petroskonstantinou17
Μέλος
- Εγγρ.
- 21 Αυγ 2010
- Like
- 5
- Πόντοι
- 66
Έχω απαντήσει εδώ κ ώρα πως όχι,αλλά τράβα ψάξε κ βρες μου κάποιον από τους μεγάλους αυτής της χώρας ο οποίος είναι διαθετειμένος να το πράξει...
Όλοι φαίνεται να θέλουν να γίνει της πουτάνας.....
Μπραβο μου σε "εφερα" εκει που ηθελα!!!
Τοτε προφανως λεγοντας οτι "με 5000 ευρω μηνιαιως ο ελληνας δεν επανασταστει"...δεν φταιει ο καπιταλισμος διοτι σε καποιες χωρες τις δυσης και για καποια επαγγελματα περιζητητα τα λεφτα αυτα δεν ειναι ονειρο...και αποδεχτηκες απο το παραθυρο φερνοντας το και εγω το θεμα πονηρα...οτι εαν μια εταιρια και μια χωρα εχει κερδοφορια μπορει να δωσει ενα αξιοπρεπες μηνιατικο στο υπαλληλο της (ειτε αυτο το ποσο ειναι 3000 για τουρκια ή 5000 ευρω για ελλαδα) αρκει να υπαρχει και μια ισχυρη εξουσια να το επιβαλλει..
Αλλα για ποια κερδοφορια μιλαμε οταν το εμπορικο ισοζυγιο της χωρας ειναι ελλειματικο δηλ δεν εξαγει προιοντα για να εχει εισρροη συναλλαγματος?
ΕΠΙΣΗΣ εκανε και σαφη αντικομμουνιστικη δηλωση...εθεσε εαν ποσο ως οριο που ο εργατης ειναι ευχαριστημενος και δεν επαναστατει...αυτο ομως ερχεται σε αντιθεση με την θεση του μαρξ οτι ο καπιταλιστης εκμεταλευεται την υπεραξια του εργατη και παραγει κερδος...συνεπως εαν ο ελληνας εργατης παιρνει 5000 ευρω δεν αισθανεται εκμεταλευσιμος και δεν προκειται ποτε να διαλυθει νομοτελειακα (οπως λεει ο μαρξ) ο καπιταλισμος