ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ
Στις 11:51 (οι γονείς μου ήταν έξω), πήρα τηλέφωνο τη Σταυρούλα για να συννενοηθούμε για τη συνάντηση της Πέμπτης. Τηλεφωνώντας στο στούντιο, έμαθα ότι η Σταυρούλα την Πέμπτη είχε άδεια. Αμέσως την πήρα σπίτι, αλλά δεν την βρήκα. Εκείνη τη στιγμή πέρασε από το μυαλό μου η σκέψη ότι η Σταυρούλα πήρα άδεια επίτηδες την Τετάρτη, για να με ξεφορτωθεί. Μετά το τηλεφώνημα, ξάπλωσα στον καναπέ, κοίταξα το νταβάνι απεγνωσμένος και έβαλα τα κλάμματα. Πραγματικά εκείνη τη στιγμή ήθελα να πεθάνω.
Στις 17:02 ξεκίνησα από το σπίτι μου, για να πάω να δω το φίλο μου τον τραγουδιστή στον Πειραιά. Στις 17:10 πήρα το τρόλεϊ 4 από την Πλατεία Κυψέλης. Στη στάση "Ζακύνθου" κάθισα δίπλα σε μια α-καπέλο, η οποία φορούσε τζην, κουκουβαγίσια γυαλιά και ένα πολυφλεκτικό χρυσό ριγκάκι. Στη στάση Πολυτεχνείο της έπιασα κουβέντα. Η στιχομυθία, που ακολούθησε, ήταν η εξής:
ΤΑΚΜΑΝ: Στην Αγγλία ο κόσμος είναι πολύ πιο βοηθητικός από εδώ.
Α-ΚΑΠΕΛΟ: Ο καθένας κάνει ότι μπορεί.
ΤΑΚΜΑΝ: Όταν ήμουν στο Λονδίνο και έψαχνα να βρώ τη Victoria Coach Station, ένας κύριος με βοήθησε και με οδήγησε μέχρι τη στάση χάνοντας χρόνο από τη δουλειά του.
Α-ΚΑΠΕΛΟ: (μορφασμός Γύπα).
Μετά από αυτό το διάλογο, γέλαγα μόνος μου σαν να είχα πάρει ψυχοτρόπα φάρμακα. Φυσικά για το κατόρθωμά μου, ενημέρωσα την Πιζάμα με Σκούφο με γραπτό μήνυμα.
Στις 17:50 κατέβηκα στο Σύνταγμα. Κατόπιν κατευθύνθηκα προς ένα ήσυχο σημείο, για να τηλεφωνήσω στη Σταυρούλα. Κοίταξα τον ουρανό με θλιμμένο βλέμμα, πήρα μια βαθειά ανάσα και ήμουν έτοιμος να βάλω τα κλάμματα μπροστά σε όλο τον κόσμο. Μετά από 2 λεπτά, το πήρα απόφαση να της τηλεφωνήσω στο σπίτι. Η στιχομυθία, που ακολούθησε, ήταν η εξής:
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Ναι;
ΤΑΚΜΑΝ: Σταυρούλα εσύ είσαι;
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Ναι αγάπη μου.
ΤΑΚΜΑΝ: Έμαθα ότι είχες άδεια, για αυτό σε πήρα τηλέφωνο. Εγώ νόμιζα ότι θα είχες άδεια αύριο.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Θα έχω και αύριο άδεια.
ΤΑΚΜΑΝ: Σε παρακαλώ πάρα πολύ (εκείνη τη στιγμή κόντευα να λυποθυμήσω) θέλω αύριο στις 19:00 να έρθω σπίτι σου να τα πούμε.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Εντάξει αγάπη μου. Πάρε με αύριο τηλέφωνο, για να σου πώ πώς θα ρθεις.
ΤΑΚΜΑΝ: Σίγουρα όμως, θα βρεθούμε αύριο. Γιατί θέλω να αλλάξω το εισιτήριό μου.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Εντάξει αγάπη μου.
ΤΑΚΜΑΝ: Σήμερα τι θα κάνεις; Γιατί δεν μπορείς να βρεθούμε;
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Γιατί έχω κανονίσει να βγώ με την ανιψιά μου.
ΤΑΚΜΑΝ: ΟΚ. Συγχώρεσέ με σε παρακαλώ, που σε πήρα τηλέφωνο. Ελπίζω να μη σου γίνομαι βάρος.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Εντάξει αγάπη μου.
ΤΑΚΜΑΝ: Οπότε τα λέμε αύριο.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ: Θα τα πούμε.
Η συμπεριφορά της Σταυρούλας στο τηλέφωνο μου φάνηκε αρκετά ψυχρή. Σαν να μην το πολυήθελε να βρεθούμε σπίτι της. Παναγίτσα μου γλυκιά. Αυτή τη γυναίκα την αγαπάω. Δεν της έχω κάνει κανένα κακό. Εγώ στην ψυχή μου έχω απέραντη αγάπη. Γιατί μου μίλησε ψυχρά; Δεν αισθάνομαι καλά. Πραγματικά όμως, καθόλου καλά.
Πάω να την πέσω. Θα σας πώ αύριο τα υπόλοιπα.