Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 12 άτομα (0 μέλη και 12 επισκέπτες)

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
χμμμμμ let me take a guess...

Σημιτης......

πουλησε και ξανααγορασε το χρεος της χωρας με καπελο μερικα δις καθε φορα....

εβαλε τις ΔΕΚΟ στο χρηματιστηριο με συνδεση της αξιας της περιουσιας τους στην χρηματιστηριακη τους τιμη... και βλεπεις σημερα ολοκληρη ΔΕΗ με assets και ακινητη περιουσια 15-20 δις, να κοστολογειται 500 εκατομυρια.....

νομιμοποιησε τις γκριζες ζωνες που ολως τυχαιως βρισκονται πανω στα σημεια με τη μεγαλυτερη συγκεντρωση ορυκτου πλουτου...

εστειλε το χρυσο της Ελλαδας στο εξωτερικο "για ιστορικους λογους"...

ξετιναξε ολες τις αποταμιευσεις του κοσμου με το χρηματιστηριο....

ξετιναξε ολη τη ρευστοτητα των ταμειων χαριζοντας τα αποθεματικα τους στα κορακια του χρηματιστηριου,...

εκανε τους ακριβοτερους ολυμπιακους αγωνες στην ιστορια (με δανεικα βεβαιως βεβαιως)...

και αλλα πολλα....

τι λες? το πετυχα?

μεσα εισαι...

Επισκέπτης

Όταν λες μέσα??

URL]]

Wonderful

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
66
Αναρωτιέμαι τι θα κάνουν οι πουλημένοι με μισθό 110 χιλ ετησίως της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τρίτη και τετάρτη

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.847
Πόντοι
6.515
ο κοσμος "κινειται" ακομα γιατι υπαρχει λιπος.

Βεβαια με τα νεα φορολογικα δεν την γλυτωνει πια κανεις. Σε ενα βαθμο ειναι και δικαια γιατι θα πληρωσουν καποιοι που επρεπε να πληρωνουν και δεν εδιναν δεκαρα.

Εξ αλλου η χωρα χρωσταει τα κερατα της. Τι ειναι ομως η χωρα? Βουνα, θαλασσες, πεδιαδες, ζωα, ανθρωποι
Οι τεσσερεις πρωτοι δεν μπορουν να πληρωσουν.

Εμεις θα πληρωσουμε, με οτι εχει καθενας, σπιτια, μετρητα, αυτοκινητα κλπ. Το θεμα ειναι θα ξεχρεωσουμε ?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
αλλωστε ειναι τυχαιο οτι απαντες οι ΥπΟικ εχουν παρεβρεθει στις συνεδριασεις του think tag....
.....2 μερες μετα την τελευταια συμμετοχη του ποπαϋ στο think tag, ....
Τι είναι το think tag?  :think:

[URL unfurl="true"]http://www.bach-cantatas.com/Pic-Bio-BIG/Perahia-Murray-01.jpg[/img[/URL]]
[/quote]
Πλάκα πλάκα, αυτή την φωτό έδειξε ο κοντός στον Christian Troy για το πως θέλει να είναι μετά την αφαίρεση του ελαιώνα.

:2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
Το κράτος τους πάντως οι εβραίοι μια χαρά σε τάξη το έχουν,πως γίνεται όταν κυβερνούν σε άλλα κράτη να τα κάνουν τόσο μπουρδέλο.... :think:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
χμμμμμ let me take a guess...

Σημιτης......

πουλησε και ξανααγορασε το χρεος της χωρας με καπελο μερικα δις καθε φορα....

εβαλε τις ΔΕΚΟ στο χρηματιστηριο με συνδεση της αξιας της περιουσιας τους στην χρηματιστηριακη τους τιμη... και βλεπεις σημερα ολοκληρη ΔΕΗ με assets και ακινητη περιουσια 15-20 δις, να κοστολογειται 500 εκατομυρια.....

νομιμοποιησε τις γκριζες ζωνες που ολως τυχαιως βρισκονται πανω στα σημεια με τη μεγαλυτερη συγκεντρωση ορυκτου πλουτου...

εστειλε το χρυσο της Ελλαδας στο εξωτερικο "για ιστορικους λογους"...

ξετιναξε ολες τις αποταμιευσεις του κοσμου με το χρηματιστηριο....

ξετιναξε ολη τη ρευστοτητα των ταμειων χαριζοντας τα αποθεματικα τους στα κορακια του χρηματιστηριου,...

εκανε τους ακριβοτερους ολυμπιακους αγωνες στην ιστορια (με δανεικα βεβαιως βεβαιως)...

και αλλα πολλα....

τι λες? το πετυχα?
τι λες τώρα....
αυτός ο τόσο έγκριτος οικονομολόγος;
όπως έγκριτοι οικονομολόγοι είναι η Κατσέλη και η Μπατζέλη;

πάμε λίγο παρακάτω
σε μια επιχείρηση που λαμβάνει απόψεις ο λογιστής ή ο οικονομικός της εταιρίας στην πρώτη στραβή θα πάει φούντο η εταιρία. Γιατί ο οικονομολόγος βλέπει μπροστά του μόνο νούμερα και θέλει να ανεβάζει τα μεν, να μειώνει τα δε. Δεν μπορούνε όλοι τους να βάλουνε τα μεγέθη σε πιο πραγματικό μέγεθος.

Επομένως δεν σημαίνει πως όλοι αυτοί είναι βαλτοί ή μαλάκες ή χαζοί.
Απλά υπάρχει και η περίπτωση απλά να μην είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για αυτή τη θέση

η ουσία όμως είναι πως ο αρχηγός πρέπει να ξέρει ποιους βάζει και όχι να κάνει πειράματα στην πλάτη της χώρας...

οι αγαθές σκέψεις και οι αγαθές προθέσεις των "κυρίων" από πάνω δεν θα αμφισβητούνταν από κανένα, αν δεν είχαν πει τα σωστά πράγματα προ εκλογών και δεν είχανε πει ΑΚΡΙΒΩΣ του τι θα επερχόταν αν έπαιρναν τα μέτρα που παίρνουν αυτή τη στιγμή. Επομένως τα έκαναν ΕΠΙΤΗΔΕΣ.

Το οτι σε κάποια μαγαζιά έχει ακόμα κίνηση δεν οφείλεται στο γεγονός πως δεν υπάρχει κρίση όπως διάβαζα πιο πριν αλλά στο γεγονός πως ορισμένοι εν εννοούν να αλλάξουνε τρόπο ζωής. Γιατί απλά δεν ενημερώνονται - απλά παπαγαλίζουνε ό,τι τους λένε.

δεν είνμαι τυχαίο (και είναι και πολύ εκνευριστικό ακόμη δυστυχώς) το γεγονός πως ο απέναντί μου ακόμα μαλλώνει με αυτούς που τον επισκέπτονται για το ποιο κόμμα έφτιαξε το χρέος, αν έφταιγε ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης

αιώνια η διαμάχη άλλωστε: δεν έχει σημασία η κατάσταση, αλλά το ποιος νικάει στις εκλογές. Δεν έχει σημασία αν γαμιόμαστε, σημασία έχει μόνο να μας γαμάει ο σωστός νικητής...

το κόμμα να είναι καλά και ας μην προλαβαίνουμε να βάζουμε βαζελίνη εμείς.

Δεν τον έχω ψηφίσει το σωλήνα τον Μάνο ΠΟΤΕ
αλλά σκέφτομαι τις τελευταίες μέρες τι θα μπορούσα να ψηφίσω σε επερχόμενες εκλογές
ε, δεν μου έρχεται καλύτερη επιλογή. Επικοινωνιακός δεν είναι, σε ορισμένα είναι απόλυτος, αλλά τουλάχιστον ο τύπος έχει κάνει κάτι στη ζωή του από όσο ξέρω, επιχειρηματίας είναι.
και δεν κρύβεται πίσω από την ποδιά ενός μεγάλου κόμματος για να μιλάει.

θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να άκουγα από όλους αυτούς που φωνάζουνε εδώ μέσα για το τι συμβαίνει τώρα, τι θα ψήφιζαν σε επερχόμενες εκλογές και γιατί.
έτσι για να καταλάβω τελικά τι γίνεται .

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αναρωτιέμαι τι θα κάνουν οι πουλημένοι με μισθό 110 χιλ ετησίως της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τρίτη και τετάρτη
θα κάνουνε απεργία
και θα συστρατευθούν
άλλωστε...όπως μας πήραν τα αφτιά τόσες μέρες...
εμείς πρέπει να καταλάβουμε τον αγώνα τους και να συστρατευτούμε γιατί αυτοί αγωνίζονται για το καλό μας και όχι για τα επιδόματά τους που παίρνουνε άδικα και εις βάρος μας.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ο κοσμος "κινειται" ακομα γιατι υπαρχει λιπος.

Βεβαια με τα νεα φορολογικα δεν την γλυτωνει πια κανεις. Σε ενα βαθμο ειναι και δικαια γιατι θα πληρωσουν καποιοι που επρεπε να πληρωνουν και δεν εδιναν δεκαρα.

Εξ αλλου η χωρα χρωσταει τα κερατα της. Τι ειναι ομως η χωρα? Βουνα, θαλασσες, πεδιαδες, ζωα, ανθρωποι
Οι τεσσερεις πρωτοι δεν μπορουν να πληρωσουν.

Εμεις θα πληρωσουμε, με οτι εχει καθενας, σπιτια, μετρητα, αυτοκινητα κλπ. Το θεμα ειναι θα ξεχρεωσουμε ?
για εξήγησέ μου και τις δύο προτάσεις σου.
αυτός που δηλώνει 8000 αλλά βγάζει 50000 πώς δεν την γλυτώνει από αυτή τη φορολόγηση;
πώς θα πληρώσει κάποιος που φοροδιαφέυγει τώρα; Από πού και ως πού είναι δίκαια αφού πληρώνουνε πάλι αυτοί που τα δηλώνουνε όλα;;;
Αυτοί που δεν δηλώνουνε δεν πληρώνουνε

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να άκουγα από όλους αυτούς που φωνάζουνε εδώ μέσα για το τι συμβαίνει τώρα, τι θα ψήφιζαν σε επερχόμενες εκλογές και γιατί.
έτσι για να καταλάβω τελικά τι γίνεται .

Θες και τα ρωτας αυτα, ολοι παλι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα ψηφισουν  :s&m_3: :s&m_3:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Θες και τα ρωτας αυτα, ολοι παλι ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ θα ψηφισουν  :s&m_3: :s&m_3:
δεν νομίζω
νομίζω πως το βασικότερο πρόβλημα είναι η διάσπαση σε πολλά μικρά κόμματα των αντιφρονούντων και η αποχή/λευκά/άκυρα
η απογοήτευση βρίσκει έκφραση με το : δεν γαμιόνται όλοι τους (αλλά δεν με νοίαζει ποιος θα τους γαμήσει)
το θέμα είναι να τους γαμήσουμε όλους τους συντεταγμένα

αν και εξακολουθώ να είμαι υπέρμαχος του οτι η λύση έρχεται μόνο αν τρέξει αιματάκι...

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Εννοειται πως για να υπαρξει μεγαλη αλλαγη απαιτειται αιμα... Οποιος διαφωνει ας μου πει μια φορα στην ανθρωπινη ιστορια που ανατραπηκε κατι χωρις αιμα!

Οσο για το συντεταγμενα που λες ειναι δυσκολο να γινει διοτι δεν υπαρχει καποια ηγετικη φυσιογνωμια αυτην την περιοδο που θα μαζεψει γυρω του υγιη κομματια της ελληνικης κοινωνιας... αν υπαρχουν ακομα υγιη κομματια δηλαδη

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.135
Πόντοι
17.436
Επανένωση Γερμανιών.

Διαχωρισμός Τσεχίας - Σλοβακίας.

..just to name some recent few.

Την ενωση της Γερμανιας δεν τη θεωρω σωστο παραδειγμα, καθως μιλαμε για επανενωση μετα απο τεχνητο διαχωρισμο ενος εθνους, δε νομιζω οτι υπηρξε καποια ανατροπη  :think: κι ο κομμουνισμος ειχε καταρευσει.

Για τη Τσεχοσλοβακια δε γνωριζω, αν θες μου απαντας ειτε εδω ειτε σε πμ, τι ακριβως εγινε τοτε, ποιος ανετρεψε ποιον?

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
56
Πόντοι
4.095
Την ενωση της Γερμανιας δεν τη θεωρω σωστο παραδειγμα, καθως μιλαμε για επανενωση μετα απο τεχνητο διαχωρισμο ενος εθνους, δε νομιζω οτι υπηρξε καποια ανατροπη  :think: κι ο κομμουνισμος ειχε καταρευσει.

Για τη Τσεχοσλοβακια δε γνωριζω, αν θες μου απαντας ειτε εδω ειτε σε πμ, τι ακριβως εγινε τοτε, ποιος ανετρεψε ποιον?

H κουβέντα μεταφέρεται λοιπόν στο τι εννοεί ο καθένας ως "ανατροπή".

IMHO, η επανένωση των Γερμανιών είναι από τις σημαντικότερες ανατροπές της σύγχρονης ιστορίας.

Ο διαχωρισμός είχε γίνει και είχε διατηρηθεί (κυρίως αυτό) με αίμα.

Το τείχος του Βερολίνου άνοιξε ΠΡΙΝ καταρρεύσει ο κομμουνισμός (καλά, και εδώ έχουμε άλλο θέμα, αρκετοί νομίζουν ότι ακόμη δεν έχει καταρρεύσει ο κόκκινος φασισμός), η επανένωση έγινε χωρίς να χυθεί καθόλου αίμα.

Στα της Τσεχοσλοβακίας, πρόκειται για ειρηνικό διαχωρισμό ενός κράτους, κάτι που έγινε με πολύ αίμα σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Θεωρώ το γεγονός επίσης σημαντικό. Εάν ψάξεις στο net, θα βρεις πολλά στοιχεία (το 1993 έγινε εάν θυμάμαι καλά).

IMHO, εάν δεν μπορώ να εμπιστευτώ το αποτέλεσμα μίας ειρηνικής διαδικασίας, τότε σίγουρα δεν μπορώ να εμπιστευτώ αυτό που θα προκύψει με αίμα. Μπορεί και να είμαι λάθος.

Το πρόβλημα της Ελλάδος και η πιθανή ανατροπή του, είναι τρίχες κατσαρές συγκριτικά με την βαρύτητα και δυσκολία της επανένωσης των Γερμανιών.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
H κουβέντα μεταφέρεται λοιπόν στο τι εννοεί ο καθένας ως "ανατροπή".

IMHO, η επανένωση των Γερμανιών είναι από τις σημαντικότερες ανατροπές της σύγχρονης ιστορίας.

Ο διαχωρισμός είχε γίνει και είχε διατηρηθεί (κυρίως αυτό) με αίμα.

Το τείχος του Βερολίνου άνοιξε ΠΡΙΝ καταρρεύσει ο κομμουνισμός (καλά, και εδώ έχουμε άλλο θέμα, αρκετοί νομίζουν ότι ακόμη δεν έχει καταρρεύσει ο κόκκινος φασισμός), η επανένωση έγινε χωρίς να χυθεί καθόλου αίμα.

Στα της Τσεχοσλοβακίας, πρόκειται για ειρηνικό διαχωρισμό ενός κράτους, κάτι που έγινε με πολύ αίμα σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Θεωρώ το γεγονός επίσης σημαντικό. Εάν ψάξεις στο net, θα βρεις πολλά στοιχεία (το 1993 έγινε εάν θυμάμαι καλά).

IMHO, εάν δεν μπορώ να εμπιστευτώ το αποτέλεσμα μίας ειρηνικής διαδικασίας, τότε σίγουρα δεν μπορώ να εμπιστευτώ αυτό που θα προκύψει με αίμα. Μπορεί και να είμαι λάθος.

Το πρόβλημα της Ελλάδος και η πιθανή ανατροπή του, είναι τρίχες κατσαρές συγκριτικά με την βαρύτητα και δυσκολία της επανένωσης των Γερμανιών.
είσαι λάθος σε όλα

τσεχοσλοβακία : μιλάμε για δύο κράτη που είχανε πολιτικά ενωθεί
ενδοκρατικά και μιλούσαμε για δύο διαφορετικούς πληθυσμούς
για τη Γερμανία: όπως είπες αίμα χύθηκε πολύ πιο πριν προκειμένου να.... μην γίνει;; Δεν νομίζω. η επανάσταση γίνεται και το αίμα χύνεται για να γίνει κάτι. Και αυτό εκριβώς έγινε. Χύθηκε αίμα και τελικά έγινε η ένωση, προηγούμενο της οποίας ήταν η ουσιαστική πτώση του κομμουνισμού που επίσης έγινε με χύσιμο αίματος. Και δεν μιλάμε για πολέμους κλπ. Μιλάμε για σκοτωμούς στα σύνορα, μυστικές υπηρεσίες κλπ.

όσο για την έκβαση μιας ειρηνικής ή μια αιματηρής "επανάστασης", το αποτέλεσμα δεν είναι δεδικασμένο ΠΟΤΕ. πάντα η ουσία της κίνησης είναι η αλλαγή του καθεστώτος συστήματος, χωρίς να είναι ξεκάθαρο το μέλλον. Πώς να είναι άλλωστε, όταν μετά την αλλαγή ακολουθεί υποχρεωτικά μικρή ή μεγάλη περίοδος χάους.

Σε κάθε τέτοια κίνηση υπάρχουνε αυτοί που συμμετέχουνε, αυτοί που κοιτάνε και αυτοί που αντιστέκονται.
δεν ξέρω τι εννοείς με εμπιστοσύνη σε μια κίνηση, πρέπει να μου το εξηγήσεις
επειδή όπως κι εσύ, έτσι και εγώ είμαι γερμανοτραφής, die zwei Situationen sind nicht gleich.
Για την ακρίβεια δεν έχουνε κανένα σημείο επαφής η ιστορία της ένωσης Γερμανίας και της πολιτικής ατασθαλείας της Ελλάδας. Δεν υπάρχει διαφορά ευκολίας ή δυσκολίας, είναι ανόμοια πράγματα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Γιατί, χρειάζεται επανάσταση για να ξεχρεώσει η Ελλάδα?
για να ξεχρεώσει η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική βούληση και αρχίδια από τους πολιτικούς και όχι πορδές
επειδή όμως οι πολιτικοί στην Ελλάδα όταν μιλάνε κλάνουνε και αρχίδια δεν έχουνε, χρειάζεται επανάσταση.
Το χρέος της Ελλάδας ΔΕΝ είναι το βασικό μας πρόβλημα. Αυτό λύνεται. Αλλά όχι από αυτούς που κάθονται αυτή τη στιγμή στη Βουλή ή κάθονταν τα τελευταία 35 χρόνια.

Σαφές;

spry

Μέλος
Εγγρ.
2 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
0
ΟΡΙΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΣΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
ΟΡΙΣΤΕ...ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ...
ΚΡΙΜΑ....ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ
ΘΥΜΙΖΩ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ...
ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ,ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ..ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΛΙΝΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom