Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Κάτι δε κατάλαβες, είπα στο προηγούμενο ποστ πως δε το κάνω από ηθικούς και ιδεολογικούς λόγους. Δε με νοιάζει αυτό. Θέλω αυτό που είναι καλύτερο για μένα. Η κοινωνία είναι καλή και χρυσή όταν με βοηθάει αλλά δε τη θέλω όταν μου ζητάει τη ζωή μου. Όπως ένα παλιό αυτοκίνητο, με εξυπηρέτησε για όσα χρόνια με εξυπηρέτησε και μετά το πετάω γιατί θα μου κοστίσει πιο πολλά λεφτά.

Επίσης, δεν είναι πως μου τη σπάνε οι άνθρωποι αλλά η έννοια της πατρίδας. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Όταν λοιπόν όπως λες η κοινωνία θεσπίζει κανόνες, σου λέει: "ή κάνεις ότι σου λέω ή πας φυλακή ή εξορία". Και που η διαφορά με έναν εκβιασμό; Εγώ λοιπόν σε έναν εκβιασμό θα πω ότι με βολεύει εκείνη τη στιγμή και μετά θα κάνω αυτό που με βολεύει.
Φανταρος πηγες?

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ναι γιατί αν δε πήγαινα θα έκανα ή 3 χρόνια θητεία όπως οι Ιαχωβάδες ή φυλακή όπως οι αναρχικοί.
Εκβιασμός κύριοι.

τυπε σε φανταζομαι στη χεστρα με το κονταρι να χτυπας να ξεφρακαρει και να φωναζεις στη κουραδα 'σε μισω σε μισω σε μισω'

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Κάτι δε κατάλαβες, είπα στο προηγούμενο ποστ πως δε το κάνω από ηθικούς και ιδεολογικούς λόγους. Δε με νοιάζει αυτό. Θέλω αυτό που είναι καλύτερο για μένα. Η κοινωνία είναι καλή και χρυσή όταν με βοηθάει αλλά δε τη θέλω όταν μου ζητάει τη ζωή μου. Όπως ένα παλιό αυτοκίνητο, με εξυπηρέτησε για όσα χρόνια με εξυπηρέτησε και μετά το πετάω γιατί θα μου κοστίσει πιο πολλά λεφτά.

Επίσης, δεν είναι πως μου τη σπάνε οι άνθρωποι αλλά η έννοια της πατρίδας. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Όταν λοιπόν όπως λες η κοινωνία θεσπίζει κανόνες, σου λέει: "ή κάνεις ότι σου λέω ή πας φυλακή ή εξορία". Και που η διαφορά με έναν εκβιασμό; Εγώ λοιπόν σε έναν εκβιασμό θα πω ότι με βολεύει εκείνη τη στιγμή και μετά θα κάνω αυτό που με βολεύει.

Kαταρχήν θέτεις το συλλογισμό σου με ένα σφάλμα . Κανείς και καμιά κοινωνία δε σου ζητάει να δώσεις τη ζωή σου! Να ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ σου ζητάει!  Όπως είχε πει ο στρτηγός Πάττον στους στρατιώτες του " δε θέλω να πεθάνετε για την πατρίδα! αφήστε τους άλλους να πεθάνουν για τη δική τους. Να ΝΙΚΗΣΕΤΕ θέλω."

Αυτό φυσικά όχι οποιαδήποτε στιγμή και κάθε μέρα. Αλλά τότε που θα υπάρξει η ανάγκη. Θα μου πεις με το να σκοτώσεις και να προασπίσεις την κοινωνία που ανήκεις, πρέπει να θέσεις σε διακινδύνευση τη δική σου ζωή. Σωστά. "Ρωσική ρουλέτα" είναι . Μπορεί να κερδίσεις μπορεί και όχι. Ωστόσο, πάλι το επιχείρημα δε στέκει, καθώς η διακινδύνευση αυτή της ζωής σου, επέρχεται ΟΥΤΩΣ ή άλλως, σε μια τέτοια στιγμή. Άρα? Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμμετέχεις στην πολεμική προσπάθεια για να ΣΩΣΕΙΣ τη ζωή σου και όχι να τη χάσεις.

Εκτός και αν νομίζεις πως την κρίσιμη στιγμή θα συγκινηθούν οι αντίπαλοι, αμα τους πεις " ρε παιδιά εγώ δε πιστεύω σε πατρίδες και βλακείες " κλπ. Αλλά και το να διαφύγεις είναι κάτι το πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε μια τέτοια περίπτωση και σε θέτει και αυτό σε κίνδυνο.

Φίλε μου δεν είσαι ο πρώτος που έχει μια τέτοια αντίληψη. Δισεκατομμύρια πριν από σενα το σκέφτηκαν και όχι μόνο θεωρητικά, αλλά έχοντας βιώσει αληθινούς πολέμους και σφαγές. Τι νομίζεις? Πως αυτοί ήταν ηλίθιοι και δεν ήθελαν να σώσουν τις ζωές τους? Αλλά στην δεδομένη στιγμή υπολογίζοντας ψυχρά σκέφτηκαν πως τους συμφέρει ΚΑΘΑΡΑ ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ να πολεμήσουν παρά όχι. Στο κάτω κάτω το σύνολο αποτελείται από τα διάφορα μέρη και δεν υπάρχει αυθύπαρκτο πουθενά. Με απλά λόγια... αν μπεις στο χορό, θα χορέψεις... :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Ναι γιατί αν δε πήγαινα θα έκανα ή 3 χρόνια θητεία όπως οι Ιαχωβάδες ή φυλακή όπως οι αναρχικοί.
Εκβιασμός κύριοι.
Εγω επισης, εκτος απο φανταρος, εκβιαστηκα ενω δεν ηθελα, να παω στο σχολειο και στη δουλεια.
Στη δουλεια πας?
Γιατι εκει ειναι ο μεγαλυτερος εκβιασμος.
Και μην πεις οτι το κανεις για να βγαλεις λεφτα να ζησεις, γιατι τοτε ο εκβιασμος ειναι ακομη πιο απολυτος.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Kαταρχήν θέτεις το συλλογισμό σου με ένα σφάλμα . Κανείς και καμιά κοινωνία δε σου ζητάει να δώσεις τη ζωή σου! Να ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ σου ζητάει!  Όπως είχε πει ο στρτηγός Πάττον στους στρατιώτες του " δε θέλω να πεθάνετε για την πατρίδα! αφήστε τους άλλους να πεθάνουν για τη δική τους. Να ΝΙΚΗΣΕΤΕ θέλω."

Αυτό φυσικά όχι οποιαδήποτε στιγμή και κάθε μέρα. Αλλά τότε που θα υπάρξει η ανάγκη. Θα μου πεις με το να σκοτώσεις και να προασπίσεις την κοινωνία που ανήκεις, πρέπει να θέσεις σε διακινδύνευση τη δική σου ζωή. Σωστά. "Ρωσική ρουλέτα" είναι . Μπορεί να κερδίσεις μπορεί και όχι. Ωστόσο, πάλι το επιχείρημα δε στέκει, καθώς η διακινδύνευση αυτή της ζωής σου, επέρχεται ΟΥΤΩΣ ή άλλως, σε μια τέτοια στιγμή. Άρα? Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συμμετέχεις στην πολεμική προσπάθεια για να ΣΩΣΕΙΣ τη ζωή σου και όχι να τη χάσεις.

Εκτός και αν νομίζεις πως την κρίσιμη στιγμή θα συγκινηθούν οι αντίπαλοι, αμα τους πεις " ρε παιδιά εγώ δε πιστεύω σε πατρίδες και βλακείες " κλπ. Αλλά και το να διαφύγεις είναι κάτι το πολύ δύσκολο να επιτευχθεί σε μια τέτοια περίπτωση και σε θέτει και αυτό σε κίνδυνο.

Φίλε μου δεν είσαι ο πρώτος που έχει μια τέτοια αντίληψη. Δισεκατομμύρια πριν από σενα το σκέφτηκαν και όχι μόνο θεωρητικά, αλλά έχοντας βιώσει αληθινούς πολέμους και σφαγές. Τι νομίζεις? Πως αυτοί ήταν ηλίθιοι και δεν ήθελαν να σώσουν τις ζωές τους? Αλλά στην δεδομένη στιγμή υπολογίζοντας ψυχρά σκέφτηκαν πως τους συμφέρει ΚΑΘΑΡΑ ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ να πολεμήσουν παρά όχι. Στο κάτω κάτω το σύνολο αποτελείται από τα διάφορα μέρη και δεν υπάρχει αυθύπαρκτο πουθενά. Με απλά λόγια... αν μπεις στο χορό, θα χορέψεις... :grin:
Η κοινωνία μου ζητάει όπως λες να ρισκάρω τη ζωή μου στον πόλεμο. Πράγματι είναι λογικό το λάθος μου αλλά κατά τη γνώμη μου η ρώσικη ρουλέτα είναι το ίδιο με το να μου ζητάει τη ζωή μου. Δε θέλω αυτό το ρίσκο. Αγαπάω τη ζωή μου.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να την κοπανήσω, να φύγω, να το σκάσω σε άλλη χώρα. Δε με νοιάζουν τα ηθικά και άλλα. Δε θέλω καν να βρεθώ αντίπαλος με τον εχθρό. Αν βρεθώ στον πόλεμο επειδή δε καταφέρω να ξεφύγω φυσικά θα πολεμήσω. Παρά τη θέλησή μου.

Όπως λες, αν μπεις στο χορό θα χορέψεις, εγώ θέλω να αποφύγω το χορό!

Επισκέπτης
προς θεού.
απλά στη γλυφάδα έχει πολλές.
και μάλιστα νεόπλουτες.

Εσύ όμως θαύμαζες μία αδελφάρα της Γλυφάδας
που έκανε γάμο κάλυψης με ξεκωλιάρα
και τον είχες ως πρότυπο μεγάλου γαμιά !!!!!!!
Στην τελική στα αρχίδια μου για τη Γλυφάδα.
Ούτε 5ετία δεν έχω κλείσει.
Στη ζωή μου μέχρι τώρα έχω αλλάξει 7 περιοχές
και πάνω από 12 σπίτια.
Δικά μου όμως όλα,
όχι ... πεθερού ...
όπως και τα αμάξια μου ...
και με το τιμόνι αριστερά ...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Η κοινωνία μου ζητάει όπως λες να ρισκάρω τη ζωή μου στον πόλεμο. Πράγματι είναι λογικό το λάθος μου αλλά κατά τη γνώμη μου η ρώσικη ρουλέτα είναι το ίδιο με το να μου ζητάει τη ζωή μου. Δε θέλω αυτό το ρίσκο. Αγαπάω τη ζωή μου.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να την κοπανήσω, να φύγω, να το σκάσω σε άλλη χώρα. Δε με νοιάζουν τα ηθικά και άλλα. Δε θέλω καν να βρεθώ αντίπαλος με τον εχθρό. Αν βρεθώ στον πόλεμο επειδή δε καταφέρω να ξεφύγω φυσικά θα πολεμήσω. Παρά τη θέλησή μου.

αμα δεις πουτσα ξεβρακωτη γυρισε κωλο και φωναξε του να ερθει να σε σκοτωσει

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Εγω επισης, εκτος απο φανταρος, εκβιαστηκα ενω δεν ηθελα, να παω στο σχολειο και στη δουλεια.
Στη δουλεια πας?
Γιατι εκει ειναι ο μεγαλυτερος εκβιασμος.
Και μην πεις οτι το κανεις για να βγαλεις λεφτα να ζησεις, γιατι τοτε ο εκβιασμος ειναι ακομη πιο απολυτος.
Δεν ισχύει. Δεν είναι εκβιασμός. Όταν δε πας για δουλειά δε κάνει κανένας κάτι αρνητικό πάνω σου, απλά δε κάνει τίποτα και η φύση παίρνει το δρόμο της, χωρίς λεφτά δε παίρνεις φαγητό.

Έχει διαφορά το να μη πειράζεις κάποιον και να τον πειράζεις.

Το ένα είναι εκβιασμός και το άλλο αδιαφορία. Η φύση είναι εκβιαστική αλλά δε με νοιάζει. Συμβιβάζομαι, άλλωστε δε μπορώ να της ξεφύγω.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Εσύ όμως θαύμαζες μία αδελφάρα της Γλυφάδας
που έκανε γάμο κάλυψης με ξεκωλιάρα
και τον είχες ως πρότυπο μεγάλου γαμιά !!!!!!!
Στην τελική στα αρχίδια μου για τη Γλυφάδα.
Ούτε 5ετία δεν έχω κλείσει.
Στη ζωή μου μέχρι τώρα έχω αλλάξει 7 περιοχές
και πάνω από 12 σπίτια.
Δικά μου όμως όλα,
όχι ... πεθερού ...
όπως και τα αμάξια μου ...
και με το τιμόνι αριστερά ...

παιχτη για ποιον λες?

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Όλοι εναντίων ενός,σιγά ρε ένας-ένας,δεν μπορεί να πάρει ανάσσα ο άνθρωπος!!!! :2funny:

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66

εχεις βιντεο που να χορευεις οριενταλ η εισαι στα κυβικα της μουνιτσας στην αβραμοτριαντικη εκδοχη της?αν εχεις κανε θρεντ δικο σου γιατι ο λαγουδακης εχει αρχισει να φλιπαρει χωρις τον λιλα...
Όλοι εναντίων ενός,σιγά ρε ένας-ένας,δεν μπορεί να πάρει ανάσσα ο άνθρωπος!!!! :2funny:
αφου γουσταρει τρελα ρε παπαζουλινο.εδω εδωσε ραντεβου σε μια ωρα παλι... :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
παιχτη για ποιον λες?

Για ποιόν λέω τι ;; http://[URL unfurl="true"]www.smiley-faces.org/smiley-faces/smiley-face-whistle-1.gif[/img[/URL]]
Ότι οδηγεί αμάξι του πεθερού δεξιοτίμονο ;;;;;;;; [img]http://[URL unfurl="true"]www.smiley-faces.org/smiley-faces/smiley-face-whistle-2.gif[/img[/URL]]
Και είναι [b]σώγαμπρος[/b] ;;; [img]http://[URL unfurl="true"]www.smiley-faces.org/smiley-faces/smiley-face-whistle-1.gif
URL]]

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386

Eμ αυτό είναι το θέμα βρε μάγκα! Άμα ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ και φύγεις μαγκιά σου! Αλλά ?? Εύκολο το χεις?? Σε συνθήκες πολέμου οι μετακινήσεις είναι πολύ δύσκολες. Περισσότερο κινδυνεύεις άμα πας να φύγεις, παρά και να μείνεις εκεί που είσαι και να μη κάνεις τίποτα. Όσο περίεργο και να σου φαίνεται ΛΙΓΟΤΕΡΟ κινδυνεύεις άμα πολεμήσεις. Για αυτό έχεις ελπίδες να σώσεις τη ζωή σου με το να προετοιμάζεσαι να είσαι ικανός στον πόλεμο ( ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ ΝΑΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ!!! ). Αλλά και επειδή ο πόλεμος ω μη γένοιτο είναι συλλογικό και ομαδικό " άθλημα"¨πρέπει να συντονίζεσαι με άλλους αλλά και να προσπαθείς να σώσεις ζωές άλλων. Μια και η δική σου ζωή θα εξαρτάται από τους άλλους .

Εδώ στον πόλεμο κοτζάμ καντάφι δε κατάφερ να ξεφύγει. Αυτός δεν ήθελε να σώσει τη ζωή του? Επίσης μη νομίζεις οι άμαχοι δε πέφτουν θύματα. Υπάρχουν διάφοροι παραστρατιωτικοί, που συνοδεύουν τον τακτικό στρατό και κάνουν " τη βρώμικη " δουλειά. Και συνήθως κάνουν και λεηλασίες κλπ. Ή και ο τακτικός στρατός άμα τα πράγματα αγριέψουν.

Επομένως και πάλι το να φύγεις σε ... συνθήκες πολέμου, είναι δύσκολο. Ακόμη και για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Μακάρι να το κάνεις, αλλά και πάλι ποιος σου λέει πως εκεί που θα πας δε θα γίνει ποτέ πόλεμος πχ? Και που θα πας? Άρα το καλύτερο που έχεις να κάνεις για να σώσεις τη ζωή σου είναι να πολεμήσεις. Αλλιώς απειλείται η ζωή σου χειρότερα μάλλον...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom