Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Έχω απαντήσει εδώ κ ώρα πως όχι,αλλά τράβα ψάξε κ βρες μου κάποιον από τους μεγάλους αυτής της χώρας ο οποίος είναι διαθετειμένος να το πράξει...

Όλοι φαίνεται να θέλουν να γίνει της πουτάνας.....

Μπραβο μου σε "εφερα" εκει που ηθελα!!! :2funny:

Τοτε προφανως λεγοντας οτι "με 5000 ευρω μηνιαιως ο ελληνας δεν επανασταστει"...δεν φταιει ο καπιταλισμος διοτι σε καποιες χωρες τις δυσης και για καποια επαγγελματα περιζητητα τα λεφτα αυτα δεν ειναι ονειρο...και αποδεχτηκες απο το παραθυρο φερνοντας το και εγω το θεμα πονηρα...οτι εαν μια εταιρια και μια χωρα εχει κερδοφορια μπορει να δωσει ενα αξιοπρεπες μηνιατικο στο υπαλληλο της (ειτε αυτο το ποσο ειναι 3000 για τουρκια ή 5000 ευρω για ελλαδα) αρκει να υπαρχει και μια ισχυρη εξουσια να το επιβαλλει..

Αλλα για ποια κερδοφορια μιλαμε οταν το εμπορικο ισοζυγιο της χωρας ειναι ελλειματικο δηλ δεν εξαγει προιοντα για να εχει εισρροη συναλλαγματος?

ΕΠΙΣΗΣ εκανε και σαφη αντικομμουνιστικη δηλωση...εθεσε εαν ποσο ως οριο που ο εργατης ειναι ευχαριστημενος και δεν επαναστατει...αυτο ομως ερχεται σε αντιθεση με την θεση του μαρξ οτι ο καπιταλιστης εκμεταλευεται την υπεραξια του εργατη και παραγει κερδος...συνεπως εαν ο ελληνας εργατης παιρνει 5000 ευρω δεν αισθανεται εκμεταλευσιμος και δεν προκειται ποτε να διαλυθει νομοτελειακα (οπως λεει ο μαρξ) ο καπιταλισμος

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Γιατί αν δεν είχε υπάρξει η χούντα του Παπαδόπουλου ίσως να μην μισούσε ο κόσμος την δεξιά τόσο πολύ αλλά από την άλλη μεριά όσο άθλια είναι η αριστερά τόσο άθλια είναι και η δεξιά...όλοι ιδεολόγοι με τις mercedes είναι από την μια έχουμε κάποιους από τους αγωνιστές του πολυτεχνείου να μας κυβερνάνε δικτατορικά τώρα και από την άλλη έχουμε κάποιους πολιτικούς της δεξιάς που δεν είναι άξιοι λόγου...τι περιμένεις ακόμα δεν έχω καταλάβει όμως γιατί ο κόσμος ασχολείται με τον Hitler τον Stalin τον Marx...απαράδεκτοι άνθρωποι και με άσχημο ιστορικό όλοι τους...

ανοιγεις μεγαλη κουβεντα...η ελλαδα δε θα παει μπροστα εαν δεν αποενοχοποιηθει το επιχειρειν κατι που το επαβαλλε ο μαρξισμος...ολοι οι λαοι εχουν καταλαβει την μαλακια του μαρξισμου και μονο οι ιθαγενεις της ελλαδος αναπαραγαγουν αυτες τις ανοησιες..

Htso

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Ο εργάτης θα είναι εργάτης πάντα ψυχή και σώματι...η αξία του μόνο σε χρήματα μετριέται...

Επισκέπτης
Μπραβο μου σε "εφερα" εκει που ηθελα!!! :2funny:

Τοτε προφανως λεγοντας οτι "με 5000 ευρω μηνιαιως ο ελληνας δεν επανασταστει"...δεν φταιει ο καπιταλισμος διοτι σε καποιες χωρες τις δυσης και για καποια επαγγελματα περιζητητα τα λεφτα αυτα δεν ειναι ονειρο...και αποδεχτηκες απο το παραθυρο φερνοντας το και εγω το θεμα πονηρα...οτι εαν μια εταιρια και μια χωρα εχει κερδοφορια μπορει να δωσει ενα αξιοπρεπες μηνιατικο στο υπαλληλο της (ειτε αυτο το ποσο ειναι 3000 για τουρκια ή 5000 ευρω για ελλαδα) αρκει να υπαρχει και μια ισχυρη εξουσια να το επιβαλλει..

Αλλα για ποια κερδοφορια μιλαμε οταν το εμπορικο ισοζυγιο της χωρας ειναι ελλειματικο δηλ δεν εξαγει προιοντα για να εχει εισρροη συναλλαγματος?

ΕΠΙΣΗΣ εκανε και σαφη αντικομμουνιστικη δηλωση...εθεσε εαν ποσο ως οριο που ο εργατης ειναι ευχαριστημενος και δεν επαναστατει...αυτο ομως ερχεται σε αντιθεση με την θεση του μαρξ οτι ο καπιταλιστης εκμεταλευεται την υπεραξια του εργατη και παραγει κερδος...συνεπως εαν ο ελληνας εργατης παιρνει 5000 ευρω δεν αισθανεται εκμεταλευσιμος και δεν προκειται ποτε να διαλυθει νομοτελειακα (οπως λεει ο μαρξ) ο καπιταλισμος
Κοίτα άλλο η θεωρία άλλο η πράξη(αυτό δεν το πολύ καταλαβαίνουν πολλοί αριστεροί),όντως ισχύει ότι ο καπιταλιστής πάντα εκμεταλλεύεται τον εργάτη κ παράγει υπερκέρδος,ωστόσο ο εργάτης όταν λαμβάνει έναν ικανοποιητικό μισθό για διαβιώση καλός ή κακός δεν έχει σοβαρό λόγο να επαναστατήσει κ να κινδυνέψει την ζωούλα του....

Εγώ όμως σε ρωτάω:βλέπεις τα πράγματα να βρίσκονται εκεί;;;Ειδικά Ελλάδα....το κόστος ζωής μένει σταθερό κ οι μισθοί πέφτουν,όταν δεν βρίσκεσαι στην ανεργεία.

Εδώ το περιβάλλον που δημιουργείται είναι ιδανικό για εξέγερση(και ας λέει ο alex ότι αυτά γίνονται μόνο όταν κυβερνάει η ''κακιά δεξιά'').

Επισκέπτης
ανοιγεις μεγαλη κουβεντα...η ελλαδα δε θα παει μπροστα εαν δεν αποενοχοποιηθει το ''επιχειρειν'' κατι που το επαβαλλε ο μαρξισμος...ολοι οι λαοι εχουν καταλαβει την μαλακια του μαρξισμου και μονο οι ιθαγενεις της ελλαδος αναπαραγαγουν αυτες τις ανοησιες..
Kάνεις ένα μεγάλο λαθάκι,το θέμα δεν είναι να απενοχοποιηθεί το επιχειρείν αλλά να μην είναι το μεγάλο αφεντικό κ να ελέγχει τα πάντα.

Ωστόσο όπως σου πα αυτό κομματάκι δυσκολούτσικο να γίνει κ να αντέξει σε βάθος χρόνου......ακόμα κ οι πιο ισχυρές οικονομίες πατάνε πάνω σε άλλες κ τις εξουσιάζουν,έτσι επιβιώνουν.

Htso

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Συμφωνω Devil  αλλά πες μου πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα εργάτες αν θέλεις έχουν την ελάχιστη παιδεία να καταλάβουν τι γίνετε γύρω τους?? Σαν τα ζώα περιφέρονται οι περισσότεροι...δεν είμαι υπερ του μεγάλου αφεντικού αλλά ξέρεις και τα πρόβατα θέλουν έναν τσομπάνη γιατί αν τα αφήσεις ελεύθερα θα καταστρέψουν την στάνη...Συνεπώς το πρόβλημα μας είναι οτί είμαστε απέδευτοι και ακόμα μας έχουν σαν τα άλογα με την ζαχαρίστα για να κάνουν την δουλειά τους..

Επισκέπτης
Συμφωνω Devil  αλλά πες μου πόσοι άνθρωποι στην Ελλάδα εργάτες αν θέλεις έχουν την ελάχιστη παιδεία να καταλάβουν τι γίνετε γύρω τους?? Σαν τα ζώα περιφέρονται οι περισσότεροι...δεν είμαι υπερ του μεγάλου αφεντικού αλλά ξέρεις και τα πρόβατα θέλουν έναν τσομπάνη γιατί αν τα αφήσεις ελεύθερα θα καταστρέψουν την στάνη...Συνεπώς το πρόβλημα μας είναι οτί είμαστε απέδευτοι και ακόμα μας έχουν σαν τα άλογα με την ζαχαρίστα για να κάνουν την δουλειά τους..
Βασικό όπλο του συστήματος ο αμόρφωτος-απαίδευτος κόσμος όπως κ ο εκφοβισμός με τους μπάτσους κ τους νόμους.

Αλλά φαίνεται να ξεπερνιέται όλο κ περισσότερο........αν κ οι μετανάστες αλλάζουν κάπως την κατάσταση,ωστόσο θα τους κάνουμε κ αυτούς μπολσεβίκους που θα πάει. :sunglasses:

Htso

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Και βασικό όπλο του συστήματος το να διαιρείς και να βασιλεύεις...Ολυμπιακός-Παναθηναικός, Πασόκ-Νδ, Αριστερά-δεξιά κλπ κλπ κλπ...τόσο απλά...ακόμα αμόρφωτοι είμαστε

Επισκέπτης
Και βασικό όπλο του συστήματος το να διαιρείς και να βασιλεύεις...Ολυμπιακός-Παναθηναικός, Πασόκ-Νδ, Αριστερά-δεξιά κλπ κλπ κλπ...τόσο απλά...ακόμα αμόρφωτοι είμαστε
Πολλές επιλογές,μία η σωστή δεν νομίζεις;;; :sunglasses:

Επίσης πολύ πείσμα,άλλο κακό χαρακτηριστικό του έλληνα....

Htso

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
1
Μια είναι η σωστή η ελευθερία της σκέψης...κανείς δεν το προσφέρει αυτό όμως  ;)

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Κοίτα άλλο η θεωρία άλλο η πράξη(αυτό δεν το πολύ καταλαβαίνουν πολλοί αριστεροί),όντως ισχύει ότι ο καπιταλιστής πάντα εκμεταλλεύεται τον εργάτη κ παράγει υπερκέρδος,ωστόσο ο εργάτης όταν λαμβάνει έναν ικανοποιητικό μισθό για διαβιώση καλός ή κακός δεν έχει σοβαρό λόγο να επαναστατήσει κ να κινδυνέψει την ζωούλα του....

Εγώ όμως σε ρωτάω:βλέπεις τα πράγματα να βρίσκονται εκεί;;;Ειδικά Ελλάδα....το κόστος ζωής μένει σταθερό κ οι μισθοί πέφτουν,όταν δεν βρίσκεσαι στην ανεργεία.

Εδώ το περιβάλλον που δημιουργείται είναι ιδανικό για εξέγερση(και ας λέει ο alex ότι αυτά γίνονται μόνο όταν κυβερνάει η ''κακιά δεξιά'').

ο αλεξ εχει ενα δικιο απο το γεγονον οτι πασοκ ελεγχει τα συνδικατα και αυτα δεν κανουν απεργειες

οσο αναφορα την ελλαδα..λογικο ειναι να υπαρχει κοστος ζωης εφοσον υπαρχουν καρτελ που οι κυβερνησεις δεν τα χτυπουν....για παραδειγμα το λιντλ ιδιο προιον του πουλαει στην μιση τιμη...σε αυτο δεν φταει ο καπιταλισμος αλλα το κεφαλι μας το κλουβιο...ουτε φταιει ο καπιταλισμος οτι εχουμε σαν χωρα διπλασιους αναπηρους αναλογικα με το πληθυσμο μας...προφανως καποιο κομματαρχες μοιραζαν συνταξεις αναπηριας για ανταλλαγμα ψηφους..

ΕΑΝ ισχυει αυτο που λες αλλο η πραξη και αλλο η θεωρια τοτε γιατι να διχαζομαστε για μια θεωρια που σε πρακτικο επιπεδο ακομα και ο χριστοφιας - καστρο - μολβαδοι κομμουνιστες δεν την εφαρμοζουν απολυτα...?

Επισκέπτης
ΕΑΝ ισχυει αυτο που λες αλλο η πραξη και αλλο η θεωρια τοτε γιατι να διχαζομαστε για μια θεωρια που σε πρακτικο επιπεδο ακομα και ο χριστοφιας - καστρο - μολβαδοι κομμουνιστες δεν την εφαρμοζουν απολυτα...?
Ο Κάστρο παραμένει ο τελευταίος,αν κ φαίνεται να υποχωρεί από το συνολικό καπιταλιστικό σύστημα....όντως οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για απόλυτη εφαρμογή της μαρξιστικής θεωρίας....για να γίνει αυτό θες μια ισχυρή-ανεξάρτητη-αυτοδύναμη χώρα.

Να σου πω χριστιανός,παοκτσής,ΛΑΟΣίτης γιατί είσαι;;;; με την ίδια ακριβώς λογική είσαι κομμουνιστής.

Επισκέπτης
Μια είναι η σωστή η ελευθερία της σκέψης...κανείς δεν το προσφέρει αυτό όμως  ;)
Πώς γίνεται να αδειάσει το κεφάλι ρε συ...και πάλι αυτή η ''ελευθερία σκέψης'' κάπως ορίζεται.

Δεν γίνεται το απόλυτο κενό.

Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Kάνεις ένα μεγάλο λαθάκι,το θέμα δεν είναι να απενοχοποιηθεί το επιχειρείν αλλά να μην είναι το μεγάλο αφεντικό κ να ελέγχει τα πάντα.

Ωστόσο όπως σου πα αυτό κομματάκι δυσκολούτσικο να γίνει κ να αντέξει σε βάθος χρόνου......ακόμα κ οι πιο ισχυρές οικονομίες πατάνε πάνω σε άλλες κ τις εξουσιάζουν,έτσι επιβιώνουν.

Μα δεν υπαρχει επιχειρειν για να ισχυριστει οτι υπαρχουν "αφεντικα"...ολες οι ιδιωτικες εταιριες εχουν σαν μοναδικο πελατη το κρατος...και το κρατος δανειζεται (αρα φορολογεις τους πολιτες με υψηλο συντελεστη) για να τις τροφοδοτει με λεφτα για να μην κλεισουν (βλεπε μμε και πως τοι κρατος δινει κρατικη διαφημιση)

Λες οτι οι ισχυρες οικονομιες (αρα οι ευρωπαικοι λαοι) εκμεταλευονται τις φτωχες οικονομιες (αρα τους αφρικανικους λαους)....Πιστευει σε πρακτικο επιπεδο οτι οι αφρικανοι δεν θα εκαναν το ιδιο στους ευρωπαιους εαν ηταν πλουσιοι? Θα μου πεις αυτο το γεγονος νομιμοποιει ηθικα την εκμεταλευση οπως την περιγραφεις? οχι δεν την νομιμοποιει αλλα ειναι ενα γεγονος..

Και στο κατω κατω..η ελλαδα εστω και στο Δ.Ν.Τ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ...ειναι μια προνομιουχος οικονομικα χωρα...πιστευεις οτι εαν πας σε ενα αριστερο (που ηδη δοκιμαζεται απο τα τωρινα οικονομικα μετρα) και του πεις "πιστευω οτι εμεις οι ελληνες εκμεταλυεομαστε τους κογκολεζους οποτε ας παιρνουμε εμεις τωρα τον μισθο του κογκολεζου και αυτος το δικο μας για ηθικους λογους"..τι θα σου ελεγε παπαζολ? "θελω να παιρνω 2 ευρω το μηνα μισθο.."

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom