμαι, και προσωπικά δε θα καθίσω να ασχοληθώ να πουλήσω μία συσκευή των 500+ ευρώ εισαγωγής για 10% ανά πώληση, να ήταν 20%+ να το συζητήσω, αλλά για οτιδήποτε κάτω του 20% περιθώριο κέρδους, δύσκολα θεωρείται βιώσιμο με τα κόστη που θα έχεις σε προμήθειες τραπεζικές και marketing.

Και μιας και είπαμε για marketing, ετοίμασε 2500+ το μήνα για διαφημίσεις σε Facebook/Instagram κι άλλα τόσα για Google, για να αρχίσει ο κόσμος να σε προσέχει σαν μαγαζί. (κοινώς ένα 60άρι χιλιάρικα για ένα χρόνο) Δυστυχώς, εάν θέλεις να παίξεις με τους μεγάλους, πρέπει να έχεις γερό πορτοφόλι τύπε.

Σε κάθε περίπτωση, καλή επιτυχία εύχομαι στο εγχείρημά σου.

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.337
Πόντοι
1.056
Από Κίνα-Ινδία ξέρουμε κανένα προμηθευτεί; Αυτά δεν έχουν τελωνείο;

Υπάρχουν πολλοι αλλα πρέπει να πας εκεί για να κάνεις το Deal..... Γνωστός μου που έχει μαγαζί με περιφερειακά, πήγαινε Κινα και τα έφερνε απο εκεί με κοντεινερς.

Προφανώς και εχει τελωνείο αλλα απο την άλλη δεν τα δήλωνε και ολα, δηλαδή τα μισά τα περνούσε μαύρα! Π.χ η συσκευασία είχε 2000 καλώδια i-phone, στο παραστατικό έγραφαν 1000!

Το θέμα ειναι τι πορτοφόλι εχεις, αν μιλάμε για 20-30 χιλιάρικα μην το σκέφτεσαι καν, ούτε τα εισιτήρια δεν θα βγάλεις!

Τελευταία τροποποίηση:
OP
OP
Black Panther91

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.565
Πόντοι
6.186
Να στε καλά παιδιά, να δούμε πως θα πάει, Κίνα ταξιδεύω συχνά αλλά δεν έχω βρει άκρη για φτηνές συσκευές! Δεν μιλάω για καλώδια κ τέτοια, τα μόνα που έχω βρει πραγματικά φτηνά στην Κίνα είναι τα second hands, είχα φέρει MacBook σε φίλο άψογο με 500€ όταν στην Ελλάδα έπαιζαν 1200.
Δεν νομίζω κανένα σκρουτζομαγαζο να ξοδεύει 60Κ το χρόνο για διαφήμιση, δεν θα προσπαθήσω να γίνω πλαίσιο να βοηθήσω κύριος τον αδερφό μου πάω κ ενα δεύτερο εισόδημα για εμένα εάν πετύχει θα δείξει!

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.736
Πόντοι
216
Δεν νομίζω κανένα σκρουτζομαγαζο να ξοδεύει 60Κ το χρόνο για διαφήμιση, δεν θα προσπαθήσω να γίνω πλαίσιο να βοηθήσω κύριος τον αδερφό μου πάω κ ενα δεύτερο εισόδημα για εμένα εάν πετύχει θα δείξει!

Να είσαι 3πλά προσεκτικός όμως γιατί αντί να τον βοηθήσεις είναι πολύ πιο εύκολο να τον "θάψεις"...

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
3.665
Να στε καλά παιδιά, να δούμε πως θα πάει, Κίνα ταξιδεύω συχνά αλλά δεν έχω βρει άκρη για φτηνές συσκευές! Δεν μιλάω για καλώδια κ τέτοια, τα μόνα που έχω βρει πραγματικά φτηνά στην Κίνα είναι τα second hands, είχα φέρει MacBook σε φίλο άψογο με 500€ όταν στην Ελλάδα έπαιζαν 1200.
Τύπε, το skroutz κρατά 10% προμήθεια περίπου, ίσως και παραπάνω σε κάποιες κατηγορίες, όσο για το τι ξοδεύει ο καθένας, αυτό μόνο ο κάθε επαγγελματίας το ξέρει. Για να βγούνε πάντως 3-4 χιλιάρικα το μήνα καθαρά κέρδος, σημαίνει ότι πρέπει να τζιράρεις τουλάχιστον μια 40άρα το μήνα, με αυτά που μας αναφέρεις, και να ξοδέψεις περίπου 200 με 250 χιλιάρικα για εμπόρευμα, μεταφορικά, εκτελωνισμούς, κλπ. για τους πρώτους 5-6 μήνες, για να έχεις και μια πισινή στο πόσο χρόνο θα σου πάρει να έρθει η επόμενη παραγγελία

Προσωπικά, εάν είχα να "κάψω" τέτοια ποσά, θα τα έβαζα κάπου που να μου δίνει στάνταρ 10%, με πιθανότητες ανόδου, και θα το έκανα split με τον αδερφό μου. My 2 cents :wink:

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.337
Πόντοι
1.056

Το θέμα με το σκρουτζ ειναι οτι κρατάει και ποσοστό, όποτε πρέπει να υπολογίζεις και αυτό! τσέκαρε μια shopflix και bestprice!

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.337
Πόντοι
1.056
Τύπε, το skroutz κρατά 10% προμήθεια περίπου, ίσως και παραπάνω σε κάποιες κατηγορίες, όσο για το τι ξοδεύει ο καθένας, αυτό μόνο ο κάθε επαγγελματίας το ξέρει. Για να βγούνε πάντως 3-4 χιλιάρικα το μήνα καθαρά κέρδος, σημαίνει ότι πρέπει να τζιράρεις τουλάχιστον μια 40άρα το μήνα, με αυτά που μας αναφέρεις, και να ξοδέψεις περίπου 200 με 250 χιλιάρικα για εμπόρευμα, μεταφορικά, εκτελωνισμούς, κλπ. για τους πρώτους 5-6 μήνες, για να έχεις και μια πισινή στο πόσο χρόνο θα σου πάρει να έρθει η επόμενη παραγγελία

Προσωπικά, εάν είχα να "κάψω" τέτοια ποσά, θα τα έβαζα κάπου που να μου δίνει στάνταρ 10%, με πιθανότητες ανόδου, και θα το έκανα split με τον αδερφό μου. My 2 cents :wink:

10% προμήθεια στην τιμή πώλησης? δεν παιζει να κρατάει τόσο πολύ, σε μερικά προϊόντα τόσο ειναι το κέρδος δεν βγάζει νόημα!

Spiler

Μέγας
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
2.801
Πόντοι
3.665
10% προμήθεια στην τιμή πώλησης? δεν παιζει να κρατάει τόσο πολύ, σε μερικά προϊόντα τόσο ειναι το κέρδος δεν βγάζει νόημα!
Ναι, sorry, δικό μου λάθος που δεν είδα κατηγορίες, γενικά έχουν πολύ μπερδεμένο τιμοκατάλογο, ο πλήρης τιμοκατάλογος είναι εδώ: Τιμοκατάλογος προμηθειών

Πλέον είμαι σίγουρος ότι δεν τους ενδιαφέρει να βγάζει νόημα, ούτως ή άλλως με τα ποσοστά που ζητάνε, για μένα δε βγάζει γενικότερο νόημα το να πουλάει κάποιος μέσω skroutz.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom