Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

master21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2010
Κριτικές
1
Like
41
Πόντοι
366
Συμφωνώ απόλυτα!!Ακόμα και την ύστατη ώρα- πριν αποχαιρετήσει το μάταιο τούτο κόσμο-αν ήταν Άνδρας και διαπιστώνοντας τη δυσαρμονία λαού- κυβερνώντων θα έπρεπε να πει στο ΓΑΠ κάνε κάτι ή παραιτούμαι..Αλλά σε αυτή τη χώρα που να βρεθούν Άνδρες??
Εγω ειμαι ο μοναδικος Ανδρας στην χωρα,αλλα δεν γουσταρω να ασχοληθω με την πολιτικη.οποιος ασχολειται γινεται πουστης.και κανονικα και μεταφορικα.

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
αυτά ???

Συνημμένα

• γκερεκου.jpg
    γκερεκου.jpg
    1,9 KB · Εμφανίσεις: 15
  • ενακομμα.jpg
    ενακομμα.jpg
    5,7 KB · Εμφανίσεις: 16

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δεν τα ειπε ο ΜΤ αναφερθηκε απο Πανελιστα.

βεβαίως . .αναφέρθηκε από τον έγκριτο κο Ιωάννη Τερεζάκη ο οποίος καταγγέλει, προσφεύγει, αρθρογραφεί (μέχρι και στο ευρωπαικό δικαστήριο έφτασε αλλά παπάρα έφαγε)

ιδού ο άνθρωπος (ο καταγγέλων)

Επιστολή προς πρωυυπουργό δημοσιευθείσα εν τη εγκύρω Αλφα Ενα

Πλήρες ιστορικό από απάντηση σε επερώτηση

Απόρριψη προσφυγής του στα Ευρωπιακά Δικαστήρια

Απόρριψη άλλης προσφυγής του στα Ευρωπαικά δικαστήρι

Και στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι χωμένος και συμπαραστάτης

τα συμπεράσματα δικά σας...

Alexfran

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
16
όχι το ερώτημα μου ήταν ποιές γερμανικές εταιρείες έχουν πάρει έργα στην Ελλάδα και ποιά έργα...

τώρα να εσύ κατάλαβες άλλο πρόβλημα σου..

Πηγαινε στα μηνυματα σου και θα δεις. Αντε

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Ρε μπούφοι Ελληνάρες νεόπλουτοι πόσο φελλοί είστε και έρχεστε κάθε μέρα στον κισσέ που δουλεύω στην τράπεζα και ζητάτε να σηκώσετε όλα τα λεφτά ρε καθυστερημένοι κομπλεξικοί ανασφαλείς και όταν σας δίνουνε επιταγή δεν την παίρνεται και ζητάτε μετρητά.

Ρε φελλοί τι μετρητά ρε φελλοί... :headbang:Τι να τα κάνετε τα μετρητά να τα βάλετε μέσα στο σεντούκι ρε χαμένοι...  :headbang: :uglystupid: :idiot:Τι είναι η τράπεζα καμία μηχανή που κόβει ευρώ...που θα τα βρω ρε βλάχε εγώ να δίνω στον καθένα τόσες χιλιάδες σε μετρητά.... Βλάχε καθυστερημένε φοβητσιάρη που είδες στο u tube τι έγινε με τις τράπεζες στην Αργεντινοί πριν δέκα χρόνια και φοβάσαι μη χάσεις τα λεφτά σου μαλάκα.
Ρε μαλάκα πάρτο χαμπάρι επιτέλους ότι δεν θα χάσεις τα λεφτά σου από τις τράπεζες ρε φελλέ ότι και να γίνει και ούτε θα γυρίσουμε ποτέ στην δραχμή. Ούτε η Ελλάδα-Ευρώπη είναι Λατινική Αμερική-Αργεντινή. Τι είναι η τράπεζες ρε φελλέ ...φρουτάκια/κουλοχέρης ...Μας έχεις πρήξει τα αρχίδια να κάνεις βόλτες τα λεφτά...μια τα φέρνεις μια τα παίρνεις....

Άντε σάλτα και γαμήσου βρομο Έλληνα. :zfuck:

Πσιτ, άμα ζορίζεσαι παραιτήσου.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467
Πσιτ, άμα ζορίζεσαι παραιτήσου.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να λάβετε γνώση ότι σήμερα στις 13:33 ΄προέβην είς την κάτωθι ανάρτηση :

Ή δεν με παρακολουθείς ή εγώ δεν είμαι σαφής.
Η απουσία του συντεταγμένου κράτους σημαίνει οτι ΔΕΝ περιφρουρείται η ατομική ιδιοκτησία.
Ο πιο "δυνατός" κερδίζει.

Πάμε στα αυτονόητα του σήμερα:
Πολιτεία=αυτόνομη διοικητικά επαρχία.
Κράτος=πολλές πολετείες μαζι (ΗΠΑ).

Ο όρος πολιτεία και ο όρος κράτος σήμερα συχνά ταυτίζονται.

Ο Αριστοτέλης (αν θυμάμαι καλά) παρατήρησε ότι ο άνθρωπος είναι «φύσει πολιτικόν ζώον». Μέσα στο οργανωμένο σύνολο συνάπτει διαπροσωπικές σχέσεις και επιλύει ευκολότερα τα ποικιλόμορφα προβλήματά του. Μόνο η οργανωμένη πολιτεία είναι σε θέση να θεσπίσει κανόνες και να εγγυηθεί την εφαρμογή τους.

Άν εννοείτε ότι ο θεσμός του κράτους τεκμηριώνει και περιχαρακώνει άλλους, ήδη υπάρχοντες, θεσμούς, όπως ο θεσμός της ατομικής ιδιοκτησίας, θα με βρείτε σύμφωνο.  

Επιτρέψτε μου όμως να παρατηρήσω ότι το κάτωθι παράδειγμά σας για όσον αφορά τα αυτονόητα, είναι λίγο υπεραπλουστευμένο.

Γράφετε :

Πάμε στα αυτονόητα του σήμερα:
Πολιτεία=αυτόνομη διοικητικά επαρχία.
Κράτος=πολλές πολετείες μαζι (ΗΠΑ).

Ο όρος πολιτεία και ο όρος κράτος σήμερα συχνά ταυτίζονται.

Ο Αριστοτέλης (αν θυμάμαι καλά) παρατήρησε ότι ο άνθρωπος είναι «φύσει πολιτικόν ζώον». Μέσα στο οργανωμένο σύνολο συνάπτει διαπροσωπικές σχέσεις και επιλύει ευκολότερα τα ποικιλόμορφα προβλήματά του. Μόνο η οργανωμένη πολιτεία είναι σε θέση να θεσπίσει κανόνες και να εγγυηθεί την εφαρμογή τους.

Ο ορισμός του όρου κράτος που χρησιμοποιείται στις πολιτικές και κοινωνικές επιστήμες,  οφείλεται στον Μαξ Βέμπερ, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος είναι ο θεσμός εκείνος που έχει το μονοπώλιο της νόμιμης χρήσης της φυσικής   βίας  μέσα σε μία εδαφική περιοχή.

Τελικά μπορεί να ορίσει κανείς το κράτος κοινωνιολογικά, μόνον από ένα ειδικό μέσον που είναι κατάλληλο, όπως σε κάθε πολιτική οργάνωση, δηλαδή από την χρήση της φυσικής βίας. “Κάθε κράτος στηρίζεται στη βία”, είπε ο Τρότσκυ στο Μπρέστ-Λιτόφσκ, κι αυτό είναι πραγματικά σωστό. Άν δεν υπήρχε κανένας πολιτικός θεσμός που να γνωρίζει την χρήση της βίας, ή έννοια του κράτους δεν θα υπήρχε. Εννοείται ότι η βία δεν είναι το κανονικό ή το μόνο μέσον του κράτους. Κανένας δεν το λέει αυτό.  Αλλά είναι ένα μέσον που αποτελεί την ουσία του κράτους. Σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το κράτος είναι η κοινότητα εκείνη των ανθρώπων  που διεκδικεί (αποτελεσματικά) το μονοπώλιο στη νόμιμη χρήση της φυσικής βίας, επάνω στην ευρύτερη κοινωνία που κατοικεί μέσα σε ένα ορισμένο έδαφος.
Μ. Βέμπερ – Η πολιτική ως επάγγελμα.  Αθήναι 1954.

Τόσο η εισαγωγή, όσο και η καθιέρωση του όρου που υποδηλώνει τη νέα πολιτική πραγματικότητα , αναγνωρίζεται στο πρόσωπο του Νικολό Μακιαβέλι. Ο Ηγεμόνας άρχιζει με αυτόν ακριβώς τον όρο : Lo stato (το κράτος).

Όλα τα κράτη, όλες οι εξουσίες που κυριάρχησαν και κυριαρχούν τους ανθρώπους, στάθηκαν κι είναι ακόμα ή δημοκρατίες ή ηγεμονίες  
Ν. Μακιαβέλι – Ο Ηγεμών.

Ο όρος ήταν βέβαια γνωστός. Προέρχεται από το λατινικό status, κατάσταση, το οποίο συναντάμε στην Εκλογή του Ιουστινιανού με την έννοια του “συστήματος“ δικαίου, που χαρακτηρίζει  μία κοινότητα. Με την ίδια έννοια βρίσκουμε τον όρο και σε άλλες μεταγενέστερες μεσαιωνικές πηγές. Με τον Μακιαβέλι όμως παίρνει  νέο περιεχόμενο, αυτό της κυριαρχίας, με το οποίο περνάει με τον καιρό και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες (γαλ. Etat, αγγ. State,  γερμ.  Staat) και αρχίζει πλέον να υποδηλώνει μιά μορφή “οργάνωσης” στην οποία έχει αναγνωριστεί η ικανότητα να ασκεί κυριαρχία και να ελέγχει έναν ορισμένο πληθυσμό μέσα σε μία συγκεκριμένη περιοχή.

Ο κύριος διαμορφωτής του δόγματος της κυριαρχίας, ήταν ο Ζάν Μποντέν,ο οποίος είναι και ένας από τους πρώτους  δυτικούς (ή αλλοδαπούς άν θέλετε)  μελετητές  κοινωνικών συστημάτων που κάνει σαφή την διάκριση μεταξύ πολιτείας και κράτους.

Κράτος σημαίνει πρώτιστα κυριαρχία. Και ως κυριαρχία ορίζεται η υπέρτατη και αδέσμευτη από τον νόμο εξουσία επί, της πολιτείας άν πρόκειται για πολίτες, ή του λαού άν πρόκειται για υπηκόους.
Ζ. Μποντέν – De res publica.

Την θεωρία της κυριαρχίας την ανέπτυξε ακόμα περισσότερο ο Άγγλος φιλόσοφος Τόμας Χόμπς. Προσπαθώντας  να υπερκεράσει την αντιπαλότητα που δημιουργεί η χρήση βίας από το κράτος προς την πολιτεία  ή τον λαό, να αμβλύνει τις διαφορές και να συμβιβάσει τα πράγματα, καταφεύγει (ακροβατώντας επάνω σε μερικά γραπτά του Πιερ – Ζοζέφ Προυντόν και στο “Κοινωνικό Συμβόλαιο” του Ζαν – Ζακ  Ρουσσώ) σε ένα ευφυολόγημα και συγκεκριμένα στην κατασκευή  του Λεβιαθάν,  με προφανή σκοπό το  να ταυτίσει τις δύο διαφορετικές έννοιες.

Ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί μια κοινή δύναμη, που να είναι σε θέση να προασπίσει τους ανθρώπους από την εισβολή ξένων και από τις μεταξύ τους αδικοπραγίες και να τους εξασφαλίσει το να ζουν ευτυχισμένοι, είναι να μεταβιβάσουν όλη τους την εξουσία και δύναμη σε έναν άνθρωπο ή σε μία συνέλευση ανθρώπων που θα μετατρέψει όλες τις θελήσεις που εκφράζονται από πολλές γνώμες σε μία και μόνη θέληση. (...) Αυτό είναι κάτι παραπάνω από συναίνεση ή συμφωνία. Είναι μια πραγματική συνένωση όλων τους σε ένα και το ίδιο πρόσωπο, που πραγματοποιήθηκε με σύμβαση του καθενός προς τον καθένα, σύμβαση που έγινε με τέτοιον τρόπο  σαν κάθε άνθρωπος να είπε σε κάθε άνθρωπο : Εξουσιοδοτώ και αναθέτω το δικαίωμα να κυβερνώ τον εαυτό μου σε αυτόν τον άνθρωπο ή σε αυτή την συνέλευση ανθρώπων, με τον όρο ότι και συ θα αναθέσεις το δικαίωμά σου σε αυτόν και θα τον εξουσιοδοτήσεις με τον ίδιο τρόπο για όλες του τις πράξεις.  Όταν αυτό γίνει, το πλήθος που ενώνεται έτσι σε ένα πρόσωπο θα καλείται commonwealth (πολιτεία) στα λατινικά civitas ή state (κράτος) στα λατινικά status (κατάσταση). Τέτοια είναι η γέννεση του μεγάλου Λεβιαθάν, ή μάλλον για να μιλήσουμε με περισσότερο σεβασμό, του θνητού θεού στον οποίο χρωστάμε, κάτω από την σκέπη του αθάνατου θεού, την ειρήνη και την άμυνά μας.
Τ. Χόμπς -  Leviathan, London, Collier-Fontana.

Παρά την θεοκρατική κατασκευή του Λεβιαθάν, θα πρέπει να αναγνωρίσω στο Χόμπς, ότι είναι ο κύριος εκφραστής της σύγχρονης έννοιας του κράτους και ιδιαίτερα της αντίληψης ότι η τελική πηγή της εξουσίας είναι οι πολίτες ή ο λαός, που με κοινή σύμβαση δημιουργεί την πολιτεία και αυτή κατόπιν συμβολαίου  εξουσιοδότησης – ανάθεσης  μεταβιβάζει την εξουσία της στο κράτος. Επίσης εκφράζει και την αντίληψη ότι το κράτος είναι ένα όργανο-μηχανισμός που δημιουργήθηκε για την εξυπηρέτηση των αναγκών του κοινωνικού συνόλου , και σκοπός του είναι, το να φροντίζει για την ευημερία και την μακροημέρευση των πολιτών ή υπηκόων του.

Με εκτίμηση

The Saint

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606

Συνημμένα

• πακι2.jpg
    πακι2.jpg
    10,5 KB · Εμφανίσεις: 16
  • πακι.jpg
    πακι.jpg
    7,9 KB · Εμφανίσεις: 14

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
με έχει πιάσει η μαλακία, όπως σωστά σκέφτεστε...
έχει πολλή ζέστη. θέλω κάποια πουτανίτσα από το σκληρό πασοκ, για να περάσω καλά μαζί της.
τα "πουρά" ή οι υπόλοιποι δημοκράτες καμιά ιδέα???

εεε???

Συνημμένα

• παγκαλος.jpg
    παγκαλος.jpg
    9,3 KB · Εμφανίσεις: 12

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
με έχει πιάσει η μαλακία, όπως σωστά σκέφτεστε...
έχει πολλή ζέστη. θέλω κάποια πουτανίτσα από το σκληρό πασοκ, για να περάσω καλά μαζί της.
τα "πουρά" ή οι υπόλοιποι δημοκράτες καμιά ιδέα???

εεε???

νομίζω ότι η Τζάκρη είναι διαθέσιμη.. και η μπιρμπίλη επίσης...

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
μαζεύτε με λέμε...

κανά μπινελίκι δεν θα μου στείλετε??

ημουν εκτός site αρκετες μέρες

και βγάζω την χολή μου

sorry...δημοκράταροι

θα κλαιει στην αγκαλίτσα της γυναίκας του... ερώτηση το βλέπει το πουλί του???
απάντηση. βεβαίως γιατί είναι ψωλαράς γαμάτος όπως και ο κάθε πασοκάκος

:helpplea: :helpplea: :helpplea:

Συνημμένα

• 2[1].jpg
    2[1].jpg
    63,6 KB · Εμφανίσεις: 15
  • PAGALOS.jpg
    PAGALOS.jpg
    8,7 KB · Εμφανίσεις: 16

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
νομίζω ότι η Τζάκρη είναι διαθέσιμη.. και η μπιρμπίλη επίσης...

Στοιχεία που βρίσκουμε???

Κώλο δίνουν???

Έχεις κιν. να έρθω σε επαφή???

Τις γουστάρω πάρα πολύ και τις δύο. Κάνουν ντουέτο???

Θέλω να τις ξυλιάσω στο κωλομάγουλο...

Δώσε λέμε στοιχεία

Ευχαριστώ

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Στοιχεία που βρίσκουμε???

Κώλο δίνουν???

Έχεις κιν. να έρθω σε επαφή???

Τις γουστάρω πάρα πολύ και τις δύο. Κάνουν ντουέτο???

Θέλω να τις ξυλιάσω στο κωλομάγουλο...

Δώσε λέμε στοιχεία

Ευχαριστώ

θα τις βρείς στα τηλέφωνα

Τηλ:(+3-0210-3707000)
Fax:(+3-0210-3733566)

απαντάει η τσατσά Βασούλα...

και κώλο δίνουν αμα είναι για υπουργοποίηση...

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606

Ταπεινά σε ευχαριστώ.

και σε είχα περεξηγήσει... :'( :'( :'(

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467

Πείτε του όμως να μην κάνει λόγο για εσάς, γιατί από τότε που ρίψατε τα φλόκια σας είς τον οφθαλμό της Βασούλας και έπαθε βλεφαρόπτωση, σας το κρατεί μανιάτικο.  :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Πείτε του όμως να μην κάνει λόγο για εσάς, γιατί από τότε που ρίψατε τα φλόκια σας είς τον οφθαλμό της Βασούλας και έπαθε βλεφαρόπτωση, σας το κρατεί μανιάτικο.  :grin:

αχχχ ναι το ελησμόνησα... πω πω τι θα πάθαινε το παλληκάρι.. τον οπάγκαλο θα του έστελνε αντί της θοδώρας...

πού είσαι βεντέτε... μην πείς ότι εγώ σε στέλνω.. έχω παρεξήγηση με το μαγαζί..

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
εσύ δηλώνεις εγώ δεν αμφισβητώ.
η χρήση του γιώργκος ήταν αφαιτερτική.
οποιος είναι σωστός δεν τον πιάνει η τσιμπίδα.
κανείς έλληνας δε μπορει να ισχυριστεί οτι σε όλα είναι νομιμος και σωστός.
απο κει και πέρα είναι θέμα προσωπικής παιδείας μέχρι που μπορείς να φτάσεις την πουστιά.

για τα αλλα...
εσείς που γνωρίζετε καλώς και γενικά όλοι όσοι το παιζετε ειδήμονες με ή χωρις θέση έχετε κανει και τα έργα και τη χώρα μπουρδέλο.
κυρίως γιατί σκοπός σας δεν ήταν το νόμιμο και αξιοπρεπες κέρδος αλλά η εξειδικευση στην πουστιά και την λαμογιά για το μέγιστο κέρδος.

αυτό πλέον το έχει καταλάβει και ο πλέον αδαής.

κατά συνέπεια η χρήση και μόνον της αυθεντίας σας και της δικής μας αγνοιας δεν αποτελεί κριτήριο εμπιστοσύνης.
αντιθέτως αποτελεί κριτήριο απόρριψης.
είναι προφανές πλέον ότι είναι προτιμότερη η ανάληψη έργων σε αυτή τη χώρα από εταιρείες με μέσου επιπέδου προσωπικό απο αητούς κλοπής και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.
ακόμα και εάν το αποτέλεσμα είναι το αριστο ΑΙΑ ή η αριστη Αττική Οδός.
το συμπέρασμα είναι ότι δε φτάνει να είσαι άριστος αλλά και αφφορνταμπλ οικονομικά.  :uglystupid:
εάν δεν παίζει το παραπάνω πούλο και μια χαρά την παλεύουμε και με Ελληνικό και χωρίς Αττική οδο, Ούτως ή αλλως καταφέρατε και τα δύο να τα καμαρώνουμε ως έργα αλλά να μην έχουμε λεφτά να τα χαρούμε.
οπότε το συγκεκριμένο μοντέλο πάει
πάπαλα
πτώχευσε.
στο καλό.
και να μας θυμάστε με αγάπη.

:thumbsup:

ΑΚΡΙΒΩΣ  ;)

vendetta88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2010
Κριτικές
16
Like
3
Πόντοι
606
Αλλά μέχρι να τις πετύχω...συνεχίζω

0 "μαζί τα φάγαμε" με τα βοσκόπουλα

Θα κάνουν κάτι παρτούζες οι κόρες τους, εεε συγνώμη οι γυναίκες τους ήθελα να πω. Άλλο πράμα. :2on1: :2on1:

Συνημμένα

• βοσκ+παγκα.jpg
    βοσκ+παγκα.jpg
    41,9 KB · Εμφανίσεις: 16
  • γκερεκουμεγαλη.JPG
    γκερεκουμεγαλη.JPG
    35,7 KB · Εμφανίσεις: 10

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom