Kαλημέρα
Έξω οι λίτες από την πλαταία και συζητάμε
Νο 1
Είπαμε νοικοκοίρεμα στα του οίκου μας είναι το νο 1
Και μετά όλα τα άλλα
Τέλος για όσους ρωτάνε για το μετά
Είπαμε μετά εκλογές , σφίξιμο το ζωνάρι και προχωράμε .
Αλλά με τον εθνικό πολόυτο απείραχτο .
Εκλογές όπου τα υποψήφια κόμματα θα έχουν εθνική συνεννόηση στο ότι πλέον δεν δανειζόμαστε για να χρηματοδοτούμε το χρέος . Δεν ξεπουλάμε . Κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι και προχωράμε
Να δω π.χ.
Εξαγγελίες ότι η κυβέρνηση στα πλαίσια του καρατικού παρεμβατισμού θα κοιτάξει να πείσει τους επιχειρηματίες , ότι για να είμαστε ανταγωνιστική πρέπει να ρίξουμε κατ΄ αρχήν το ποσοστό κέρδους μας
Όπως π.χ. ο απεχθής Γερμανός . Δηλ δεν είναι λογικό να έχουμε περιθώριο κέρδους εις την ψωροκώσταινα 27% , όταν κολοσσοί και μεγαθήρια στην κωλογερμανία είναι ευχαριστημένοι με το 6% , διότι πολύ απλά συμπίεση κόστους από φτηνή παραγωγή με μείωση του μισθού δεν βγαίνει
Λέμε
π.χ. Κυρ θανάση που εκανες τυριά και χοιρινά και τώρα δεν κάνεις τίποτα και έχεις μόνο ρουμτουλέτια , άκου από το ρουμτουλέτι δεν μπορείς δουλέυοντας 1 μήνα να βγάλεις τους 11 . Να ξανακάνεις και τυρία . Αν θες να βγάνεις και λεφτά από το ρουμτουλέτι ΟΚ . Αλλά , 190 ευρώ το ρουμτουλέτι με τίποτα . 190 στο Χίλτον . Το Χίλτον προσφέρει ελκυστική υπηρεσία στα 190 και στα 1900 το βράδυ . Εσύ μανάρι μου προσφέρεις θέα , φύση κ.λπ. Αλλά όχι σέφ πεντάστερο μέσα κ.λπ. Η θέα δεν κάνει 190 γιούρος .
Σαράντα θα τοχεις όπως ο Τουρκαλάς που το χει γεμάτο από Μάη μέχρι Νοέμβρη και βγάνει με τα 40 παραπάνω από σένα .
Δε θέλω λέει ό άλλος . Μα΄στα . Φορολογία . Μέχρι 40 € στο ρουμτουλέτι 10% φόρος , από 40 € και πάνω 50% . κ.λπ.
Κλείστο .
Αλλά εσένα δεν θα σε περιλάβω στις ευνοϊκές ρυθμίσεις κατά των πλειστηριασμών . Εσένα θα σου το παάρει η Τράπεζα .
Δεν θέλετε μανάρια , φύγετε
Θέλετε να μείνετε και να το μειώσετε , να η χρεωκοπία .
Κάνουμε τις ρυθμίσεις μας
Μειώνουμε και το μισθό του εργάτη και τα κέρδη του βιομήχανου ,
και φκιάνουμε περίσσεμα .
Π.χ. όχι δωρεάν παιδεία για τους πλούσιους αλλά δωρεάν π.χ. παιδεία για όλους του άριστους
Το παιδί του εργάτη που μελετάει , εργάζεται και δεν είναι μπαγλαμάς θα πριμοδοτείται με προβάδισμα , έναντι στο δικό μου το παιδί που μου λέει η κυρία στου Μωραΐτη άριστος άριστος , και εν τω μεταξύ έχει φτάσει στην Τετάρτη Δημοτικού και δεν ξέρει την προπαίδεια , και ποιανού αρχαίου το όνομα έχει ο συμμαθητής του ο Κίμωνας .
Ναι μεν θυσίες , αλλά θυσίες για όλους
Λογική ζωή , για όλους μαζεμένη
Διάθεση να κάνουμε από τον πρόεδρο και το βιομήχανο , μέχρι το μικροπωλητή και τον οδοκαθαριστή το σκατό μας παξιμάδι να δώσουμε πίσω τα δανεικά .
Και να τους πάμε κοστολογημένο σχέδιο , αντιπρόταση στο μνημόνιο .
Και λέμε κύριοι αυτοί είμαστε
Αυτά μπορούμε να σας δώκουμε , θέλετε να σας δώκουμε παραπάνω ?
Δανείστε με στόχο την ανάπτυξη .
Εκεί βάνουμε υποθήκη και τον Παρθενώνα , και τον κώλο μας .
Συνειδητοποιώντας τον κίνδυνο να πάρουμε τ΄αρχίδια μας και να πεθάνουμε , τουλάχιστον ας πεθάνουμε αυτοκτονώντας στη χρεωκοπία , αντί να πάμε φυλακή από τα χρέη .
Αλλά
1. Δανεικά να τα δίνετε εσείς όπου γουστάρετε δεν παίρνουμε
2. Από το Ευρώ δεν φεύγουμε
3. Φτώχεψη δε βαράμε
4. Χρέος δεν κουρεύουμε
5. Καταργάμε τις ποσοστώσεις στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων , και δε θέλουμε επιδοτήσεις
Πορτοκάλι
Γάλα
Κρέας
Λάδι
Κηπευτικά θα παράγουμε μέχρι να σκάσουμε , σείς αμα αγοράστε από μας σε καλή τιμή και μετά πουλήστε τα να κονομήσετε .
Και όπως εμένα δε θέλει να με πλερώνει ο Γερμανός , ούτε εγώ θέλω να πλερώνω για να μπορεί να πουλάει σε καλή τιμή το κρασί του , να μη μπορώ και εγώ να πουλήσω φθηνότερα .
Κάνω καλό ταμπακο .
Θέτε τσιγάρο ?
Αμα δεν πουληθεί όμως το καπνό ο αγρότης θα πεινάσει
Μαπαμπάκι , άμα σου μείνει το χασες
Το κράτος είπαμε τί εγγυάται , σχολειό , φαϊ κ.λπ.
Πουτάνες , σκυλάδικα , μπουζούκια , ΕΛΓΑ δεν εγγυάται !
Θες ΕΛΓΑ ?
Μάλιστα !
Πλέρωνε !
Μη βάλεις τον πακιστανό να δουλέυει τσάμα σήκωσε τα μανίκια , για να μπορείς να πλερώνεις τον ΕΛΓΑ , για να μην πεινάς μετά .
Εκεί διαπραγματευόμαστε
Κουνάμε το χαρτί μας .
Αν μας δώκουνε καλοσύνη με τα ομόλογα έχει κάλως
Αν δε μας δώσουνε
Συνεχίζουμε .
Έχουμε αλληλεγγύη . Εγώ θα πάω να στις πουτάνες , ο Χοντρός να τον φυστικώσει ο τράβελος κ.ο.κ . Αφού δώσουμε ένα πιάτο φαϊ , στον γείτονα . Αρκεί ο γείτονας να προσπαθεί. Ε άμα δεν πάει 1 ημέρα από τις 7 φαί σπίτι του , του δίνουμε λίγο από το δικό μας .
Τον καλούμε , γελάμε κι όλας αστειευόμαστε , δεν νιώθει άσχημα . Τραγουδάμε .
Και τα λίγα γίνουνται πολλά .
Φκιάνουμε παπάρι με το γείτονα .
Έτσι κάνανε στα χωριά μας .
Έτσι ζούσαμε αιώνες .
Μετά και πουτάνες και ότι γουστέρνετε
Εκπαιδεύουμε το παιδί μας ότι επιτυχημένος δεν είναι αυτός που κάνει ότι θέλει με τον παρά του . Και όταν υπάρχει ένας στη γειτονιά που πεινάει , και γυρνάω εγώ στις 5 με τη μαύρη και ο χοντρός με τον τράβελο , μου σπανε εμένα τη μπεμβέ , του Χοντρού το τζίπ , με σφυράνε κ.λπ. Τα στέλνουμε και στο σχολειό του πόντικα και του περσόνα και τα μαθαίνουνε να φκιάνουνε μολώτοφ με το μπιμπερό .
Διότι ούτε η μολότωφ είναι πάντα κακή
Ο Θεός της Αγάπης έδωσε στο Γεδεών το Ξίφος
Αλλά π.χ. τα μαθαίνουμε ότι δεν πετάμε τη μολότωφ , στην τράπεζα επειδή είναι 17 Νοέμβρη , γιατί έτσι έκανε ο μαλάκας ο Πουρούλης , και έχει γίνει έθιμο .
Άμα δεν πεινάει κανείς , λένε τα παιδακια ευγενώς καλημέρα κ. Πουρούλη , καλημέρα κ. πύργκαβλε .
Και έτσι φκιάνουμε κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη
Το λέμε στα βιβλία μας
Στο Δημοτικό
Ξαναφέρνουμε το Αναγνωστικό με τη Λόλα και το Μίμη
Ξαναδιαβάζουμε στο παιδάκι μας τα μυστικά του βάλτου και γίνεται πατριώτης και όχι φασίστας
Αυτά είναι μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα προγράμματα .
Και μετά όλα τα άλλα ,
Μετά
Συζητάμε τα πάντα , και τις προτάσεις του τραβομούνη , και του χοντρού και όλα .
Και δεν πυροβολούμε το Χοντρό επειδή είναι τραβελοπνίχτρα
Αλλά επειδή λέει μαλακίες με ύφος 18 Καρδιναλίων
Αν μας πούνε πάρτε τα αρχίδια μου
Θα πάρουμε τα ρχίδια μας
Θα πεινάσουμε
Θα πεθάνουμε
Θα γαμηθούμε
Αλλά θα είμαστε άνθρωποι
Εγώ δεν θα φύγω για μοχίτο , ήλιο και θάλασσα .
Διαισθάνομαι ότι και άλλοι δεν θα φύγουν
Λέω όμως ότι για να μας δανείζουνε
α) Τους κοστίζει πολύ να χάσουνε ό,τι τους χρουστάμε και χωρίς αυτά δεν βγάινουνε
β) Δενείζουνε διότι ξέρουνε ότι θα τα βγάλουνε
Θα πεθάνουμε , αλλά θα πάρουμε κι άλλους μαζί μας
Γιατί να τα βγάλουνε αυτοί και να μη τα βγάλουμε εμείς
Καποιοι από μας θα ζήσουν και θα ξαναφτιάξουν κάτι στα συντρίμια , γιατί δεν θα χουμε πουλήσει τη μαγια .
Το σίγουρο είναι ότι με τα νέα δάνεια θα ζήσουν πολύ λιγώτεροι και πολύ χειρότερα .
Τώρα αρχίστε να σκούζετε
Καλημέρα .