Αυτό που δε καταλαβαίνω είναι η έννοια της πατρίδας, της αγάπης προς την πατρίδα και η διάθεση να δώσει κάποιος τη ζωή του για την πατρίδα.
Με νοιάζει μόνο τι θα γίνει με τις ζωές των ανθρώπων που ξέρω και αγαπώ, όχι για τους άλλους.
Λοιπον φιλε μου.....Χωρίς καμια διάθεση να σε κριτικάρω με χαρακτηρισμούς ή να σε βρισω ή ο,τιδηποτε αλλο,ειλικρινα με καθε καλη διάθεση......Θεωρω ότι αυτές οι ατομοκεντρικές απόψεις πηγάζουν από έλλειψη ιδανικών,αξιών και προτυπων.Σε παρακαλώ μην το παρεις προσωπικα.Δεν εννοω εσενα.Στις ανησυχιες σου αποτυπώνεται η γενια που μεγαλωσε χωρίς να εχει γαλουχηθει με αξιες...Αντιθετως ο ατομισμός,η "κονομα",το "βολεμα",η "παρτη μου" ήταν εννοιες που ταχυτατα επεδρασαν μετά το 1981 στην Ελλαδα και διεφθειραν συνειδησεις και τρόπο ζωής...Ο Ελληνας είχε φιλότιμο,μπέσα και χαθηκε...Δεν θα σε κουρασω άλλο...Απάντηση στις αποριες σου,στο γιατι πρεπει να "θυσιασθεί" καποιος για την Πατριδα και τί σημαίνει πατρίδα,θα δώσουν οι χιλιάδες νεων σαν και σενα και μενα,που πριν απο 70 χρονια περιπου,αφηναν δουλειες,μανες,οικογενεις,γκόμενες και πολεμουσαν στα χιονισμενα βουνα της Πινδου...Με χαρα...με αυταπαρνηση...Θα σου δωσουν οι χιλιάδες των νεω που απαρνηθηκαν το βολεμα και σηκεωθηκαν εναντιον των Τουρκων και των Βουλγαρων στη Μακεδονια....Οι "ξυπολιτοι" και "αμαθεις" του Μακρυγιάννη και "άξεστοι" κατά τον Παγκαλο....Τα λόγια των αρχαιων στη Σαλαμίνα...
Ὦ παῖδες Ἑλλήνων ἴτε,
ἐλευθεροῦτε πατρίδ', ἐλευθεροῦτε δὲ
παῖδας, γυναῖκας, θεῶν τέ πατρῴων ἕδη,
θήκας τε προγόνων:
νῦν ὑπὲρ πάντων ἀγών.
Εμπρός, γιοί των Ελλήνων,
Ελευθερώστε την πατρίδα,
Ελευθερώστε τα παιδιά σας, τις γυναίκες σας,
Τους βωμούς των θεών των πατέρων σας
Και τους τάφους των προγόνων σας:
Τώρα είναι η μάχη για τα πάντα.
Ελπιζω να μπορεσα να σου μεταφερω λίγο από την ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ για τους "ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ" αγώνων...για τους ανθρώπους που αγαπουσαν...για την πιστη τους....για τα χωματα τους...και όχι για τον καθε ΑΛΗΤΗ-ΠΡΟΔΟΤΗ πολιτικάντη.....ΜΗΝ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ....Αυτή τη σύγχυση την εχουν επιβαλλει εσκεμμενα...