Κατεβηκα κατα τις 7 παρα δεκα και εφυγα γυρω στις 10.40 περιπου
Οταν πηγα ειχε ηδη κοσμο σε ολο το πλατος της Βουλης πανω στο δρομο,ελαχιστους στα σκαλια
και στην πλατεια....ψιλοαπογοητευτικα να σου πω την αληθεια
βεβαια εριχνε τις καλτσες του ο πουστης,πολυ νερο.Εβγαλα το δερματινο που ειχε γινει
3 τονους και εβαλα αδιαβροχο και μπλεχτηκα με τον κοσμο,περιμετρικα να κοψω κινηση....
Απο τις 7.30 ο κοσμος αρχισε να ερχεται και να ερχεται και να ερχεται....εριχνε ενα σιγανο
ψιλοβροχο που ισα που φαινοτανε...αλλα συνεχισε ο κοσμος να ερχεται,μου εκανε εντυπωση
Κοσμος ιδιος με χθες σε μουτρα,νεαροκοσμος πολυς αλλα και μεγαλυτεροι 35-50 χρονων...
Μπροστα στην Βουλη ...χαμος!!!!παλμος ενταση,συνθηματα και κατι τυπακια με τυμπανα
δινανε πολυ ρυθμο....Ωραια ηταν...
στις 8.00 με 9.00 η προσελευση ηταν ακομα μεγαλυτερη
Μποστα στα ξενοδοχεια γεμισε ο κοσμος,η Οθωνος το ιδιο,και στην Αμαλιας μεχρι τις πυλες
του Κηπου....Η πλατεια φυσικα γεματη..Στην απο κατω μερια πιο αραια τα πραματα....
Ειχε κοψει και το νερο απο τις 8.00,βοηθησε αυτο....
Επιασα κουβεντα με αρκετο κοσμο,του δικου μου ηλικιακου γκρουπ περιπου...
Ιστοριες τρελλες λεμε....Ανεργοι,απολυμενοι,τυποι που την βγαζαν με τα επιδοματα
του ΟΑΕΔ....με ρωταγανε τι δουλεια κανω και ντρεπομουνα ρε μαλακα να πω...Τι να πεις
στον απολυμενο;;;;;οτι στο σπιτι μου μπαινουν δυο μισθοι και εν πολλοις δεν εχω προβλημα
καθοτι δεν χρωστω μια σε κανεναν;νταξ παιδια,απολυμενος και εγω απο μια μικρη επιχειρηση
που δεν αντεξε και εκλεισε....Ντραπηκα ρε φιλε,μου φαινοταν οτι .....τι να σου πω,πως να στο πω
ενας κομπος στο λαιμο την ωρα που μιλαγα με αυτους τους ανθρωπους....
Χαλαστηκα μεσα μου,τους αποχαιρετησα σε καποια στιγμη και ξαναρχισα τις βολτες
Ειχε και τα χαζα που κατεβαιναν για κοζι,κατι λαλημενα δεξια και αριστερα,ειχε και ωραια τυπακια
Παντως οι βασανισμενοι φαινοντουσαν απο τα ματια....
Αναμεικτα τα συναισθηματα Φιλε....κατ'αρχην ηθελα περισσοτερο κοσμο,αλλα η βροχη βλεπεις
ας ελπισουμε οτι αυριο θα εχουμε περισσοτερους,απο σημερα και χθες,πρεπει κατι να κανουμε
εγω,εσυ ο αλλος που εχει μια ιστορια σχετικη με πορειες και τα τοιαυτα,νταξ...ειμαστε
ετοιμοι ανα πασα στιγμη και για τα ααααλλα κολπα,τα παλια...
αλλα φοβαμαι να ξερεις οτι παλι εμεις και εμεις θα ειμαστε
και οι φιλοι μας οι ΜΑΤατζηδες....και θα γινει της αρκουδας για αλλη μα φορα
και για αλλαξει κατι θελουμε πολλους,ακομα πιο πολλους απο οσους μαζευτηκαν χθες και σημερα
στο πλατεια-party
και αυτοι ΟΙ πολλοι να ξερεις,δεν εχουν απαραιτητα το σθενος,ειναι φοβισμενοι ανθρωποι
με πολλα προβληματα και ανασφαλειες.Και δεν ειναι σιγουροι για το "ΜΕΤΑ"...
το λεω απο την αρχη ολου αυτου του νεου τροπου...
πρεπει να μαζευτουμε ακομα περισσοτεροι,να ειδουμε ο ενας το αλλο,να μας χαρουμε
χωρις δακρυγονα,γκλομπιες και τρεχαλες...και μετα να δωσουμε ενα χρωμα και πιο
πολιτικ και με αιτηματα
τι να σου πω ρε συ αλλο,σε αναμονη ειμαι και εγω....θα δουμε
ΜΠΡΑΒΟ Σου Θα ελθουν κι αλλοι πολλοι.
ΕΙΡΗΝΙΚΑ
ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ