Να σεη,να σεη.
Αλλωστε και εγω συμπερασματα βγαζω...για ταβλαδορους της υπογας π.χ.
Λοιπόν αυτό που θα say είναι το εξής.
Σε αυτό που θα γράψω δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Και φυσικά δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάνω λάθος.
Αυτό που έγραψα είναι ότι το ότι δεν έχεις αφεντικό εξηγεί πολλά σημεία από τη συμπεριφορά σου. Η διαδικτυακή συμπεριφορά σου και τα επιχειρήματά σου και ο τρόπος που βγαίνουν προς τα έξω είναι πάρα πολύ απότομος, απόλυτος - σχεδόν αυταρχικός.
Το ότι δεν έχει κάποιος προϊστάμενο και αφεντικό θα πει ότι πιθανώς να έχει πελάτη τον οποίον έχει και ανάγκη. Σωστό αυτό. Εάν έχεις πολλούς πελάτες, το μαλάκα (αυτόν με τον οποίον δεν ταιριάζεις), τον πετάς. Τον προϊστάμενο δεν μπορείς να τον κάνεις τίποτε παρά μόνο να τον υπομείνεις ή να αλλάξεις εργασιακό περιβάλλον.
Όταν φίλε έχεις ανάγκη, και το μαλάκα θα κάνεις, και ότι δεν άκουσες θα κάνεις, και ότι δεν είδες θα κάνεις, και συμβιβασμό με πράγματα που διαφωνείς θα κάνεις. Εκεί μπαίνει ο παράγων ανεκτικότητα και διάλογος. Ζυγαριά στο τί να κάνεις και το τί είναι καλλίτερο μακροπρόθεσμα. Δεν είναι "
MY WAY OR THE HIGHWAY". Εσύ συνεχώς ειρωνεύεσαι, χαρακτηρίζεις κόσμο, δε δέχεσαι αντιρρήσεις και πάει λέγοντας. Εάν αυτό προβληθεί (εσύ μου έμαθες τις προβολές κι επεκτάσεις) στον εργασιακό σου χώρο, κρίνω ότι είναι αδύνατον να συνυπάρξεις με άλλον άνθρωπο εάν τυχόν διαφωνείτε. Εάν η διαδικτυακή συμπεριφορά σου προβληθεί στο εργασιακό περιβάλλον με ιεραρχία και κάποιον μαλάκα από πάνω, θα σφαγείς. Ο άλλος μπορεί να κάνει ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ λάθος. Μπορεί να νοιώθεις ότι είναι άχρηστος ότι πληρώνεται τσάμπα €1.000 το μήνα περισσότερο από εσένα. Τί θα κάνεις;
Επίσης, το ότι δεν έχεις αφεντικό μπορεί να εξηγήσει το πώς γίνεται να κατεβαίνεις σε πορεία όποτε θέλεις και το πόσο εύκολα μιλάς για απεργίες, συγκεντρώσεις και συμμετοχή σε αυτές. Φαίνεται ότι δεν φοβάσαι τίποτε, ότι δεν γνωρίζεις από εταιρική κουλτούρα και το πώς μπορείς να κινηθείς εκεί μέσα και το πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορείς να δράσεις μέσα σε αυτό το περιβάλλον όσο και να θέλεις να απεργήσεις διότι κρίνεις ότι πρέπει. Δεν λεώ, είναι δικαίωμά μου όποτε έχει απεργία και με καλύπτει το σωματείο μου να απεργήσω (όπως και να εργαστώ).
Αυτά και φιλικά έτσι; Άλλωστε τόόόσα μου έχεις σούρει εδώ μέσα. Με προεξάρχοντα χαρακτηρισμό το ακροδεκσός.