Νέα

Ελλάδες, πατρίδες και βλακείες.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 41K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Πιασάρικος ο τίτλος του νήματος, δε λέω...

Έκανα να διαβάσω μια σελίδα.

Μου έρχεται φλασιά.

Πάω στην πρώτη σελίδα να δω ποιός το άνοιξε.

Η προσωποποίηση της διχασμένης προσωπικότητας.

Περιττό οτιδήποτε άλλο...

Καλημέρα

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
244
Πόντοι
36

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους.

Λοιπον φιλε μου.....Χωρίς καμια διάθεση να σε κριτικάρω με χαρακτηρισμούς ή να σε βρισω ή ο,τιδηποτε αλλο,ειλικρινα με καθε καλη διάθεση......Θεωρω ότι αυτές οι ατομοκεντρικές απόψεις πηγάζουν από έλλειψη ιδανικών,αξιών και προτυπων.Σε παρακαλώ μην το παρεις προσωπικα.Δεν εννοω εσενα.Στις ανησυχιες σου αποτυπώνεται η γενια που μεγαλωσε χωρίς να εχει γαλουχηθει με αξιες...Αντιθετως ο ατομισμός,η "κονομα",το "βολεμα",η "παρτη μου" ήταν εννοιες που ταχυτατα επεδρασαν μετά το 1981 στην Ελλαδα και διεφθειραν συνειδησεις και τρόπο ζωής...Ο Ελληνας είχε φιλότιμο,μπέσα και χαθηκε...Δεν θα σε κουρασω άλλο...Απάντηση στις αποριες σου,στο γιατι πρεπει να "θυσιασθεί" καποιος για την Πατριδα και τί σημαίνει πατρίδα,θα δώσουν οι χιλιάδες νεων σαν και σενα και μενα,που πριν απο 70 χρονια περιπου,αφηναν δουλειες,μανες,οικογενεις,γκόμενες και πολεμουσαν στα χιονισμενα βουνα της Πινδου...Με χαρα...με αυταπαρνηση...Θα σου δωσουν οι χιλιάδες των νεω που απαρνηθηκαν το βολεμα και σηκεωθηκαν εναντιον των Τουρκων και των Βουλγαρων στη Μακεδονια....Οι "ξυπολιτοι" και "αμαθεις" του Μακρυγιάννη και "άξεστοι" κατά τον Παγκαλο....Τα λόγια των αρχαιων στη Σαλαμίνα...
Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε,
ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲ
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων:
νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.
Εμπρός, γιοί των Ελλήνων,
Ελευθερώστε την πατρίδα,
Ελευθερώστε τα παιδιά σας, τις γυναίκες σας,
Τους βωμούς των θεών των πατέρων σας
Και τους τάφους των προγόνων σας:
Τώρα είναι η μάχη για τα πάντα.

Ελπιζω να μπορεσα να σου μεταφερω λίγο από την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ  για τους "ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ" αγώνων...για τους ανθρώπους που αγαπουσαν...για την πιστη τους....για τα χωματα τους...και όχι για τον καθε ΑΛΗΤΗ-ΠΡΟΔΟΤΗ πολιτικάντη.....ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....Αυτή τη σύγχυση την εχουν επιβαλλει εσκεμμενα...

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
"Γιατί να τρέχω σαν μαλάκας μες στη νύχτα και στο κρύο
για να πάω την κωλόγρια στους ιατρούς ;;; Και αν με ξεκωλιάσει
κανενα Πάκι όταν πάω να πάρω το ΙΧ ;;;

Τι με υποχρεώνει να την πάω στο νοσοκομείο ;;
Με ρώτησε όταν με γένναγε ;;;;"

:2funny:

Έλεος ρε Λάκη, που τα σκέφτεσαι αυτά .....  :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.

Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους.

Λοιπον φιλε μου.....Χωρίς καμια διάθεση να σε κριτικάρω με χαρακτηρισμούς ή να σε βρισω ή ο,τιδηποτε αλλο,ειλικρινα με καθε καλη διάθεση......Θεωρω ότι αυτές οι ατομοκεντρικές απόψεις πηγάζουν από έλλειψη ιδανικών,αξιών και προτυπων.Σε παρακαλώ μην το παρεις προσωπικα.Δεν εννοω εσενα.Στις ανησυχιες σου αποτυπώνεται η γενια που μεγαλωσε χωρίς να εχει γαλουχηθει με αξιες...Αντιθετως ο ατομισμός,η "κονομα",το "βολεμα",η "παρτη μου" ήταν εννοιες που ταχυτατα επεδρασαν μετά το 1981 στην Ελλαδα και διεφθειραν συνειδησεις και τρόπο ζωής...Ο Ελληνας είχε φιλότιμο,μπέσα και χαθηκε...Δεν θα σε κουρασω άλλο...Απάντηση στις αποριες σου,στο γιατι πρεπει να "θυσιασθεί" καποιος για την Πατριδα και τί σημαίνει πατρίδα,θα δώσουν οι χιλιάδες νεων σαν και σενα και μενα,που πριν απο 70 χρονια περιπου,αφηναν δουλειες,μανες,οικογενεις,γκόμενες και πολεμουσαν στα χιονισμενα βουνα της Πινδου...Με χαρα...με αυταπαρνηση...Θα σου δωσουν οι χιλιάδες των νεω που απαρνηθηκαν το βολεμα και σηκεωθηκαν εναντιον των Τουρκων και των Βουλγαρων στη Μακεδονια....Οι "ξυπολιτοι" και "αμαθεις" του Μακρυγιάννη και "άξεστοι" κατά τον Παγκαλο....Τα λόγια των αρχαιων στη Σαλαμίνα...
Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε,
ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲ
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων:
νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.
Εμπρός, γιοί των Ελλήνων,
Ελευθερώστε την πατρίδα,
Ελευθερώστε τα παιδιά σας, τις γυναίκες σας,
Τους βωμούς των θεών των πατέρων σας
Και τους τάφους των προγόνων σας:
Τώρα είναι η μάχη για τα πάντα.

Ελπιζω να μπορεσα να σου μεταφερω λίγο από την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ  για τους "ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ" αγώνων...για τους ανθρώπους που αγαπουσαν...για την πιστη τους....για τα χωματα τους...και όχι για τον καθε ΑΛΗΤΗ-ΠΡΟΔΟΤΗ πολιτικάντη.....ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....Αυτή τη σύγχυση την εχουν επιβαλλει εσκεμμενα...

πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

ηθικό πανεπιστήμιο το σάιτ για πουτάνες.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.013
Πόντοι
1.486
Το ον επέστρεψε στο φυσικό του χωρο..Μαζί με τα σκουλήκια...

Επισκέπτης
Απάντηση στις αποριες σου,στο γιατι πρεπει να "θυσιασθεί" καποιος για την Πατριδα και τί σημαίνει πατρίδα,θα δώσουν οι χιλιάδες νεων σαν και σενα και μενα,που πριν απο 70 χρονια περιπου,αφηναν δουλειες,μανες,οικογενεις,γκόμενες και πολεμουσαν στα χιονισμενα βουνα της Πινδου...Με χαρα...με αυταπαρνηση...

Επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.
Ιδού οι Άνδρες:
http://[URL unfurl="true"]www.bibliopolio.gr/images/palaio/p14739.jpg[/img[/URL]]

Πάνε να πολεμήσουν ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ.

Για να λένε κάποια σημερινά [i]μουνόπανα[/i]
ότι η πατρίδα είναι βλακεία ...

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Εντάξει δηλαδή άμεσα ισχυρίζεσαι πως είναι πιθανός κάποιος πόλεμος ΗΠΑ-Τουρκίας. Δε λέω πως είναι εντελώς απίθανο, για μένα όλα είναι πιθανά γενικότερα.

Παρεπιπτόντως στην κατηγορία των χωρών που απέκτησαν την ανεξαρτησία τους με επέμβαση ξένων δυναμεων είναι και η Ελλάδα...

Την Αλβανία Αυστριακοί και Ιταλοί την έφτιαξαν
συμφωνω σε ολα οσα εγραψες με μια σημαντικη επισημανση ομως.η ελλαδα νομοτελειακα θα αποκτουσε τη ανεξαρτησια της.απλως οι ξενες δυναμεις και ενα σωρο αλλες αιτιες την εκαναν να ερθει πιο γρηγορα.ενα καλο σχετικα βιβλιο επ" αυτου ειναι ενος αγγλου συντηρητικου ονοματι γουντχαουζ αν θυμαμαι καλα τυπε.εκει με μια πιο αποστασιοποιημενη ματια το επισημαινει αυτο που σου εγραψα χωρις αυτο να σημαινει φυσικα οτι το δεχτηκα χωρις σκεψη και χωρις να σημαινει επισης οτι συμφωνησα με ολα οσα εγραψε το βιλβιο αυτο αν το εχεις ακουστα.

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
η ενοια πατριδα για μενα ειναι κατι το υποκειμενικο γιατι να δωσω τη ζωη μου για την πατριδα - κρατος τη στιγμη που δεν κανει τιποτα για μενα και με εξοντωνει γιατι να πολεμησω για να προστατευσω τα κερδη του κοκκαλη του βαρδηνογιαννη και του βγενοπουλου
εγω δεν θα εχω κανενα οφελος στην τελικη ειτε με δοιηκουνε ελληνες ειτε τουρκοι ειτε το οτηδηποτε

οποιος και να με δοιηκουνε μονο το κακο μου κοιτανε και οχι το καλο μου, που ειτε αυτος λεγετε γαπ ειται ερντογαν ειτε ραινμπεχσταιν ειτε το οποιοδηποτε για μενα σημασια εχουν οι ανθρωποι και οχι τα αυλα πραγματα και οι γενικες ενοιες οπως η πατριδα

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
244
Πόντοι
36
Επειδή μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις.
Ιδού οι Άνδρες:
http://[URL unfurl="true"]www.bibliopolio.gr/images/palaio/p14739.jpg[/img[/URL]]

Πάνε να πολεμήσουν ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ.

Για να λένε κάποια σημερινά [i]μουνόπανα[/i]
ότι η πατρίδα είναι βλακεία ...
[/quote]
Σε παραδεχομαι αδερφε..

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
244
Πόντοι
36
Λοιπόν,σε καθε ιστορική στιγμή,υπάρχουν συμεφεροντα και στρατοπεδα....Τη δεδομένη χρονική στιγμή,η Ελληνική επανασταση ξεκινησε με ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ δυνατες συνθηκες.Πιο συγκεκριμενα
Α.Στο εσωτερικό
- Διαλυμενο,ανυπαρκτο κρατος.4 αιώνες...Το καταλαβενεται?400 χρόνια.Βαλτε λιγο τον εαυτο σας στην ιστορικη διασταση του χρονου και σκεφτειτε σημερα να ξεκινουσατε επανασταση σε κατι που προϋπηρχε εδω και 400 χρονια...δηλαδη,σαν κατι να ηρθε το 1700 και σημερα,2011 να προσπαθουσατε να το αποτιναξετε...
-Φορολογικα υποτελεις,χωρις να διδασκονται τη γλωσσα,με κρυφη εθνικη συνειδηση...χωρις στρατο εναντια σε μια αυτοκρατορια της εποχης...
Β.Στο εξωτερικο
Οι τότε μεγαλες υπερδυνάμεις της ποχης,Αυστρια,Γαλλια,Αγγλια,με κυριο εκπροσωπο τον Μεττερνιχ ήταν η αντίδραση των Αυτοκρατόρων κατά των φιλελεύθερων τάσεων που είχαν ήδη αρχίσει να εκδηλώνονται στην Ευρώπη μετά τη Γαλλική Επανάσταση το 1789. Η Ιερα Συμαμχια,ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Κύριος υπονομευτής, που επέφερε και το μεγαλύτερο πλήγμα στην Ιερά Συμμαχία υπήρξε, όσο κι αν ακούγεται περίεργο, η Ελληνική Επανάσταση του 1821 την οποία και καταπολέμησε ο Μέττερνιχ με κάθε δύναμη που διέθετε. Η Ελληνική Επανάσταση αποδεδειγμένα ήταν εκείνη που επέφερε το ουσιαστικό τέλος του ανελεύθερου θεσμού της Ιεράς Συμμαχίας. Οι επαναστάσεις που ακολούθησαν, στη Γαλλία το 1830, στο Βέλγιο το 1834 και κάποιες άλλες μικρότερες σε διάφορες ευρωπαϊκές Χώρες απλά ολοκλήρωσαν την τελική κατάρρευσή της, που όμως συνδέθηκε με μια αναχρονιστική περίοδο της νεότερης ευρωπαϊκής ιστορίας.
Τελος,το ότι μας βοηθησαν στη Ναυμαχια του Ναυαρινο,ήταν το αποτελεσμα των δικών τους συμφερόντων.Η κατάρρευση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,ο "μεγάλος Ασθενής του 19ου αι." επεφερε το να ορμησουν οι μεγαλες δυναμεις να ελεγξουν την Ανατολική μεσόγειο......
Και κατι άλλο.Καμία συγκριση η περιπτωση της Ελλαδας και της Αλβανιας.Στη περίπτωση της Ελλάδας,υπήρχαν ΑΜΙΓΕΙΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΛΥΘΥΣΜΟΙ στην ενδοχώρα της Βαλκανικής, σε αντίθεση με τους Αλβανούς οι οποίοι ήταν εξισλαμισθέντες σλαβο-ηπειρωτικά φύλλα από τον 15ο αιώνα....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μαλάκες μην πειράζετε του λάκη την πατρίδα θα σας γαμήσω όλους.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
-Φορολογικα υποτελεις,χωρις να διδασκονται τη γλωσσα,με κρυφη εθνικη συνειδηση...χωρις στρατο εναντια σε μια αυτοκρατορια της εποχης...

:dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

σα να λέμε ήμουνα γάβρος πριν να ιδρυθεί ο γάβρος.

χύνω όρθιος όποτε διαβάζω το μπουρδέλα.

Επισκέπτης
Υψηλά διδάγματα.Στο 18ο λεπτό και 15 δευτερόλεπτα.

Ypsolon

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
H μαλακια ειναι οτι πολλοι απο τους αναρχικους που βριζουν το εθνος, ειναι χουλιγκαν και ανοιγουν ο ενας του αλλου το κεφαλι στα γηπεδα για τις ομαδες και τα πανο. Και κοροιδευουν αυτους που υπερασπιζονται την πατριδα τους οι γελιοι...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
συμφωνω σε ολα οσα εγραψες με μια σημαντικη επισημανση ομως.η ελλαδα νομοτελειακα θα αποκτουσε τη ανεξαρτησια της.απλως οι ξενες δυναμεις και ενα σωρο αλλες αιτιες την εκαναν να ερθει πιο γρηγορα.ενα καλο σχετικα βιβλιο επ" αυτου ειναι ενος αγγλου συντηρητικου ονοματι γουντχαουζ αν θυμαμαι καλα τυπε.εκει με μια πιο αποστασιοποιημενη ματια το επισημαινει αυτο που σου εγραψα χωρις αυτο να σημαινει φυσικα οτι το δεχτηκα χωρις σκεψη και χωρις να σημαινει επισης οτι συμφωνησα με ολα οσα εγραψε το βιλβιο αυτο αν το εχεις ακουστα.

Το έχω ακουστά βέβαια, και το έχω συναντήσει πολλές φορές στη βιβλιογραφία άλλων βιβλίων που έχω διαβάσει, αλλά το συγκεκριμένο δε το έχω διαβάσει ωστόσο.

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
καλα ομως κατι κρυφα σχολεια και γενιτσαροι ειναι ψιλομυθος!

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Πάλι τα ίδια. Πάλι οι ίδιες απόψεις από άτομα που έχουν βαφτίσει τον εαυτό τους ηθικά ανώτερο από αυτούς που διαφωνούν μαζί τους και είναι έτοιμοι να εξασκήσουν το ιερό δικαίωμα που τους έχει έρθει από τον ουρανό να σκοτώσουν.

Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, η ανθρωπότητα που σας αξίζει είναι ήδη αυτή που έχετε, μια ανθρωπότητα που από την αυγή της είναι σημαδεμένη με πολέμους και φριχτά εγκλήματα.

Αυτοί είστε. Συγχαρητήρια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Περσονούλη
επειδή είσαι έξυπνο αγόρι
θέλω να βρεις που ακριβώς πόζαρα
στις 4 φωτό που έβγαλα στην Κύπρο,
τις οποίες έχω κάνει κορνίζες.

μοντε καρλο
σιλκ εντ βελβετ
μιραζ
το 4ο μου διαφευγει.

Amanita

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2010
Like
0
Πόντοι
16
Πάλι τα ίδια. Πάλι οι ίδιες απόψεις από άτομα που έχουν βαφτίσει τον εαυτό τους ηθικά ανώτερο από αυτούς που διαφωνούν μαζί τους και είναι έτοιμοι να εξασκήσουν το ιερό δικαίωμα που τους έχει έρθει από τον ουρανό να σκοτώσουν.

Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, η ανθρωπότητα που σας αξίζει είναι ήδη αυτή που έχετε, μια ανθρωπότητα που από την αυγή της είναι σημαδεμένη με πολέμους και φριχτά εγκλήματα.

Αυτοί είστε. Συγχαρητήρια.

Μιας και αυτό το θέμα είχε ήδη εξαντληθεί σε ένα άλλο θρεντ , ο μόνος λόγος που άνοιξες αυτό το θρεντ και κλαψομουνιάζεις είναι ότι στην ουσία είσαι άλλη μια attention hore... :jerking: :jerking:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom