Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 483K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
Και που να δεις ακομα. Οσο η οικονομια ειναι σε υφεση ειμαστε σε κατακορυφη πτωση. Το οικονομικο μοντελο της Ελληνικης οικονομιας ειναι πολυ διαφορετικο απο οποιαδηποτε αναπτυγμενη χωρα. Το μνημονιο δεν εχει αλλαξει το οικονομικο μοντελο και δεν θα επιτυχει τους στοχους του.

Φορολογουν τον ιδιωτικο τομεα για να χρηματοδοτουν το μη παραγωγικο δημοσιο. Δεν βγαινουμε απο την υφεση ουτε σε 20 χρονια με αυτο το προγραμμα.

Ετσι ειναι. Υπερφορολογισαν ιδιωτικο τομεα και οικοδομη μεχρι που τα ψοφησαν ολα.

Και ομως υπηρχε λυση. Πηγαν προς στιγμη να το κανουν με την συγκυβερνηση αλλα εκαναν πισω.
Η διεξοδος ειναι μια. Εργασιακη εφεδρια για 300.000 δημοσιους υπαλληλους με μισθο 700 ευρω και να καθονται σπιτι τους.
Αμεσως το ελλειμα θα επεφτε γιατι ο καθε δημοσιος με τα επιδοματα στοιχιζει υπερδιπλασια.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.803
Πόντοι
25.467
Ετσι ειναι. Υπερφορολογισαν ιδιωτικο τομεα και οικοδομη μεχρι που τα ψοφησαν ολα.

Και ομως υπηρχε λυση. Πηγαν προς στιγμη να το κανουν με την συγκυβερνηση αλλα εκαναν πισω.
Η διεξοδος ειναι μια. Εργασιακη εφεδρια για 300.000 δημοσιους υπαλληλους με μισθο 700 ευρω και να καθονται σπιτι τους.
Αμεσως το ελλειμα θα επεφτε γιατι ο καθε δημοσιος με τα επιδοματα στοιχιζει υπερδιπλασια.
Και γιατί να κάθονται σπίτι τους;

Έχετε υπ΄όψιν σας  πόσα χρήματα ξοδεύει το κράτος μέσω Δήμων για πρόσληψη εποχικού προσωπικού καθαριότητος, πυροπροστασίας κ.λ.π; Ας δουλεύουν (όταν κριθεί απαραίτητο) εκεί με ένα μικρό συμπληρωματικό επίδομα.

Επισκέπτης
Η στρατηγική του «ουράνιου τόξου» αναγνωρίζει στο εσωτερικό της συμμαχίας την ιδιαιτερότητα της κάθε ομάδας, της ταυτότητας και των συμφερόντων της , το δικαίωμά της να εκπονεί πολιτικές προτάσεις και να απορρίπτει πολιτικές που την αφορούν άμεσα και με τις οποίες διαφωνεί. Οι άλλες ομάδες δεν γίνονται απλώς «ανεκτές», όπως στα πλαίσια μιας κομματικής οργανωτικής δομής, αλλά αναγνωρίζονται ως συστατικές της συμμαχίας και αντιπροσωπεύονται αναλογικά στο πλαίσιο των μηχανισμών λήψης πολφικών αποφάσεων .
Οταν τελειωσεις με το"τι να κανουμε"των πορτοκαλι επαναστασεων  πες μου τι"αναλογικη αντιπροσωπευση"προβλεπεται για τους σιστες στο"πλαισιο ληψης πολιτικων αποφασεων"των"αγανακτισμενων".
Οτι αναγνωριζονται ως"συστατικο μερος της συμμαχιας",ειναι γνωστο...
Ο Γκραμσι πεθανε στη φυλακη,ξερεις.
Στην Ιταλια,ξερεις,απαγορευτηκαν απο τους τυπους που εστειλαν τον Γκραμσι στη φυλακη,τα πολιτικα κομματα.
Εκτος απο ενα.
Και τα πολιτικα συμβολα/σημαιες.
Εκτος απο ενα.

Επισκέπτης
Εργασιακη εφεδρια για 300.000 δημοσιους υπαλληλους με μισθο 700 ευρω και να καθονται σπιτι τους.
Αυτο δεν γινεται ΓΕΝΙΚΩΣ στον καπιταλισμο.
Οχι για τους ΔΥ.
Για κανεναν και πουθενα.

Μην πειτε για επιδοματα ανεργιας και τα ρεστα.

Εννοω οτι ΔΕΝ γινεται απλα να σου σκανε τα φραγκα στο ετσι για να καθεσαι.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.109
Πόντοι
6.515
Αυτο δεν γινεται ΓΕΝΙΚΩΣ στον καπιταλισμο.
Οχι για τους ΔΥ.
Για κανεναν και πουθενα.

Μην πειτε για επιδοματα ανεργιας και τα ρεστα.

Εννοω οτι ΔΕΝ γινεται απλα να σου σκανε τα φραγκα στο ετσι για να καθεσαι.

βλεπεις αλλη λυση εφικτη ? Ο ιδιωτικος τομεας τελειωνει, και μαζι μ' αυτον ασφαλιστικα ταμεια.

Επισκέπτης
Να πουνε οτι με τους αστυνομικους δεν εχουμε να μοιρασουμε κατι και τους θελουμε με το μερος μας? Κατι παρομοιο ειχα ακουσει αλλα και πολλες περιπτωσεις σαν τις παραπανω.
Πχ στην Αιγυπτο τον Γεναρη που μας περασε.
Ειναι γνωστο οτι οι μπατσοι του Μουμπαρακ ενωθηκαν με τους διαδηλωτες στην Ταχριρ,αλλωστε ειναι και αυτοι παιδια του λαου.

Επισκέπτης
βλεπεις αλλη λυση εφικτη ? Ο ιδιωτικος τομεας τελειωνει, και μαζι μ' αυτον ασφαλιστικα ταμεια.
Να επαναλαβω αυτο που ποσταρε ο τραμουντανας,οτι στη Γερμανια(επαναλαμβανω,στη ΓΕΡΜΑΝΙΑ)αυτη τη στιγμη επτατοσα εκατομμυρια εργαζομενοι,την βγαζουν με part time δουλειες και 400 Ευρω(τετρακοσια ευρω)μηνιατικο εκαστος.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Οταν τελειωσεις με το"τι να κανουμε"των πορτοκαλι επαναστασεων  πες μου τι"αναλογικη αντιπροσωπευση"προβλεπεται για τους σιστες στο"πλαισιο ληψης πολιτικων αποφασεων"των αγανακτισμενων.
Οτι αναγνωριζονται ως"συστατικο μερος"της συμμαχιας,ειναι γνωστο...Ο Γκραμσι πεθανε στη φυλακη,ξερεις.
Στην Ιταλια,ξερεις,απαγορευτηκαν απο τους τυπους που εστειλαν τον Γκραμσι στη φυλακη,τα πολιτικα κομματα.
Εκτος απο ενα.
Και τα πολιτικα συμβολα/σημαιες.
Εκτος απο ενα.

Πόντικα
Αναγνωρίζουμε και  την  ευαισθησία  σου  και  τις  ανησυχίες σου.
Θαυμάζουμε  και  τις  γνώσεις  σου  και  τη  συλλογιστική  σου .
Δε  μηδενίζουμε  ούτε  τις  γνώσεις  σου  , ούτε  τις  απόψεις  σου , ακόμη  και  όταν , κατ΄ εμέ ,  βυθίζεσαι  σε  ένα  αριστερό  μαλθουσιανικό μοντέλο  το  οποίο εκπηγάζει  από  έναν  παροξυσμικού  τύπου ιδεολογικό  μανιχαϊσμό .
Και  αν  καμμιά  φορά  αντιπαραθέτουμε   απόψεις  με  τρόπο  ολίγον  απρεπή  , ο  οποίος  είναι  κυρίως  φιλοσκώμων  και  όχι  προσβλητικός , αυτό  γίνεται  προς  χάριν  της  απλούστευσης , για  να  καταλαβαίνει  ο  κόσμος  τί λέμε .
Ούτε  φαντάσματα  αναζητάμε , ούτε   στοχοποιούμε  προσωπικότητες  και  απόψεις .
Κρίνουμε  μεθόδους  και  πρακτικές .
Οι όποιοι  φόβοι  σου  είναι  μετρήσιμοι  και υπολογίσμοι .
Σου  έχω  εξηγήσει  ότι  εγώ  το  ρίσκο  το  οποίο εσύ  αναδεικνύεις  το  παίρνω .

Διότι σε  όλα  τα  λαϊκά  κινήματα , υπήρχε  και  η  φάση  του  ουρανίου  τόξου . Της  ομογενοποίησης . Δεν  θα  καθίσω  εγώ να  μιλήσω  για  τους  φασίστες .

Εκεί δεν  έχω  σχέση , είναι άλλος  κόσμος .
Δεν  εντοπίζω όμως  φασίστες  στον  κόσμο  της  πλατείας .
Ακραίους  βλέπω .
Θερμόαιμους  βλέπω .
Ανθρώπους  που  στον  παροξυσμό της  απελπισίας και της  αγανάκτησης  λένε και  κάνουν  κάτι  παραπάνω  βλέπω .
Τη  φασίζουσα  νοοτροπία  δεν βλέπω .

Τα  έχουμε  ξαναπεί αυτά .

Δεν  μπαίνω  και  στην  κατ΄ εμέ  βλακώδη  αντιπαράθεση  σημαία - ακροδεξιός  , κάψιμο  σημαίας - αριστερα .

Δεν  είναι  έτσι  τα  πράγματα .

Διότι  δεν  είναι  όλα  άσπρο  μάυρο  στη  ζωή .

Και  σε  γενικές  γραμμές  όταν  στενοχωρηθήκαμε  μεταξύ  μας  γι  αυτές  τις  εμμονές  στενοχωρηθήκαμε .
Δεν  είναι  οι  επαναστάσεις  προϊόντα  συνεδρίων .
Πήρταμε  απόφαση  αύριο 8.20 το πρωϊ  πάμε  να  πάρουμε  τα  όπλα  και κάνουμε  Λαϊκή  Δημοκρατία .
Ό,τι  προκύπτει  , προκύπτει  κατά  την  εξέλιξη  του  φαινομένου .
Ακομη  και  όταν  η  κινηματική  εξέλιξη  δεν  έχει λάβει καθαρό  ιδεολογικό χαρακτήρα  , αυτό δεν  αναιρεί  τη λαϊκότητα  του  κινήματος

Διότι  η  αρχική  όσμωση  της  κινηματικής  λογικής  απόδέχεται αυτή  την  κατάσταση .

Το ζήτημα  είναι  η  μετεξέλιξη

Αν  εσύ  έχεις  απορρίψει  τα  πάντα  επειδή  ο κόσμος  δεν τραγουδά  τη  διεθνή , υπάρχουνε  δύο  σημαίες , πουλάει  ένας  σουβλάκια και καφέδες . Δεν  μπορώ  να  πω  κάτι
Αν  και  σουβλάκια  και καφέδες  πουλάνε  και έξω  από το Πολυτεχνείο , και  όταν  μιλάνε  οι  πολιτικοί αρχηγοί  και  η  Αλέκα  και  ο Αλέξης .

Επαναλαμβάνω  την πρότασή  μου .
Πάμε  παρέα  να  ζυμωθούμε  με  τον  κόσμο
Όπως  ζυμώνομαι  εγώ .
Να  ανταλλάξουμε  απόψεις , και που  ξέρεις ? Ο  κόσμος  απ΄ ότι  βλέπω  ξυπνάει  και  καταλαβαίνει  αρκετά  πράγματα .
Να  δούμε  τί μπορούμε  να  κάνουμε .

Ταμπουρωμένοι  σε  ιδοληψίες  δεν  πάμε  πουθενά .
Συγγνώμη  που  σου  το  λέω  έτσι .

Μπορεί  να  είμαι  εγώ  ο  αφελής
Μπορεί  να  είσαι  εσύ  ο ακραίος
Πέρα  από  την  αλληλοκαταγγελία , και  την  προς  αλλήλους  προτροπή για  αυτοκριτική  δεν μπορούμε  να  βρούμε  πλατφόρμα ?

Πρέπει  ντε  και καλά το  νόημα  της  ζωής  μας  να  είναι  να  αποδείξουμε  ο ένας  στον άλλο  ότι  κάνει  λάθος ?

Δεν  είναι  καλύτερο  όσοι  συμφωνούμε  σε  5  πράγματα  να κάνουμε ένα πολιτικό μπλοκ  και  να προσπαθήσουμε  να  περάσουμε  μια  πλατφόρμα  συνεννόησης που  να  ακυρώνει  και  τις  αντιλαϊκές  δυνάμεις  , αν  αυτές  παρειφρύουν λάθρα ?

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Δεν  εντοπίζω όμως  φασίστες  στον  κόσμο  της  πλατείας .

Φυσικά, αφού δεν υπάρχουν...

Κι άμα υπάρχουν θα είναι απειροελάχιστοι με μηδαμινή δύναμη και σαθρά επιχειρήματα...

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Και κάτι  τελευταίο  από μένα  για  σήμερα , διότι  θα  πάω στην  Πλατεία.

Ίσως και  ως Διν Κιχότης  απέναντι  στον  Ανεμόμυλο  της  Βουλής .

Όταν  κάτι  είναι λάθος  κατά  την  κοινή  λογική .
Όπως  το μηνμόνιο , ή  το  μέσοπρόθεσμο , ή η δανειακή  σύμβαση .
Είναι  λάθος  από  όποια  άποψη  και  αν  το  δεις .
Προσπαθείς  να  αναδείξεις  το  λάθος  και υπό  την  αριστερή οπτική  γωνία , σε οσους  το  καταλαβαίνουν  και  είναι  ιδεολογικά  συγγενείς .
Στον  άνθρωπο  που  έχει  αστική  πολιτική  λογική.
Πας  με  τη  νομιμότητα
Ακόμη  και  με  τη  συστημική  λογική .
Και  έτσι  αποδεικνύεις  την  ασυμβατότητα  με  την κοινή  λογική .
Η   βλακεία  δεν  είναι  ποτέ σωστή .
Με  όποια  γυαλιά  και  αν  την κοιτάξεις .
(Εκτός  από  τα  γυαλιά  του φασισμού ) .

Όταν  αρχίζεις  να  εμπεδώνεις  το  γιατί  διαφωνείς , επέρχεται  η  όσμωση  των  διαφωνούντων .
Από  εκεί  και  πέρα  αρχίζει  η  πάλη  των ιδεών .
Ζυμώνεσαι  , προτείνεις .
Φθάνεις εν  τέλει  κάπου .
Νομίζω  ότι υπό  αυτό  το πλαίσιο  είναι  δυνατόν κάπου  να  φθάσουμε ,  με το υπάρχον , κατά  την  Αριστερά , ιδεολογικά  αδέσποτο  πλατειακό  κίνημα  .
Και  νομίζω  ότι  θα  είναι  σίγουρα  προς  μία  μη  συντηρητική κατεύθυνση.

Επισκέπτης
Δεν υπαρχει λογος να τα ξαναματαλεω.

Τεσπα,σορρυ,αλλα δεν θελω στο απο θολο(κατω)εως και δεξιο(η/και βαλε:πανω)σκηνικο της πλατειας να βαλω πλατη με την παρουσια μου(οχι πως εχω κανα ιδιαιτερο πολιτικο βαρος,δεν το λεω ετσι).

Το ζητημα δεν ειναι καποια ασπρομαυρη,μανιχαιστικη λογικη που εχω,ειναι οτι υπαρχουν καποια πραματα που τα θεωρω ουσιαστικα για να συμμετασχω σε μια πολιτικη συγκεντρωση,και οχι συμφωνοντας απαραιτητα 100%.

Πληροφορηση λαηβ εχω για το τι παιζει,και απο ατομο που δεν ειναι αρνητικο.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290

Δεν υπαρχει λογος να τα ξαναματαλεω.

Τεσπα,σορρυ,αλλα δεν θελω στο απο θολο(κατω)εως και δεξιο(η/και βαλε:πανω)σκηνικο της πλατειας να βαλω πλατη με την παρουσια μου(οχι πως εχω κανα ιδιαιτερο πολιτικο βαρος,δεν το λεω ετσι).

Το ζητημα δεν ειναι καποια ασπρομαυρη,μανιχαιστικη λογικη που εχω,ειναι οτι υπαρχουν καποια πραματα που τα θεωρω ουσιαστικα για να συμμετασχω σε μια πολιτικη συγκεντρωση,και οχι συμφωνοντας απαραιτητα 100%.

Πληροφορηση λαηβ εχω για το τι παιζει,και απο ατομο που δεν ειναι αρνητικο.

Αυτό  είναι  πάρα  πολύ  σεβαστό

Και  δεν είπα  ότι  έχουμε  πολιτικό  βάρος απόψεις  έχουμε .
Και  μάλλον απόψεις  δουλεμένες και  εδραιωμένες .
Καμμιά  φορά  όμως  ο κόσμος  ακολουθεί μία  πορεία  διότι  ποτέ  δε  γνώρισε  εναλλακτική .
Δεν άκουσε έναν  άνθρωπο με γνώσεις  να  του λέει  πέντε  πράγματα .

Τέλος πάντων  όπως  αγαπάς  σύντροφε .
Ηλικία  έχεις  και γράμματα  γνωρίζεις .
Όσοι  διαφωνούμε  μαζί σου , κατά  περίπτωση και όχι συνολικά , δεν είμαστε  απαραίτητα ιδεολογικά ύποπτοι .

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το ίδιο λέμε αγαπημένε μου Τραβαμούνιε. Η γεωγραφική μορφολογία της χώρας μας είναι τέτοια που μας επιβάλλει να έχουμε κάποιες  υποδομές σε όλα σχεδόν τα νησιά μας. Χώρες όπως η Αυστρία και το Βέλγιο, (με τις οποίες συνηθίζουν να μας συγκρίνουν) δεν αντιμετωπίζουν ούτε στο ελάχιστο αυτού του είδους τα προβλήματα. Συνεπώς πρώτα από όλα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα με το ενιαίο μισθολόγιο και κατόπιν τάχιστα να σχεδιάσουμε οργανόγραμμα (το οποίο δεν υφίσταται όπως γνωρίζετε) προκειμένου να προχωρήσουμε στις μετατάξεις και τις απολύσεις. Δεν θα κάνουμε τίποτα άν από εδώ και στο εξής απολύονται 10 Δ.Υ και προσλαμβάνεται 1.  Το θέμα είναι να μειωθούν οι συγκεκριμένοι που αναφέρατε.

ακριβώς.. το ελληνικό δημόσιο πρέπει επιτέλους να μελετήσει και να δεί πόσους ανθρώπους, τι ειδικότητας και σε ποιό μέρος τους χρειάζεται.. μετά πρέπει να ρίξει την τράπουλα των βιογραφικών και να αρχίσει να τοποθετεί.. όσα χαρτιά περισσέψουν adieu

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306

αν ο δημόσιος τομέας πάψει να απομυζά κάθε διαθέσιμο ευρώ σε αυτόν τον τόπο ο ιδιωτικός τομέας θα ορθοποδήσει...

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
ακριβώς.. το ελληνικό δημόσιο πρέπει επιτέλους να μελετήσει και να δεί πόσους ανθρώπους, τι ειδικότητας και σε ποιό μέρος τους χρειάζεται.. μετά πρέπει να ρίξει την τράπουλα των βιογραφικών και να αρχίσει να τοποθετεί.. όσα χαρτιά περισσέψουν adieu

Αυτό  θα  γίνει  μέχρι  τις  30/06 ?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Φυσικά, αφού δεν υπάρχουν...

Κι άμα υπάρχουν θα είναι απειροελάχιστοι με μηδαμινή δύναμη και σαθρά επιχειρήματα...

κατά τον υπερπόντικα και τους συν αυτώ φασίστας είναι όποιος αισθάνεται περήφανος που είναι Ελληνας, πιστεύει στην Ελλάδα και πασχίζει για το καλό της.. φασίστας είναι όποιος ΔΕΝ φτύνει την Ελληνική Σημαία...

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
αν ο δημόσιος τομέας πάψει να απομυζά κάθε διαθέσιμο ευρώ σε αυτόν τον τόπο ο ιδιωτικός τομέας θα ορθοποδήσει...

Εσύ  πιστεύεις  ότι  στην  Ελλάδα  όπου το Δημόσιο  κατέχει  τεράστια  συμμετοχή  στην  Οικονομία , υπάρχει  και  μη  κρατικοδίαιτος  ιδιωτικός  τομέας .
Αν  ναι  μου  λές  παραδείγματα ?

Επισκέπτης

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom