Νέα

Επικαιροποίηση στοιχείων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 58
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Συναγωνιστές λίγο άκυρο το θέμα, το ανοίγω και κυριακάτικα  :grin:  αλλά πραγματικά δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω.

Είμαι εκτός Ελλάδας 6 και κάτι χρόνια, έχω αλλάξει 2-3 χώρες, έχω αποκτήσει δεύτερη υπηκοότητα, έχω παντρευτεί, κτλ κτλ. Εν τω μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω μπει στη διαδικασία να ενημερώσω για τίποτα από όλα αυτά το ελληνικό κράτος.

Υπάρχει κάποια υπηρεσία οπου μπορώ να απευθυνθώ να κάνω επικαιροποίηση στοιχείων? Και από εκεί να ενημερωθούν όλες οι υπηρεσίες, ΙΚΑ, εφορία, δήμος, στρατός, κτλ?

Παρεμπιπτόντως είμαι υποχρεωμένος να το κάνω? Παίζει να μου χώσουν και κάνα πρόστιμο που δεν το έκανα νωρίτερα?

akhs3pgr

Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2014
Like
0
Πόντοι
1
Αν δε γραφεια απλα "κυριακατικο θεμα"  :S
Μια χαρα πεταξες μαυρη πετρα πισω τωρα γιατι ψαχνεις να βρεις το μπελα σου?  
Κανεις ελληνικη φορολογικη δηλωση? εχεις αξιολογα περιουσιακα στοιχεια  ακομη στην Ελλαδα?

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Αν εχεις εργασία και φορολογείσαι στο εξωτερικό , θα φορολογηθείς και στην Ελλάδα, υπηρεσία μίας στάσης στην Ελλάδα δεν υπάρχει

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Αν δε γραφεια απλα "κυριακατικο θεμα"  :S
Μια χαρα πεταξες μαυρη πετρα πισω τωρα γιατι ψαχνεις να βρεις το μπελα σου?  
Κανεις ελληνικη φορολογικη δηλωση? εχεις αξιολογα περιουσιακα στοιχεια  ακομη στην Ελλαδα?

Ενα χωράφι από τον παππού μου έχω όλο κι όλο, που δεν πρέπει να αξίζει ούτε 100 ευρώ... Εισοδήματα από Ελλάδα δεν έχω ούτε σεντ. Φορολογική δήλωση στην Ελλάδα έχω να κάνω από τότε που έφυγα.

Αν εχεις εργασία και φορολογείσαι στο εξωτερικό , θα φορολογηθείς και στην Ελλάδα, υπηρεσία μίας στάσης στην Ελλάδα δεν υπάρχει

Για ποιο λόγο να φορολογηθούν στην Ελλάδα τα εισοδήματά μου από εξωτερικό?

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Υπάρχει ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικου
Δες το παρακάτω, ίσως σε βοηθήσει.

Τύπε μου είμαι ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού από το 2014. Άλλο ρωτάω εδώ, πού πρέπει να πάω να επικαιροποιησω τα στοιχεία μου, επειδή αυτά που έχει το ελληνικό κράτος δεν είναι πλέον σωστά.

Εγγρ.
24 Αυγ 2017
Like
897
Πόντοι
86
Επρεπε να έχεις ενημερώσει γραπτώς το Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ που ανήκεις
Εκεί θα σε καθοδηγήσουν 

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Επρεπε να έχεις ενημερώσει γραπτώς το Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ που ανήκεις
Εκεί θα σε καθοδηγήσουν 

Η ΔΟΥ  θα ενημερώσει και τους υπόλοιπους? Μπορώ να δηλώσω τις αλλαγές κάπου ονλαιν?

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
ΟΧΙ δεν ενημερώνει τους υπόλοιπους

Δηλαδή πρέπει να πάω σε καθε υπηρεσία μία προς μία? Μήπως να τους γράψω απλά όλους σταρχιδια μου αν είναι έτσι?

Διακινδυνεύω να φάω κάνα πρόστιμο αν τα στοιχεία μου δεν είναι σωστά?

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.128
Πόντοι
7.216
Τύπε, εδώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν στην ίδια υπηρεσία, και σε στέλνουν συνήθως από το ένα γραφείο στο άλλο, εσύ θες να παίξει και συνεννόηση μεταξύ υπηρεσιών?
Κανονικά πρέπει να πάρει σβαρνα όλες τις υπηρεσίες και τις τράπεζες και να τις ενημερώσεις μια μια. Εφόσον δεν εχεις τπτ στην Ελλάδα και επιπρόσθετα δεν σκοπεύεις να επιστρέψεις τους γράφεις όλους στην καραπουτσακλαρα σου. Διαφορετικα ενημερώνεις κατ'ελαχιστον εφορία και ασφαλιστικό ταμείο.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96
Τύπε, εδώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν στην ίδια υπηρεσία, και σε στέλνουν συνήθως από το ένα γραφείο στο άλλο, εσύ θες να παίξει και συνεννόηση μεταξύ υπηρεσιών?
Κανονικά πρέπει να πάρει σβαρνα όλες τις υπηρεσίες και τις τράπεζες και να τις ενημερώσεις μια μια. Εφόσον δεν εχεις τπτ στην Ελλάδα και επιπρόσθετα δεν σκοπεύεις να επιστρέψεις τους γράφεις όλους στην καραπουτσακλαρα σου. Διαφορετικα ενημερώνεις κατ'ελαχιστον εφορία και ασφαλιστικό ταμείο.

Eπειδή αυτό το κράτος είναι άθλιο
Και δεν δηλώθηκες στην εφορία σαν κάτοικος εξωτερικού

Παραμένεις Φορολογικά κάτοικος Ελλάδας
Και θα έπρεπε να κάνεις φορολογική δήλωση στην Ελλάδα
Να δηλώνεις τα εισοδήματα που βγάζεις στο εξωτερικό

Και να σε φορολογούν και εδώ
Αφαιρώντας τον φόρο που πλήρωσες εκεί
Αν είσαι σε χώρα που έχει σύμβαση με την Ελλάδα
Για αποφυγή διπλής φορολογίας (πχ ΕΕ)

Για το ότι δεν έχεις κάνει δηλώσεις θα φας μικρο-πρόστιμο

Το πρόβλημά σου είναι ότι αν έρθεις Ελλάδα έστω για διακοπές
Και έχουν ενημερωθεί στα σύνορα (αεροδρόμιο)
Μπορεί να σε τσιμπήσουν και να σε κρατήσουν και να μην μπορείς να φύγεις (οπότε θα χάσεις και την δουλειά σου στο εξωτερικό)

Ρώτα και λογιστή

Ενταλμα για interpol δεν θα βγάλουν.

Κανόνισε και πράξε

ΥΓ
Οι φορολογικές και δικαστικές αρχές πλέον στην ΕΕ συνεργάζονται.

ΥΓ2
Επειδή έχεις και υπηκοότητα εξωτερικού, ρώτα και δικηγόρο.
Με τι διαβατήριο ταξιδεύεις ?

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.255
Πόντοι
1.106
Τυπε εδώ στο bou τα μοιραζόμαστε όλα χωρίς ενοχες
Λεγε τι έχεις κανει  :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig: :heavymetalbig:

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.149
Πόντοι
3.346
Συναγωνιστές λίγο άκυρο το θέμα, το ανοίγω και κυριακάτικα  :grin:  αλλά πραγματικά δεν ξέρω απο που να ξεκινήσω.

Είμαι εκτός Ελλάδας 6 και κάτι χρόνια, έχω αλλάξει 2-3 χώρες, έχω αποκτήσει δεύτερη υπηκοότητα, έχω παντρευτεί, κτλ κτλ. Εν τω μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω μπει στη διαδικασία να ενημερώσω για τίποτα από όλα αυτά το ελληνικό κράτος.

Υπάρχει κάποια υπηρεσία οπου μπορώ να απευθυνθώ να κάνω επικαιροποίηση στοιχείων? Και από εκεί να ενημερωθούν όλες οι υπηρεσίες, ΙΚΑ, εφορία, δήμος, στρατός, κτλ?

Παρεμπιπτόντως είμαι υποχρεωμένος να το κάνω? Παίζει να μου χώσουν και κάνα πρόστιμο που δεν το έκανα νωρίτερα?
εφοσον εισαι κατοικος εξωτερικου επρεπε να ειχες ενημερωσει ηδη..δεν ξερω τωρα εαν το κανεις τι θεματα θα εχεις.
Για να καταλαβεις, η εφορια δεν γνωριζει οτι εισαι εκτος..οποτε εχει μεινει στην τελευταια φορολογικη δηλωση που εχεις κανει στην Ελλαδα..αρα πρεπει να ενημερωθη,δεν γινεται να εχεις δυο φορολογικες δηλωσεις, μια εδω και μια εξω..κοιταξε το μην σου ρθει τιποτα βαρυ μετα και ψαχνεσαι.

Giannis_127

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2008
Κριτικές
9
Like
1.082
Πόντοι
206
Τύπε μου είμαι ΔΟΥ κατοίκων εξωτερικού από το 2014. Άλλο ρωτάω εδώ, πού πρέπει να πάω να επικαιροποιησω τα στοιχεία μου, επειδή αυτά που έχει το ελληνικό κράτος δεν είναι πλέον σωστά.

Μην σκας για τιποτα. Κι εγω ελειπα 4 χρονια και δεν ειχα δηλωσει τιποτα και πουθενα. Αφου εχεις μπει στην δου κατοικων εξωτερικου μπορεις να φερεις λεφτα οταν και αν καποια στιγμη επιστρεψεις.

matzafasoula

Μέλος
Εγγρ.
16 Νοε 2012
Like
875
Πόντοι
96

Sorry δεν το είδα

Γενικά μην σκας αφού είσαι εξωτερικού, δηλωμένος στη ΔΟΥ

Ποιά στοιχεία δεν είναι σωστά ?
Αυτά θα σε κατευθύνουν.

πχ δεν έχεις δηλώσει το γάμο σου
Πιθανά δεν είσαι υποχρεωμένος αφού πήρες άλλη υπηκοότητα.

Δικηγόρος

Σε φωνάζουνε φαντάρο ?:)
Αλλη ιστορία

Γενικά δεν υπάρχει μία υπηρεσία να ενημερώνει τις άλλες, εκτός κι αν σε λένε Μητσοτάκη, να απευθυνθείς εκεί.

enallaktikos

Μέλος
Εγγρ.
23 Οκτ 2007
Like
281
Πόντοι
86

Eπειδή αυτό το κράτος είναι άθλιο
Και δεν δηλώθηκες στην εφορία σαν κάτοικος εξωτερικού

Παραμένεις Φορολογικά κάτοικος Ελλάδας
Και θα έπρεπε να κάνεις φορολογική δήλωση στην Ελλάδα
Να δηλώνεις τα εισοδήματα που βγάζεις στο εξωτερικό

Και να σε φορολογούν και εδώ
Αφαιρώντας τον φόρο που πλήρωσες εκεί
Αν είσαι σε χώρα που έχει σύμβαση με την Ελλάδα
Για αποφυγή διπλής φορολογίας (πχ ΕΕ)

Για το ότι δεν έχεις κάνει δηλώσεις θα φας μικρο-πρόστιμο

Το πρόβλημά σου είναι ότι αν έρθεις Ελλάδα έστω για διακοπές
Και έχουν ενημερωθεί στα σύνορα (αεροδρόμιο)
Μπορεί να σε τσιμπήσουν και να σε κρατήσουν και να μην μπορείς να φύγεις (οπότε θα χάσεις και την δουλειά σου στο εξωτερικό)

Ρώτα και λογιστή

Ενταλμα για interpol δεν θα βγάλουν.

Κανόνισε και πράξε

ΥΓ
Οι φορολογικές και δικαστικές αρχές πλέον στην ΕΕ συνεργάζονται.

ΥΓ2
Επειδή έχεις και υπηκοότητα εξωτερικού, ρώτα και δικηγόρο.
Με τι διαβατήριο ταξιδεύεις ?
εφοσον εισαι κατοικος εξωτερικου επρεπε να ειχες ενημερωσει ηδη..δεν ξερω τωρα εαν το κανεις τι θεματα θα εχεις.
Για να καταλαβεις, η εφορια δεν γνωριζει οτι εισαι εκτος..οποτε εχει μεινει στην τελευταια φορολογικη δηλωση που εχεις κανει στην Ελλαδα..αρα πρεπει να ενημερωθη,δεν γινεται να εχεις δυο φορολογικες δηλωσεις, μια εδω και μια εξω..κοιταξε το μην σου ρθει τιποτα βαρυ μετα και ψαχνεσαι.
Πριν μπείτε στο κόπο να "πληροφορήσετε" κάντε έναν ακόμη να διαβάσετε τι λέει ο άνθρωπος.
Είναι ήδη στη ΔΟΥ εξωτερικού τύποι  :S :S :S

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
191
Like
53.732
Πόντοι
41.813

εντος του 2020 λενε θα ειναι ετοιμη η πλατφορμα. αν θα γινει πραξη μενει να το δουμε.

arkas1986

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Μαΐ 2018
Κριτικές
15
Like
363
Πόντοι
326
Ενα χωράφι από τον παππού μου έχω όλο κι όλο, που δεν πρέπει να αξίζει ούτε 100 ευρώ... Εισοδήματα από Ελλάδα δεν έχω ούτε σεντ. Φορολογική δήλωση στην Ελλάδα έχω να κάνω από τότε που έφυγα.

Για ποιο λόγο να φορολογηθούν στην Ελλάδα τα εισοδήματά μου από εξωτερικό?
Επειδή το λέει ο νομος

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom