φυσικά και έχω πάει φαντάρος και μάλιστα Έβρο. εσύ πού είδες να μισεί το κράτος το στρατό;
για να τελειώνει επίσης η κουβέντα
σχολίασα ΚΑΙ του Έθνους (πασοκικό φερέφωνο)
και στο ξαναλέω
δεν ξέρεις τι σου γίνεται
το έγραψα και πιο πριν
ό,τι είπανε και κάνανε, τα ξαναπήρανε πίσω μετά από 2 μήνες.
ξαναδιάβασε τώρα το μεσοπρόθεσμο να μας πεις τι ακριβώς λέει για τους απόστρατους συνταξιούχους...
Τι λέει; Θα τους δώσει πίσω τις περικοπές; Έχε επίσης υπόψη σου ότι απόστρατος= συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος, τόσο μισθολογικά όσο και ιατροφαρμακευτικά. Βάλε και κανένα λινκ για αυτα που λες.
Τώρα για το αν μισεί ή αγαπάει το "δημοκρατικό" κράτος το στρατό, σου παραθέτω μερικά επιχειρήματα (που πρόχειρα μου έρχονται στο στρατό):
- Μείωσε τη θητεία στους 9 μήνες παρά τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για αύξηση. Ως αποτέλεσμα έχεις χαμηλότατη επάνδρωση, με ότι (πρακτικά και ψυχολογικά συνεπάγεται). Οι γελίοι θεσμοί των εποπ κτλ αποδυναμώνουν επιχειρησιακά το στρατό και των αποκόπτουν από τους εφέδρους (και τα ερίσματά του στην κοινωνία).
- Έχουν ΜΑΚΡΑΝ τους χαμηλότερους μισθούς (τουλάχιστον στο καταληκτικό στάδιο). Ο ΑΓΕΕΘΑ πέρνει 3 χιλ, ο διευθυντής πχ του υπεχωδέ πέρνει μόνο 3 χιλ; Εγώ ξέρω υποπροιστάμενο υποτμήματος υποδιεύθυνσης στο υπεχωδε που πέρνει 8 χιλ.
-Έχουν εγκαταστάσεις του 1930
-Έχουν υλικά (γάμα τα όπλα τελευταίας τεχνολογιας που κανείς από τους στρατιωτικούς δε ζητά) 30ετίας και βάλε
-Όλες οι αποφάσεις (τα όπλα που πέρνουν, ο ρουχισμός, η προμήθεια υλικών και αναλωσίμων, η στέγαση μονάδων) είναι ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ με τις εισηγήσεις των στρατιωτικών
-Οι μεταθέσεις των στρατιωτικών (που πρέπει να παρουσιαστούν τον Αύγουστο) βγαίνουν τον Μάρτιο. Φέτος...ακόμα περιμένουν...Κλασσικό δείγμα σεβασμόύ και φροντίδας για το προσωπικό.
-Προφανώς οι στρατιωτικοί θέλουν να στεγάζονται και να γευματίζουν δωρεάν οι "στρατιωτικοί συντάκτες" και να μπαινοβγαίνει ο κάθε Βερύκιος.
-Τους πήραν περιουσία (άλσος στο γουδί, νμτσ, 401 μερικώς, στρατόπεδα ανά την επικράτεια) με το έτσι θέλω
-Τους διαλύσαν το ΜΤΣ με το να βάλουν μέσα ΟΛΟΥΣ τους μπάτσους που δεν είχαν δώσει εισφορές
-Αρχηγός στρατού εν καιρώ πολέμου είναι ο υπουργός άμυνας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-Έχουν κάνει τη θητεία αγγαρεία ηθελημένα (πχ συστήματα φύλαξης στρατοπέδων θα απάλλασσαν τους στρατιώτες από τις σκοπιές, συνεργασίες με τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα απάλλασαν από τα σκουπίδια κτλ)
Μπορώ να προσθέσω και άλλα...Δυο πράγματα θα σε ρωτήσω και θα είναι υπεραρκετά:
- Καμιά επαφή με κανένα ανθλγο/υπλγο δεν έχεις κρατήσει; Αν όχι, έχεις μιλήσει ποτέ μαζί τους να σου πουν τη γνώμη τους;
- Η περιβόητη ελληνική δημοκρατία στηρίχθηκε στο δόγμα ΑΝΤΙ-ΧΟΥΝΤΑ. Εξ'ου και το όνομά της : μεταπολίτευση, μια έννοια-αξία (;;;;;) που ακόμα και τώρα δεν έχει βρει κάτι να την αντικαταστήσει. Εδώ οι μισοί υπουργοί άμυνας δεν έχουν πάει φαντάροι...(προφανές και το συμβολικό της τοποθέτησης). Είναι σα να μου λες ότι ο αντισημίτης Χίτλερ προστάτευε τους Εβραίους.
ΥΓ Χωρίς παρεξήγηση, πήγες φαντάρος στον Έβρο και δεν αντιλήφθηκες την ηθελημένη, οργανωμένη και σχεδιασμένη απαξίωση του στρατού από το κράτος;;;Έλεος δλδ......
Edit: Κάτι τελευταιο...Σε ποιο άλλο υπουργείο η ανώτατη φυσική ηγεσία παραιτείται (αγεν) καταγγέλοντας κομματισμό στις κρίσεις μεσαίων στρατιωτικών; Επίσης, σε ποιο άλλο υπουργείο η ανώτατη φυσική ηγεσία αντικαθίσταται εκτάκτως (δλδ όταν έχει συγκεκριμένη θητεία-πχ ετήσια- τους διώχνουν στο 8μηνο με το ετσι θέλω;;Καμιά 5αρια περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια); Σε κανένα...Μόνο στο "λατρεμένο" των "δημοκρατών" στρατό.
Επίσης: η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας είναι μια συνεχής "μάχη" πολιτικών-στρατιωτικών: 1823,1831,1843,1909,1914,1936,1967...Η μάχη αυτή καθόριζε όλες τις εξελίξεις στη χώρα. Απλά οι πολιτηκάντηδες φρόντισαν να ισοπεδώσουν το στρατό μετά το 1974 για να έχουν ελεύθερο το χώρο...