Νέα

Ένα καράβι για τη Γάζα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 31K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
..Καταβροχθίζεις την ευτυχία σου ανθρωπάκο. Ποτέ δεν έχεις απολαύσει ευτυχία ελεύθερος. Γι' αυτό ακριβώς και λαίμαργα την καταβροχθίζεις, χωρίς ν' αναλαμβάνεις την ευθύνη να την εξασφαλίζεις. Δεν σ' άφησαν να φροντίσεις για την ευτυχία σου, να την καλλιεργήσεις όπως καλλιεργεί ο κηπουρός τα λουλούδια του ή τα κτήματά του ο αγρότης.

Οι μεγάλοι ερευνητές και ποιητές και σοφοί απομακρύνθηκαν από κοντά σου γιατί θέλησαν να φροντίσουν για την ευτυχία τη δική τους. Ναι ανθρωπάκο, σου είναι πιο εύκολο να καταβροχθίσεις την ευτυχία σου, παρά να την προστατέψεις..."

..Μην αποκτάς ένα σκύλο για να γίνεις κι εσύ αφεντικό, αλλά για να του δώσεις την αγάπη σου, μην καταστρέφεις ό,τι θα έπρεπε να προστατέψεις, έτσι κι αλλιώς ό,τι καταστρέφεις φουντώνει κι ανθίζει πιο πολύ, μην κλέβεις όταν σου προσφέρουν και μη δίνεις όταν σε ληστεύουν...

...Άκου ανθρωπάκο, μπορείς μόνο να παίρνεις, αλλά σου είναι αδύνατο να δίνεις. Γι' αυτό για σένα είναι ασύλληπτο όταν κάποιος απολαμβάνει προσφέροντας, ακριβώς όπως είναι ασύλληπτο για σένα ότι μπορεί κάποιος να βρίσκεται με το αντίθετο φύλο χωρίς να θέλει αμέσως να κοιμηθεί μαζί του..."

..Ανθρώπινη καλλιέργεια δεν υπάρχει ακόμα ανθρωπάκο. Μόλις αρχίζουμε να κατανοούμε τη φοβερή πλάνη και τον παθολογικό εκφυλισμό του ζώου που λέγεται άνθρωπος.

Ετούτη η κουβέντα ανθρωπάκο ή οποιοδήποτε άλλο κόσμιο γράψιμο της εποχής, απευθύνεται στην κουλτούρα χιλίων ή πεντακοσίων χρόνων, όπως προηγήθηκε ο πρώτος τροχός χιλιετηρίδες προτού ανακαλυφθεί η σημερινή πετρελαιομηχανή...

καταλαβες ζωον???
 

stefanD

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Μηνύματα
2.026
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Οι συριζαίοι οι δικοί μας είναι τόσο μαλάκες που πήγαν να παίξουν το παιχνιδάκι του ερντογάν. Δηλαδή σαν να λέμε δεξιών τούρκων, επεκτατικών βλέψεων κλπ. το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που πιστεύουν.
Αλλλα να μας το παίζουν ρε πούστη μου οι τούρκοι θιγμένοι και ειρηνηστές και να εγκαλούν την διεθνή κοινή γνώμη και τον ΟΗΕ είναι ντροπή και γελιότητα.
 

planitarhis

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Μηνύματα
80
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
0
Αφού τους συνέλαβαν σε διεθνή ύδατα μετά δεν τους απελευθερώνουν ... τους απελαύνουν  !!!  Θα μας τρελάνουν ???  :headbang: :headbang: :headbang:
 

Επισκέπτης
«Αφήνεις τους ανθρώπους της εξουσίας να αναλάβουν δύναμη ¨για το καλό του Ανθρωπάκου¨. Μα εσύ ο ίδιος μένεις σιωπηλός. Δίνεις στους ανθρώπους της εξουσίας, ή σ'ανθρώπους με κακόβουλες προθέσεις, τη δύναμη να σε αντιπροσωπεύουν. Και πολύ αργά ανακαλύπτεις οτι πάντα είσαι το κορόιδο.»


«Διαφέρεις απ'τον πραγματικά σπουδαίο άνθρωπο μόνο σε ένα σημείο: Ο σπουδαίος άνθρωπος ήταν κάποτε κι αυτός ένας πολύ μικρός Ανθρωπάκος, αλλα κατάφερε ν'αναπτύξει μια σημαντική ικανότητα. Έμαθε να βλέπει πού ήταν μικρός στις σκέψεις του και στις πράξεις του.(...) Ο μεγάλος άνθρωπος επομένως ξέρει πότε και πού είναι μικρός. Ο Ανθρωπάκος δεν ξέρει οτι είναι μικρός και φοβάται να το μάθει. Συγκαλύπτει τη μικρότητα του και τη στενότητά του με ψευδαισθήσεις δύναμης και μεγαλείου, με τη δύναμη και το μεγαλείο άλλων. Είναι περίφανος για τους μεγάλους στρατηγούς του, μα όχι περήφανος για τον εαυτό του. Θαυμάζει την σκέψη που δεν έκανε και όχι που έκανε. Πιστεύει στα πράγματα, τόσο πιό απόλυτα, όσο λιγότερα τα καταλαβαίνει, και δεν πιστεύει την ορθότητα αυτών των εννοιών που τις καταλαβαίνει πιό εύκολα.»

«Ο πραγματικά μεγάλος άνδρας παίρνει την ελευθερία σου πολύ στα σοβαρά. Για να τη στερεώσει με πρακτικό τρόπο, περιβάλλει τον εαυτό του με πολλά ανθρωπάκια, βοηθούς και αγγελιαφόρους, επειδή δεν μπορεί να φέρει σε πέρας το τεράστιο έργο μόνος του. Κι ακόμα, άν δεν είχε γύρω του τα σπουδαία αυτά ανθρωπάκια, εσύ δεν θα τον καταλάβαινες και θα τον άφηνες να καταστραφεί. Πλαισιωμένος λοιπόν απο ένα πλήθος σπουδαία ανθρωπάκια παίρνει την εξουσία για χάρη σου ή αποκαλύπτει κάποια αλήθεια ή διδάσκει μια καλύτερη νέα θρησκεία. Γράφει ευαγγέλια, φτιάχνει νόμους κ.λ.π. και υπολογίζει στη βοήθεια σου και στη σοβαρότητα σου. Σε τραβάει έξω απ'το κοινωνικό σου τέλμα. Για να κρατήσει κοντά του τα αναρίθμητα σπουδαία ανθρωπάκια, για να μην χάσει την εμπιστοσύνη σου, ο πραγματικά σπουδαίος άνδρας πρέπει να θυσιάσει κομμάτι-κομμάτι τη σπουδαιότητα του, που κατάφερε να πετύχει μόνο μετά απο βαθειά διανοητική μοναξιά, μακριά απο σένα και τους καθημερινούς θορύβους σου, αλλά, παρόλα αυτά, σε στενή επαφή με τη ζωή σου.
Για να είναι σε θέση να σε οδηγεί είναι υποχρεωμένος να ανεχτεί το γεγονός οτι τον μεταμόρφωσες σε απρόσιτο θεό. Δε θα του είχες πια εμπιστοσύνη, άν παρέμενε ο απλός άνθρωπος που ήταν, ένας άνθρωπος που, παραδείγματος χάριν, μπορεί να συζεί με μια γυναίκα ακόμα κι άν δεν έχει πιστοποιητικό γάμου. Με τον τρόπο αυτό εσύ ο ίδιος δημιουργείς τον καινούριο σου αφέντη.»

«...Σε φοβάμαι ανθρωπάκο, σε τρέμω επειδή απο σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημά σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις απο τον εαυτό σου. Είσαι άρρωστος ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά, δεν φταις εσύ γι'αυτό αλλά έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς. Θα 'χες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου. Καμιά αστυνομική δύναμη στον κόσμο δεν θα ήταν ικανή να σε συντρίψει αν διέθετες στην καθημερινή σου ζωή έστω και μια στάλα αυτοσεβασμό. Αν συνειδητοποιούσες, πραγματικά συνειδητοποιούσες, πως χωρίς εσένα η ζωή δεν θα συνέχιζε ούτε για μια ώρα. Στο είπε αυτό ο απελευθερωτής σου; Όχι. Σε αποκάλεσε "Προλετάριο του Κόσμου" αλλά δεν σου είπε ότι εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου κι όχι αόριστα για τη τιμή της πατρίδας και του έθνους σου..»



«Άρχισα να καταλαβαίνω οτι πρόκειται για δική σου, εσωτερική συγκινησιακή αρρώστια και όχι για κάποια εξωτερική δύναμη που συνέχεια σε καταπιέζει, ακόμα κι όταν δεν υπάρχει φαινομενικά καμία εξωτερική πίεση. Θά'χες απο καιρό αποτινάξει τους τυρράνους άν ήσουν εσωτερικά ζωντανός και υγιής. Οι καταπιεστές σου προέρχονται απ'την τάξη σου, όπως στο παρελθόν προέρχονταν απ'τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα. Αυτοί είναι ακόμα μικρότεροι απο σένα, Ανθρωπάκο. Γιατί πρέπει κάποιος να είναι πολύ μικρός, για να γνωρίσει την αθλιότητα στην πράξη και μετά να χρησιμοποιήσει τη γνώση του αυτή για να σε καταπιέσει πιό σκληρά, πιό ανελέητα.»

«...Ρίξε μια ματιά στους πατριώτες: δε βαδίζουν, παρελαύνουν. Δε μισούν τον εχθρό. Αντίθετα, έχουν ¨έχουν κληρονομικούς εχθρούς¨ που τους αλλάζουν κάθε δέκα χρόνια περίπου, κάνοντάς τους κληρονομικούς φίλους και ξανά πάλι κληρονομικούς εχθρούς. Δεν τραγουδούν τραγούδια, κραυγάζουν πολεμικά άσματα. Δεν αγκαλιάζουν τις γυναίκες τους, τις ¨παίρνουν¨και ¨το¨κάνουν πολλές ¨φορές¨τη νύχτα. Δεν υπάρχει τίποτα που να αντιτάξεις την αλήθεια μου, Ανθρωπάκο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να με σφάξεις, όπως έσφαξες τόσους άλλους πραγματικούς φίλους σου: Τον Ιησού, τον Ραθενώ, τον Κάρλ Λίμπκνεχτ, τον Λίνκολν και πολλούς άλλους. Στη Γερμανία το έλεγες ¨κατάπνιξη στάσης¨. Στο τέλος όμως, αυτό έπνιξε εσένα, εκατομμύρια ομοίους σου. Εσύ όμώς συνεχίζεις να είσαι πατριώτης.»

ΞΥΠΝΑ ΖΩΟ..
 

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Μηνύματα
17.397
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
στράκι δεν ασχολούμαι άλλο.
για λεπτομέρειες ρώτα τον πλέζουρα.
εγώ δεν ξέρω.

1/ o plezouras ειναι ο γκομενος σου?  Σιγα ρε μαλακα κολλημενε

2/ εγω δεν ειμαι μεμος, ΠΠ κτλ,  αμα θες να μου πεις κατι ελα να μου τα πεις απο κοντα [θα αναγκαστεις να βγεις απο το σπιτι σου i know, δυσκολο ]

3/ κοψε τις βρισιες παπαρα ενας βλακας, εμπαθης εισαι.

4/ στα λεω αυτα φιλικα δεν εχω κατι μαζι σου
 

AQ7

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2009
Μηνύματα
292
Like
0
Πόντοι
1
πάω νάνι.
καληνύχτα.
δεν κατάλαβα τιποτα.

Πολυ οργη βλεπω φιλε σε καθε απαντηση. Κανα γαμησακι αραια και που να φευγουν τα χοντρα δε βλαπτει. Και η μαλακιουλα καλη ειναι και οικονομικη. Κακιασμενη κ αγαμητη γκομενα μου βγαζεις που μετα τα 25-26 παιρνει αναποδες στροφες. Να το ψαχεις στον Τουρκο ψυχολογο σου.

Οσο για αυτα που γραφεις για το τι εγινε στη Γαζα, με την πλυση εγκεφαλου που γινεται επιμελως τα τελευταια 30 χρονια στην Ελλαδα δεν εκπλησσομαι. Ολοι οι ασχετοι βγηκαν και εχουν αποψη στα καναλια. Βγηκαν οι απιθανοι τρωγλοδυτες επιστρεφοντας απο το Ισραηλ και μιλαγαν για βασανιστηρια και ηλεκτροσοκ τα οργια, αξιος ο μισθος τους, οταν οι μονοι που πληρωσαν με τη ζωη τους ηταν Τουρκοι σπιουνοι σε τουρκικο καραβι. Μονο απο τις φατσες τους καταλαβαινεις για τι καρναβαλια μιλαμε.

Εσενα , και το υπολοιπο τσουρμο των γραφικων που παιξαν το παιχνιδι των Τουρκων διπλα μια με την προβοκατσια και μια με την de facto αναγνωριση τουρκικου κρατους στη Β.Κυπρο , με τα φυντανια που φορτωθηκαν απο την Αμμοχωστο, σου ευχομαι καλη διαμονη στη Γαζα. Και περιμενε τους Αραβες να κανουν ντου. (λεμε και καμμια μαλακια να περασει η ωρα :2funny:)

Αλαβανοι, Τσιπρες, Δραγωνες και λοιποι αξιοι τιμητες του '21 με τιμητικη συνταξη(1 ευρω) στα λατομεια του Ισραηλ να σπανε πετρες μεχρι να γινουν πετρες τα χερια τους. Δημευση της περιουσιας τους και ρευστοποιηση για βοηθεια σε θυματα εξτρεμιστων Παλαιστινιων/Ισραηλινων. Για τα ΦΕΚ και τις ανακοινωσεις θα συνδραμει η Τυποεκδοτικη, με πρωτη υλη οτι πρασινο βρεθει σε ακτινα 50 μετρων απο την οικια Αλαβανου, παραισθησιογονο η μη.


Οσο για τους Βεζιβουζουκους που νομιζουν οτι μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν στην περιοχη, ευχομαι να μην το παρατραβηξουν, εκτος αν τους αρεσουν τα μανιταρια.

Εκμεταλλευονται ολοι το δραμα ενος λαου για να γεμιζουν τις τσεπες τους. Και το ashdod ηταν και ειναι ανοιχτο σε βοηθεια ανθρωπιστικη και η Αιγυπτος κι ας λεει οτι θελει για κλεισμενα συνορα. Ολοι ξερουν τι γινεται και τι μπαινει στη Γαζα, απο γαζες μεχρι Καλασνικωφ.


Δεν ειμαι Ισραηλινος. Αλλα εχω αηδιασει απο την παραπληροφορηση σε αυτη τη χωρα. Οποιος δεν βλεπει οτι στησαν το παιχνιδι επιτηδες οι Τουρκοι παρασερνοντας κατι υποκειμενα σαν αυτα που ειδα στα καναλια για δικες τους σκοπιμοτητες , πανω στις πλατες των Παλαιστινιων δεν χρειαζεται γυαλια, χρειαζεται μεταμοσχευση εγκεφαλου.
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010
Το "στημένο" μακελειό Τούρκων και Ισραηλινών

Μιά άποψη για το "στημένο" μακελειό Τούρκων και Ισραηλινών στο οποίο βρέθηκε εμπλεκόμενη η Ελλάδα χωρίς λόγο.

Το είδα στο εξαιρετικό ιστολόγιο του καλού μου φίλου Cummulus και σας το παραθέτω. Νομίζω ότι η άποψή του χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και προβληματισμού:...


Παρακολούθησα ειδησεογραφικά την υπόθεση με το αιματηρό "ρεσάλτο" του ισραηλινού ναυτικού, σε πλοία "ακτιβιστών" και πελάγωσα, τόσο από την ουσία της υπόθεσης, όσο και απο την σπασμωδική αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών.
Σε ότι αφορά την ουσία, οι ισραηλινές αρχές έχουν απαγορεύσει τον κατάπλου των πλοίων σε συγκεκριμμένο λιμάνι. Οι "ακτιβιστές" το γνώριζαν αυτό. Ομως επέμεναν στην απόφαση τους να εκφορτώσουν την βοήθεια σε αυτό το απαγορευμένο λιμάνι. Γιατί άραγε;

Ενας από τους υποστηρικτές της ενέργειας αυτής, ο γνωστός εθνομηδενιστής Συριζαίος βουλευτής Τάσος Κουράκης, είπε σε δελτίο ειδήσεων ότι, δεν περιμένανε τέτοια αντίδραση από το Ισραήλ. "Περιμέναμε - είπε- να εμποδίσουν την πορεία των πλοίων, μιά μέρα, δύο μέρες...άντε τέσερις. Αλλά αυτό δεν το περιμέναμε. "

Γίνεται κατανοητό λοιπόν, γιατί επιμένανε οι "ακτιβιστές". Γιατί με την παρεμπόδιση των πλοίων για μιά, δύο, τρείς μέρες, το θέμα θα σερνότανε ειδησεογραφικά στα διεθνή μέσα, οι "ακτιβιστές" θα ετύγχαναν δημοσιότητας, αλλά το φορτίο "ανθρωπιστικής βοήθειας" θα πάθαινε ναυτία στην θάλασσα. Μετά, το ποιό πιθανό θα ήταν τα πλοία των "ακτιβιστών" να εκφορτώσουν στο λιμάνι που θα υποδείκνυαν οι Ισραηλινοί.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανόητης ενέργειας, ήταν δυστυχώς το αίμα...

Ας δούμε όμως, και το ανεύθυνο των ενεργειών του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Μάθαμε από τα κανάλια, ότι διεκόπηκε μιά σημαντικότατη άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ, και ματαιώθηκε με ελληνική επίσπευση μια προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού αεροπορίας.

Αδυνατώ να καταλάβω τα παρακάτω:
α) Η ενέργεια των ακτιβιστών, ήταν ή δεν ήταν ιδιωτικής φύσεως;
β) Η ενέργεια, ήταν ή δεν ήταν μιά ενέργεια υψηλού ρίσκου, την οποία ως νοήμονες άνθρωποι -οι ακτιβιστές- την κατανοούσαν πλήρως, και την ανέλαβαν αυτόβουλα;

Εάν ναι, με ποιά λογική το ελληνικό ΥΠΕΞ, διέκοψε μονομερώς τις ασκήσεις και ματαίωσε την επίσκεψη του Ισραηλινού πτεράρχου, την στιγμή που όσοι ασχολούνται με τα αμυντικά ζητήματα της πατρίδας διατυμπανίζουν την σπουδαιότητα ενός ελληνο-ισραηλινού διπλωματικού και στρατιωτικού άξονα, δεδομένης της ψυχρότητας των τούρκο-ισραηλινών σχέσεων; Μήπως, γι΄αυτόν τον λόγο πρέπει να ψυχρανθούν και οι ελληνο-ισραηλικές σχέσεις; Μήπως τελικά γίναμε δορυφόροι της Τουρκίας;

Ας συνεκτιμηθεί στην άποψη αυτή και το εξής. Από τον Κουράκη άκουσα, ότι για την αποστολή ήταν ενημερωμένη η κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ παρείχε κάλυψη στις ενέργειες των Κουράκηδων, λέγοντας οι ΜΚΟ δεν πρέπει να εμποδίζονται στις ενέργεις τους.

Με συγχωρείτε, αλλά έχοντας υπόψη την άρνηση των Κυπρίων ν΄ απαγορεύσουν τον απόπλου των πλοίων από τα κυπριακά λιμάνια, όλη αυτή η υπόθεση μυρίζει προβοκάτσια, με στόχο την ματαίωση της ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης, που ενοχλεί την Τουρκία. Αν δεν συντρέχει κάτι τέτοιο. τότε η κυβέρνηση-ΓΑΠ, είναι "λίγη", για να εκμεταλευθεί διπλωματικά πρός όφελος της πατρίδας, μιά ακόμη τουρκο-ισραηλινή διένεξη.

Σημειώνουμε εμφαντικά, πως με την άκριτη ενέργεια του ΥΠΕΞ, η πατρίδα δεν θα κερδίσει τίποτε, ενώ αντίθετα η Τουρκία, όλο και κάτι θα πάρει από τον ισλαμικό κόσμο.

Παρατηρήστε ότι σε χρόνο "μηδέν" εξαγγέλθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυριών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη , αλλά και "σε άλλες πόλεις" όπως είπε ο Κουράκης.
Τελειώνοντας, θέλω να ρωτήσω τον "ανθρωπιστή" Κουράκη: - Όπως ξέρεις η Τουρκία έχει απαγορεύσει τον κατάπλου στα λιμάνια της, πλοίων με Κυπριακή σημαία. Γιατί λοιπόν δεν αναλαμβάνεις μια "ακτιβίστικη" δράση για να σπάσεις τον αποκλεισμό με ένα καίκι κυπριακής σημαίας;
-Μπορείς να το κάνεις "ακτιβιστή" μου;
-Οχι βέβαια!

Και κάτι τελευταίο "ακτιβιστή" και εθνομηδενιστή Κουράκη. Η φράση που χρησιμοποίησες στην τηλεόραση, "Ελληνες και Κύπριοι" είναι ανιστόρητη, και η συνειδητή χρήση της συνιστά μιά εικόνα εθνομηδενισμού, που εξ΄ άλλου σε χαρακτηρίζει. Για να καταδείξουμε μια τέτοια αντιδιαστολή, ο όρος είναι: "Ελλαδίτες και Κύπριοι"
-Σε σηκώθηκε η τρίχα ε, Κουράκη;

ΠΗΓΗ:
 

memosan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2006
Μηνύματα
12.219
Like
4
Πόντοι
166
1/ o plezouras ειναι ο γκομενος σου?  Σιγα ρε μαλακα κολλημενε

2/ εγω δεν ειμαι μεμος, ΠΠ κτλ,  αμα θες να μου πεις κατι ελα να μου τα πεις απο κοντα [θα αναγκαστεις να βγεις απο το σπιτι σου i know, δυσκολο ]

3/ κοψε τις βρισιες παπαρα ενας βλακας, εμπαθης εισαι.

4/ στα λεω αυτα φιλικα δεν εχω κατι μαζι σου
σιγα ρε ποιος εισαι?

"ο Κοναν ο μαριος?"

αχαχαχα
 

AQ7

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαρ 2009
Μηνύματα
292
Like
0
Πόντοι
1
Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2010
Το "στημένο" μακελειό Τούρκων και Ισραηλινών

Μιά άποψη για το "στημένο" μακελειό Τούρκων και Ισραηλινών στο οποίο βρέθηκε εμπλεκόμενη η Ελλάδα χωρίς λόγο.

Το είδα στο εξαιρετικό ιστολόγιο του καλού μου φίλου Cummulus και σας το παραθέτω. Νομίζω ότι η άποψή του χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και προβληματισμού:...


Παρακολούθησα ειδησεογραφικά την υπόθεση με το αιματηρό "ρεσάλτο" του ισραηλινού ναυτικού, σε πλοία "ακτιβιστών" και πελάγωσα, τόσο από την ουσία της υπόθεσης, όσο και απο την σπασμωδική αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών.
Σε ότι αφορά την ουσία, οι ισραηλινές αρχές έχουν απαγορεύσει τον κατάπλου των πλοίων σε συγκεκριμμένο λιμάνι. Οι "ακτιβιστές" το γνώριζαν αυτό. Ομως επέμεναν στην απόφαση τους να εκφορτώσουν την βοήθεια σε αυτό το απαγορευμένο λιμάνι. Γιατί άραγε;

Ενας από τους υποστηρικτές της ενέργειας αυτής, ο γνωστός εθνομηδενιστής Συριζαίος βουλευτής Τάσος Κουράκης, είπε σε δελτίο ειδήσεων ότι, δεν περιμένανε τέτοια αντίδραση από το Ισραήλ. "Περιμέναμε - είπε- να εμποδίσουν την πορεία των πλοίων, μιά μέρα, δύο μέρες...άντε τέσερις. Αλλά αυτό δεν το περιμέναμε. "

Γίνεται κατανοητό λοιπόν, γιατί επιμένανε οι "ακτιβιστές". Γιατί με την παρεμπόδιση των πλοίων για μιά, δύο, τρείς μέρες, το θέμα θα σερνότανε ειδησεογραφικά στα διεθνή μέσα, οι "ακτιβιστές" θα ετύγχαναν δημοσιότητας, αλλά το φορτίο "ανθρωπιστικής βοήθειας" θα πάθαινε ναυτία στην θάλασσα. Μετά, το ποιό πιθανό θα ήταν τα πλοία των "ακτιβιστών" να εκφορτώσουν στο λιμάνι που θα υποδείκνυαν οι Ισραηλινοί.

Το αποτέλεσμα αυτής της ανόητης ενέργειας, ήταν δυστυχώς το αίμα...

Ας δούμε όμως, και το ανεύθυνο των ενεργειών του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Μάθαμε από τα κανάλια, ότι διεκόπηκε μιά σημαντικότατη άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ, και ματαιώθηκε με ελληνική επίσπευση μια προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού αεροπορίας.

Αδυνατώ να καταλάβω τα παρακάτω:
α) Η ενέργεια των ακτιβιστών, ήταν ή δεν ήταν ιδιωτικής φύσεως;
β) Η ενέργεια, ήταν ή δεν ήταν μιά ενέργεια υψηλού ρίσκου, την οποία ως νοήμονες άνθρωποι -οι ακτιβιστές- την κατανοούσαν πλήρως, και την ανέλαβαν αυτόβουλα;

Εάν ναι, με ποιά λογική το ελληνικό ΥΠΕΞ, διέκοψε μονομερώς τις ασκήσεις και ματαίωσε την επίσκεψη του Ισραηλινού πτεράρχου, την στιγμή που όσοι ασχολούνται με τα αμυντικά ζητήματα της πατρίδας διατυμπανίζουν την σπουδαιότητα ενός ελληνο-ισραηλινού διπλωματικού και στρατιωτικού άξονα, δεδομένης της ψυχρότητας των τούρκο-ισραηλινών σχέσεων; Μήπως, γι΄αυτόν τον λόγο πρέπει να ψυχρανθούν και οι ελληνο-ισραηλικές σχέσεις; Μήπως τελικά γίναμε δορυφόροι της Τουρκίας;

Ας συνεκτιμηθεί στην άποψη αυτή και το εξής. Από τον Κουράκη άκουσα, ότι για την αποστολή ήταν ενημερωμένη η κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ παρείχε κάλυψη στις ενέργειες των Κουράκηδων, λέγοντας οι ΜΚΟ δεν πρέπει να εμποδίζονται στις ενέργεις τους.

Με συγχωρείτε, αλλά έχοντας υπόψη την άρνηση των Κυπρίων ν΄ απαγορεύσουν τον απόπλου των πλοίων από τα κυπριακά λιμάνια, όλη αυτή η υπόθεση μυρίζει προβοκάτσια, με στόχο την ματαίωση της ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης, που ενοχλεί την Τουρκία. Αν δεν συντρέχει κάτι τέτοιο. τότε η κυβέρνηση-ΓΑΠ, είναι "λίγη", για να εκμεταλευθεί διπλωματικά πρός όφελος της πατρίδας, μιά ακόμη τουρκο-ισραηλινή διένεξη.

Σημειώνουμε εμφαντικά, πως με την άκριτη ενέργεια του ΥΠΕΞ, η πατρίδα δεν θα κερδίσει τίποτε, ενώ αντίθετα η Τουρκία, όλο και κάτι θα πάρει από τον ισλαμικό κόσμο.

Παρατηρήστε ότι σε χρόνο "μηδέν" εξαγγέλθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυριών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη , αλλά και "σε άλλες πόλεις" όπως είπε ο Κουράκης.
Τελειώνοντας, θέλω να ρωτήσω τον "ανθρωπιστή" Κουράκη: - Όπως ξέρεις η Τουρκία έχει απαγορεύσει τον κατάπλου στα λιμάνια της, πλοίων με Κυπριακή σημαία. Γιατί λοιπόν δεν αναλαμβάνεις μια "ακτιβίστικη" δράση για να σπάσεις τον αποκλεισμό με ένα καίκι κυπριακής σημαίας;
-Μπορείς να το κάνεις "ακτιβιστή" μου;
-Οχι βέβαια!

Και κάτι τελευταίο "ακτιβιστή" και εθνομηδενιστή Κουράκη. Η φράση που χρησιμοποίησες στην τηλεόραση, "Ελληνες και Κύπριοι" είναι ανιστόρητη, και η συνειδητή χρήση της συνιστά μιά εικόνα εθνομηδενισμού, που εξ΄ άλλου σε χαρακτηρίζει. Για να καταδείξουμε μια τέτοια αντιδιαστολή, ο όρος είναι: "Ελλαδίτες και Κύπριοι"
-Σε σηκώθηκε η τρίχα ε, Κουράκη;

ΠΗΓΗ:

Μερικες αλλες προτασεις , ανθρωπιστικο κονβοι στην κατεχομενη Κυπρο, Α. Τουρκια και διαμαρτυριες και πορειες του ΠΑΜΕ για την παρανομη κατοχη με συλαλλητηρια εξω απο την Τουρκικη πρεσβεια. Διαμαρτυριες για τον εθνικο ξεριζωμο που εγινε με τον ιδιο ακριβως τροπο το 1955 στην Κωνσταντινουπολη, με βαρβαρους και καδρονια.

Ονειρευομαι ε? :cheesy:
 

koproni65

Ανώτερος
Εγγρ.
12 Μαρ 2006
Μηνύματα
3.501
Κριτικές
22
Like
369
Πόντοι
5.795
βρεστα και στείλτα μου ρε ηλίθιε. ΓΙΑ τον ΦΙΝΤΕΛ εννοάω.......
πάμε βλαμμένε ΣΤΡΑΑΑΑΑΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΛΑ
αλλο Φιντέλ άλλο Τσε.

Υ.Γ.
πάλι με τραβέλια τραβιέσαι και σου λένε ότι ειναι ο περσόνας μπας και σου σηκωθεί και γαμήσεις;

ας μην πούμε τώρα τι κυκλοφοράει στην πιάτσα στις πουτάνες για πάρτη σου......
ρε μαλακα,ζωο ο τσε φίλος καί ανωτατο στελεχος του φασιστικού καθεστωτος του φιντελ δέν ηταν??/
το οτι γαμιεσε κουμουνδουρου και συγγρου μερια ειναι διαπιστωμενο
το οτι και νταβατζής μαυροπουτανων της αθηνας κλπ το παραδεχεσε για να μου λες τι λενε για μενα
ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΙΖΩ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΣΥ ΑΡΧΙΣΕΣ
ΑΣΕ ΑΤΑ ΑΔΕΛΦΙΣΤΙΚΑ ΠΜ ΚΛΠ ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙΑ ΚΛΠ
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
  [size=16pt]«Μας έκαναν ακόμη και ηλεκτροσόκ» [/size]


Image.ashx
«Οι Ισραηλινοί ανέβηκαν ξαφνικά και κατέλαβαν το πλοίο. Μας κράτησαν ομήρους κάτω από εξευτελιστικές συνθήκες με τα όπλα πάντα στραμμένα πάνω  μας. Μας κρατούσαν φυλακισμένους και μας τραβούσαν βίντεο, καταπατώντας κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, ενώ μας έγδυναν, μας περνούσαν από  εξονυχιστικούς ελέγχους και, αφού ντυνόμασταν, μας ξαναέγδυναν για να μας ελέγξουν και πάλι. Ηταν ένας ατελείωτος ψυχολογικός πόλεμος».



 

 
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
[size=16pt]ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ [/size]


".....Εκείνες τις στιγμές ο καπετάνΖαχαρής, κυβερνήτης της «Μεσογείου», κράτησε την ψυχραιμία του:«Ενας καπετάνιος πρέπει να είναι ψύχραιμος. Αλλιώς το πλήρωμά του καλά θα κάνει να υπογράψει τη διαθήκη του προτού επιβιβαστεί στο πλοίο»είπε χθες. Και συμπλήρωσε: «Εμείς είμαστε ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν πουλάμε τσαμπουκάδες. [size=14pt]Τσαμπουκάδες ας πουλήσει το ελληνικό κράτος στους Ισραηλινούς[/size], που όποτε θέλουν αλωνίζουν τον κόσμο. Εμείς πουλάμε χαμόγελο, πουλάμε ελπίδα».



   

 
«Τέιζερ και πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό»
Μαρτυρίες των ελλήνων ακτιβιστών για τις δραματικές στιγμές που έζησαν και καταγγελίες για βιαιότητες

Διαβάστε περισσότερα: 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom