Νέα

Ελλάδα...Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα... σκυτάλη από Ισπανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pet1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20K
  • Εμφανίσεις 489K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Όχι! Είμαι του 1978

Έπρεπε αλλά ο Παπανδρέου εφήρμοσε κακέκτυπο του Κεϋνσιανισμού στην Ελλάδα. Και τότε πριονίστηκαν τα πόδια του συνταξιοδοτικού συστήματος. ΤΟΤΈ άρχισε να τρέμει.

Χάρη σε αυτόν το νόμο δίνεις ακόμη συντάξεις και δεν το έχεις κλείσει το μαγαζί ως Ελλάδα...

Δεν τα λέγαμε μαζί αυτά εχθές. Νομίζω με fantaros25  και με Chevalier Fidele τα έλεγες. Και από ό, τι κατάλαβα σου έδειξαν ακριβώς το πού έλεγαν ότι προειδοποιήσεις υπήρχαν από παλιά. Αλλά Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΩΧ ΑΔΕΛΦΕ, ΚΑΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ. Όπως θέλεις γράψε το.

Δεν διαφωνώ. Κάθε άλλο μάλιστα.

1. ΟΚ  . Ελπίζω  να  έχεις  γυναίκα  και 2  παιδιά  όπως  εγώ  στα  35 μου , να  έχεις ήδη φτιάξει  μια  δουλειά δουλέυοντας 12ωρα και 14ωρα  από τα 23 , αλλά   και  και  να  βγάζεις  λεφτά , και  να  δίνεις  δουλειά  και λεφτά  και  σε  άλλους . Χωρίς  δόντι  και χωρίς  κρατικές  επιχορηγήσεις  , ή  βοήθειες .
2. Δεν  υπερασπίζομαι  πλέον  τον  Ανδρέα . Αλλά  πριν  τον  Ανδρέα  προϋπήρξαν  και  άλλοι  στην ίδια ρότα . Ξέρεις  αν  δεν  είχε  σκάσει  η  φούσκα  των  ακινήτων , πιθανότατα  αυτή  την  συζήτηση  θα  την κάναμε  μετά  5  έτη , όχι  σήμερα .
3.Όταν  ο Φιδές  έλεγε  θεωρία . Εγώ  ζήτησα  παραπομπή . Μου  έδωσαν ο  Φιδές  και  ο  Φαντάρος  κπαραπομπη ότι  στη  σελ. Χ του έτους  Ψ Ο κ. Δκτης  τα  λεγε . Ανοίγω  διαβάζω  άλλα  αντί άλλων . Πού  τα λέει . Μετά . Που  μετά ?  Τα  λέει  ρε . Μετά  αρχίσανε  οι  κωλοτούμπες  όταν  τους  παρέθεσα  στοιχεία  όπου  ο κ. Δκτης  δεν  τα λεγε  έτσι . Μετά  ο φαντάρος  δέχτηκε  ότι  ο κ. Δκτης  δεν τα  λεγε  έτσι και  τα  στοιχεία  ήτανε  μαϊμουδεμένα . Εν  τέλει  ο Φιδές  άρχισε  τα  αβαβά  και δέχτηκε  ότι  ο κ. Δκτης  έλεγε  ναι  μεν  αλλιώς , αλλά έλεγε  ίσως  δεν πάμε  και  πολύ καλά
Ενώ
α) Εκτιμούσε  ότι το χρέος  εκινείτο πτωτικά σε  ποσοστό  του ΑΕΠ
β) Αυξάνονταν  τα  ταμειακά  πλεονάσματα
γ) Η  ανάπτυξη  εκινείτο  με  πρωτοφανείς θετικούς  ρυθμούς κ.λπ.
 που  τα  είπα  χτες  και  εμένα  δε  μου κάνουνε  για  προειδοποιήσεις
Μετά  όταν  ρώτησα  αν  τα  καταλαβαίνει  ο κ. Μήτσος .
Μετά  ο φαντάρος  δέχτηκε  ότι  για  να βγάλεις  συμπεράσματα από αυτά  που  έλεγε  ο Δκτης της ΤτΕ  πρέπει  να  έχεις κάνει 4 χρόνια σπουδές και 1  έτος  μεταπτυχιακά . Όταν  τους  είπα  ότι  ο κ. Μήτσος  δεν  έχει τελειώσει συνήθως  το Χάρβαρντ , η  απάντηση  ήταν  ο Δκτης  δεν απευθύνεται στον κ. Μήτσο .

Και  τελικά  δε  μου  βρήκαν  μία  παράγραφο  που  να προειδοποιεί .
Κανείς  δεν τα  έλεγε .
Κανέναν  δεν  απασχολούσαν .
Το  κάτι  πρέπει να  γίνει  δεν  είναι  το ίδιο με  το  κάτι δεν πάει κάλα και  το κάτι  δεν πάει καλά  δεν σημαίνει  ότι  πάμε κατά  κρημνού .

Δεν  φταίς  εσύ  όταν  καπνίζεις  δίπλα  στο βυτίο με τη  βενζίνη , και τινάξεις  την Κυψέλη  στον  αέρα , όταν  δεν υπάρχει  ζωγραφιά  και  η  επιγραφή  μη  καπνίζετε  κάνει  μπαμ  είναι  γραμμένη στα  ινδικά .

Αν  η  όλη  σου  αγωνία  είναι  να  πεις  ότι φταίει  το  ΠΑΣΟΚ και η  Αριστερά  . Ναι  φταίνε .
Φταίει  όμως  και  η  Νέα Δημοκρατία
Και η  ΕΡΕ
Και ο Συναγερμός  και  η  Χούντα .

Φταίει  ο  καθένας  μας ?
Ναι φταίει  στο πλάισιο  της μαστούρας  που  είπε  ανωτέρω  ο CLOSER .

Αλλά  πιο πολύ  φταίνε  100 - 150  άνθρωποι με  θεσμικό  λόγο και ρόλο που δολίως  ή  από  αδιαφορία  δεν έλεγαν  τίποτα .

Ξέρεις  η  πραγματικότητα  αποτελείται  από  γεγονότα
Η  ερμηνεία  των γεγονότων λέγεται θεωρία .
Γεγονός  είναι  ο  διοικητής  έλεγε  το χρέος  μειώνεται !
Έχει  πίνακα που  από το  114 % του  ΑΕΠ πάει στο 103,3 %
( Με  ολυμπιάδες , C4I κ.λπ. )
Το ανάγκη  διαρθρωτικών αλλαγών  είναι  συμπέρασμα , που  εδράζεται  σε  μία  θεωρία , ήτοι  ερηνεία  των γεγονότων .
Άρα  ναι  μεν  δεν πηγαίναμε  καλά .
Αλλά  κανείς  δεν μας  έλεγε  ότι  δεν πάμε  καλά .
Η  ευθύνη  έχει  ποσόστωση .
Και  το δίκαιο  αναγνωρίζει ελαφρυντικά
Το  πλήθος  δεν  είναι  αποφασιστικός  παράγων στην  ποσόστωση , ούτε στην αναγνώριση  ελαφρυντικών .
Αν  ξεκινούσαμε  με  το φταίμε  όλοι , δεν  κάνουμε  τίποτα .
Και  δεν υπάρχει  ευθύνη , άρα  και  δρόμος  επιστροφής .
Ξεκινάμε  με  το ποιος  φταίει  πιο πολύ .
Αφού  τιμωρήσουμε πιο αυστηρά  όποιον φταίει πιο πολύ , μετά τιμωρούμε ελαφρύτερα  όποιον  φταίει λιγώτερο .
Και  εν  τέλει  φτάνουμε  στο  τέλος της  ευθύνης  και  βρίσκουμε  εμένα , εσένα  την  ξαδέρφη , τον κ. Μήτσο κ.λπ.

Δεν  ξεκινάμε  από την Ξαδέρφη  για  να  βγάλουμε  λάδι τον Διοικητή .
Αν  τρομάζεις  για  το μέλλον
Τρομάζω  και  εγώ  σε  διαβεβαιώ .
Πολύ  περισσότερο  , διότι  παίζει να  χάσω  και πιο πολλά  απο σένα

Με  μια  διαφορά  θέλω  να  κάνω  κάτι  με  διάρκεια δεν αγοράζω  χρόνο .
Άντε  τη  γάμησες  τη  βίζιτα , μία ώρα  δύο , μια  νύχτα . Δεν  αντέχεις  παραπάνω .

Μετά  πρέπει  , ή  να  βρεις  γκόμενα , ή  στους  αιώνας  των αιώνων θα  παίζεις  μαλακία .

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Η  μία , με  την  αντίσταση  και  τη  διαμαρτυρία ρυμουλκούμε  μαζί  με  τα  άλλα  κράτη  την Ευρώπη ( Γερμανία ) , σε  μία  κατεύθυνση ώστε  με  την  έκδοση  του  Ευροομολόγου  να  χρηματοδοτηθεί  η  ανάπτυξη , και  να  αποκατασταθεί το παγκόσμιο  οικονομικό έλλειμμα  μέσω των εσόδων  από  την  ανάπτυξη .

Και δηλαδή τι νομίζεις ότι θα γίνει με την έκδοση του Ευρωομολόγου;

Ας πούμε ότι βγάζουν ένα ομόλογο των 100 δισ.
Η Ελλάδα λέει εγώ θέλω 10 από αυτά, η Ισπανία 20, η Πορτογαλία 8 κοκ και τέλος μένει και 1 δισ. για την Γερμανία.
Ωραία, πάρτα.

Σε 5 χρόνια λήγει το Ευρωομόλογο και πρέπει να πληρωθούν τα λεφτά. Ο καθείς πληρώνει.
Η Ελλάδα λέει: Ωωωωωχχχχχ, δεν έχω τώρα γιατί κάτι μου έτυχε.
Ποιός πληρώνει;
Πάλι ο Γερμανός.....

Ας είμαστε σοβαροί, άμα θέλουμε κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική αυτό θα σημαίνει και επίτροπος στα Υπουργεία και εναρμονισμό του φορολογικού συτήματος. Και τους φορολογικούς ελέγχους δεν θα τους κάνει το ΣΔΟΕ αλλά ένα Ευωπαϊκό IRS. Και όσοι παρανομούν θα μπορεί να δικάζονται και από Γερμανούς δικαστές. Και θα πηγαίνουν φυλακή και στην Ουγγαρία και στην Μάλτα.

Γιατί αν θέλουμε πραγματική οικονομική εννοποίηση αλά ΗΠΑ κάπως έτσι θα πρέπει να έχουν τα πράγματα.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Η  ευθύνη  έχει  ποσόστωση .
Και  το δίκαιο  αναγνωρίζει ελαφρυντικά
Το  πλήθος  δεν  είναι  αποφασιστικός  παράγων στην  ποσόστωση , ούτε στην αναγνώριση  ελαφρυντικών .
Αν  ξεκινούσαμε  με  το φταίμε  όλοι , δεν  κάνουμε  τίποτα .
Και  δεν υπάρχει  ευθύνη , άρα  και  δρόμος  επιστροφής .
Ξεκινάμε  με  το ποιος  φταίει  πιο πολύ .
Αφού  τιμωρήσουμε πιο αυστηρά  όποιον φταίει πιο πολύ , μετά τιμωρούμε ελαφρύτερα  όποιον  φταίει λιγώτερο .
Και  εν  τέλει  φτάνουμε  στο  τέλος της  ευθύνης  και  βρίσκουμε  εμένα , εσένα  την  ξαδέρφη , τον κ. Μήτσο κ.λπ.

Δεν  ξεκινάμε  από την Ξαδέρφη  για  να  βγάλουμε  λάδι τον Διοικητή .
Αν  τρομάζεις  για  το μέλλον
Τρομάζω  και  εγώ  σε  διαβεβαιώ .
Πολύ  περισσότερο  , διότι  παίζει να  χάσω  και πιο πολλά  απο σένα

Όταν πέσεις από το μπαλκόνι, πρώτα κοιτάνε να σε σώσουνε και μετά ψάχνουν αν και ποιος σ'έσπρωξε και τι ευθύνη σου αναλογεί.
Ωραία είναι όλα αυτά αλλά δεν μας λες και την πρόταση σου? :think:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά.. αν αυτή η χώρα δεν φτάσει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα όσα ευρωομόλογα και να εκδοθούν, όσο κούρεμα και να γίνει στο χρέος, όσοι υπουργοί και πρωθυπουργοί να κρεμαστούν στην πλατεία συντάγματος, όσες μολότωφ και να πέσουνε ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ...

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
την ξέρω ρε .. στην Κομοτινή είναι.. (κοντά στα μέρη μου)... αλλά δυστυχώς κάνει εισαγωγή την βύνη... τεσπα μεγάλο μέρος της παραγωγης γίνεται εδώ

Ρε συ tram άσχετο αλλά αν γνωρίζεις, αυτό το "τυπάκι" δεν ήταν που είχε πάει στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο την Ελληνική Ζυθπποιία και επιδικάστηκε τεράστιο πρόστιμο?

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά.. αν αυτή η χώρα δεν φτάσει να έχει πρωτογενή πλεονάσματα όσα ευρωομόλογα και να εκδοθούν, όσο κούρεμα και να γίνει στο χρέος, όσοι υπουργοί και πρωθυπουργοί να κρεμαστούν στην πλατεία συντάγματος, όσες μολότωφ και να πέσουνε ... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ...

:thumbsup:
Αν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές αλλάγες, και 0 (μηδέν) να γίνει το χρέος, γρήγορα θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Ρε συ tram άσχετο αλλά αν γνωρίζεις, αυτό το "τυπάκι" δεν ήταν που είχε πάει στο Ευρωπαίκό Δικαστήριο την Ελληνική Ζυθπποιία και επιδικάστηκε τεράστιο πρόστιμο?

δεν ξέρω κατά πόσον καταδικαστηκε σε μεγάλο πρόστιμο αλλά ναι.. την είχε πάει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και το κέρδισε.. η Αθηναική Ζυθοποιία (Heineken) ζητούσε αποκλειστικότητα στα σημεία πώλησης (δηλαδή ή Amstel, Heineken μόνο ή δεν σου έδινε άμα έβαζες και άλλους μέσα) ..

και ο τυπάκος δικαιώθηκε και ορθοπόδησε.. γιατί είχε φτάσει στον πάτο..

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
:thumbsup:
Αν δεν υπάρξουν διαρθρωτικές αλλάγες, και 0 (μηδέν) να γίνει το χρέος, γρήγορα θα ξαναφτάσουμε στο ίδιο σημείο.
μόνος τρόπος για να υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές καιη μείωση του κράτους...

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
δεν ξέρω κατά πόσον καταδικαστηκε σε μεγάλο πρόστιμο αλλά ναι.. την είχε πάει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης και το κέρδισε.. η Αθηναική Ζυθοποιία (Heineken) ζητούσε αποκλειστικότητα στα σημεία πώλησης (δηλαδή ή Amstel, Heineken μόνο ή δεν σου έδινε άμα έβαζες και άλλους μέσα) ..

και ο τυπάκος δικαιώθηκε και ορθοπόδησε.. γιατί είχε φτάσει στον πάτο..

Έτσι!
Αυτό θυμόμουνα.

Υ.Γ. Λάθος διατύπωση πριν.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
Και δηλαδή τι νομίζεις ότι θα γίνει με την έκδοση του Ευρωομολόγου;

Ας πούμε ότι βγάζουν ένα ομόλογο των 100 δισ.
Η Ελλάδα λέει εγώ θέλω 10 από αυτά, η Ισπανία 20, η Πορτογαλία 8 κοκ και τέλος μένει και 1 δισ. για την Γερμανία.
Ωραία, πάρτα.

Σε 5 χρόνια λήγει το Ευρωομόλογο και πρέπει να πληρωθούν τα λεφτά. Ο καθείς πληρώνει.
Η Ελλάδα λέει: Ωωωωωχχχχχ, δεν έχω τώρα γιατί κάτι μου έτυχε.
Ποιός πληρώνει;
Πάλι ο Γερμανός.....

Ας είμαστε σοβαροί, άμα θέλουμε κοινή Ευρωπαϊκή πολιτική αυτό θα σημαίνει και επίτροπος στα Υπουργεία και εναρμονισμό του φορολογικού συτήματος. Και τους φορολογικούς ελέγχους δεν θα τους κάνει το ΣΔΟΕ αλλά ένα Ευωπαϊκό IRS. Και όσοι παρανομούν θα μπορεί να δικάζονται και από Γερμανούς δικαστές. Και θα πηγαίνουν φυλακή και στην Ουγγαρία και στην Μάλτα.

Γιατί αν θέλουμε πραγματική οικονομική εννοποίηση αλά ΗΠΑ κάπως έτσι θα πρέπει να έχουν τα πράγματα.

Να  ο άλλος  Γεωργαλάς τώρα
Ρε  φίλε λέμε  
Πρώτα  απ΄ όλα  νοικοκύρεμα . Ξεχνάμε το αρμάνι . Τζην  από  το μαύρο . Μπυρίτσα. Βεγγερούλες  σπίτια  μας αντί μπουζούκια κ.λπ.
Βάνουμε  ψαλίδια
Αρχίζει  το  ψαλίδι  να  κόβει  από  πάνω όμως

Δεν  αφήνω  το παιδί μου  νηστικό
Κόβω  τα  κωλόμπαρα π.χ. !

Τέλος  
Εσύ  μανάρι  μου  ο  ίδιος λές  οτι  πρόβλημα  ρευστότητας  υπάρχει  παντού  και  ότι  καμμιά  τράπεζα στην Ευρώπη  δεν  δανειοδοτεί . Πάνε  και  ξεσκονίζουνε  τα  τεφτέρια  να  πάρουν τα  χρωστούμενα .

Άρα  το πρόβλημα  είναι  πως  θα  πέσουν  φράγκα  να  παραχθεί πλούτος  και  από  το πλεόνασμα  να  δώσουμε σιγά σιγά  ό,τι χρωστάμε .

Και  τέλος  ποιος  στην  Ελλάδα , εκτός  από τους  απατεώνες  δεν θέλει φορολογικό  σύστημα  σαν της  Γερμανίας , που  τουλάχιστον  αλλάζει  κάθε  20 χρόνια  και όχι κάθε  6  μήνες ?

Και  την  ενιαία  οικονομική  πολιτική  δεν τη  θέλουν η  Γερμανία  και  οι ΗΠΑ .
Οι ΗΠΑ  για  προφανείς  λόγους . Η  Γερμανια  διότι  πιστεύει  ότι  μόνη  της  είναι  ικανή  να  σωθεί .
Το πρόβλημα  δεν  είναι  μόνο η  φοροδιαφυγή . Είναι  κυρίως  η  παραγωγή πλούτου . Να  πατάξεις  και  τη  φοροδιαφυγή  και την παραοικονομία.
Από  που  θα  βρεις λεφτά  όμως ?

Τέλος  
Αν  όλα  είναι  έτσι που  τα  λες , γιατί  πλέον  όλοι ψάχνουν  εναγωνίως  λύση , όπου  το κούρεμα  του  Ελληνικού  Χρέους  δεν θα  σημαίνει  και ομολογία  Χρεωκοπίας .

Όχι  άλλα  δάνεια
Όχι ξεπούλημα
Νοικοκύρεμα
Και είδομεν

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
:thumbsup: και επειδή ο  όποιος πλούτος έρχεται από τον ιδιωτικό τομέα οποιος αυτή την στιγμή κυριολεκτικά γκρεμίζεται, δεν βλέπω από που θα έρθει η ανάκαμψη! :rockon:

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.385
Πόντοι
25.467
Όταν πέσεις από το μπαλκόνι, πρώτα κοιτάνε να σε σώσουνε και μετά ψάχνουν αν και ποιος σ'έσπρωξε και τι ευθύνη σου αναλογεί.

Η μεθοδολογία που πρότεινε ο φίλτατος Πουρίνιο είναι σωστή. Εξάλλου μην λησμονείτε ότι στην προκειμένη περίπτωση, αυτοί που προσπαθούν να μας σώσουν, ταυτίζονται με αυτούς που μας πέταξαν από το μπαλκόνι.

Ωραία είναι όλα αυτά αλλά δεν μας λες και την πρόταση σου? :think:

Έχει αναφέρει τις προτάσεις μερικές σελίδες πιό πίσω.

pouranger

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Δεκ 2007
Κριτικές
10
Like
9
Πόντοι
1.290
:thumbsup: και επειδή ο  όποιος πλούτος έρχεται από τον ιδιωτικό τομέα οποιος αυτή την στιγμή κυριολεκτικά γκρεμίζεται, δεν βλέπω από που θα έρθει η ανάκαμψη! :rockon:

Και  με  ακόμη  75 δις  τα  οποία  πρέπει  να  βγούν  από τον ιδιωτικό τομέα  για να  μη  γίνουν  + 75 δις  στο χρέος , ούτε  και θα  δεις !

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
Πρώτα  απ΄ όλα  νοικοκύρεμα . Ξεχνάμε το αρμάνι . Τζην  από  το μαύρο . Μπυρίτσα. Βεγγερούλες  σπίτια  μας αντί μπουζούκια κ.λπ.

ΛΑΘΟΣ!
(Και) εξαιτίας αυτής της πρακτικής φτάσαμε μέχρι εδώ.
Να πας να το πάρεις από το κατάστημα και να ζητήσεις και απόδειξη.
Το γιατί δεν νομίζω πως χρειάζεται να το αναλύσω.

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom